Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-04@05:22:41 GMT

تفاوت های زغال سنگ و زغال چوب

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۷۹۵۴۹

کلمه زغال بارها و بارها به گوش ما رسیده است، مانند زغال فعال ، زغال کبابی یا زغال قلیون و ... زغال ها نیز انواع و کاربردهای متفاوتی دارند. در اصل با شنیدن کلمه زغال مفهوم انرژی گرمایشی در ذهن ها ایجاد می گردد.

تفاوت زغال سنگ زغال چوب در چیست ؟

زغال سنگ را با نام coal می شناسند، زغال سنگ برخلاف زغال چوب بیشتر کاربرد های صنعتی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از ابتدا اختراع آتش زغال به عنوان سوخت و منبع انرژی گرمایی و یا نورانی استفاده می شده است، در ابتدا زغال ها تماما به صورت زغال چوب بوده است با پیشرفت علم نحوه استفاده و کاربرد های زغال سنگ نیز مشخص شد. پیش از اینکه به بررسی تفاوت های میان زغال سنگ و زغال چوب برویم عبارت فارسی زغال چوب را بررسی می کنیم.

زغال یا ذغال ؟

ذغال، زغال، زگال، ژگال، ژکال، شگال و شگار و … املاهای مختلف این واژه‌اند. (درهمه‌شان حرف نخست، حرکت پیش (-ُ) دارد)

 دکتر معین درباره این عبارت می نویسد : اصولاً هیچ واژهٔ فارسی با ذال آغاز نمی‌شود. لذا ایشان اصولاً املای زغال با ذال را غلط می‌داند.

دهخدا: این املا را با ذال مینویسد و ذغال را صحیح می داند چرا که با واژه دغل نزدیکی فراوانی دارد.

از واژه زغال بیشتر استفاده می شود چرا که واژه زیبایی بیشتری دارد.

زغال سنگ

زغال سنگ همان بقایای به جا مانده از موجوداتی است که در صد ها هزار سال قبل در زمین زیست می کردند.  این بقایا با گذر زمان تبدیل به زغال سنگ گشته اند . جانواران و گیاهان در اثر فرسایش و فشار طی گذر سلیان سال به زغال سنگ تبدیل گشته اند.

در اصل چیزی که امروزه ما از آن با نام انرژی های فسیلی یاد می کنیم سر رشته زغال سنگ ها قرار دارد . کاربردهای استفاده از زغال سنگ با گذشت زمان بیشتر و بیشتر شد و در انقلاب صنعتی اروپا به اوج خود رسید.

در آن زمان حرکت قطارها و انرژی کارخانه ها تماما از انرژی حاصله زغال سنگ به وجود می آمد به عبارتی در آن زمان بهترین و در دسترس ترین راه برای به وجود آوردن انرژی حرکتی استفاده از زغال سنگ بود .

همانطور که به آن اشاره شد زغال سنگ نوعی سوخت فسیلی است که به شکل سنگ و به حالت جامد در آمده است. زغال سنگها در اصل بقایای گیاهی است که در مرداب ها و در مدت زمان هزارن سال به وجود می آید. زمانی که نباتات در مرداب ها و آب های راکد قرار می گیرند ، بسیار آهسته تجزیه می گردند، آب باتلاقها میزان اکسیژن کمتری دارد، به همین دلیل، تراکم میکروارگانیسم ها در آنجا کم است بدین ترتیب تجزیه توسط میکرو اراگانیسم ها به آرامی صورت می گیرد.

بقایای گیاهی زمانی که در زیر شن و ماسه و رسوبات دفن میشوند، فشار و دمای حاصله از این انباشت مواد باعث تبدیل بقایای گیاهی به زغال سنگ می گردند. به منظور تشکیل زغال سنگ ها هزاران سال زمان نیاز است تا ابقای گیاهی توسط میکروارگانیزم ها در زیر فشار و حرارت مناسب و همچنین در محیطی با اکسیژن مناسب تشکیل شوند.

انواع زغال سنگ

انواع زغال سنگ وجود دارد که ویژگی های خاص خود را نیز دارند، از انواع زغال سنگها به رنگ قهوه ای تیره است و در بعضی از آن ها آثار به جا مانده از قسمت های مختلف گیاهان نیز در آن مشاهده می گردد. آثاراین آثار گیاهی مانند پوست و برگ و ... از اندام های هوایی گیاهی است.

تفاوت زغال سنگ با رنگ قهوه ای تیره  با نوعی دیگر آن که به زغال سنگ سیاه معروف است در این می باشد که مقدار چگالی زغال قهره ای پایین تر از زغال سیاه است، بدین ترتیب که در مقدار حجم های برابر زغال قهوه ای جرم کمتری نسبت به زغال سیاه دارد به معنای دیگر زغال سنگ به رنگ سیاه فشرده تر از زغال قهوه ای رنگ است. این تفاوت رنگ ها به میزان رطوبت موجود در زغال سنگ ها بر میگردد به همین دلیل است که کیفیت هر نوع از زغال سنگ ها با دیگری متفاوت است.

