Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-01@15:48:12 GMT

روند بازار سرمایه در سال ۱۴۰۰ چگونه خواهد بود؟

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۸۰۹۹۸

روند بازار سرمایه در سال ۱۴۰۰ چگونه خواهد بود؟

در سالی که گذشت بازار سرمایه دو نیمه بسیار متفاوت را پشت سر گذاشت. نیمه اول که از آن تقریبا می‌توان به نیمه رونق و رشد شارپی بازار سرمایه یاد کرد و نیمه دوم که با سقوط بازار سرمایه و دوران رکود همراه بود.

به گزارش بورس تابناک، در نیمه اول سال جاری با رونق بورس رکورد‌های عجیبی در این بازار به ثبت رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رکورد‌هایی که در ارزش معاملات، حجم معاملات، تعداد معاملات، کانال‌های شاخص ها، ورود پول حقیقی، مشارکت در عرضه اولیه‌ها و ... یکی پس از دیگری شکسته می‌شد. اما در نیمه دوم سال درست ماجرا برعکس شد.

 

رشد ۱۵۷ درصدی شاخص کل در سال ۹۹

شاید مهمترین ملاک سنجش بازار سرمایه و بازدهی آن شاخص کل باشد. کسانی که در ابتدای سال سرمایه‌های خود را در این بازار وارد کرده بودند باید طبق این ملاک ۱۵۷ درصد بازدهی نصیب آن‌ها شده باشد، چرا که رشد شاخص کل در سال ۹۹ به همین میزان بود.

در ۵ فروردین ماه سال ۹۹ شاخص کل کار خود را از روی سطح ۵۰۸ هزار و ۶۶۱ واحدی آغاز کرد، اما در روز‌های بعد اتفاقات عجیبی برای شاخص کل و بازار رقم خورد. روند صعود شارپی موجب شد تا شاخص کل کانال‌ها را یکی پس از دیگری بشکند و در نهایت به کانال یک میلیون واحدی خود را برساند. با رسیدن به کانال یک میلیون واحدی یک عقب گردی را شاخص کل تجربه کرد، اما دوباره از ۶ خرداد ماه ۹۹ روند صعودی تا قله ۲ میلیون و ۷۸ هزار واحدی در ۱۹ مردادماه سال جاری ادامه یافت.

از ۱۹ مرداد ماه سال ۹۹ روند ریزش بازار سرمایه آغاز شد و در نهایت با تمام فرار و نشیب‌هایی که شاخص کل و بازار سرمایه در سال گذشته داشتند، شاخص کل در آخرین روز معاملاتی سال ۹۹ بر روی سطح یک میلیون و ۳۰۷ هزار و ۷۰۷ واحدی به کار خود پایان داد.

همه چیزتان را به بورس بسپارید/ بورس و نفت جای سرمایه گذاری است

در ابتدای سال و با تشویق مسئولین به خصوص شخص رئیس جمهور مردم سرمایه‌های خود را به بورس آوردند تا هم کمکی به تولید کرده باشند و هم سود بیشتری در مقایسه با سرمایه گذاری در سایر بازار‌ها به دست آورند و همین ورود پول‌های حقیقی به بازار موجب رونق فوق العاده بورس شد.

به عنوان نمونه رئیس جمهور روحانی در ۱۶ مرداد ماه سال گذشته درست سه روز قبل از آنکه بورس شروع به ریزش کند، اعلام کردند: با شرایطی که بورس نشان می‌دهد اوضاع بهتر خواهد شد؛ مردم باید همه چیز را به بورس بسپارند.

یا وی در ۲۲ مرداد ماه سال ۹۹ گفت: مردم می‌توانند در بازار بورس خرید‌هایی بکنند که برای دارایی‌شان اطمینان داشته باشند، هدف از اینکه سهام ای. تی. اف در اوایل شهریور ماه با تخفیف فروخته می‌شود، این است که مردم بدانند سکه و دلار جای سرمایه گذاری نیست بلکه بورس و خرید نفت جای سرمایه‌گذاری است و می‌خواهیم از طریق مطمئن به مردم کمک کنیم.

بعد از آغاز دوران اُفت بازار سرمایه و طولانی شدن این ریزش، دیگر کمتر کسی از مسئولین درباره بازار سرمایه صحبت کرد و اگر هم صحبتی بود بیشتر در این باره بود که ما هشدار‌های لازم را درباره بازار سرمایه داده بودیم!

به هر صورت بازی بورس به نفع مردمی که حداقل در اوج وارد بازار سرمایه شده بودند تمام نشد و بیشتر آن‌ها با ضرر‌های هنگفتی مواجه شدند. خیلی از مردم سرمایه‌های خود را در یک ماه پایانی سال ۹۹ از بازار بیرون کشیدند و دیگر به این بازار باز نخواهند گشت چرا که به شدت اعتماد آن‌ها از این بازار و صحبت مسئولین سلب شده است.

بورس در سال ۱۴۰۰ چگونه خواهد بود؟

فردین آقابزرگی، کارشناس بازارسرمایه درخصوص وضعیت بورس ۱۴۰۰ طی مصاحبه‌ای گفت: نرخ ارز در مقایسه با روز‌ها و هفته‌های گذشته ثبات پیدا کرده است که این موضوع موجب رکود دیگر بازار‌های موازی خواهد شد بنابراین بازار سرمایه در سال ۱۴۰۰ یکه‌تاز خواهد بود و در این بین انتظارات تورمی در سال ۱۴۰۰ نیز بورس را در وضعیت خوبی قرار خواهد داد. وی افزود: به دلیل تبلیغات انتخاباتی در ۳ ماهه نخست ۱۴۰۰، نامزد‌های ریاست‌جمهوری سعی خواهند کرد مخاطبین خود که طیف وسیعی از آن‌ها حدود ۵۰ میلیون سهامدار هستند را جلب کنند. آقابزرگی ادامه داد: با توجه به دلایل بنیادی ذکر شده، بهره‌برداری از فضای انتخابات ریاست‌جمهوری و توجهی که فعالان بازار سرمایه به صحبت‌های کاندیدا‌ها و نحوه برخورد و تعامل آن‌ها با بازار سرمایه مورد توجه خواهد بود که به نظر می‌رسد بازار با یک رشد هیجانی همراه باشد، اما پس از گذر از انتخابات، جناح‌های سیاسی سعی خواهند کرد تعادل موردنظر را حاکم کنند.

مهدی سوری، تحلیلگر و کارشناس بازار سرمایه درباره وضعیت بازار سرمایه در سال ۱۴۰۰ گفت: در سال ۱۴۰۰ فضای بازار‌های جهانی و بازار سرمایه ایران با ابهامات بسیار زیادی همراه خواهد بود و به صورت قطعی نمی‌توان درباره وضعیت آن اظهارنظر کرد، اما به واسطه پایین آمدن قیمت سهم‌ها و بالا رفتن سودآوریشان و به واسطه روشن شدن فضای بین المللی به لحاظ بنیادی بازار سرمایه ظرفیت رشد را دارد. وی افزود: به دلیل بی اعتمادی مردم به واسطه تصمیمات غیرکارشناسی مسوولان، ابهامات را در فضای اقتصادی کشور افزوده است و همچنین فضای مبهم اقتصاد کشور و جهان، نبود قطعیت درباره پیش بینی بازار را تقویت می‌کند. اما اگر مسوولان با تصمیمات موثر و واقعی تعهد خود را نشان بدهند بازار سرمایه ظرفیت رشد را در سال ۱۴۰۰ خواهد داشت.

حسن شیبانی، دیگر کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگویی در رابطه با بورس ۱۴۰۰ گفت: نباید انتظار داشته باشیم در سال ۱۴۰۰ شاخص کل مانند سال ۹۹ رشد دو یا سه برابری داشته باشد. از طرفی هم ریزش زیاد هم دیگر محتمل نیست، زیرا ریزش بورس زاییده رشد خطرناک بازار سرمایه بود. شیبانی در رابطه با روند بازار‌ها در سال ۱۴۰۰ گفت: متغیر‌های اقتصادی از منظر تورم انتظاری و نسبت تحریمی کشور بیشتر از سال‌های قبل است. از طرفی واردات در کشور تقریبا تعطیل بوده و طرف تقاضا هیچ تحریکی نداشته است. به همین دلیل اگر در‌های کشور باز شود و روابط با دیگر کشور‌ها بهبود پیدا کند بازار سرمایه پتانسیل حرکت مثبت را بیش از سایر بازار‌ها دارد. این کارشناس در ادامه گفت: تا زمان انتخابات ریاست جمهوری هیچ پالس مثبتی برای بازار سهام وجود ندارد و به نظر می‌رسد بازار سهام نیز تا آن زمان روندی متعادل خواهد داشت. اما برای روند بازار سهام در سال ۱۴۰۰ باید گزینه‌های اصلی ریاست جمهوری را براندازی کنیم و ببینیم واکنش غربی‌ها به رئیس جمهور جدید چیست. شیبانی اظهار داشت: وضعیت بازار سهام در سال ۱۴۰۰ به مراتب از ۶ ماه دوم سال ۹۹ بهتر است، چون تورم انتظاری و خوش‌بینی به مذاکرات می‌تواند بر شرایط بورس اثرگذار باشد. همچنین بازار سهام در مقایسه با سایر بازار‌ها ریسک کمتر، اما سود بیتر را به دنبال خواهد داشت.

