Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-29@17:03:53 GMT

افزایش ۲.۵ تا ۴.۵ برابری قیمت کالاهای اساسی در ۴ سال

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۸۰۱۲۴

افزایش ۲.۵ تا ۴.۵ برابری قیمت کالاهای اساسی در ۴ سال

به گزارش اکوفارس به نقل از ایسنا، بر اساس این آمار بیشترین افزایش قیمت در دی ماه ۱۳۹۹  مربوط به برنج پاکستانی باسماتی بوده که قیمت آن با ۱۲۲.۵ درصد افزایش از ۱۰ هزار و ۹۰۰ تومان در بهمن سال ۱۳۹۸  به ۲۴ هزار و ۳۰۰ تومان در ماه مشابه سال جاری رسیده است.

البته قیمت برنج تایلندی، طارم اعلا و داخلی هاشمی درجه یک نیز در این مدت به ترتیب ۱۱۶.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷، ۴۷.۱ و ۴۴.۳ درصد افزایش داشته و در بهمن ۱۳۹۹  به حدود ۱۶ هزار تومان، ۳۳ هزار و ۸۰۰ تومان و ۳۳ هزار تومان رسیده است.

قیمت گوشت مرغ هم با ۷۷.۱ درصد افزایش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان در بهمن سال ۱۳۹۸ به حدود ۲۲ هزار و ۱۰۰ تومان در بهمن سال۱۳۹۹ رسیده است.

اواخر مهر ماه سال گذشته کارگروه تنظیم بازار استان تهران قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم را ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان تصویب کرد، اما از اوایل آذر ماه  ۱۳۹۹ قیمت هر کیلو مرغ گرم در خرده فروشی‌های سطح شهر تهران به بیش از ۳۰ هزار تومان رسید و در نهایت با عرضه مرغ تنظیم بازاری از اوایل دی ماه قیمت مرغ در خرده فروشی های سطح شهر تهران به  ۲۰ هزار و ۴۰۰ تا ۲۱ هزار تومان رسید. اما اخیرا دوباره بخاطر مشکلاتی که در توزیع این محصول ایجاد قیمت هر کیلو مرغ از ۳۰ هزار تومان هم گذشته است.

قیمت شکر سفید و شکر ۹۰۰ گرمی نیز در بهمن سال ۱۳۹۹ به ترتیب ۶۸.۸ و ۶۸.۲ درصد نسبت به ماه مشابه سال ۱۳۹۸ افزایش یافته است؛  به‌طوری‌که قیمت هر کیلوگرم شکر سفید و هر بسته ۹۰۰ گرمی شکر در بهمن ۱۳۹۹ به حدود ۹۵۰۰ تومان رسیده است.

در این میان کمترین افزایش قیمت مربوط به گوشت گوساله و گوسفندی است که قیمت هر کیلو از این دو محصول با ۴۰.۴ و ۳۵ درصدافزایش قیمت در بهمن ۱۳۹۹  به حدود ۱۰۲ هرار تومان و ۱۱۶ هزار تومان رسیده است. قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی و گوساله در ماه مشابه سال ۱۳۹۸ حدود ۷۳ هزار تومان و ۸۶ هزار تومان بوده است.   

بررسی قیمت این اقلام اساسی طی یک ماه نیز نشان می‌دهد قیمت همه اقلام یاد شده به جز برنج پاکستانی با کاهش ۰.۲ درصدی، تایلندی با کاهش ۹.۱ درصدی و هاشمی با کاهش ۰.۲ درصدی در بهمن ۱۳۹۹  نسبت به ماه قبل از آن افزایش یافته و میزان افزایش قیمت‌ها طی یک ماه هم بین ۰.۴ درصد (برنج طارم) تا ۱۰.۵ درصد (شکر بسته بندی) بوده است.

قیمت گوشت و مرغ طی ۴ سال ۳ برابر شد 

با توجه به اینکه امسال آخرین سال استقرار دولت دوازدهم است، بررسی قیمت کالاهای اساسی نسبت به اولین سال دولت یعنی سال ۱۳۹۶ خالی از لطف نیست. بر این اساس مقایسه آمارها نشان می ‌دهد که قیمت هر کیلو برنج پاکستانی، تایلندی و طارم در بهمن ماه ۱۳۹۹ نسبت به ماه مشابه در سال ۱۳۹۶ به ترتیب ۳.۵، ۴.۵ و ۲.۵ برابر شده است. قیمت سه نوع برنج یاد شده در بهمن ماه چهار سال پیش به ترتیب ۳۰۰۰، ۳۵۰۰ و ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان بوده است. 

قیمت شکر سفید و بسته بندی نیز که در بهمن ماه اولین سال استقرار دولت دوازدهم نزدیک به ۳۴۰۰ تومان بوده بیش از ۲.۵ برابر شده است. 

قیمت هر کیلو گوشت گوساله و گوسفندی هم در بهمن ماه سال ۱۳۹۶ به ترتیب ۳۷ و ۳۹ هزار تومان بوده که بر اساس آمارها در بهمن ماه سال گذشته نسبت به چهار سال پیش نزدیک به سه برابر شده است. 

همچنین وضعیت مشابهی در بازار گوشت مرغ حاکم است. به طوری که قیمت هر کیلو گوشت مرغ هم طی چهار سال نزدیک به سه برابر شده و از ۷۶۰۰ تومان در بهمن ماه سال ۱۳۹۶ به ۲۲ هزار تومان در بهمن ماه سال ۱۳۹۹ رسیده است.       

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: قیمت هر کیلو بهمن ماه سال تومان در بهمن بهمن ۱۳۹۹ افزایش قیمت بهمن سال هزار تومان تومان بوده برابر شده ماه مشابه سال ۱۳۹۸ سال ۱۳۹۶

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۸۰۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت

امتداد - از اول فروردین ماه تا هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، 4 میلیارد و 216 میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ ۴۱ هزار تومان مبلغ ۲ میلیارد و ۳۸۳  میلیون دلار و برای خدمات ۱۱۷ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  به نرخ توافقی ۶۸۹ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

 
طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۹۳۰ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۹۶  میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.
 
معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل ۴۶۲ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۲۳ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۶۷ میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۳۸ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۱۹۴ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب ۱۹۷، ۲۹، ۱۷۴، ۱۰۳ و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هفتم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۱۹۹ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱۸۳ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

طرزعلی در پایان افزود: تاکنون بیست مرحله حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام شده است و در مجموع ۲۷۱۶ کیلوگرم طلا عرضه و فروخته شده است. 
   

 


 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی