Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@03:44:16 GMT

بزرگ‌ترین سنگ فیروزه جهان دست کیست؟

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۸۳۵۵۸

بزرگ‌ترین سنگ فیروزه جهان دست کیست؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دستبرد انگلیسی‌ها به میراث مادی و معنوی ایرانیان، به دزدی آشکار برخی از اشیای تاریخی معروف مانند الماس کوه‌نور، محدود نمی‌شود.

انگلستان سال‌هاست، مانند راهزنان، مشغول چپاول و تاراج میراث کشور‌های مختلف در سراسر جهان است و از انجام آشکار این کار هم، ابایی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از دستبرد‌های کمتر شنیده‌شده بریتانیایی‌ها، در حرم رضوی اتفاق افتاده است؛ بزرگ‌ترین سنگ فیروزه جهان را که به شکل کوزه، در صحن عتیق (انقلاب) حرم مطهر، از ایوان نقارخانه آویزان بود و هیچ‌گاه قیمت‌گذاری رسمی روی آن انجام نشد، فردی معتقد و از عاشقان اهل‌بیت (ع) و امام هشتم (ع)، گویا هنگام تخریب خانه‌اش در نخاله‌های حاصل از تخریب منزل یافت و احتمالاً بی‌هیچ چشمداشتی، آن را که از بزرگی، به شکل کوزه‌ای متوسط تراش خورده‌بود، به حرم امام رضا (ع) هدیه کرد و متولیان وقت حرم مطهر رضوی نیز، تصمیم گرفتند که فیروزه را، از بالای ایوان نقاره‌خانه، که متعلق به دوره صفوی است، به شکل زیبایی آویزان کنند.

بیشتر بخوانید

غار نیشابور که ثروت هنگفت در دل دارد +تصاویر

اما چنان‌که مشهور است، انگلیسی‌ها در دوره‌ای (احتمالاً دوره پهلوی دوم)، فیروزه را برای انجام مطالعات علمی از حرم خارج می‌کنند و دیگر هیچ‌گاه این سنگ زیبا و به‌غایت پرقیمت را به جای اصلی‌اش بازنمی‌گردانند.

آن‌چه امروز به شکل همان سنگ فیروزه بزرگ و کوزه‌شکل وجود دارد، تنها ماکتی است سفالی و بی‌ارزش از سنگ فیروزه اصلی که روزگاری در صحن سقاخانه و از بالای ایوان نقاره‌خانه حرم مطهر، آویزان بود.

منبع:روزنامه خراسان

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سنگ فیروزه اشیا تاریخی دزدی انگلیسی ها سنگ فیروزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۸۳۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازارهای نوظهور جهان با سریع‌ترین رشد در دوره ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹

بازارهای نوظهور جهان به‌دنبال تغییرات جمعیتی و طبقه مصرف‌کننده در حال رشد نقش زیادی در تقویت رشد اقتصادی جهانی در آینده ایفا خواهند کرد. این بازارها با سریع‌ترین رشد همگی در آفریقا یا آسیا قرار دارند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، پیش‌بینی می‌شود که بازارهای بزرگ در حال ظهور نقش زیادی در تقویت رشد اقتصادی جهانی در آینده ایفا کنند که این امر ناشی از تغییرات جمعیتی و طبقه مصرف‌کننده در حال رشد است. در عین حال پیش‌بینی می‌شود که بسیاری از کشورهای کوچک‌تر به دلیل ذخایر غنی منابع طبیعی و سایر عوامل، شاهد رشد دو برابری میانگین جهانی اقتصاد خود در پنج سال آینده باشند. با این حال افزایش سطح بدهی خطراتی را برای فعالیت‌های اقتصادی آینده ایجاد خواهد کرد.

۱۰ بازار برتر در حال ظهور

سریع‌ترین اقتصادهای نوظهور بر اساس پیش‌بینی‌های نرخ رشد مرکب سالانه تولید ناخالص داخلی واقعی در دوره ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹ عبارتند از:

گویان ۱۹.۸ درصد

موزامبیک ۷.۹ درصد

رواندا ۷.۲ درصد

بنگلادش ۶.۸ درصد

اتیوپی ۶.۷ درصد

نیجر ۶.۷ درصد

اوگاندا ۶.۶ درصد

هند ۶.۵ درصد

ویتنام ۶.۴ درصد

سنگال ۶.۳ درصد

پیش‌بینی می‌شود گویان به‌عنوان سومین کشور کوچک آمریکای جنوبی از نظر مساحت، پس از اکتشافات اخیر که ذخایر نفت این کشور را به ۱۱ میلیارد بشکه رساند، از هم‌اکنون تا سال ۲۰۲۹ سریع‌ترین اقتصاد در حال رشد جهان باشد. این کشف قابل‌توجه ذخایر نفتی در سال ۲۰۱۵ توسط اکسون‌موبیل انجام گرفت و رشد اقتصادی این کشور را تنها در پنج سال گذشته چهار برابر کرد. پیش‌بینی می‌شود تولید نفت این کشور از ۶۴۵ هزار بشکه در روز به ۱.۲ میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۲۷ افزایش پیدا کند و تا سال ۲۰۲۸، این کشور ۸۰۰ هزار نفری بالاترین تولید سرانه نفت خام را داشته باشد و برای اولین بار از کویت پیشی بگیرد.

همچنین پیش‌بینی می‌شود بنگلادش که ۸۵ درصد صادرات آن توسط صنعت نساجی هدایت می‌شود، بیشترین رشد را در آسیا داشته باشد. این کشور طی ۳۰ سال گذشته حتی یک سال رشد منفی نداشته است.

کد خبر 750576

دیگر خبرها

  • شکست شمشیرباز اول جهان در فینال مسابقات جایزه بزرگ سئول
  • حضور غایب بزرگ پارسال در نمایشگاه کتاب امسال
  • کار بزرگ نوشاد عالمیان در عربستان؛ شکست نفر چهارم رنکینگ جهان
  • مجازات سارق با آویزان کردن روی آتش!
  • یک جنگ سرد جدید؟ جنگ جهانی سوم؟ / چگونه می توانیم در این «عصر سردرگمی» حرکت کنیم؟
  • تصمیم بزرگ دیوید بکام؛ مسی و رونالدو در یک تیم!
  • احداث مخزن ۵۰۰ متر مکعبی در قصر فیروزه
  • چین صدر جدول نمایشگاه‌ها؛ ۸۵ درصد صادرات ایران برپایه نفت است
  • بازارهای نوظهور جهان با سریع‌ترین رشد در دوره ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹
  • شهدا رفتند تا امروز بزرگترین مستکبران جهان جرئت تعرض به کشور را نداشته باشند