منبع: تابناک

کلیدواژه: اعمال ماه شعبان مناجات شعبانیه نوروز 1400 روز جهانی آب تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها بورس بازار سرمایه اعمال ماه شعبان مناجات شعبانیه نوروز 1400 روز جهانی آب تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها بازار سرمایه در سال سرمایه گذاری ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ بازار سهام بازار ها ماه سال شاخص کل سال ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۸۰۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟

آفتاب‌‌نیوز :

بورسی‌ها در شرایطی به استقبال معاملات روز سه‌شنبه می‌روند که دیروز شاخص کل بورس تهران برای دومین روز متوالی ریزش کرد. برای پیش بینی بورس امروز –سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت- به روند بازار سهام در روز کاری گذشته نگاه می‌کنیم. روز دوشنبه شاخص کل ۳ هزار و ۷۳۷ واحد افت کرد و شاخص کل هم‌وزن ۶۷۱ واحد نزول کرد. همچنین شاخص کل فرابورس کمتر از یک واحد بالا آمد و شاخص هم وزن فرابورس ریزش ۳۷۲ واحدی داشت. 

روز دوشنبه در بورس شرکت داروسازی کوثر (دکوثر)، شرکت توسعه شهری توس گستر (وتوس) و شرکت آبسال (لابسا) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان (فجهان)، شرکت پگاه فارس (غفارس) و شرکت مجتمع صنعتی آرتا ویل تایر (پارتا) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

در بورس نماد‌های سدشت (شرکت سیمان دشتستان)، شگل (شرکت گلتاش) و سقاین (شرکت سیمان قائن) در روز یکشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت آ س پ (آ. س. پ)، شرکت توکا ریل (توریل) و شرکت تجارت الکترونیک پارسیان کیش (تاپکیش) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

در معاملات دوشنبه، ۶۶ نماد صف خرید داشتند و ۴۳ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد ۲۵ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۱۵۹ میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش ۱۵ درصدی به ۱۹۹ میلیارد تومان رسید.

دیروز شاخص بورس برای دومین روز ریزش کرد و فاصله خود با محدوده ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی را زیاد کرد. نماد‌های فولاد، فملی، کچاد و کگل بیشترین اثر کاهشی را بر شاخص داشتند. 

به علاوه، برای دومین روز متوالی پول حقیقی از بازار خارج شد. نماد‌های خودرو، خبنیان، تاصیکو، آریا، وپاسار، شستا، کماسه، پارسان، شتران، وبصادر و شبریز بیشترین خروج سرمایه را داشتند. 

همچنین دیروز عرضه بر تقاضا غلبه داشت و ارزش صف‌های فروش بیش از صف‌های خرید بود. برخی تحلیلگران تکنیکی نوسان کوتاه بازار را یک تعدیل کوتاه مدت می‌دانند و معتقدند شاخص کل که در نزدیکی سقف کانال است برای بازگشت به محدوه بالاتر به یک نیروی محرک نیاز دارد. در مقابل برخی ناظران معتقدند سیاست‌های ارزی دولت و مداخلات آن در بازار‌ها ریسک بازار‌های متشکل را افزایش داده و فعالان اقتصادی را به سرمایه گذاری در بازار‌های غیرمتشکل و بازار‌هایی که خارج از کنترل دولت است سوق داده، از سوی دیگر همسو با موج مهاجرت به خارج از کشور برخی نیز سرمایه خود را از ایران خارج کرده‌اند. در چنین شرایطی دولت باید در سیاست گذاری خود تجدید نظر کند و به راه‌حل‌های سیاسی برای برقراری ارتباط تجاری با جهان بیندیشد.

منبع: اکوایران

دیگر خبرها

  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • بورس امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!