Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@02:19:55 GMT

گردشگری مذهبی گیلان تلفیقی از رویدادهای تاریخی و طبیعی

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۸۳۵۷۰

گردشگری مذهبی گیلان تلفیقی از رویدادهای تاریخی و طبیعی

ایسنا/گیلان مسئول موزه رشت با بیان اینکه گیلان گردشگری مذهبی گیلان تلفیقی از رویدادهای تاریخی و میراث طبیعی است، گفت: باید جذابیت گردشگری مذهبی را با استفاده از رویدادها و بهره‌مندی از فن تفسیر به مسافران، گردشگران و آیندگان منتقل کرد.

گردشگری مذهبی به عنوان یکی از شاخه‌های گردشگری در حال حاضر محسوب می‌شود؛ جاذبه‌های مذهبی، زیارتگاه‌ها و اماکن مقدس هر ساله تعداد زیادی از گردشگران را به سوی خود جذب می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان گیلان به عنوان یکی از استان‌های گردشگرپذیر سالانه مقصد گردشگران داخلی و خارجی بسیاری است.

استان گیلان با دارا بودن بیش از ۹۰۰ بقعه و همچنین به سبب داشتن جاذبه‌های طبیعی و انسانی، آیین‌های تاریخی و مذهبی از قطب‌های گردشگری کشور محسوب می‌شود زیرا گیلان به‌ دلیل مهاجرت سادات علوی در قرن‌های اولیه ورود اسلام به ایران و خصوصا به این استان و همچنین اراداتی که مردم گیل به سادات داشتند، میزبان بسیاری از امامزادگان بوده است.

پیش از شیوع کرونا تماشای آیین‌ها و رسوم اسلامی که به عنوان یکی از بزرگترین ادیان الهی محسوب می‌شود، در اماکن مذهبی گیلان همواره مورد توجه توریست‌ها بوده است.

میثم نواییان، مسئول موزه رشت گفت‌وگو با ایسنا در خصوص گردشگری مذهبی اظهار کرد: گردشگری مذهبی به دلیل وجود زیارتگاه‌ها، پرستشگاه‌ها و اماکنی که مورد تقدس مردم است، رونق می‌یابد و شامل آداب، رسوم، آیین‌ها و باورهایی می‌شود که مردم نسبت به آن مکان در بازه زمانی خاصی دارند.

وی با بیان اینکه این آیین‌ها در نزد مردم گیلان از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند، افزود: یکی از آیین‌هایی که هر ساله تا قبل از شیوع کرونا بسیار پرشور و با اجتماع حداکثری مردم برگزار می‌شد می‌توان به آیین «علم واچینی» و «علم بندی» در ییلاقات گیلان اشاره کرد که این آیین‌ها در روستاهای شاه‌شهیدان، تی اولا و نورالعرش برگزار می‌شود و علاوه‌بر این تعزیه ضیابر و طشت‌زنی منطقه غرب گیلان جزو اولین آیین‌های گیلان است که در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.

این پژوهشگر و مدرس دانشگاه با اشاره به آیین‌های مذهبی منطقه لاهیجان گفت: منطقه لاهیجان به دلیل وجود بقعه متبرکه چهارپادشاهان دارای آیین‌های مذهبی نظیر کرپ‌زنی، کرنی زنی و چهل منبر است که مستندسازی‌های آنها در حال انجام است تا در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت برسد.

نواییان با بیان اینکه گردشگری مذهبی گیلان تلفیقی از رویدادهای تاریخی و میراث طبیعی است، تصریح کرد: گیلان به دلیل پیشینه تاریخی که دارد همواره مورد توجه سادات علوی بود و وجود بقاع متبرکه گیلان بیانگر همین امر است، لذا با وجود چنین ظرفیت‌هایی می‌توان در جهت رونق گردشگری مذهبی کارهای بسیاری انجام داد.

وی ادامه داد: لازمه رونق گردشگری مذهبی تولید محتوای کاربردی است، باید جذابیت گردشگری مذهبی را با استفاده از رویدادها و بهره‌مندی از فن تفسیر به مسافران، گردشگران و آیندگان منتقل کرد؛ این تفسیر به گونه‌ای باشد که فلسفه و چرایی مراسم‌ها و آیین‌ها به خوبی بتوان تبیین کرد.

مسئول موزه رشت خاطرنشان کرد: چند سال گذشته طرح گردشگری «حرم تا حرم» استان از حرم امامزاده هاشم تا امامزاده شاه‌شهیدان در ارتفاعات رودبار، تدوین شده بود؛ طرح بسیار خوبی بود که مجموعه‌ای از میراث طبیعی، میراث باستانی و میراث مذهبی گیلان را در بر می‌گرفت‌.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی میراث فرهنگی گردشگری مذهبی ـ معنوی گردشگری مذهبی مذهبی گیلان آیین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۸۳۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ رویداد گردشگری قزوین ثبت ملی شد

معاون گردشگری و سرمایه‌گذاری قزوین گفت: با ثبت سه رویداد دیگر حوزه گردشگری قزوین شامل مراسم آیینی سوم امام( زنان طایفه بنی‌اسد)،سوگواری زنانه در حسینیه آقا سیدجمال و سمنوپزان تا کنون ۶ رویداد در تقویم رویدادهای ملی به‌ثبت رسیده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، نادر محمدی معاون گردشگری و سرمایه‌گذاری قزوین با اعلام این خبر گفت: با توجه به نقش و تاثیر رویدادها در رونق گردشگری استان، یازده پرونده شامل آیین‌های سمنوپزان، پنجاه‌بدر، تعزیه‌خوانی، سوم امام، سوگواری زنانه حسینیه آقا سیدجمال، آیین تشت‌گذاری الوند، آیین مافی زیاران، جشن فندق، شور زرآباد، جشن سماق منطقه الموت و هفته خوشنویسی قزوین تهیه و اطلاعات آنها در سامانه مربوطه بارگذاری شد.

معاون گردشگری و سرمایه‌گذاری قزوین افزود: پیش از این سه رویداد شامل جشن فندق، جشن سماق و مراسم شور زرآباد منطقه الموت در این تقویم به ثبت رسیده بود و سه پرونده دیگر شامل مراسم سوم امام( طایفه بنی‌اسد)، سوگواری زنانه در حسینیه آقا سیدجمال و آیین سمنوپزان قزوین موفق به دریافت گواهی ثبت رویداد شدند و باقی پرونده‌ها نیز دردست بررسی هستند.

محمدی ادامه داد: از دیگر رویدادهای شناسایی شده می‌توان به جشن انگور تاکستان، جشن زیتون و انار منطقه طارم‌سفلی، جشن پسته و گل محمدی بویین‌زهرا، جشن گیلاس و زغال‌اخته منطقه رودبار الموت اشاره کرد که با همکاری دستگاه‌های ذیربط قابل معرفی و ثبت هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • آیین بهره‌برداری بیش از ۱۵ پروژه تفریحی و گردشگری در مجتمع گردشگری صفه آغاز شد
  • ۳ رویداد گردشگری قزوین ثبت ملی شد
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان