Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگر فضای مجازی گفت: وزارت ارتباطات در راه اندازی شبکه ملی اطلاعات و تقویت زیر ساخت های داخلی، حمایت از سرویس ها و خدمات تولید بسیار ضعیف عمل کرده است. - اخبار اقتصادی -

خبرگزاری تسنیم - «پرونده حکمرانی فضای مجازی»؛ سید علیرضا آل داود پژوهشگر فضای مجازی و رسانه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی امسال را سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی نامگذاری کردند، گفت: اهمیت فضای مجازی برای رهبر حکیم انقلاب اسلامی بر هیچکس پوشیده نیست و در این موضوع مهمترین مسئله راه اندازی شبکه ملی اطلاعات و حمایت از سرویس ها و خدمات بومی که تولید جوانان نخبه داخلی است، مطرح می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: متاسفانه وزارت ارتباطات دولت آقای روحانی در راه اندازی شبکه ملی اطلاعات و تقویت زیر ساخت های داخلی، حمایت از سرویس ها و خدمات تولید جوانان وطن بسیار ضعیف عمل کرده است و حتی شاهد بودیم با در اختیار قرار دادن پهنای بسیار به سرویس های خارجی مانع هم در برابر رشد سرویس های داخلی ایجاد کرده است.

آل داود با تاکید بر اینکه پشتیبانی ضعیف دولت از سرویس های داخلی در بستر فضای مجازی تاسف بار است، تصریح کرد : بارها  صاحبان و مدیران سرویس ها و استارتاپ های داخلی از عدم پشتیبانی و مانع هایی که برایشان توسط دولت ایجاد شده است گلایه می‌کنند و مهمترین عامل را فضای مجازی یله و رها که سرویس های خارجی بدون پاسخگویی به کشور و بدون رعایت قوانین داخلی با حداکثر پشتیبانی پهنای باندی و حتی تبلیغی برخوردار هستند، می دانند که اصل رقابت پذیری را دچار خدشه جدی کرده است.

این مدرس سواد رسانه ای با اشاره اینکه آقای آذری جهرمی باید پاسخگوی عدم پشتیبانی کافی از سرویس های داخلی باشد، تصریح کرد: متاسفانه آقای جهرمی شاید در تبلیغات اینستاگرامی خود از پشتیبانی سرویس های داخلی نام ببرند، اما در عمل بی مهری ایشان و همفکرانشان در وزارت ارتباطات بخصوص در سازمان فناوری اطلاعات که نگاهشان به بیرون از کشور و تقویت پلتفرم های خارجی با انواع برنامه هاست، مشهود است.

وی با اشاره به اینکه در برنامه هفتم توسعه باید جایگاه حکمرانی رسانه ای سایبری انقلاب اسلامی مشخص شود، افزود: متاسفانه یکی از مهمترین دلایلی که فضای مجازی در کشور ما یله و رها است همین نداشتن سند حکمرانی رسانه ای سایبری متناسب با قوانین، فرهنگ، اعتقادات و هویت ما است که باید در برنامه هفتم توسعه تعیین تکلیف شود.

وی ادامه داد: ما در 4 لایه افقی تعریف شده برای شبکه ملی اطلاعات یعنی زیر ساخت، زیر ساخت و خدمات، محتوا و کاربر باید برنامه هایی کوتاه مدت و میان مدت جامعی را مطابق با بیانیه گام دوم انقلاب پیش بینی کنیم.

وی افزود: متاسفانه با عملکرد فعلی دولتهای یازدهم و دوازدهم ما در محاصره تبلیغاتی دشمن قرار گرفته ایم و متاسفانه جریانی هم در داخل کشور به نام جریان تحریف نانش در فضای مجازی یله و رها و پلتفرم های خارجی است که برای حفظ شرایط موجود به هیچ یک از مسائل  هویتی- وطنی اعتقادی ندارد.

آل داود با اشاره به مغلطه سنگین یکی از افراد غربگرای جریان تحریف که در مقاله ای نوشته است هر جا مسائل اصلی را مردمی کردیم و با چاشنی هویت و غیرت ملی گره زدیم، شکست خوردیم، تصریح کرد: این فرد غربگرا که پیشتر با کلیپ کاپیتان تلاش می‌کرد در خصوص مقدسات کشور و بخصوص ولایت فقیه شبه آفرینی کند، اینبار با مغلطه و مقایسه ملی شدن صنعت نفت با تلاش برای راه اندازی شبکه ملی اطلاعات و مستقل شدن ایران مانند تمام کشورهای پیشرفته در فضای مجازی، تلاش می‌کند کشور را در فضای مجازی تحت سلطه فرانو آمریکا و انگلیس قرار دهد و جالب اینجاست این فرد در اغتشاشات آبان 98 نیز تلاش میکرد فضای مجازی را برای تروریست ها و منافقین باز نگه دارد.

وی ادامه دارد: فرد مذکور در مقاله ای پر از شبهه و البته مشکوک تلاش کرد پلتفرم و محتوا را جدا از هم معرفی کند و برای مسئولان و مردم اختلال محاسباتی درست کند که این موضوع بسیار خطرناک است و این اختلال محاسباتی با عناوینی چون نفوذ جریانی همراه می شود.

آل داود با تاکید بر اینکه در حوزه فضای مجازی و رسانه شاهد نفوذ جریانی به کشور هستیم تاکید کرد: گوشه هایی از این نفوذ جریانی را در سریال گاندوی 1 و گاندوی 2 شاهد هستیم و جالب اینجاست عمده جاسوسان دستگیر شده در 7 سال گذشته در کشور در حوزه فضای مجازی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و رسانه فعال بوده اند.

وی افزود: آمریکا و رژیم صهیونیستی و دنباله های داخلی آنان برای جلوگیری از راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در کشور به هر اقدامی که فکر کنید دست زده اند، از اعزام جاسوس هایی به نام نزار ذاکا، سیامک نمازی، ند لامونت، آلن گودمن، جرالد دی گرین و... تا رویدادهای مشکوک بین المللی حوزه فناوری اطلاعات در ایران مانند روز جهانی دختران در ICT و توسعه اینترنت روستایی بدون فرهنگسازی و ارتقای سواد رسانه ای مردم روستا ذیل سند توسعه پایدار 2030 و... می‌توان اشاره کرد.

وی افزود: شبکه ملی اطلاعات تنها یک شبکه زیر ساختی نیست بلکه به عنوان قدم اول و مهمترین قدم برای حکمرانی رسانه ای سایبری در لایه های متعدد مدیریت، امنیت، سرویس و خدمات، محتوا و کاربر است که نمونه موفق آن در دنیا را در کشورهای آمریکا، کره جنوبی، انگلیس و... داریم می بینیم و این نشان از اهمیت راه اندازی این شبکه برای تمدن سازی در این نزاع جهانی تمدنی دارد.

آل داود ادامه داد: ما بارها گفته ایم در زمینه حکمرانی رسانه ای سایبری می‌توانیم از تجارب کشورهای غربی بهره گیری کنیم و جالب اینجاست که جریان غربگرا در داخل که برای غرب و مظاهر غربی و لیبرالی له له می‌زند، در این مورد یعنی حکمرانی رسانه ای سایبری به هیچ عنوان اجازه نمی‌دهد از کشورهای غربی الگو برداری کنیم که این نشان از اهمیت موضوع دارد.

وی با تاکید بر اینکه غرب در بحث نفوذ و جنگ شناختی ادراکی ترکیبی بر روی فضای مجازی یله و رها و فقر سواد رسانه ای مردم در داخل حساب ویژه ای باز کرده است، افزود: تولید اخبار جعلی، وارونه نشان دادن حقایق، پنهان کردن جلوه های امید بخش، کوچک نشان دادن دستاوردهای بزرگ، تغییر سبک زندگی، تغییر هویت، نسل سوزی، بی ثبات سازی اجتماعی و اقتصادی، بحران سازی های سیاسی و امنیتی، عادی سازی محتوای مستهجن، ضد اعتقادی و ضد فرهنگی و غیر اخلاقی برای کودکان، نوجوانان و جوانان، آدم ربایی نرم توسط شبکه قمار و شرط بندی، سرقت داده های کلان از کشور، ذائقه سنجی و ذائقه سازی، یاس آفرینی، حمایت از تروریست ها، منافقین و جریان لیبرالی غربگرا از مهمترین دلایل حمایت غرب بخصوص دستگاه های اطلاعاتی خارجی از رها ماندن فضای مجازی و رسانه در داخل ایران اسلامی است و متاسفانه جریان فاسدی هم در داخل به نام جریان تحریف و جریان نفوذ عامل نفوذی برای پیشبرد اهداف غرب در داخل کشور است.

وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی بر روی قوی شدن در فضای مجازی تاکید ویژه ای دارند، تصریح کرد: رهبر حکیم انقلاب اسلامی بیش از 21 سال است بر روی قوی شدن ایران اسلامی در فضای مجازی تاکید می کنند و از اسفند 90 نیز با راه اندازی شورای عالی فضای مجازی تمام تدابیر در این فضا را عملیاتی کرده اند.

این پژوهشگر فضای مجازی و رسانه اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی برای شرایط فعلی در کنار تاکیدات فراوان برای راه اندازی شبکه ملی اطلاعات و حکمرانی رسانه ای سایبری انقلاب اسلامی، برای حضور هوشمند در فضای مجازی و ارتقای سواد، مهارت و تربیت رسانه ای تاکیدات ویژه ای دارند.

این مدرس سواد رسانه ای ادامه داد: جوانان بسیجی و انقلابی بسیاری امروز در برابر بیش از 20 گروه معارض داخلی و خارجی به صورت آتش به اختیار کار فرهنگی تمیز در فضای مجازی انجام می دهند و نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی و نهضت تولید محتوا را در کشور آغاز کرده اند.

وی با اشاره به اهمیت راه اندازی شبکه ملی اطلاعات برای مقابله با نفوذ و زمین گیر کردن جریان تحریف تصریح کرد: جریان تحریف شبهات بسیاری را برای بدبین کردن مردم به شبکه ملی اطلاعات و سرویس های داخلی ساخته است و مدافعان پیشرفت کشور در فضای مجازی را با عناوین مختلف ترور شخصیت می‌کند، لازم به ذکر است حامیان راه اندازی شبکه ملی طلاعات از فضای مجازی واهمه ندارند چراکه این فضا یک فضای جدید زندگی در دنیای رسانه ای شده، است که در صورت مدیریت صحیح می تواند زیر ساختی برای ایجاد تمدن سازی نوین اسلامی و دستیابی به اهداف کلان چشم انداز کشور در 1404 باشد.

وی ادامه داد: ما با نگاه منفعلانه به این فضا مشکل داریم و می خواهیم به صورت کاملا فعالانه یکی از بازیگران اصلی فضای مجازی در جهان باشیم و این امر با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات و سرویس های بومی که توسط نخبگان در کشور طراحی می شود و امکان ارائه خدمات بین المللی را دارد محقق خواهد شد.این ظرفیت در کشور وجود دارد و اگر به متخصصان داخلی اعتماد کنیم، نتیجه مطلوبش را هم خواهیم دید.

این پژوهشگر فضای مجازی و رسانه ادامه داد: عده ای با مغلطه های سنگین و پروپاگاندای رسانه ای از سال‌ها قبل ایجاد و راه اندازی شبکه ملی اطلاعات را مساوی قطع اینترنت معرفی می کردند که طبق اسناد منتشر شده توسط مرکز ملی فضای مجازی این ادعا کذب و از اساس دروغ است، چراکه با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات شبکه ای مستقل در کشور ایجاد می شود و اینترنت جهانی با ضوابطی شبیه به ضوابط کشورهای دارای این شبکه پیشرفته نظیر آمریکا، انگلیس، کره جنوبی، روسیه، چین، شبکه داخلی اتحادیه اروپا مدیریت خواهد شد.

آل داود در پایان اضافه کرد: در سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها باید ابتدا موانع اصلی در برابر دستیابی ایران اسلامی به حکمرانی رسانه ای سایبری را از سر راه برداریم، سپس در کنار این اقدام توسط مردم در انتخابات ریاست جمهوری 1400 باید با پشتیبانی از تولیدات داخلی نخبگان جوان در داخل در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات به کارآفرینی، خلق ثروت، پیشرفت کشور و کاهش هزینه های مردم در دستیابی به سرویس ها و خدمات مورد نیازشان و شفاف سازی اقتصادی، اداری و مدیریتی کمک کنیم.

