Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@14:39:48 GMT

عقدوازدواج در چه روزهایی خوب نیست؟

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۹۰۴۰۵

عقدوازدواج در چه روزهایی خوب نیست؟

اولین و مهمترین قدم در برنامه‌ریزی عروسی، تعیین تاریخ عروسی است. برای تصمیم‌گیری در باره تاریخ این مراسم مهم،‌ نکاتی را باید مد نظر داشته باشید. مثلا در چه روز و یا در چه ماهی مراسم برگزار شود خوب است و مسائلی از این قبیل. ناطقان: یکی از مسایلی که در سخنان ائمه ی معصومین(علیهم السلام) آمده انجام کارها به تناسب خود، در روزهای به خصوصی که در آن روزها، تاثیر فراوان بر تداوم و برکت آن کار وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دختر و پسر دم بخت، برای آن که از نعمت ازدواج مناسب برخوردار گردند، باید اصولی را رعایت کنند، که یکی از آن موارد، انتخاب روز شایسته برای امر ازدواج است.



انجام کارهای خیر در روزهای ماه قمری

در این جا به سخنان گوهر بار ائمه(علیهم السلام)، تنها در مورد روزهایی که ازدواج و اسباب‌کشی خوب دانسته شده است، بسنده می کنیم تا انشاء الله ضمن رعایت این نکات و مسایل دیگر، زندگی خوبی را داشته باشید. روزهایی که برای رفتن به خواستگاری یا پذیرفتن خواستگار و ازدواج کردن، خوب است عبارت اند از: روزهای سوم و ششم و هفتم و هشتم و دوازدهم و چهاردهم و پانزدهم و بیست و هفتم و بیست و نهم هر ماه.

در روایت دیگری در مورد روزهایی که آغاز هر کاری مبارک است، این گونه بیان کرده‌اند: از امام صادق(علیه السلام) نقل شده است که در روزهای یکم، دوم، ششم، هفتم، نهم، چهاردهم، هجدهم، نوزدهم، بیستم،‌ بیست و دوم، بیست و سوم، بیست و هفتم، بیست و هشتم و بیست و نهم هر ماه قمری، آغاز هر کاری مبارک است.

جایگاه روزهای قمر در عقرب در انجام کارها

شایسته است بنا به سفارش و دستورات دینی، در ساعات قمر در عقرب -که جدولش در اینترنت یا تقویم‌های نجومی موجود است- از انجام کارهای اساسی نظیر انعقاد نطفه، عقد ازدواج، افتتاح کار و کسب، اسباب‌کشی، تعیین و تغییر نام و گذاشتن سنگ بنا و کلاً انجام هر یک از کارهای اساسی پرهیز کنیم.

البته ذکر این حدیث گرانقدر در این جا موجب هدایت و باعث آرامش است که راه‌هایی برای بر حذر بودن از نحوست ایام نیز وجود دارد. راه حلّی که اهل بیت(علیهم السلام) برای این امر ارائه نموده‌اند، صدقه دادن است. روایات فراوانی از حضرات معصومین(علیهم السلام) وارد شده که نحوست ایام، با صدقه دادن برطرف می شود. «عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ(علیه السلام):مَنْ تَصَدَّقَ بِصَدَقَهٍ إِذَا أَصْبَحَ دَفَعَ اللَّهُ عَنْهُ نَحْسَ ذَلِکَ الْیوْم‏.» هر کس صبح صدقه دهد، خدا نحوست آن روز را از دفع می کند.

شرافت و نحوست برخی روزها در ایام هفته

شنبه: در روایتی از امام رضا(علیه السلام) از پدرانش درباره شنبه تا پنجشنبه از پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) نقل شده است که از خدا برای امتش چنین درخواستی کرد: «الهم بارک لأمتی فی بکورها یوم سبتها و خمیسها؛ خدایا! در صبحگاهان امت من در روز شنبه و پنج‌شنبه برکت قرار ده».

چهارشنبه: امام رضا(علیه السلام) به روایت از پدرانش فرمود: رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) فرموده است: آخرین چهارشنبه هر ماه، همواره روز نامبارکی است. قابل ذکر است بر مبنای روایاتی که درباره صدقه و آثار آن آمده است، استعداد نحس و ناخوشایندی که درباره روز چهارشنبه ذکر شده با صدقه، دفع می‌شود.

پاداش مضاعف در روز جمعه: هاشم بن حکم از امام صادق(علیه السلام) درباره مردی پرسید که قصد دارد کار خیری مانند صدقه یا صوم (روزه) و این‌گونه امور انجام دهد؟ آن حضرت فرمود: خوب است آن عمل را در روز جمعه انجام دهد، زیرا پاداش عمل در روز جمعه، چند برابر است.

ضمناً مراسم ازدواج را در ایام مبارک و چه بهتر که در روزهای تولد معصومین(علیهم السلام) انجام دهید و نیت خود را در ازدواج خالص کنید. خوب است هنگام عقد، به قمر در عقرب دقت کنید.

نکتۀ پایانی: نکاتی که بیان شد، صرفاً برای رعایت فضیلت بیشتر بود که رعایت آن دارای نکات مثبت است، اما اگر به خاطر مشکلاتی نمی‌توانید این مسایل را رعایت کنید، به خودتان سخت نگیرید و با دادن صدقه، مشکلات احتمالی را دفع کنید تا مبادا دچار وسواس شوید.

آیا عروسی گرفتن در روزهای اول هفته مثلا شنبه یا یکشنبه مشکلی دارد؟

یکی از مسایلی که در سخنان ائمه ی معصومین(علیهم السلام) آمده، انجام کارها به تناسب خود، در روزهای به خصوصی که در آن روزها، تاثیر فراوان بر تداوم و برکت آن کار وجود دارد.

از آنجایی که موضوع سوال فوق، مربوط به ازدواج است، از سخنان گوهر بار ائمه(علیهم السلام)، تنها در مورد روزهایی که خواستگاری و ازدواج خوب دانسته شده است، بسنده می کنیم تا انشاء الله ضمن رعایت این نکات و مسایل دیگر، زندگی خوبی را داشته باشید.

یادآوری این نکته لازم است که منظور از روزها، روزهای قمری است نه شمسی و شما با روزهای قمری، برای خواستگاری و ازدواج برنامه ریزی خواهید کرد.

روزهایی که برای رفتن به خواستگاری یا پذیرفتن خواستگار و ازدواج کردن، خوب است عبارت اند از: روزهای سوم و ششم و هفتم و هشتم و دوازدهم و چهاردهم و پانزدهم و بیست و هفتم و بیست و نهم هر ماه.

به صورت خلاصه باید گفت: دختر و پسر دم بخت، برای آن که از نعمت ازدواج مناسب برخوردار گردند، باید اصولی را رعایت کنند، که یکی از آن موارد، انتخاب روز شایسته برای أمر ازدواج است.

همچنین عقد و انجام هر یک از کارهای اساسی در روزهای قمر در عقرب، هم از نظر دینی و هم از نظر منجمین، توصیه نمی‌شود! پس خوب است هنگام عقد، قمر در عقرب نباشد.

از امیرالمؤمنین(علیه السلام) منقول است که روز جمعه، براى خواستگارى و نکاح، خوب است.

مراسم ازدواج را در ایام مبارک و چه بهتر که در روزهای تولد معصومین(علیهم السلام) انجام دهید و نیت خود را در ازدواج خالص کنید. خوب است هنگام عقد، قمر در عقرب نباشد.

و در آخر، رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:

هر کس بر خدا توکل کند و هیچ گاه ملاحظه سعادت و نحوست روزها را ننماید، خداوند او را یاری خواهد نموده و عهده‌دار او خواهد شد به ویژه این که صدقه نیز بپردازد زیرا صدقه، نحوست را از بین می برد.

اما ازدواج روز شنبه یا یکشنبه، مشکلی ندارد، ولی در روایات، روز شروع کارها را برای شروع خوب، یک شنبه و چهارشنبه می دانند.
برچسب ها: عقد ، ازدواج ، ناطقان ، قمری ، شمسی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: عقد ازدواج ناطقان قمری شمسی معصومین علیهم السلام علیه السلام قمر در عقرب روزهای قمر روز جمعه ه علیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۹۰۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار حماس درباره توطئه‌های صهیونیست‌ها علیه مسجدالاقصی

جنبش حماس فلسطین با هشدار درباره توطئه‌های صهیونیست‌ها علیه قدس و مسجدالاقصی، از سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب خواست برای مقابله با این توطئه اشغالگران اقدامی جدی انجام دهند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در سایه تشدید یورش‌ها و اقدامات تحریک آمیز شهرک نشینان و نظامیان صهیونیست علیه مسجدالاقصی و محدود کردن ورود نمازگزاران فلسطینی به آن، جنبش حماس فلسطین با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که اقدامات مقامات رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه نمازگزاران فلسطینی در مسجد الاقصی و تداوم حملات وحشیانه صهیونیست‌ها به این مکان مقدس، یک تجاوز آشکار علیه مردم فلسطین و مقدسات و آزادی آنها در عبادت و حضور در مسجد الاقصی است.

این جنبش در یک بیانیه مطبوعاتی تاکید کرد که تجاوز صهیونیست‌ها به مسجد الاقصی در چارچوب تلاش آنها برای یهودی سازی شهر قدس و اماکن مقدس آن به ویژه مسجد الاقصی صورت می‌گیرد.

جنبش حماس همچنین نسبت به خطر تشدید توطئه‌ها و تجاوزات اشغالگران در قدس و مسجدالاقصی هشدار داد.

حماس در ادامه بیانیه خود از سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب خواست تا برای محافظت از مسجد الاقصی و اماکن مقدس اسلامی و مسیحی در برابر توطئه‌های صهیونیست‌ها و پروژه‌های شوم یهودی سازی این مکان‌های مقدس که به طور سیستماتیک توسط صهیونیست‌های فاشیست در حال انجام است اقدامی جدی و موثر انجام دهند.

فراخوان حماس برای دفاع از مسجدالاقصیشیخ صبری: فلسطینیان به سوی مسجدالاقصی سرازیر شوند

در همین راستا شورای اوقاف و مقدسات اسلامی در قدس اشغالی نیز با صدور بیانیه‌ای نسبت به توطئه‌های «ایتمار بن گویر» وزیر فاشیست کابینه رژیم اشغالگر برای تغییر وضعیت موجود در مسجدالاقصی هشدار داد.

شورای اوقاف و مقدسات اسلامی در قدس اشغالی اعلام کرد که این شورا با دقت آنچه که اخیرا در رسانه‌ها درباره توطئه بن گویر برای تغییر وضعیت مسجدالاقصی منتشر شده است را دنبال می‌کند. این تحرکات افراطی اشغالگران، نقض آشکار و تعرض به ابتدایی ترین حقوق تاریخی و مذهبی مسلمانان در مسجدالاقصی است. ما نسبت به فراخوان‌های تحریک‌آمیز و برنامه‌های کثیف و غیرمسئولانه دشمن که ما و منطقه را به سمت تشدید تنش‌ها سوق می‌دهد، هشدار می‌دهیم.

اخیرا رسانه‌های عبری گزارش دادند، ایتمار بن گویر وزیر امنیت داخلی کابینه نتانیاهو طرحی تهیه کرده که بر مبنای آن محدودیت‌های جدیدی بر مسجدالاقصی اعمال خواهد شد که موجب تغییر وضعیت آن می‌شود. این طرح بن گویر، وزارت امنیت داخلی اسرائیل را موظف می‌کند تا استفاده از ابزارهای تکنولوژی در ورودی‌های مسجدالاقصی را گسترده‌تر کرده و اقداماتی برای تقویت سیطره اسرائیل بر این مکان انجام دهد.

این رسانه‌ها هشدار دادند که گسترش استفاده از ابزارهای تکنولوژی در مسجدالاقصی ممکن است منجر به تشدید تنش‌ها و به ویژه شعله ور شدن اوضاع در قدس گردد؛ مشابه تنش‌های گسترده‌ای که در سال 2017 در پی نصب گیت های الکترونیکی، دستگاه‌های بازرسی مغناطیسی و دوربین‌های امنیتی در ورودی مسجدالاقصی به وجود آمد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای ۳۵۰ برنامه توسط آستان قدس رضوی در ایام دهه کرامت
  • پاسداران خود را در راه امنیت مردم فدا می‌کنند
  • تاریخ شهادت امام جعفر صادق(ع) ۱۴۰۳ + زندگینامه و احادیث
  • فضاپیمای رباتیک چین در روزهای آینده به ماه می‌رود
  • برپایی بیش از ۸ هزار محفل شیرخوارگان حسینی در ایران و کشور‌های جهان
  • جشن بزرگ «خدا قوت کارگر» در ورزشگاه امام رضا علیه السلام برگزار می‌شود
  • هشدار حماس درباره توطئه‌های صهیونیست‌ها علیه مسجدالاقصی
  • حفظ کیان خانواده سلامت جامعه را ارتقا می‌دهد
  • مرحله استانی دومین جشنواره سرود فجر بسیج در بوشهر برگزار شد
  • اکسيري که قهرمانان را جاويدان مي کند