زغال چوب 

زغال چوب را با نام انگلیسی charcoal می شناسند. زغال های چوب برای عموم مردم استفاده زیادی دارد، خرید زغال چوب برای استفاده های مختلفی مانند زغال شومینه ، کبابی ، قلیون و ... می باشد.

زغال چوب نیز انواع مختلفی دارد که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.

زغال چوب معمولی

این زغال ها از قدیم تولید می شدند و از ابتدای کشف آتش وجود داشتند به زغال لیمو نیز معروفند

امروزه این نوع ذغالها به دلیل داشتن دود و بو مورد استقبال قرار ندارند ، زمان سوختن این نوع زغال ها بسیار کم بوده و بازدهی بسیار پایینی نیزدارند.

از دیگر مشکلات استفاده از این زغال می توان به سوختن نا پیوسته و نیاز به اکسیژن رسانی به چوب برای سوختن بهتر نام برد.

زغال چینی یا فشرده

 نام دیگر زغال چینی زغال فشرده است ؛ این نوع زغال بدون بو و دود است. زغال چینی نیز خود به سه نوع ( کبابی ، شمش ، سکه ای یا قلیان ) تقسیم میشود.

این زغال ها با چوب درختان با کیفیت مانند سپیدار ، گیلاس ، چنار و ... همراه با پوست گردو ساخته میشوند.

ترکیب هر کدام از اجزای ساخته شده در زغال فشرده از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که با رعایت نکردن ترکیبات در نهایت زغالی بی کیفیت حاصل می شود.

زغال کربن فعال

این نوع زغال ها کاربرد پزشکی دارند همچنین در تصفیه کننده های هوا و در شوینده ها نیز استتفاده می شوند.

از زغال کربن اکتیو در پزشکی به منظور جذب مواد مضر مانند مواد شیمیایی و یا از بین بردن باکتری و قارچ های بیماری زا استفاده می گردد.

فروشگاه زغال پارس

کارخانه زغال پارس تولید انواع زغال با کیفیت فشرده چینی رو انجام میدهد ، علت رایج شدن ذغال چینی کیفیت سوختن ، بازدهی و دوام بسیار بالای آن است.

زغال پارس بزرگترین تولید کننده زغال در ایران به صورت عمده و جز انواع زغال ها را به سراسر کشور عرضه می کند.

منبع زغال پارس ( zoghalpars.ir )

 

منبع: فردا

کلیدواژه: انرژی انقلاب زمین قهوه مشکلات زغال سنگ ها زغال سنگ انواع زغال زغال چوب قهوه ای زغال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۹۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ علت خرید اتوبوس شهری از چین | تفاوت اتوبوس داخلی با چینی چقدر است؟

همشهری آنلاین- مهدی اسماعیل پور: شهردار تهران در جریان بخشی از صحبت هایش در جلسه شورای اسلامی شهر تهران و در پاسخ به برخی از اعضا که ایراد ها و انتقاد هایی از قرارداد منعقد شده با طرف چینی داشتند، توضیحاتی را ارائه کرد که بخشی از آن در قالب یک ویدئوی کوتاه با عنوان " چرا ناراحتند؟" در فضای رسانه و مجازی دست به دست می شود. علیرضا زاکانی در این برش کوتاه از صحبت هایش می گوید: «چرا ناراحتند که قرار است ما ماشین با کیفیت ارزان در اختیار مردم قرار دهیم؟ خودرویی که ما در چین با تامین قطعات آن درشهر تهران قرارداد بستیم ۲۲۰ هزار یورو است. جرم ما این است که پا در کفش عده ای کرده ایم که اصلا علاقه ندارند تا بازی شان در کشور بهم بخورد.»

اتوبوس برقی داخلی ۱۵ میلیارد، نه ۱۲ میلیارد تومان

از جمله موارد و شبهات مطرح شده در این رابطه قیمت اتوبوس برقی داخلی است و مدعی شده اند که برخلاف آنچه که شهردار تهران گفته است، قیمت داخلی این خودرو ها ۱۲ میلیارد تومان و معادل ۱۸۱ هزار یورو است! نکته اول؛ کلانشهر در فروردین ماه امسال با کمک دولت از ۴۰ اتوبوس برقی داخلی رونمایی کرد،در همین رابطه علی قاسم‌پور عضو شورای اسلامی شهر کرج که این قیمت هر دستگاه اتوبوس برقی را ۱۵ میلیارد تومان اعلام کرده است، نه ۱۲ میلیارد تومان که این روزها برخی ها روی این قیمت مانور می دهند.

قیمت اتوبوس های برقی داخلی ۳۳۳ هزار یورو

با توجه به نرخ یورو در ارز مبادله ای در این روزها که حدود ۴۵ هزار تومان است، حتی معادل ارزی همان قیمت ۱۲ میلیارد تومان ادعایی هم ۲۶۶ هزار یورو می شود، اما افرادی که به شهردار تهران ایراد گرفته اند ومثلا نکته بین هستند، معادل ارزی این مبلغ را ۱۸۱ هزار یورو به خورد مخاطب خود می دهند! حالا اگر معادل ارزی همین حدود ۱۵ میلیارد تومان قیمت واقعی که عضو شورای اسلامی شهر کرج برای هرکدام از اتوبوس های برقی خریداری شده عنوان کرده است را محاسبه کنیم، رقمی درحدود ۳۳۳ هزار یورو می شود. یعنی تقریبا ۱۵۲ هزار یورو کمتر از قیمت واقعی!

۳۲۳ هزار یورو قیمت درج شده در قرارداد

حالا این حساب و کتاب های فرضی را کنار می گذاریم و برای پی بردن به اصل ماجرا سراغ برگه قراردادی می رویم که در وزارت کشور به امضا رسیده است. در این برگه مبلغ قرارداد هر دستگاه اتوبوس برقی داخلی ۳۲۳ هزار یورو است. این در شرایطی است که قیمت هر دستگاه اتوبوس برقی ساخت چین جدا از اینکه کیفیت و خدمات پس از فروش بهتری دارد، ۲۲۰ هزار یورو است؛ یعنی حدود ۱۰۳ هزار یورو ارزان تر!

اتوبوس های چینی حدود ۵ میلیارد تومان ارزان تر

به عبارت دیگر تفاوت ریالی اتوبوس برقی داخلی و چینی جدا از دیگر فاکتورها از جمله کیفیت، خدمات پس از فروش و سرعت تحویل، به نرخ امروز حدود ۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیارد تومان ارزان تر است. اینکه شهردار تهران اعلام کرده اتوبوس های چینی ارزان تر از نمونه های داخلی است حرف امروز نیست. زاکانی در اول اسفند سال گذشته هم عنوان کرده بود که تفاوت قیمت اتوبوس‌های برقی چینی با اتوبوس‌های برقی داخلی بین حدود ۵ میلیارد تومان در هر اتوبوس است، در این رابطه گفته بود: «اتوبوس‌های چینی به مراتب ارزان‌تر از اتوبوس‌های داخلی هستند.»

کلاهی که می‌خواهند بر سر مردم بگذارند

به این ترتیب مشخص می شود که مخالفان و منتقدان سیاسی شهرداری و البته افرادی که منافع شان با بحث واردات خودروی ارزان قیمت و با کیفیت تر چینی به خطر افتاده تلاش دارند تا به مخاطبان و افکار عمومی القا کنند که با قرارداد چین کلاه گشادی بر سرشان رفته است و خرید اتوبوس های برقی بی کیفیت و گران تر مونتاژکاران داخلی به سرعت تحویل بسیار پایین به سود تهران و تهرانی ها است! در واقع کسانی که می‌خواهند سر مردم کلاه بگذارند و در راستای منافع خودشان از جیب مردم پول بردارند همان هایی هستند که برای کنسل شدن قرارداد واردات خودرو و اتوبوس برقی از چین تلاش می کنند و دست و پا می زنند!

کد خبر 848534 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها حمل و نقل خودروی برقی علیرضا زاکانی اتوبوس - شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه شهرداری شهردارى تهران تهران مافیا

دیگر خبرها

  • طرز پخت دنده گاو درون پوست روی زغال به روش آشپز آذربایجانی (فیلم)
  • تفاوت عجیب قیمت خودرو در ایران و امارات
  • فیلمی متفاوت از کنکور دادن دانش آموزان قبل از انقلاب
  • سهمیه ارز حج ۱۴۰۳؛ تفاوت ۱۰ میلیونی یورو دولتی و آزاد
  • تفاوت میلگرد A2 و A3 + نحوه تشخیص آن‌ها
  • افزایش تولید برق در هند با کاهش قیمت زغال‌سنگ
  • کیم مین جائه تفاوت بزرگ بایرن و رئال بود
  • مگر دیوانه ام که به روانشناس مراجعه کنم؟!/ تفاوت روانشناس با روانپزشک چیست؟
  • ۵ علت خرید اتوبوس شهری از چین | تفاوت اتوبوس داخلی با چینی چقدر است؟
  • تعطیلی آخرین نیروگاه زغال‌سنگ بریتانیا برای پیشبرد هدف کربن‌صفر