Web Analytics Made Easy - Statcounter

ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در واکنش به انتشار قطعنامه پیشنهادی آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان در شورای حقوق بشر، بیانیه‌‌ای صادر کرد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در واکنش به انتشار قطعنامه پیشنهادی آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان در شورای حقوق بشر، بیانیه‌‌ای صادر و طی آن گروگانگیری آبرو و حیثیت نهادهای بین‌المللی حقوق بشری از سوی چند دولت خودبرتربین غربی را محکوم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن بیانیه به این شرح است:

"تلاش چند کشور غربی که در صدر کشورهای ناقض حقوق ملت ایران قرار دارند در ایجاد سازوکار انتشار گزارش سیاسی علیه جمهوری اسلامی ایران و بزک ‌کردن آن در قالب قطعنامه یک سازمان بین‌‌المللی بیش از پیش برملاکننده دورویی و ترفند دروغ‌‌پردازی این دولت‌‌ها علیه ملتی است که با انقلاب در باورها و ایجاد روحیه عزت و کرامت نفس در خود الگوی جدیدی را در عرصه حقوق بشر عرضه کرده ‌است: جمع بین رشد و شکوفایی علمی، فرهنگی، ورزشی، سیاسی و اقتصادی زنان و مردان در عین حفظ استقلال و هویت ملی خود و حتی دفاع از ملت‌‌های مظلوم در مقابل آمریکای تروریست و صهیونیسم نژادپرست، علت اصلی همه خصومت‌‌ورزی‌ها علیه ملت ایران است.

به همین جهت، این قدرت‌‌ها با استفاده از سه ابزار تحریم، ترور و تبلیغات منفی به مقابله با الگوی مقاومت و پیشرفت برخاسته‌‌اند که قطعنامه‌‌های حقوق بشری تلاشی مذبوحانه برای سیاه‌‌نمایی چهره ملت ایران از سوی کشورهایی است که خود کارنامه سیاهی در نقض حقوق انسان‌ها اعم مردم خود و سایر ملت‌‌ها دارند.

با وجود عدم‌ موافقت اکثریت اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با بیانیه سیاسی چند کشور غربی ناقض حقوق بشر، باز هم آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان که از سرآمدان نقض حقوق ملت ایران بوده و هستند، با سوءاستفاده از ظرفیت شورای حقوق بشر به رویه خود در نقض حقوق ملت ایران ادامه دادند.

انتشار قطعنامه‌ای از جانب شورای حقوق بشر که مغایر با واقعیت‌‌های جاری در ایران و نقض صریح اصول، اهداف و مقررات منشور ملل متحد به‌ویژه بند سوم ماده یک و بند دوم ماده دو و نیز به سخره گرفتن اعلامیه جهانی حقوق بشر است، قطعاً نه ‌تنها نمی‌تواند مدعی بازنمایی حقیقت‌های حقوق بشری ایران باشد، بلکه بدون تردید امتداد سیاست‌‌های تقابلی دولت‌‌های غربی علیه ایران و ایرانی و نقض حقوق ملت ایران بوده و تنزل‌‌دهنده جایگاه شورای حقوق بشر در حد یک محفل سیاست‌زده و ضدحقوق بشری است که الزاماً مسؤولیت بین‌المللی این نهاد سازمان ملل متحد را به‌دنبال دارد.

جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته ضمن ابراز نگرانی شدید از سرقت معنوی آبرو و حیثیت نهادهای بین‌المللی از جمله شورای حقوق بشر توسط چند دولت خودبرتربین، منفعت‌جو و ناقض حقوق انسان‌‌ها، استفاده ابزاری از ظرفیت‌‌های حقوق بشری بین‌المللی را خیانت به آرمان عدالت و جفا به جایگاه کرامت انسان و مخدوش‌ کردن حیثیت انصاف و بی‌طرفی سازمان‌‌های حقوق بشری بین‌المللی دانسته و آن را از جمله بزرگ‌ترین مصادیق بارز و برجسته نقض حقوق بشر قلمداد کرده و به همین دلیل آن را به‌شدت محکوم می‌نماید.

شکل و محتوای سیاسی قطعنامه و رویکرد پیشین و کنونی دولت‌‌های بانی و همبانی قطعنامه در نقض صریح، آشکار و فاحش حقوق ملت ایران دیگر جایی برای ادعای ماهیت حقوقی این قطعنامه باقی نمی‌گذارد. دولت‌‌هایی که جایگاه نخست فروش ابزار انسان‌کشی به رژیم‌های متجاوز، اشغالگر و کودک‌کش از جمله رژیم صهیونیستی و رژیم سعودی را به‌طور مطلق در اختیار داشته و به دلیل منافع مادی خود از حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین و مردم بحرین چشم‌‌پوشی می‌کنند، نمی‌‌توانند مدعی حمایت، صیانت و ارتقای حقوق بشر باشند.

در حقیقت اصرار این کشورها به تداوم اقدام خصمانه و مهندسی‌ شده حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران، یادآور مأموریت مشابه آنها در نقض فاحش حقوق بشر ملت ایران در دوران جنگ تحمیلی و اهدای تسلیحات مرگبار شیمیایی به صدام دیکتاتور و متجاوز برای نابودی فراگیر و دسته‌جمعی انسان‌‌ها و از سوی دیگر استفاده از ابزار سازمان‌‌های بین‌‌المللی برای مشروع جلوه دادن این جنایت است.

بانیان و همبانیان قطعنامه سیاسی که در ژنو منتشر شد؛ همان دولت‌‌هایی هستند که با پیروی از رژیم تروریست آمریکا و اجرای تحریم‌های ابلاغی کاخ سفید، ضمن زیرپاگذاشتن استقلال و هویت ملی خود، سرسپردگی خود به حاکمان رژیم آمریکا را به بهای قتل تعداد قابل توجهی از کودکان مبتلا به بیماری‌های خاص و نقض حقوق همه ملت ایران به اثبات رسانده‌اند و حتی در شرایط سخت شیوع ویروس کرونا با اجرای دقیق‌‌تر و جدی‌تر تحریم‌های ظالمانه رژیم آمریکا، ماهیت ضدبشری خود را در عمل نشان داده‌اند، تا هیچ شکی در ماهیت و رویکرد ضدانسانی آنها باقی نماند.

جای تأسف آن که این کشورها که تاکنون از هیچ تلاشی در فشار حداکثری بر ملت ایران فروگذار نکرده و حتی به قطعنامه نصب و تمدید "گزارشگر ویژه آثار منفی اقدامات قهری یکجانبه بر بهره‌‌مندی از حقوق بشر" رأی منفی دادند و سیاست پنهان خود در حمایت از جنایت علیه بشریت رژیم تروریست آمریکا را بر جهانیان نمایان ساختند و اجرای سیاست‌های رژیم آمریکا در تحریم دارو و غذا علیه ملت ایران را برعهده گرفتند، امروز با گستاخی تمام مدعی حقوق بشر در ایران شده‌اند.

ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران بار دیگر ضمن تأکید بر سیاست ثابت و همیشگی خود در همکاری با سازوکارهای غیرسیاست‌زده، بی‌طرف و منصف حقوق بشری در تمامی سطوح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی، از تمامی کشورهایی که علی‌رغم فشارها و حتی تهدیدها با رأی منفی و ممتنع، عدم موافقت خود با بیانیه سیاسی ناقضان جهانی حقوق بشر یعنی آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه ابراز کرده و بیش از هر چیز از مرزهای استقلال و هویت ملی خود پاسداری کردند، قدردانی نموده و تأکید می‌نماید برای جلوگیری از سوءاستفاده ابزاری چند کشور ناقض حقوق بشر از ظرفیت‌ها و سازوکارهای بین‌المللی حقوق بشری تلاش نموده و به‌طور جدی با هزینه‌‌مندسازی اقدام‌‌های خصمانه علیه ملت ایران، در پی پایا‌ن دادن به نقض نظا‌‌م‌‌مند حقوق بشر ملت ایران در عرصه بین‌المللی است."

واکنش ستاد حقوق بشر ایران به گزارش غیرمنصفانه گزارشگر ویژه سازمان مللپاسخ دبیر ستاد حقوق بشر ایران به سخنان تفرقه‌انگیز کمیسر حقوق بشر سازمان ملل

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار عربستان سعودی رژیم صهیونیستی اسرائیل تحریم های ایران ستاد حقوق بشر قوه قضائیه اخبار عربستان سعودی رژیم صهیونیستی اسرائیل تحریم های ایران ستاد حقوق بشر قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران بین المللی شورای حقوق بشر حقوق ملت ایران حقوق بشری ستاد حقوق بشر ناقض حقوق نقض حقوق علیه ملت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۹۲۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد شدیدالحن از حکم اعدام توماج | کسانی عمدا حیثیت نظام را بر باد می‌دهند؟

اینکه خواننده‌ای با خواندن اشعاری، هرچند مخالف نظام، به اعدام محکوم شود، با چه منطقی سازگار است؟ منطق حقوقی یا اجتماعی یا سیاسی یا امنیتی؟ شاید هیچ‌کدام.

گاه گفته می‌شود که «منطق حقوقی» مستقل است و استقلال قاضی از همین رو است؛ اما نقد «پوزیتیویسم حقوقی» جایی برای این ادعا باقی نگذاشته است. قاضی نیز مانند همگان درگیر زندگی اجتماعی و تجربه سیاسی است و فارغ از آن نمی‌تواند حکم دهد.

دکتر کیومرث اشتریان در روزنامه شرق نوشت: از همین رو است که مقولاتی مانند عوام‌زدگی، شهری‌زدگی، غرب‌زدگی یا شرق‌زدگی برای یک قاضی نیز صادق است. اینکه یک قاضی باید از کارشناس فنی استفاده کند تا حکمش روا باشد، از همین رو است؛ کارشناس فنی هم محدود به حوزه ساختمان یا امور امنیتی نیست. کارشناس هنری، سیاسی، اجتماعی و بین‌المللی هم از آن جمله است که کمتر به آن توجه می‌شود.

حکم اعدام، خود مشمول همین حکم است. فراموش نکرده‌ایم که سال‌ها پیش حکم اعدام دکتر هاشم آغاجری صادر شد و فضای بین‌المللی را بر ضد ایران برآشفت. چهره‌ای خشن و بی‌تمدن از کشور آفریدند که قرار است یک استاد دانشگاه را به‌ دلیل سخنرانی اعدام کنند. در همان زمان تصور کسانی بر این بود که این صرفا یک تهدید است و او اعدام نخواهد شد؛ و چنین هم شد؛ اما تنها چیزی که برای ایران باقی ماند، چهره‌ای بسیار مخدوش بود.

برخی «دست‌اندرکاران بیرونی» قوه قضائیه بی‌توجه به ابعاد ملی و بین‌المللی چنین احکامی می‌خواهند؛ مثلا به تصور خود بازدارندگی ایجاد کنند یا چهره‌ای انقلابی از خود نشان دهند درحالی‌که آن‌گاه که در مرحله تجدیدنظر چنین احکامی نقض شود، دیگر اعتبار و اقتداری باقی نمی‌ماند و ما می‌مانیم و حیثیتی که بر باد رفته و تبلیغاتی جهانی که به خاطر هیچ و پوچ شکل گرفته است.

درباره پرونده مورد بحث این روزها، برخی از اشعار این «رَپِر» همان محتوایی را دارد که برخی از «خودی‌ها»، خون در دل و پا در گِل، بیان می‌کنند. انتظار دارید همه به یک زبان به نقد اجتماعی-سیاسی بپردازند؟ ظرفیت خود را بالا ببرید؛ بخشی از اصلاح و مبارزه با فساد را به نقدهای تند و تیز جوانان بسپارید؛ حتما ضرر نمی‌کنید و آنان نیز اگر برخورد درست ببینند، شاید زبان خود را اصلاح کنند. حتی اگر زبان خود را اصلاح نکنند، باز هم باید تحمل کنید.

همین‌جا بگویم که من هیچ‌گونه علاقه‌مندی به برخی از رویه‌ها و افکار این نسل معترض ندارم و فاش می‌گویم که آنان نیز به دلیل بی‌تدبیری‌های ما دقیقا مانند خود ما سطحی و خودمحور و دیکتاتور هستند. خجل از ننگ بضاعتیم؛ چون دقیقا «کپی» برابر با اصل خود ما هستند. هیچ تسامحی در بیان ندارند و فقط باید با آنان همدست و هم‌داستان باشیم تا مقبول درگاه‌شان باشیم. برای آنان بسیاری از شخصیت‌های سیاسی درد و رنج‌کشیده که قدم در راه عدالت‌طلبی و آزادی گذاشته‌اند و رنج زندان و تلخی حرمان کشیده‌اند، یکسان‌اند. از منظر آنان همه بر خطایند. تنها خود را بر حق می‌دانند.

درباره توماج صالحی اگر اکنون زیر تیغ نبود، نظرات خود را شفاف‌تر ابراز می‌کردم که حتما خوشایند او نبود؛ اما همه اینها به آن معنا نیست که موافق اعدام آنان باشیم. آزادی چنین هنرمندانی می‌تواند به بهبود درک ما از وضعیت جامعه کمک کند و زخم عمیق مردم را از فساد بازنماید؛ آتشی نهان است اندرین تیغ آبدار. آزادی یادگرفتنی و تمرین‌کردنی است. در درجه نخست این خودِ نظام است که باید درک و تعهد به آزادی را پیشه کند.

وقتی چنین نباشیم، اعتراض نسل جوان بر ما رنگ طغیان و جلوه عصیان به خود می‌گیرد. مسابقه‌ای که در میان برخی مسئولان کشور برای بی‌حیثیت‌کردن چهره ایران در جهان پدید آمده‌، حقیقتا شگفت‌آور است. گویی این افراد از محیط بسته خویش بیرون نیامده‌اند تا ببینند که یک حکم بدوی اعدام که به خیال خود برای «بازدارندگی» صادر می‌کنند و معمولا در تجدیدنظر نقض می‌شود، چه بلایی بر سر چهره ایران در داخل و خارج می‌آورد.

البته نه چنین است، بلکه محتمل است که برخی به عمد چنین کنند تا پیوندهای حیثیتی جمهوری اسلامی را با مردمان و با جهانیان بگسلند تا در محیطی کاملا گسسته از جهان به تحصیل منافع و تحکیم مواضع خویش بپردازند. نتیجه سخن با رئیس محترم قوه قضائیه است که جز او کسی مسئولیت رسمی در این زمینه ندارد تا به چنین وضعیتی رسیدگی کند. گویی همواره دستانی آلوده در برابر چشم همگان در پی آلوده‌کردن تعمدی چهره ایران در جهان بوده است. شاید از این‌رو مرکز رسانه قوه قضائیه اعلام کرده است که این حکم بدوی و قابل فرجام‌خواهی در دیوان عالی کشور است. از سوی دیگر، سخن با دستگاه‌های فرهنگی نیز هست که با هزینه‌های بسیار فعالیت‌های برون‌مرزی دارند و بازتابی از چهره ایران در جهان نشان نمی‌دهند و در برابر چنین فضای آلوده‌ای از طرف «خودی‌ها» سکوت مطلق کرده‌اند.

دیگر خبرها

  • ویدیو/ تأمین حقوق ملت فلسطین یک مطالبه بین‌المللی است
  • وجود تناقضات و استانداردهای دوگانه در سازوکارهای حقوق بشری
  • تصمیم کمیساریای عالی حقوق بشر؛ محکومیت دیگری به جای آمریکا
  • انتقاد شدیدالحن از حکم اعدام توماج | کسانی عمدا حیثیت نظام را بر باد می‌دهند؟
  • آمریکا نسخه‌های حقوق‌بشری را در کشور خودش هم اجرا نمی‌کند
  • درخواست وزیر نتانیاهو برای شلیک به فلسطینی‌ها به جای بازداشت آنها
  • گزارش سالانه کمیسیون حقوق بشر کانادا منتشر شد
  • به جای بازداشت فلسطینی‌ها به آنها شلیک کنید!
  • درخواست وزیر صهیونیست برای شلیک به فلسطینی‌ها به جای بازداشت آنها
  • کره‌شمالی: بدترین وضعیت حقوق بشری در جهان را در آمریکا داریم