Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، متاسفانه باید بگوییم این روز‌ها آمار طلاق در جامعه ما رشد چشمگیری داشته است که این مسله ناشی از عوامل زیادی می‌باشد مثل: عدم مسولیت پذیری، عدم تعهد به یکدیگر، دخالت دیگران، عدم استقلال مالی و... از عوامل مهم طلاق در جامعه ما است. البته که باید این نکته مهم را هم بگویم که طلاق همیشه و به خودی خود بد نیست گاهی طلاق رهایی از زندان جهالت و نادانی است، اما مدتی است که در کنار پدیده طلاق شاهد ظهور پدیده‌های اجتماعی جدیدی هم می‌باشیم یکی از این پدیده ها، پدیده اجتماعی جشن طلاق است که این روز‌ها در حال گسترش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولین روز نوروز ۱۴۰۰ مرا به یک میهمانی خاص دعوت کردند، دوستم گفتم بیا خوش میگذره! پرسیدم میهمانی برای کی هست گفت تو نمیشناسی میترا میهمانی گرفته! گفتم بابت چی؟ گفت یه جشن کوچیکه!

سیما یک ساعت بعد دنبالم آمد و به خانه میترا رفتیم! تو راه برام تعریف کرد که میترا از شوهرش طلاق گرفته و حالا که پول مهریه را گرفته جشن طلاق گرفته!

آن روز خیلی خوش گذشت، ولی تو چشمان میترا حس عجیبی بود نه شادی! نه غم!

جشن طلاق چیست؟

جشن طلاق تعریف دقیق و خاصی ندارد، و در قوانین موجود در کشور ما هم چیزی در مورد این پدیده اجتماعی گفته نشده است، اما پس از تحقیق و پژوهش در خصوص پدیده جشن طلاق‌ می‌توانم به زبان خیلی ساده جشن طلاق را اینگونه معرفی کنم،  جشن طلاق جشنی است که یک زوج برای پایان دادن به زندگی مشترک خود می‌گیرند، همانند جشن عروسی، جشن تولد و... در جشن طلاق زوج مورد نظر از دوستان و آشنایان خود می‌خواهند که با شرکت در این جشن از آن‌ها بخاطر این تصمیم حمایت کنند.

پدیده جشن طلاق به روش‌های مختلف و در مکان‌های مختلفی برگزار می‌شود که بعضا زوج‌ها به اجبار کنار هم قرار می‌گیرند و یا یکی از آن‌ها به تنهایی میزبان مهمانان خود هستند، در این مراسم معمولا کارت دعوت برای مهمانان فرستاده می‌شود و بر روی کیک طلاق از حلقه‌های شکسته شده یا قلب شکسته شده و... نیز استفاده می‌کنند، بنظر می‌رسد باید گفت برگزاری چنین مراسم‌هایی نشان از بحران‌های فرهنگی، خانوادگی و اجتماعی در هر جامعه‌ای می‌باشد.

به صراحت می‌توانم بگویم پدیده جشن طلاق یک الگوبرداری صدردصد غلط از فرهنگ کشور‌های غربی می‌باشد، که این روز‌ها در جامعه ما هم در حال افزایش پیدا کردن است. متاسفانه باید بگویم اکثر افرادی که جشن طلاق را برگزار می‌کنند علتش را اینگونه بیان می‌کنند که با گرفتن جشن طلاق به دنبال مرحمی بر زخم خود می‌باشند که به این واسطه از فشار‌های روحی و روانی بعد از طلاق در امان باشند، اما باید به آن‌ها بگویم که این نوع تفکر یک تفکر غلط می‌باشد چرا که گرفتن چنین جشن‌هایی خاطرات را ماندگارتر می‌کند و همین ماندگاری و گذر نکردن از جدایی آسیب‌های روحی و روانی زیادی را برای فرد در آینده به وجود می‌آورد.

نمی‌توان به طور دقیق گفت پدیده جشن طلاق مخصوص به قشر خاص یا خانواده‌های خاصی می‌باشد، اما این پدیده با از بین رفتن قبح طلاق در جامعه و الگوبرداری اشتباه برخی از خانواده‌ها رواج بیشتری پیدا کرده است که اکثر این خانواده‌ها فکر می‌کنند با گرفتن چنین جشنی می‌توانند اعتماد بنفس و روحیه فرزند خود را پس از جدایی حفظ کنند، اما غافل از این که این مسله کاملا اشتباه است چرا که این اعتماد بنفس، فقط یک اعتماد بنفس کاذب و توخالی می‌باشد که ماندگاری هم ندارد و اصلا نمی‌توان به طور قطع و یقین گفت جشن طلاق مرحم مناسبی برای جدایی می‌باشد بلکه جشن طلاق می‌تواند آسیب‌های بعد از طلاق را برای فرد و خانواده اش چند برابر و حتی ماندگارتر کند.

پیامد‌های مد شدن جشن طلاق

در اسلام طلاق منفورترین امر حلال است، اما گاهی طلاق گرفتن بهتر از ادامه زندگی می‌باشد چرا که گاهی طلاق و پایان دادن به یک زندگی خالی از تفاهم، خالی از درک متقابل، خالی از عدم تعهد و... می‌تواند شروع یک زندگی بهتر را برای فرد طلاق گرفته ایجاد کند. این که طلاق در جامعه‌ی ما یک ناهنجاری و ضد ارزش می‌باشد شکی نیست، اما مسله مهم در کنار پدیده طلاق ظهور پدیده‌های جدیدی می‌باشد که آسیب هایش بیشتر از آسیب‌های خود پدیده طلاق می‌باشد. باید تلاش کرد و با آگاهی دادن به مردم و مخصوصا جوانان در خصوص آسیب‌های چنین پدیده‌هایی جلوی گسترش این پدیده‌های اجتماعی را بگیریم تا مردم کمتر دچار آسیب شوند.

به عنوان یک محقق و پژوهشگر پس از تحقیق و پژوهش در این زمینه می‌توانم بگویم متاسفانه عده‌ای جشن طلاق را فقط بخاطر دیده شدن و جلب توجه دیگران این جشن را برگزار می‌کنند و یا حتی بخاطر این که جشن طلاق بگیرند و در فضای مجازی دیده شوند دست به ازدواج می‌زنند. این افراد به دنبال مطرح کردن خود ازدواج می‌کنند در حالی که از اهداف اصلی ازدواج هیچ آگاهی ندارند و پس از مدت کوتاهی با گرفتن جشن طلاق، جدایی خود را به اطرافیان و دوستانشان اعلام می‌کنند و این مسله را نشانه روشنفکری و خاص بودن خود میدانند در حالی که این مسله کاملا اوج نادانی و بی فرهنگی آن‌ها را نمایش می‌دهد.

جشن طلاق که این روز‌ها در حال مد شدن می‌باشد بی شک می‌تواند بر روی ازدواج جوانان دیگر هم تاثیر بگذارد، رواج پدیده طلاق و پدیده‌های مشابه آن مثل پدیده های: ازدواج سفید، جشن طلاق، کودک همسری و... قطعا می‌تواند در زندگی مردم تاثیر منفی بگذارد. ب

هترین کار در این خصوص این است که با آگاهی دادن درست و علمی به جوانان و خانواده‌های آن‌ها جلوی رشد این پدیده‌های اجتماعی غلط را بگیریم و به آن‌ها قدرت انتخاب درست بدهیم، چرا که آگاهی دادن به مردم در خصوص آسیب‌های پدیده‌های اجتماعی تا حد زیادی باعث می‌شود از گسترش پدیده‌های غلط مثل جشن طلاق یا ازدواج سفید یا کودک همسری و... جلوگیری شود و اینطور جامعه و مردم هم کمتر آسیب میبینند و خانواده‌های سالم تری خواهیم داشت.

در پایان به عنوان یک محقق و پژوهشگر باید بگویم جوانان و خانواده‌های آن‌ها باید بدانند جشن طلاق فقط آسیب‌های طلاق را افزایش می‌دهد و اصلا مرحم مناسبی برای درمان طلاق نمی‌باشد واقعیت این است که برای درمان آسیب‌های پس از طلاق ابتدا باید جدایی را پذیرفت و پس از آن به دنبال درمان رفت، نه این که با گرفتن جشن طلاق به دنبال درمان پوچ بود چرا که تحقیقات نشان میدهد برگزاری جشن طلاق می‌تواند باعث ماندگاری آسیب‌های طلاق شود و پیامد‌های منفی برای فرد داشته باشد.

منبع: رکنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: طلاق عاطفی طلاق توافقی پدیده های اجتماعی پدیده طلاق خانواده ها روز ها پدیده ها برای فرد جشن طلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۹۱۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۲ مرکز مهر در مازندران فعالیت می کند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مرتضی موسوی صبح شنبه در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: مرکز مهر خانواده در استان‌ها راه اندازی شد تا ملاقات والدین با فرزندان در محیط امن و آرام انجام شود و کودکان با احساس راحتی و امنیت بتوانند با آزادی بیشتری با والدین خود ارتباط برقرار کنند ا ز این رو ۲۲ مرکز مهر خانواده در استان درحال فعالیت و ۴۲۲ فقره پرونده به این مرکز در سال گذشته وارد شده بود.

وی گفت: تعداد ملاقات‌های انجام شده والدین با فرزندان در سال گذشته دو هزار و ۳۴۳ مورد بوده است.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مازندران همچنین به فعالیت مراکز مشاوره خانواده قوه قضائیه در استان اشاره کرد وگفت: ارجاع پرونده‌ها به این مراکز راه مفیدی در کاهش ورودی پرونده‌های طلاق به دادگستری استان مازندران است وبی شک مراکز مشاوره خانواده می‌توانند در کنار نهادهای مردمی در کاهش آمار طلاق مفید و مؤثر باشند.

حجت الاسلام موسوی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۴ هزار و ۴۱۴ فقره پرونده از محاکم دادگستری استان به مراکز مشاوره خانواده ارجاع شده است و تعداد ۱۲۳ هزارو ۴۵۹ فقره مورد بررسی قرارگرفت و از این تعداد دو هزار و ۸۹۵ فقره پرونده منجر به سازش شده است که شمار ۲۳ درصد از پرونده‌های طلاق بوده است.

کد خبر 6096771

دیگر خبرها

  • پاسخ به یک ابهام بزرگ درباره فصل جدید «پایتخت»
  • پرفروش‌های داستانی حوزه مقاومت در نمایشگاه
  • فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده در مازندران
  • تفاوت طلاق رجعی و بائن چیست؟
  • فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده 
  • ۲۲ مرکز مهر در مازندران فعالیت می کند
  • کارگران شهرداری رودبار به عدم تحقق مطالبات خود اعتراض دارند
  • رکورد جدید ثبت شد | برقراری بیش از ۲۷۰۰۰ پرواز در ایام نوروز
  • خودرو شاهین امروز ۱۵ اردیبهشت چند شد؟ + جدول قیمت
  • گره اندر گره