Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیوسک بین الملل تابناک: نشست آمریکا و تروئیکای اروپایی درباره ایران، درخواست آمریکا برای افزایش همکاری ناتو جهت مقابله با روسیه، گفتگوی وزرای خارجه آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان بر سر یمن، لغو حکومت نظامی در ارمنستان و درخواست شورای همکاری خلیج فارس برای مشارکت در برجام از جمله مهمترین خبرها، رویداد‌ها و تحولات بین الملل در ۲۴ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نشست آمریکا و تروئیکای اروپایی درباره ایران

 «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا از دیدار خود با «ژان ایو لودریان»، «هایکو ماس» و «دومینیک راب» همتایان فرانسوی، آلمانی و انگلیسی خود خبر داد.

بلینکن بامداد چهارشنبه در صفحه توئیتر خود نوشت: «امروز دیدار خوبی با لودریان، ماس و راب درخصوص ایران، روسیه، چین و دیگر مسائل مبرم داشتم».
وی در ادامه روابط فراآتلانتیک را برای حل چالش‌های جهانی مهم برشمرد.

وزارت خارجه آمریکا نیز با صدور بیانیه‌ای درباره این دیدار در بروکسل گفت: «آنها بر تعهد قوی خود به ناتو و روابط فراآتلانتیک و حمایت از تعمیق همکاری‌های آمریکا-اروپا تاکید کردند».

پیش از این، «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفته بود: «رئیس‌جمهور بایدن کاملاً تهدیدی را که ایران متوجه افراد، پرسنل، تأسیسات و منافع آمریکا در منطقه و در اینجا می‌کند جدی می‌گیرد.»

درخواست آمریکا برای افزایش همکاری ناتو جهت مقابله با روسیه

«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا عصر روز گذشته (سه‌شنبه) با «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان در حاشیه نشست وزرای خارجه ناتو در «بروکسل» دیدار و بر لزوم مقابله کشورهای عضو ناتو با روسیه تأکید کرد.

طبق گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت خارجه آمریکا، «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در خصوص دیدار ضدروسی وزرای خارجه آمریکا و آلمان توضیح داد که بلینکن بر تعهد آمریکا برای همکاری با همپیمانان و شرکای خود برای مقابله با روسیه تأکید کرده است.

وی در این خصوص گفت: «وزیر خارجه (آنتونی) بلینکن بر تعهد آمریکا برای همکاری با همپیمانان و شرکا به منظور مقابله با تلاش‌های روسیه برای تضعیف امنیت جمعی ما تأکید کرد و در همین راستا بر موضع ایالات متحده در قبال خط لوله نورد استریم ۲ تأکید کرد».

بلینکن همچنین روز گذشته در مقر ناتو در بروکسل در ادامه تلاش‌های واشنگتن برای مانع‌تراشی در مسیر پروژه «نورد استریم ۲»، مدعی شد که خط لوله در حال ساخت انتقال گاز «نورد استریم ۲» که قرار است گاز روسیه را به آلمان منتقل کند در تضاد با منافع اتحادیه اروپاست و همچنین باعث تضعیف اوکراین می‌شود.

پرایس نیز کشورهای اروپایی را در خصوص مشارکت در این پروژه تهدید کرده بود ولی معاون نخست‌وزیر روسیه تأکید کرده است که بدون تردید خط لوله انتقال گاز طبیعی به اروپا تکمیل خواهد شد.
پروژه خط لوله نورد استریم-۲ برای انتقال گاز از روسیه به آلمان، از طریق مسیر زیر دریای بالتیک در حال انجام است. ساخت و ساز این پروژه پس از تعلیق در سال ۲۰۱۹ به دلیل تحریم‌های ایالات متحده از سر گرفته شد و گزارش‌ها حاکی از آن است که این خط لوله بیش از ۹۰ درصد پیشرفت داشته است.

ایالات متحده به بهانه‌های مختلف از جمله به خطر افتادن امنیت متحدان ناتو خود را در اتحادیه اروپا وافزایش وابستگی آن‌ها به روسیه بارها در مسیر اجرای این پروژه مهم گازی کارشکنی کرده است.

تنش‌ها در روابط روسیه و آمریکا از سال‌ها پیش به دلیل چند پرونده از جمله تحولات اوکراین و ادعاهای دخالت در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا شدت گرفته و واشنگتن چندین دور تحریم علیه مسکو وضع کرده است.

اخیراً نیز اظهارات توهین‌آمیز «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا علیه «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه در مصاحبه با یک شبکه آمریکایی و «قاتل» خطاب کردن پوتین، تنش‌ها در روابط واشنگتن و مسکو را تشدید بخشیده است.

گفتگوی وزرای خارجه آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان بر سر یمن

وزیر خارجه انگلیس اعلام کرد که با همتایان آمریکایی، آلمانی و فرانسوی خود برای بررسی ابتکارعمل‌های صلح درمورد یمن دیدار کرده است.

به گزارش روسیا الیوم، دومینیک راب، وزیر خارجه انگلیس در توئیتی، با انتشار تصاویری از پرچم‌های چهار کشور، نوشت: به منظور إعمال فشار جهت صلح در یمن، انگلیس، آمریکا، فرانسه و آلمان با هم به عنوان یک قدرت برای خیر و خوبی می‌ایستند.

وی ادامه داد که برای نخستین بار با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و همچنین با هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان و ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه برای بررسی چالش‌ها و فرصت‌هایی که در انتظار آنها است، دیدار کرده است.

پیش از این فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان از ابتکار صلح جدید ریاض برای پایان دادن به جنگ یمن خبر داده بود.

بن فرحان در کنفرانسی مطبوعاتی گفت: ابتکار عربستان شامل آتش‌بس در سراسر یمن با نظارت سازمان ملل متحد است.

وی افزود: ائتلاف عربی به رهبری عربستان از شدت محاصره بندر الحدیده خواهد کاست و درآمدهای مالیاتی این بندر به حساب بانکی مشترکی در بانک مرکزی واریز خواهد شد همچنین اجازه داده خواهد شد تا فرودگاه صنعاء به تعداد مشخصی از کشورهای منطقه‌ای و بین‌المللی به صورت مستقیم پرواز داشته باشد.

لغو حکومت نظامی در ارمنستان

ارمنستان امروز (چهارشنبه) حکومت نظامی که اواخر سپتامبر ۲۰۲۰ در آغاز جنگ با جمهوری آذربایجان بر سر کنترل منطقه قره باغ اعمال کرده بود، لغو کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این تصمیم که با رأی مثبت ۱۱۸ نماینده پارلمان از ۱۳۲ نماینده گرفته شده است، در چارچوب توافقی میان نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان و اپوزیسیون این کشور اتخاذ شده است تا بحران سیاسی ناشی از شکست ارمنستان در جنگ با جمهوری آذربایجان را خنثی کند.

مخالفان نخست وزیر ارمنستان به صورت مداوم با درخواست استعفای پاشینیان به اعتراض می‌پردازند و توانسته‌اند موجب برگزاری انتخابات پارلمانی زود هنگام در ماه ژوئن شوند. با این حال، در قوانین ارمنستان در صورت اعمال حکومت نظامی نمی توان نخست وزیر مستقر را از سمت خود برکنار کرد.

آرارات میرزویان، رئیس پارلمان ارمنستان روز سه شنبه تأیید کرده بود که "درحالیکه توافق‌نامه‌ای بین نیروهای سیاسی برای خنثی کردن اوضاع سیاسی توسط انتخابات زود هنگام انجام شده است"، اتحاد سیاسی در قدرت از این ابتکار حمایت خواهد کرد.

درخواست شورای همکاری خلیج فارس برای مشارکت در برجام

«نایف الحجرف» دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس امروز چهارشنبه بار دیگر بر ضرورت مشارکت کشورهای عضو این شورا در هر گونه مذاکرات مربوط به برنامه هسته‌ای ایران تأکید کرد.

وی گفت که «بررسی برنامه هسته‌ای ایران، موشک‌های بالستیک، پهپادها، امنیت دریانوردی و رفتار ایران برای برهم زدن ثبات در منطقه ضروری است».

این اظهارات الحجرف در حالی است که پیشتر «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به بیانیه پایانی یکصد و چهل و هفتمین نشست وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس و مواضع نابجای این شورا در خصوص مرتبط کردن موضوعات غیرمرتبط به برجام تاکید کرد: «همانطور که بارها گفته شده‌ است، برجام توافقی بین ایران و اعضای دائم شورای امنیت به علاوه آلمان بوده که یک بار مذاکره شده و مُهر و موم گردیده و همانقدر که موضوعات منطقه ما به کشورهای فرامنطقه‌ای مرتبط نیست، تلاش رژیم سعودی برای وارد کردن این شورا به موضوعاتی که از اساس به این شورا نامربوط است، بی نتیجه بوده و تنها از این کشور چهره متوهمی نزد جهانیان ترسیم می‌کند»

منبع: تابناک

کلیدواژه: اعمال ماه شعبان مناجات شعبانیه نوروز 1400 تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها امریکا اروپا ایران روسیه انگلیس فرانسه المان یمن ارمنستان خلیج فارس اعمال ماه شعبان مناجات شعبانیه نوروز 1400 تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها شورای همکاری خلیج فارس وزرای خارجه آمریکا مقابله با روسیه فرانسه و آلمان نورد استریم ۲ حکومت نظامی وزیر خارجه نخست وزیر خط لوله سر یمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۹۴۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا در گفتگویی گفت: ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و اآریکا پرداخته، متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نواف ابراهیم، کارشناس مسائل بین‌الملل در مصاحبه با برنامه راهبرد شرقی با بیان این که ایران و روسیه در سوریه فعالیت و همکاری را شروع کردند، یادآوری کرد: به برکت همین همکاری گروه‌های تروریستی عقب رانده شدند و باید خاطرنشان کرد که ایران اهمیت فوق‌العاده‌ای در دستگاه سیاست خارجی روسیه دارد.

در این‌ رابطه گفتگویی درباره موضوعات مختلف میان ایران و روسیه شکل‌گرفته است و با نگاه همه‌جانبه دو کشور، در سوریه نقطه عطفی را بر جا گذاشتند.

 مدیر بخش بین‌الملل "راسیا سگودنیا" افزود: طی دو سال اخیر که در دنیا تحولات عجیب‌وغریب را می‌بینیم، همکاری دو کشور تا حدودی ادامه دارد و روابط و همکاری‌ها در سطح منطقه‌ای شدت خود را نگه داشته و سطوح مختلفی پیدا کرده است.

ابراهیم ادامه داد: در چند سال اخیر ایران از طریق تحریم ایزوله شده و لذا روابط ایران و روسیه در این فضا از اهمیت بالایی برخوردار شده است.

وی در بخشی دیگر از این مصاحبه رادیویی با بیان این که پس از دو سال، اتفاقات در سوریه متوقف شده، گفت: امروز شاهد هستیم که دو کشور هم صدا شدند و نظرات مشترکی در مورد سوریه دارند.

ابراهیم با اشاره به بخشی از سخنان پوتین گفت: پوتین طی یک سخنرانی اعلام کرده بود روسیه در مقابل سوریه نگرانی خاصی ندارد؛ بلکه بر مسائل این کشور متمرکز است. ایران به‌عنوان یک بازیگر بزرگ منطقه‌ای در داخل سوریه فعالیت خود را انجام می‌دهد؛ ما هم شانه‌به‌شانه ایران فعالیت خود را در این کشور ادامه خواهیم داد.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: در دنیا نگرانی‌هایی وجود دارد که می‌تواند همکاری ایران و روسیه را تحت‌الشعاع قرار دهد و یکسری مسائل پدیدآمده که بر روابط دو کشور در زمینه‌های ژئوپلیتیک، فرهنگی و اجتماعی تأثیر می‌گذارد؛ خاصه در موضوع برهم‌زدن نظم تک قطبی در دنیا!

ابراهیم در این باره توضیح داد: مثلاً روسیه همکاری‌هایی را با رژیم صهیونیستی دارد که ممکن است مشکلاتی را در زمینه همکاری ایران و روسیه پدید آورد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به بیرون‌راندن گروه‌های تروریستی از جمله جبهة النصره از منطقه گفت: نقش ایران به‌گونه‌ای است که روسیه نمی‌تواند بین منطقه و سوریه یکی را برگزیند.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: طی سال‌های اخیر اتفاقاتی در دنیا شکل‌گرفته که تعارض و همپوشانی منافع را پدید آورده و موجب شده کشورها صفر و صدی به مسئله نگاه نکنند.

در این‌ بین بسیاری معتقدند برای تسلط بر منطقه باید سوریه را در اختیار بگیرید و نگاه دیگر می‌گوید اگر روسیه را از آن خود کنید، بر کل دنیا مسلط خواهید شد و این همپوشانی منافع قدری بر پیچیدگی مسائل افزوده است.

ابراهیم در ادامه سخنان دیگر مهمان برنامه که تأکید کرد روسیه برای ماندن در منطقه باید با ایران بماند، گفت: بنده با این موضوع هم نظر هستم. در سوریه با مثلث ایران، ترکیه و روسیه روبه‌رو هستیم و دیگر کشورها کمتر نقش کلیدی را ایفا می‌کنند؛ از جمله امریکا و فرانسه. همچنین ایران و روسیه با ایفای نقش، امنیت ملی را فراهم کرده و صلح را برای مردم خود آوردند و روسیه به‌نوعی کمک‌های بشردوستانه را به سوریه آورد.

وی افزود: همه از ارتباط ایران و روسیه برای حفظ ثبات در سوریه اطلاع دارند؛ ولی پس از اتفاقاتی که برای ایران در پی تحریم افتاد، ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و آمریکا پرداخته و متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند.

امضای یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیهایروانی: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بورل: چند کشور بزودی کشور فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت
  • آخرین تحولات اوکراین| تاکید دبیرکل ناتو بر انتقال سریع تسلیحات به کی‌یف
  • تحولات اوکراین| زلنسکی ناتو را به بدقولی متهم کرد
  • نشست وزرای دفاع ناتو برای ادامه حمایت از اوکراین برگزار می‌شود
  • استولتنبرگ: آمریکا و متحدان اروپایی فقط وعده کمک به اوکراین داده‌اند
  • دولت اوکراین به دنبال راه حل های جدید برای مقابله با تهاجم روسیه
  • گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره آتش‌بس غزه
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه
  • زاخارووا: در دام ناتو برای محدودکردن توان رزمی روسیه نمی‌افتیم
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو