Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - اکرم شعبانی؛ لوید آستین وزیر دفاع ایالات متحده در نخستین سفر خارجی خود در هفته گذشته به دیدار راجنات سینگ وزیر دفاع هند رفت و دو طرف مذاکراتی درباره همکاری‌های دفاعی انجام دادند. آستین همچنین از ژاپن و کره جنوبی  نزدیکترین متحدان نظامی خود در آسیا هم بازدید کرد.

هرووا جایشانکار مدیر اجرایی موسسه تحقیقاتی آبزرور در مورد این سفر به سی‌ان‌بی‌سی گفت:‌ این نکته‌ای بسیار مهم و قابل توجه است که وزیر دفاع آمریکا در نخستین سفر خود به آسیا نخست به هند و سپس به ژاپن و کره جنوبی رفته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جایشانکار همچنین تصریح کرد که سرمایه‌گذاری دولت بایدن در ایجاد اتحاد استراتژیک غیررسمی میان ایالات متحده، هند، استرالیا و ژاپن به اندازه همان سفر از اهمیت خاصی برخوردار است.

آستین در سفر خود هند را یک شریک فزاینده مهم در میان پویایی بین‌المللی کنونی که به سرعت در حال تغییر و تحول است خواند و تاکید کرد که روابط دو جانبه «دژی محکم برای ایجاد یک منطقه آزاد و باز در هند و اقیانوس آرام» است.

حضور چین در اقیانوس هند

پکن در سه دهه گذشته فعالیت‌های خود را در اقیانوس هند به شکل قابل توجهی افزایش داده و به خصوص از سال ۲۰۰۸ تا به امروز در این منطقه بسیار پررنگ ظاهر شده است. گزارش موسسه بروکینگز در ژوئن گذشته بیانگر آن بود که استراتژیست‌های آمریکایی و هندی نگران افزایش حضور دریایی چین و همچنین استفاده از «تله دیپلماسی بدهی» هستند که می‌تواند مزایای نظامی برای پکن به دنبال داشته باشد.

چین نخستین پایگاه نظامی خود را در خارج از کشور در جیبوتی -شاخ آفریقا- در سال ۲۰۱۷ ایجاد کرد و در توسعه، مدیریت و یا به دست آوردن بندرهای استراتژیک در کشورهای اطراف هند از جمله پاکستان، سریلانکا و میانمار سرمایه‌گذاری چشمگیری داشته است.

آرون سینگ، سفیر سابق هند در ایالات متحده در این باره خبر داد:‌ حضور چینی‌ها در منطقه اقیانوس هند رو به افزایش است. وی امروز دوشنبه در گفت‌وگویی با سی‌ان‌بی‌سی عنوان کرد:‌ هند باید برای حفظ منافع و امنیت خود تلاش کند؛ بنابراین روشی که آنها در پیش گرفته‌اند که ایجاد ظرفیت نیروی دریایی در مشارکت با دیگر کشورهاست باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد.

به گفته جایشانکار، نیروی دریایی هند همچنین طی سال‌های گذشته گشت‌های دریایی خود را در این مناطق افزایش داده چرا که دهلی نو رویکرد فعالانه‌تری در زمینه کمک‌های بشردوستانه و امداد رسانی در برابر حوادث در سراسر اقیانوس هند در پیش گرفته است.

جایشانکار تصریح کرد:‌ از آنجایی که چین و هند بیشتر در این منطقه با یکدیگر اختلاف دارند، قطعا میان دهلی نو و واشنگتن همگرایی طبیعی وجود دارد. گرچه این همکاری‌ها به اندازه حضور در اقیانوس آرام قابل توجه نیست اما ایالات متحده از طریق پایگاه‌های نظامی در خاورمیانه، جیبوتی و جزیره دیه‌گو گارسیا که بخشی از قلمروی اقیانوس هند است، در این منطقه حضور دائمی دارد.

روابط هند و آمریکا؛ جهش و مرز

به گفته جایشانکار روابط ایالات متحده و هند طی سال‌های گذشته در «جهش‌های چشمگیر» پیشرفت کرده است که بخشی از آن ناشی از نگرانی‌های مشترک دو طرف در رابطه با چین است.

وی همچنین افزود:‌ ما در مرحله‌ای قرار داریم که گرچه آنها متحد ما نیستند اما تعداد قابل توجهی رزمایش نظامی مشترک با خود و سایر متحدان انجام می‌دهند که هر سه بخش نظامی را تاکنون در بر گرفته است. این رزمایش‌ها شامل تمرین دریایی سه جانبه میان ایالات متحده، ژاپن و هند است که سال گذشته دهلی نو از استرالیا نیز برای حضور در این رزمایش دعوت به عمل آورد.

تحت دولت ترامپ، ایالات متحده سال گذشته نیز توافق نامه‌ای با هند به امضا رساند که بر آن اساس دهلی نو اجازه دسترسی به داده‌های ماهواره‌ای ایالات متحده را به دست آورده است که برای هدف قرار دادن موشک‌ها و سایر دارایی‌های نظامی بسیار حائز اهمیت است. این توافقنامه آخرین مورد از چهار توافقنامه بنیادی بود که ایالات متحده معمولا با متحدان نزدیک خود به امضا می‌رساند و امکان تبادل اطلاعات حساس و طبقه بندی شده را میان طرفین فراهم می‌کند.

ایالات متحده همچنین در رابطه با روسیه در حال تبدیل شدن به یک تامین کننده عمده تجهیزات نظامی هند است. گزارش‌های اخیر بیانگر آن است که هند همزمان با افزایش تنش‌ها با چین و پاکستان قصد دارد ۳۰ هواپیمای بدون سرنشین مسلح از ایالات متحده خریداری کند تا قدرت دفاع از دریا و زمین این کشور را افزایش دهد.

