Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیرین هانتر تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی ایران در پاسخ به این سوال که سیاست خارجه ایران را در یک‌سال گذشته در مواجهه با دو دولت ترامپ و بایدن چگونه ارزیابی می‌کنید؟، گفت:‌ به طور کلی موضع ایران در قبال ایالات متحده در چهار دهه گذشته واقع‌بینانه نبوده است، مثل اینکه ایران از مذاکره با آمریکا خودداری می‌کنند و با توجه به نقش مهم ایالات متحده در سطح بین‌المللی این کار منطقی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیاست‌های ایران در قبال آمریکا با عوض شدن رئیس‌جمهوری آمریکا هم عوض نشده است.

وی درباره اینکه آمریکا می‌گوید «ایران باید سیاست‌های منطقه‌ای خود را تغییر دهد»، آیا تا زمانی که ایران سیاست‌های خود را همانگونه مد نظر ایالات متحده است تغییر ندهد، امکان صلحی فراگیر در منطقه میان ایران با عربستان و سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس فراهم می‌شود؟، گفت: کشورهایی مثل عربستان و بقیه کشورهای عربی خلیج فارس از نظر امنیتی به واشنگتن متکی هستند. کشورهای بزرگ عربی نظیر مصر نیز خواهان بهبود روابط ایران و اعضای شورای همکاری خلیج فارس نیستند، بنابراین بدون نوعی توافق بین ایران و آمریکا  امکان صلح پایدار بین ایران و کشورهای خلیج فارس هم وجود ندارد.

این تحلیلگر ارشد مسائل آمریکا درباره علت تعلل ایالات متحده در بازگشت به برجام و اینکه چه چیزی را از این امتناع می‌خواهد، گفت: آمریکا می‌خواهد ایران را وادار کند که به یک توافق جامع در مورد مسائل منطقه ای برسند به ویژه ایالات متحده می‌خواهد که ایران سیاست تقابل با اسرائیل را تعدیل کند.

وی درباره اینکه ایران نپذیرفت در نشستی با حضور آمریکا شرکت کند و همچنین بازگشت متناظر را نیز تامین کننده خواست خود نداست، یادآور شد: مشکل اصلی این است که مسئله گفت‌و‌گو و مذاکره با آمریکا در ایران با رقابت‌های جناحی تنیده شده است. اما اصولا بدون گفت‌و‌گو با یک کشور، نمی‌توان مشکلات موجود با آن را حل کرد.

شیرین هانتر درباره پیدا کردن راه حل میانه‌ای برای ایجاد فضای گفت‌وگو میان ایران و آمریکا بیان کرد:‌ پیدا کردن راه حل میانه آسان نخواهد بود، هر دو کشور خواسته‌هایی دارند که حاضر به گذشت از آنها نیستند. به ویژه حکومت بایدن در حال حاضر آماده دادن هیچگونه امتیازی به ایران نیست و از سویی ایران هم همینطور.

وی درباره تغییر موضع کشورهای اروپایی با آمدن بایدن و علت این تغییر مواضع اظهار داشت: مشکلات اروپا با سیاست‌های ترامپ در قبال ایران بیشتر به دلیل دیگر مسائل مربوط به روابط اروپا و آمریکا بود، نه موضوع ایران. حالا که بایدن لحن آمریکا را عوض کرده است، اروپا هم می‌خواهد با همکاری در مورد ایران امتیازاتی از آمریکا در مورد مسائل دیگر بگیرد.

هانتر درباره اینکه اروپا چه کاری می‌تواند برای نزدیکی ایالات متحده و ایران انجام دهد؟ خاطر نشان کرد: در مورد اهداف کلی در قبال ایران، اروپا نیز با آمریکا هم نظر است، بنابراین هزینه‌های تغییر سیاست آمریکا در قبال ایران را نخواهد داد.

وی همچنین درباره نقش و جایگاه کشورهای منطقه و اسرائیل برای جلوگیری از بازگشت بایدن به  میز مذاکرات، گفت: نفوذ اسرائیل در سیاست آمریکا در خاورمیانه بسیار زیاد است. نتانیاهو ادعا کرد که او باعث خروج ترامپ از برجام شده است شکی نیست که اسرائیل می‌تواند مانع بازگشت آمریکا به برجام شود.

استاد دانشگاه جورج تاون درباره چگونگی حصول اطمینان ایران از انجام تعهدات توسط طرف‌های غربی تاکید کرد:‌ ایران زمانی می‌تواند از اجرایی شدن تعهدات ایالات متحده مطمئن شود که به یک نوعی توافق جامع در مورد مسائل مورد اختلاف با آمریکا برسد.

وی درباره سیاست دوگانه‌ای که در تیم بایدن در قبال ایران وجود دارد و اینکه یک طرف خواهان مذاکره و یا گروهی خواهان فشار بیشتر بر ایران هستند، گفت: به نظر من بدون نوعی مذاکره و توافق، مخالفان نرمش در قبال ایران پیروز خواهند ماند.

این کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل درباره نقش روسیه و چین در بازگشت آمریکا به برجام گفت: مانند گذشته چین و روسیه به دنبال منافع خود خواهند بود و کار موثری در حمایت از ایران نخواهد کرد و فقط به حرف بسنده خواهند کرد.

 

منبع: فردا

کلیدواژه: ایران و آمریکا چین حاشیه خلیج فارس روسیه واشنگتن قبال ایران ایالات متحده خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۸۴۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می سازد

نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا قراردادی 13 میلیارد دلاری برای جایگزینی "هواپیمای روز قیامت" با یک شرکت آمریکایی بسته است.

به گزارش عصرایران به نقل از رویترز، نیروی هوایی ایالات متحده روز جمعه اعلام کرد که قراردادی 13 میلیارد دلاری با شرکت "سیرا نوادا" برای ساخت یک هواپیمای جایگزین برای بوئینگ های " ای 4 بی" E-4B - معروف به هواپیمای روز قیامت منعقد کرده است.

ایالات متحده آمریکا پیشتر در دهه 1970 برای سناریوهای مختلف یک جنگ هسته ای یک هواپیمای خاص موسوم به "روز قیامت" به شرکت بوئینگ سفارش داده بود که هم اینک 4 فروند از این هواپیماها که به "ای 4 بی" معروف است در اختیار نیروی هوایی ایالات متحده است.

عکس آرشیوی از هواپیمای روز قیامت ای 4 بی/ رویترز

این هواپیماها برای شرایط اضطراری یک جنگ هسته ای و یا جنگ تمام عیار که زیر ساخت های حیاتی آمریکا مورد هدف قرار بگیرد، طراحی شده است که از آن به عنوان یک مرکز فرماندهی و کنترل هوایی استفاده می شود.

سخنگوی نیروی هوایی آمریکا روز جمعه در بیانیه ای گفت: پروژه مرکز عملیات هوابرد بقا (SAOC) قرار است جایگزین هواپیمای قدیمی (ای 4 بی) دهه 1970 شود که به پایان خدمت خود نزدیک می شود.

نیروی هوایی افزود: کار بر روی SAOC در کلرادو، نوادا و اوهایو انجام می شود و انتظار می رود در سال 2036 تکمیل شود.

رویترز در ماه دسامبر گزارش داد که نیروی هوایی ایالات متحده قرارداد با شرکت بوئینگ به منظور توسعه هواپیمای روز قیامت جدید موسوم به (BA.N) "نگهبان شب" را  لغو کرده است.

هواپیمای روز قیامت که معمولا برای انتقال وزیر دفاع ایالات متحده استفاده می شود، به عنوان یک پست فرماندهی متحرک طراحی شده است که قادر به مقاومت در برابر انفجارهای هسته ای و اثرات الکترومغناطیسی است و به رهبران ایالات متحده این امکان را می دهد تا در صورت بروز شرایط اضطراری ملی، با سوار شدن به این هواپیما ارتش را از این مکان هدایت و کنترل کنند. 

E-4B همچنین قادر به سوخت گیری در هوا است و دارای اتاق های کنفرانس و و تجهیزات ارتباطی پیشرفته است.

نیروی هوایی آمریکا در حال حاضر چهار فروند هواپیمای E-4B را با حداقل یک فروند در حالت آماده باش در همه زمان ها اداره می کند. 

این هواپیماها از ناوگان هواپیماهای جامبو جت بوئینگ 747-200 با تغییرات بسیار زیاد ساخته شده که با منسوخ شدن قطعات آن، نگهداری آنها به طور فزاینده ای دشوار و گران شده است.

انتظار می رود E-4B در اوایل دهه 2030 به پایان عمر مفید خود برسد.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: ساخت هواپیمای "روز قیامت" در روسیه دستور رئیس جمهور روسیه برای ساخت دو فروند هواپیمای "روز رستاخیز" هواپیمای روز قیامت چیست؟

دیگر خبرها

  • مسقط، مهم ترین تسهیل کننده دیدارهای غیرمستقیم ایران و آمریکا / چرا عمان تمایلی به نمایش قدرت دیپلماتیک خود ندارد؟/ عمان کانال گفت و گوی غیرمستقیم میان تهران-واشنگتن را باز نگاه داشته است
  • اسرائیل درمانده است ایران قواعد بازی را تغییر داد | این جمله یک اشتباه بزرگ از سوی بایدن بود
  • آیا چین می‌تواند؟
  • هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد
  • آیا اعتراضات دانشجویی باعث تغییر سیاست آمریکا می‌شود؟
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می سازد
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • به وقتِ بیداری