Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@16:09:38 GMT

یک هزار و ۵۰۰ تن کشمش از خُنداب استان مرکزی صادر شد

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۸۹۹۰۱

یک هزار و ۵۰۰ تن کشمش از خُنداب استان مرکزی صادر شد

«رضاحسین اسماعیلی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود:  این میزان محصول  به کشورهای آذربایجان، روسیه، اوکراین و آلمان صادر شده است.
وی سطح زیرکشت باغ‌های شهرستان را ۱۳هزار هکتار عنوان کرد و گفت: از این میزان ۶ هزار و ۵۰۰ تن  سردرختی و بقیه تاکستان انگور است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنداب اظهار داشت: تولید محصولات باغی این شهرستان ۱۷۰ هزار تن است که از این میزان ۱۲۰هزار تن انگور است که ۲۵درصد آن تازه خوری و ۳۰هزار تن آن تبدیل به کشمش می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات حوزه کشاورزی خنداب  ضایعات۱۰ تا ۲۰ درصدی تولیدات انگور است که این مشکل ناشی از روش کشت سنتی و قدیمی این محصول است.
اسماعیلی ادامه داد: برای رفع این مشکل و کاهش ضایعات انگور، در حال حاضر در شهرستان از روش کشت داربستی استفاده می‌شود و  تا کنون هفت هزار هکتار از روش سنتی به ایستاده داربستی تبدیل شده است.

وی در خصوص یکپارچه سازی دشت عمومی شهرستان نیز گفت: برخی اراضی کشاورزی میان وارثان تقسیم و خُرد شده بودند که اکنون قطعات پراکنده تجمیع و یکپارچه سازی اراضی انجام شده است.
  مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنداب بیان کرد: آبیاری اراضی کشاورزی از شیوه سنتی و قدیمی که بهره‌وری کمی دارد به روش نوین تغییر یافته و از ۶۰۰ هکتار اراضی اکنون ۳۵۴هکتار  به سامانه آبیاری  نوین  مجهز شده‌اند.
شهرستان خنداب به مرکزیت شهری به همین نام در فاصله ۹۰ کیلومتر اراک واقع شده و  حدود ۶۰ هزار نفر جمعیت دارد.

مهمترین محصول این شهرستان انگور است که به صورت کشمش فراوری می‌شود و این منطقه بیشترین سطح زیر کشت انگور در استان مرکزی را دارا می‌باشد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی استان مرکزی کشاورزی بازار محصولات کشمش خنداب صادرات غیر نفتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی استان مرکزی کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی استان مرکزی کشاورزی بازار محصولات کشمش خنداب صادرات غیر نفتی اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۸۹۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲۰ درصدی رهاسازی آب از سد زولاچای سلماس

فرماندار شهرستان سلماس با توجه به خشکسالی سال زراعی جاری گفت: ۲۶ میلیون متر مکعب آب برای آبیاری اراضی کشاورزی از سد زولاچای در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، ذبیح‌الله کاظمی در جلسه کارگروه جلوگیری از هدررفت منابع آبی شهرستان سلماس با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت‌های کشاورزی و عملکرد کشت پاییزه اظهار کرد: با توجه به نیاز آبی محصولات کشاورزی، نخستین مرحله رهاسازی آب سد زولاچای ، یکم خرداد به روی اراضی کشاورزی اجرا می‌شود.

وی افزود: این امر به جهت تأمین حق‌آبه کشاورزان صورت می‌گیرد و با توجه به خشکسالی سال زراعی جاری، بهترین استفاده را در کشت جو، گندم و دانه‌های روغنی دارد.

فرماندار شهرستان سلماس در ادامه با اشاره به اهمیت مصرف بهینه آب، گفت: ۲۶ میلیون متر مکعب آب برای آبیاری اراضی کشاورزی از سد زولا در نظر گرفته شده است.

کاظمی تصریح کرد: این میزان آب نسبت به مدت مشابه پارسال حدود ۲٠ درصد افزایش دارد.

وی یادآور شد: آب حدود ۱۲ هزار هکتار اراضی این شهرستان از سدهای زولا و دریک تأمین می‌شوند.

کد خبر 748699

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۰ درصدی رهاسازی آب از سد زولاچای سلماس
  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت
  • تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در سطح استان کرمانشاه
  • برگ درخت انگور سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی
  • تشدید برخورد با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه
  • مقابله با حفر چاه های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می شود
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول
  • پیشگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  • تخریب دو ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی نهاوند
  • انتقال آب به اراضی روستای رحیم آباد شهرستان کیار