تحریم‌های احتمالی به دلیل روابط با روسیه

اما این نکته دارای اهمیت است که روابط هند و روسیه می‌تواند مانع از روابط نزدیکتر میان دهلی نو و واشنگتن شود. رویترز در این باره در گزارشی نوشت: هند قرار است سامانه‌های دفاع هوایی اس - ۴۰۰ روسی خریداری کند که بر اساس قانون سال ۲۰۱۷ آمریکا با هدف بازدارندگی کشورها از خرید سخت افزار نظامی از روسیه، این کشور را هدف تحریم‌هایی قرار خواهد داد. بر اساس اخباری که در ماه ژانویه منتشر شد تحت دولت جدید، ایالات متحده به هند هشدار داده بعید است از خرید برنامه ریزی شده اس - ۴۰۰ از سوی این کشور چشم پوشی کند.

سینگ سفیر پیشین هند در این باره به سی‌ان‌بی‌سی گفت که حتی با افزایش خرید تجهیزات نظامی هند از ایالات متحده در سال‌های اخیر، بیشتر موجودی‌های دفاعی این کشور همچنان روسی است. بنابراین دهلی نو انتظار دارد که ایالات متحده با درک این اجبار از ایجاد این تصور که واشنگتن شریک قابل اعتمادی برای آنها نیست خودداری کند.

سینگ همچنین تصریح کرد:‌برای ایالات متحده مهم است که به مردم در هند سیگنالی ارسال کند که این کشور را به عنوان یک شریک طولانی مدت و قابل اعتماد بشناسند و بنابراین به نفع آنهاست که از هر گونه تحریمی علیه هند به دلیل خرید سامانه‌های اس- ۴۰۰ خودداری کنند.

وی افزود: در چارچوبی برای چین، ایالات متحده هند را به عنوان یک شریک بسیار مهم خود می‌شناسد و من بر این باورم که این مساله جدای از نقاط قوت در روابط دو جانبه، یک پارامتر تعیین کننده برای پیشبرد روابط نیز خواهد بود.

پربیننده ترین پیام نوروزی بایدن: باید برای دستیابی به صلح همکاری کنیم اعتراض زنان در بیروت +عکس بایدن برای بازگشت به برجام منتظر انتخابات ایران است؟ امکان بازگشت خودکار به برجام وجود ندارد مناقشه هسته‌ای؛ کلاف سردرگم بازگشت به برجام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: چین و آمریکا برجام ایالات متحده اقیانوس هند دهلی نو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۸۱۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنتونوف: اتهام‌زنی آمریکا درباره تسلیحات شیمیایی نفرت‌انگیز است

«آناتولی آنتونوف» سفیر روسیه در ایالات متحده گفت اتهام‌زنی‌های ایالات متحده مبنی بر استفاده روسیه از سلاح‌های شیمیایی در اوکراین «نفرت‌انگیز و غیر قابل اثبات» است.

به گزارش ایسنا، روز چهارشنبه ایالات متحده تحریم‌های جدیدی را علیه نیروهای دفاع رادیولوژیکی، شیمیایی و بیولوژیکی روسیه و همچنین چندین مؤسسه، شرکت و مدیران روسی آنها اعمال کرد.

در این اطلاعیه، وزارت خارجه آمریکا مدعی شد روسیه از سلاح شیمیایی «کلروپیکرین» علیه نیروهای اوکراینی استفاده کرده است، گرچه این وزارتخانه هیچ مدرکی دال بر استفاده ادعایی روسیه از سلاح‌های شیمیایی در اوکراین ارائه نکرده است.

در رابطه با این اتهامات، آنتونوف روز چهارشنبه در بیانیه‌ای گفت: «در دسته گام‌های "غیر جایگزین" برای مقابله با روسیه، محافل رسمی محلی متنوع‌ترین اقدامات را مطرح می‌کنند. از جمله آنها، اتهامات کاملا نفرت‌انگیز و غیرمستند علیه فدراسیون روسیه مبنی بر استفاده از سلاح‌های شیمیایی است.»

به گزارش راشا تودی و براساس گزارش منابع باز، کلروپیکرین یک ترکیب شیمیایی است که در جنگ جهانی اول به عنوان گاز سمی مورد استفاده قرار گرفت و اکنون به طور گسترده برای کنترل آفات در کشاورزی، آزمایش ماسک گاز و اهداف آموزشی استفاده می‌شود.

انتهای پیام  

دیگر خبرها

  • حمله بایدن به ژاپن و هند/ آن‌ها بیگانه هراس هستند!
  • فرانسه: ۱۵۰ هزار سرباز روس در جنگ اوکراین کشته شدند
  • بازداشت دستکم ۲۱۰۰ نفر در تظاهرات حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا
  • واکنش بایدن به خیزش دانشجویی ضدصهیونیستی
  • مشت آهنین علیه خیزش دانشگاهیان آمریکا اثرگذار نیست/ فعال شدن بسیج دانشجویی این بار در ایالات متحده
  • پشت پرده تصمیم رئیس جمهور چین برای ملاقات با وزیر خارجه آمریکا / توسعه و تقویت اقتصادی، راهکار چین برای مقابله با تحریکات آمریکا / چین بر جذب سرمایه گذاری خصوصی از آمریکا متمرکز است
  • عضویت فلسطین در سازمان ملل، در راستای رسیدگی به بی عدالتی علیه فلسطینان است
  • آنتونوف: اتهام‌زنی آمریکا درباره تسلیحات شیمیایی نفرت‌انگیز است
  • واکنش کره شمالی به تازه‌ترین تحریم‌ها علیه تهران
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد