Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-28@05:16:12 GMT

کاهش ۳۰ درصدی پرداختی آرامکو به دولت سعودی

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۸۵۵۵۴

کاهش ۳۰ درصدی پرداختی آرامکو به دولت سعودی

پرداختی آرامکو به دولت عربستان سعودی سال گذشته با وجود این که این شرکت سود سهام ۷۵ میلیارد دلاری را حفظ کرد، به دلیل سقوط قیمت های نفت ۳۰ درصد کاهش یافت.

آرامکوی سعودی که بزرگترین تولیدکننده نفت جهان است، در اظهارنامه مالی خود اعلام کرد ۴۱۳ میلیارد ریال (۱۱۰ میلیارد دلار) در سال ۲۰۲۰ در قالب سود سهام، حق امتیاز و مالیات های درآمد به دولت عربستان سعودی منتقل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پول منبع مهمی برای درآمد دولت عربستان سعودی است که سال گذشته با افزایش کسری بودجه و رکود اقتصادی روبرو شد.

آرامکو که ۹۸ درصد آن در مالکیت دولت عربستان سعودی است، وعده خود برای پرداخت سود سهام ۷۵ میلیارد دلاری را حفظ کرد که بزرگترین سود سهام پرداختی در میان شرکت های سهامی عام بود. اما حق امتیازها و مالیات ها بیش از نیمی کاهش یافت و به حدود ۴۱ میلیارد دلار رسید.

بدهی آرامکو پس از این که این شرکت ۹۰ میلیارد دلار وام دریافت کرد و اوراق قرضه منتشر کرد، تا پایان سال ۲۰۲۰ به ۱۶۲ میلیارد دلار افزایش یافت. نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام این شرکت از ۲۶ درصد در پایان سال ۲۰۱۹ به ۵۵ درصد در پایان سال ۲۰۲۰ افزایش یافت. بسیاری از این دیون برای تامین خرید ۶۹ میلیارد دلاری شرکت سابیک از صندوق سرمایه دولتی عربستان سعودی مورد استفاده قرار گرفت.

دولت عربستان سعودی از آرامکو برای تولید هر بشکه نفت، حق امتیاز دریافت می کند و به این ترتیب به درآمدزایی دولت علاوه بر مالیات و سود سهامی که دریافت می شود، کمک می کند. حق امتیازها سال گذشته کاهش پیدا کرد، زیرا پرداخت آنها بر اساس قیمت های نفت بود که سال گذشته سقوط کردند.

امین ناصر - مدیرعامل آرامکو - روز دوشنبه اظهار کرد: این شرکت نسبت به چشم انداز بازار نفت در سال ۲۰۲۱ بسیار خوش بین است و پیش بینی کرد تقاضا برای نفت و متعاقب آن تولید، افزایش خواهد یافت. آرامکو قصد دارد عمده سرمایه گذاری خود را امسال به سمت تولید نفت و گاز هدایت کند.

عمده سود آرامکو از کسب و کار بالادستی این شرکت است که شامل تولید هیدروکربن ها می شود. این کسب و کار در سال ۲۰۲۰ با کاهش ۴۰ درصدی درآمد ناخالص و نزول آن به ۱۱۰ میلیارد دلار روبرو شد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، بخش پایین دستی که شامل پالایش شیمیایی و خرده فروشی سوخت است، سال میلادی گذشته ۵.۴ میلیارد دلار ضرر داشت که بالاتر از ضرر ۹۲۷ میلیون دلاری در سال ۲۰۱۹ بود. آرامکو در تلاش برای دو برابر کردن ظرفیت پالایش خود در دهه جاری بواسطه خرید شرکت سابیک و تبدیل شدن به یک پیشروی جهانی در عرصه مواد شیمیایی است./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: دولت عربستان سعودی میلیارد دلار سال گذشته سال ۲۰۲۰ سود سهام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۸۵۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟

به گزارش صدای ایران از یورونیوز فارسی،ده سال مانده به زمان برگزاری جام جهانی فوتبال در عربستان سعودی، این کشور مشغول گسترش و بهبود زیرساخت‌های خود برای میزبانی از بزرگترین فستیوال فوتبال ملی در جهان است.

جایی که حکومت پادشاهی باید استادیوم‌ها، هتل‌ها و شبکه‌های حمل و نقل خود را به شکل قابل توجهی بهبود و گسترش دهد. خبرگزاری فرانسه در گزارشی به این مسئله پرداخته و اضافه می‌کند که زیرساخت‌ها دغدغه اصلی این پادشاهی نفت‌خیز نفت است، تنها کاندیدای برگزاری جام جهانی ۲۰۳۴ که به زودی رسما این میزبانی را از سوی فیفا دریافت خواهد کرد.

عربستان صادرکننده نفت خام فاقد منابع نیست، اما برای تلطیف وجهه خود به عنوان یک کشور محافظه‌کار و اسلام‌گرای افراطی تلاش می‌کند با جذب سرمایه‌گذار خارجی این نقیصه را برطرف کند.

این کشور با سرمایه هنگفت ۵۰۰ میلیارد دلار در پروژه شهری آینده‌نگر و بلندپراوزانه نئوم می‌خواهد تصویری از آینده را ارائه نماید. صرف نظر از اینکه این ایده جاه‌طلبانه تا چه اندازه عملی و اجرایی خواهد بود، بیشتر نمایانگر تمایل ولیعهد ماجراجوی سعودی برای نمایش و جلب توجهات جهانی است.


چالش استادیوم‌ها
برای میزبانی جام جهانی ۲۰۲۴ عربستان به ۱۴ ورزشگاه با ظرفیت دست‌کم ۴۰ هزار نفر نیاز خواهد داشت تا بتوانند پذیرای ۴۸ تیم حاضر در جام جهانی باشند، اما در حال حاضر تنها دو ورزشگاه آماده هستند؛ استادیوم ملک عبدالله در جده و استادیوم بین‌المللی ملک فهد که در ریاض در حال بازسازی است.

این کشور که دارای لیگ فوتبال معتبری است حدود ۳۰ زمین دیگر هم دارد، اما بیشتر آنها قدیمی، کوچک و یا احاطه شده توسط پیست‌های دو و میدانی هستند که دیگر در دنیای فوتبال مرسوم نیستند.

یکی از مقامات فدراسیون فوتبال عربستان به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: «ما هنوز ده سال در پیش داریم که در طی آن وضعیت استادیوم‌ها به طور اساسی تغییر خواهد کرد.» او که نخواست نامش فاش شود، افزود: «این یک چالش بزرگ است، اما ما بر آن غلبه خواهیم کرد.»

اسکان و حمل و نقل
علاوه بر جام جهانی فوتبال، این کشور بیابانی با جمعیت ۳۲ میلیون نفر میزبان جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۷، بازی‌های آسیایی زمستانی ۲۰۲۹ و همچنین بازی‌های آسیایی ۲۰۳۴ نیز خواهد بود. برگزاری بازی‌های زمستانی در این کشور بیابانی و کویری انتقاد طرفداران محیط زیست را به همراه داشته، اما پادشاهی سعودی می‌خواهد بدون توجه به این انتقادات تمام این فرآیند‌ها را به مدد دلار‌های نفتی طی کند.

قطر همسایه، که میزبان اولین جام جهانی در خاورمیانه در سال ۲۰۲۲ بود، قبل از این رویداد تا ۲۲۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری کرد که زیرساخت‌های مربوطه را نیز شامل می‌شود.


عربستان سعودی در حال حاضر ساخت دو استادیوم جدید را آغاز کرده است: استادیوم بین المللی ملک فهد در قیدیه، پروژه‌ای بزرگ در خارج از پایتخت، و استادیوم دیگری در شهر دمام، در شرق کشور. هر دو این استادیوم‌ها قرار است دو سال دیگر افتتاح شوند.

به گفته یک مقام سعودی، طراحی یک استادیوم جدید در دیریه در نزدیکی ریاض نیز از پیش تصویب شده، در حالی که رسانه‌های محلی گفتند که مناقصه‌های ساخت و توسعه زمین‌های فوتبال به‌زودی به ارزش ۲.۶۹ میلیارد دلار آغاز می‌شود.

اما این کشور تنها به استادیوم‌ها نیاز ندارد و حمل و نقل و اسکان طرفداران هم در شهر‌های میزبان این مسابقات یعنی در ریاض، جده، دمام و اب‌ها و همچنین در قیدیا و نئوم نیز حائز اهمیت است.

حسین ماهران، معمار، در کنفرانسی درباره طراحی و ساخت استادیوم که در ماه فوریه در ریاض برگزار شد، به خبرگزاری فرانسه گفت: «عواملی مانند اسکان و حمل و نقل عمومی در داخل و بین شهر‌ها هنوز باید توسعه یابد. اما واضح است که پادشاهی قاطعانه به این راه متعهد است.»

چالش عمده آب و هوا
گرما، در کشوری که دمای هوا در تابستان از ۴۰ درجه سانتیگراد فراتر می‌رود، چالش دیگری برای کشور میزبان است، اگرچه یاسر المصحال، رئیس فدراسیون فوتبال عربستان سعودی سال گذشته گفت که پادشاهی آماده است تا این رویداد را در تابستان مانند زمستان برگزار کند.


رضوان درویش، رئیس شرکت تهویه مطبوع عربستان سعودی گرین ایر به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: «در حال حاضر برنامه‌های خنک کننده برای سه ورزشگاه مورد استفاده لیگ عربستان وجود دارد که ستاره‌های جهانی مانند کریستیانو رونالدو و نیمار را به خود جذب کرده است.»

فراتر از زیرساخت‌های فیزیکی، عربستان سعودی همچنین باید منابع انسانی لازم برای مدیریت سایت‌ها، از امنیت گرفته تا نظافت، از جمله تهیه بلیط و پذیرایی را نیز در نظر بگیرد.

لی کولیر، از گروه مشاوره STRI، با برآورد این که کشور خلیج فارس به جای واردات نیروی کار به دنبال آموزش سعودی‌ها خواهد بود، تاکید کرد که این یک چالش بزرگ خواهد بود.

در فاصله یک دهه مانده تا زمان برگزاری جام جهانی فوتبال در عربستان سعودی این کشور با چالش‌های قابل توجهی رو به رو خواهد بود که امیدوار است به مدد دلار‌های نفتی، مدیریت و مشاوره خارجی و همچنین تربیت نیروی انسانی مناسب بتواند از پس آن برآید.

دیگر خبرها

  • تخصیص ۳.۱ میلیارد دلار برای مونتاژ/ برای واردات خودرو ارز نداریم؟
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • کاهش ۱۵ درصدی تلفات برق در استان کرمانشاه
  • کاهش ۳ درصدی نرخ بیکاری گیلان
  • ‏عربستان اسپانسر اصلی فیفا شد!‏
  • کاهش ۳ درصدی نرخ بیکاری گیلان/ برخورد قضایی با ۱۵۰ کار فرمای متخلف
  • ‏عربستان اسپانسر اصلی فیفا شد!‏ + جزئیات قرارداد
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • کاهش قیمت بیت کوین تا ۶۳ هزار دلار
  • آرامکوی عربستان حامی مالی فیفا شد