Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-07@11:35:52 GMT

آمریکا و غرب از خوداتکایی ایران در هراسند

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۸۸۰۱۲

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: روپایی‌ها و آمریکایی‌ها به دنبال وابستگی ذهنی، فکری و علمی نسبت به خود هستند و از این در هراسند که ایران بتواند با خوداتکایی و خودسازی کالاهای مورد نیاز خود را بسازد.

میرقاسم مومنی در گفت‌وگو با میزان درخصوص نگاه به داخل برای مواجهه با تحریم‌های آمریکا، اظهاداشت: درخصوص موضوع تحریم، اگر نگاهی در طول ۴۳ سال انقلاب اسلامی داشته باشیم، ما شاهد تحریم‌های مختلفی از سوی آمریکا، اروپا و کشورهای متخاصم علیه کشور و ملت ایران بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین تحریم‌ها بود که خیلی مواقع توانسته است خودباوری و خوداتکایی را در. نیروهای کشور ایجاد کند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه ما دو نوع تحریم داریم، اظهارداشت: یک نوع تحریم، تحریم کالایی است و یک نوع تحریم تکنولوژی است و به عنوان تکنولوژی مادر در صنایع مختلف از آن‌ها استفاده می‌شود.

مومنی ادامه داد: اگر به تحریم‌ها نگاه کنیم می‌بینیم که کالاهای نوع اول که بیشتر مصرفی هستند یا به نوعی هیچ تاثیری در رشد و شکوفایی کشور ندارند، به طرق مختلف به کشور وارد شدند. یعنی بخشی از سرمایه‌های کشور خارج شده و کالاهای لوکس، مصرفی و کالاهایی که بیشتر قشر خاصی از آن استفاده می‌کنند، وارد شده است.

وی افزود: اما ما در بخش کالاهای مادر یا کالاهایی که می‌تواند صنایع ما را به گردش درآورد، چه در بحث تکنولوژی و چه در بحث فناوری، تحریم شدیم. برای اینکه آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها نمی‌خواهند ایران به خودش اتکا داشته باشد و همیشه به دنبال این هستند که یک نوع وابستگی صنعتی و فکری به خارج داشته باشد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با تاکید بر اینکه بیشتر از کالا، فکر مهم است، گفت: یعنی اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها به دنبال وابستگی ذهنی، فکری و علمی نسبت به خود هستند و از این در هراسند که ایران بتواند با خوداتکایی و خودسازی کالاهای مورد نیاز خود را بسازد.

مومنی تصریح کرد: اما در بحث فعلی، مقام معظم رهبری به مسئله مهمی اشاره کردند. مسئله این است که ما نگاهی به روابط ایران و آمریکا داشته باشیم که چه حزب دموکرات و جمهوری‌خواه بر سر قدرت باشند، همیشه تحریم یک ابزاری علیه کشور ما بود و همیشه از این ابزار استفاده می‌کردند.

وی با بیان اینکه اساس این است که این تحریم‌ها در شرایط فعلی چگونه باید برطرف شود؟ اضافه کرد: اگر ما برداشتن تحریم‌ها از سوی آمریکا و اروپا را با دادن امتیازات کلان ملی داشته باشیم بهتر است یا اینکه در بحث خودباوری و خوداتکایی سرمایه گذاری کنیم و خودمان کارمان را شروع کنیم. به نظر من دومین بخش بهتر است.

نظر مقام معظم رهبری هم این است که ما در شرایط فعلی امتیازاتی به غرب و آمریکا ندهیم که ۵۰ سال آینده، آیندگان به ما ایراد بگیرند یا در تاریخ نتوانیم جوابگو باشیم.

مومنی تاکید کرد: بهتر است که ما در بحث فعلی با کمک درست و هدفمند به قشر جوان، فنی و نخبگان کشوری از آنها حمایت کنیم تا آنها بتوانند نیازهای کشور در بخش صنعتی، کشاورزی، علمی، دانشگاهی و نظامی برطرف کنند تا از فرصت های به وجود آمده استفاده شود.

وی با بیان اینکه آمریکایی‌ها در بحث تحریم الگو دارند، یادآورد شد: در هر صورت تحریم ها اجرا خواهند شد. اگر بحث مذاکره مطرح می‌کنند این بیشتر توجیه بین‌المللی یا روانشناسی است که ایران را بتواند همیشه در معرض تهدید یا ارعاب قرار دهند.

 

بیشتر بخوانید: کارشناس مسائل منطقه: عراق می‌تواند در حل بحران سوریه مؤثر باشد

 

این کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: ما هر کاری کنیم حتی اگر کاغذ سفیدی را امضا کنیم و به آنها بدهیم، باز هم آمریکایی‌ها از شیطنت خود دست‌بردار نخواهند داشت.

وی بیان داشت: آمریکایی‌ها با ذات و ایدئولوژی انقلاب اسلامی مخالف هستند نه با شخص خاصی. یعنی تا زمانی که ما بحث ایدئولوژی انقلاب اسلامی را داشتیم آمریکایی‌ها با ما خوب نخواهند بود.

مومنی یادآور شد: ما باید بر اساس مواضع تبیین شده و مغازه که مشخص شده است وارد مذاکره شویم و در قبال چیزهایی که می دهیم باید چیزهایی بستانیم. ما در برجام تعهدات خود را انجام دادیم اما هیچ چیزی گیرمان نیامد از نظر فنی، نه از نظر اقتصادی و نه از نظر سیاسی. به نظر من مسئله که مقام معظم رهبری اعلام کردند یک مسیر راه یک نقشه راهی است که دولت مجلس و تمام ارگان‌های ذیربط باید آن را کالبدشکافی کنند و هر قسمتی آن را اجرایی کرده و فرمول های اجرایی آن را تبیین کنند.

انتهای پیام/

برچسب ها: تحریم تولید

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تحریم تولید کارشناس مسائل بین الملل آمریکایی ها تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۸۸۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کره‌شمالی: گروه‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها شکست خواهند خورد

سفیر کره‌شمالی در سازمان ملل امروز (یکشنبه) گفت، تلاش‌های آمریکا و دیگر کشورهای غربی برای تشکیل گروه‌های جدید نظارت بر تحریم‌ها علیه پیونگ‌یانگ محکوم به شکست است.

به گزارش ایسنا، گفته‌های «کیم سونگ» سفیر کره‌شمالی در سازمان ملل در واکنش به بیانیه مشترک آمریکا و متحدانش است که اخیرا منتشر شد و در آن، آنها خواستار تداوم فعالیت گروهی از کارشناسان ناظر بر تحریم‌ها علیه پیونگ‌یانگ شده‌اند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، اوایل سال جاری میلادی روسیه در حالی تجدید فعالیت این گروه نظارتی تحت رهبری آمریکا را وتو کرد که این گروه، پیونگ‌یانگ را به ارسال تسلیحات به مسکو برای استفاده در جنگ اوکراین متهم کرده بود. اتهامی که مسکو و پیونگ‌یانگ رد می‌کنند.

خبرگزاری رسمی کره‌شمالی از قول سفیر این کشور در سازمان ملل گزارش کرد: «نیروهای متخاصم شاید دومین و سومین گروه نظارت بر تحریم‌ها را در آینده برقرار کنند اما آنها با گذر زمان نابودی خود را می‌بینند.»

لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل ماه گذشته میلادی به منطقه غیرنظامی‌ شده بین دو کره رفت و به روسیه و چین تاکید کرد تا از حمایت از کره‌شمالی دست بردارند. سفر او پس از آن انجام شد که روسیه تمدید سالانه فعالیت هیات کارشناسان چند ملیتی را که طی ۱۵ سال گذشته اجرای تحریم‌های سازمان ملل را با هدف محدود کردن برنامه‌های هسته‌ای و موشکی کره‌شمالی نظارت کرده‌اند، رد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مهندسی معکوس این سلاح کلیدی آمریکایی در ایران؟!
  • ادعای یک روزنامه درباره درخواست تـازه آمریکا و پاسخ ایـران
  • ادعای روزنامه کویتی درباره درخواست تازه آمریکا از ایران
  • روسیه این سلاح حساس آمریکایی را به ایران فرستاده
  • پیشنهاد گروگان سابق آمریکایی در خصوص جنگ ایران و اسرائیل
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • کره‌شمالی: گروه‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها شکست خواهند خورد
  • جان جیمز یوبل، فعال ضدصهیونیسم در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • جان جیمز یوبل فعال ضدصهیونیسم آمریکایی در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • تحصیل رایگان دانشجویان معترض آمریکایی در ایران + اسامی دانشگاه‌ها