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟» تحلیلی بر بیانات امام خامنه‌ای در روز مبعث/ مهمترین مصادیق تواصی به حق در فضای مجازی چیست؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|فلسفه راه اندازی شبکه ملی اطلاعات چیست؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|شبکه ملی اطلاعات؛ راهبرد اساسی مقابله با حکمرانی بیگانگان در فضای مجازیفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|شبکه ملی اطلاعات؛ پیش نیاز «نهضت ملی تولید محتوا»فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|شبکه ملی اطلاعات؛ بهترین راهکار مقابله با جاسوسی سایبریفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| 15 راهکار مقابله با آسیب ها و تهدیدات شبکه های اجتماعی بیگانهفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|مهمترین مأموریت نهاد تنظیم گر فضای مجازی در انگلیس چیست؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| تأثیر فناوری پهن باند بر اقتصاد فضای مجازی چیست؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|فواید و مزایای اقتصادی راه اندازی شبکه ملی اطلاعات چیست؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|حملات سایبری؛ سومین عامل تهدید جامعه جهانی در آیندهفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|جهان، علیه انحصارگرایی آمریکا در اینترنتفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| اولویت نخست نظارت و پالایش فضای مجازی در مالزی چیست؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|راهبرد دولت آلمان برای تنظیم‌گری شبکه های اجتماعی خارجی چیست؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| از حاج قاسم تا شهید فخری‌زاده؛ سانسور شدید قهرمانان ملی ایران توسط مدعیان آزادی بیانفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|فرانسه، رتبه اول محدودیت اینترنت در اروپا/جستجوی برخی عبارات در اینترنت ممنوع استفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|چرا باید در راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات تسریع شود؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| آمریکا چطور دسترسی کودکان و نوجوانان به اینترنت را محدود کرد؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|تأملاتی بر ممنوعیت تبلیغ اینستاگرام در صداوسیما«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|بازی‌های رایانه‌ای خارجی؛ ابزاری برای تحریف واقعیت/ محتوای اصلی بازی‌های پرفروش دنیا چیست؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|تأثیرات منفی استفاده افراطی کودکان از گوشی و تبلت چیست؟«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»| اشتغالزایی صدها هزار نفری با راه اندازی شبکه ملی اطلاعاتفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| 6 راهکار برای نقش آفرینی موثر ایران در حکمرانی بین المللی فضای مجازیفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|شبکه ملی اطلاعات؛ راهکار مقابله با کودک‌آزاری در فضای مجازی

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت ارتباطات فضای مجازی وزارت ارتباطات فضای مجازی راه اندازی شبکه ملی اطلاعات راه اندازی شبکه ملی اطلاعات پژوهشگر فضای مجازی فضای مجازی و رسانه سرویس ها و خدمات سرویس های داخلی چیست فضای مجازی وزارت ارتباطات فناوری اطلاعات انقلاب اسلامی سواد رسانه ای راه اندازی فضای مجازی تهدید یا فرصت فضای مجازی جریان تحریف سرویس ها یله و رها زیر ساخت آل داود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۸۹۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید پدافند غیر عامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی

به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین جلسه کمیته پدافند غیرعامل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال جاری با حضور، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، سردار فرجی پور جانشین و معاونین قرارگاه سایبری کشور، سعید رحیمی معاون ارتباطات و فناوری اطلاعات این سازمان و معاونان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مدیرکل حوزه وزارتی، روسای سازمان‌ها، شرکت‌های تابعه و اپراتورهای تلفن همراه برگزار شد.

در ابتدای این جلسه سردار جلالی به تحلیل جامعی از عملیات وعده صادق در پاسخ به تحرکات رژیم صهیونیستی و نتایج و آثار راهبردی این عملیات در تغییر معادلات نظامی منطقه پرداخت.

وی در ادامه با توجه به ماهیت کارکردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، به تبیین تهدیدات متصور در این حوزه و ضرورت انجام اقدامات برای افرایش پایداری و تاب آوری زیرساخت‌های این حوزه پرداخت.

در ادامه گزارشی از اقدامات پدافند غیرعامل در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات از سوی مسئولان وزارت ارتباطات ارائه شد.

بررسی آخرین وضعیت و پیش‌بینی تهدیدات و اجرای اقدامات فوری برای امن‌سازی زیرساخت‌های ارتباطی و مخابراتی و ارتباطات حداقلی در زمان بحران، اتخاذ تدابیر لازم برای ارتقای امنیت و صیانت از مراکز، حوضچه‌ها و خطوط ارتباطی مهم، اجرای طرح نظارت هوشمند و تصویری و ضرورت انجام اقدامات فوری و اولویت‌دار برای ارتقا امنیت سکوها، خدمات‌رسان‌ها و پیام‌رسان‌های داخلی و برگزاری مستمر رزمایش‌ها به ویژه رزمایش‌های شبکه ملی اطلاعات از دیگر مواردی بود که در این جلسه بررسی شد.

کد خبر 6092975 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • ارتقای سایت تلفن همراه روستای مزرعه میر‌ها شهرستان اردکان
  • نتانیاهو: امکان دستیابی به توافق ضعیف است/ وارد رفح می‌شویم
  • راه‌اندازی شورای فضای مجازی در استان بوشهر
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقا امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • تاکید پدافند غیر عامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • روزنامه نگاری با قدرت تیتر
  • اتصال جزایر سه‌گانه ایرانی خلیج فارس به سرزمین اصلی
  • فناوری‌هایی که استاندارد امنیتی ضعیف دارند ممنوع می‌شوند
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد