Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-28@11:36:38 GMT

ترکیه: خرید اس- ۴۰۰ به پایان رسیده است

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۹۴۸۴۵

ترکیه: خرید اس- ۴۰۰ به پایان رسیده است

وزیر خارجه ترکیه در گفتگو با خبرنگاران در حاشیه اجلاس وزرای امور خارجه کشورهای عضو ناتو در بروکسل تصریح کرد: در دیدار با «بلینکن»، به وی گفتم که آنکارا خرید اس- ۴۰۰ را به پایان رسانده است.

به گزارش مشرق به نقل از آناتولی، مولود چاووش‌اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در گفتگو با خبرنگاران در حاشیه اجلاس وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در بروکسل پایتخت بلژیک اعلام کرد: ترکیه برای برگزاری کنفرانس صلح افغانستان در طول ماه آوریل در شهر استانبول آماده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید موضع دولت بایدن درباره خرید اس-۴۰۰ توسط ترکیه

وزیر امور خارجه ترکیه در این خصوص گفت: خواستار یک بستر جایگزین برای دوحه نیستیم؛ بلکه می‌خواهیم یک جلسه حمایتی برگزار کنیم.

مولود چاووش‌اوغلو با تاکید بر اینکه کشورش منتظر امضاء یادداشت تفاهمی میان دولت افغانستان و طالبان است، افزود: در این راستا با طرف‌ها گفتگو می‌کنیم. «سدات اونال» معاون وزیر امور خارجه ترکیه نیز دو هفته پیش در دوحه پایتخت قطر حضور داشت و با رهبران طالبان به ویژه ملا برادر دیدار کرده است. می‌خواهیم از طریق دیدار با تمام طرف‌ها به زودی تاریخ برگزاری کنفرانس را مشخص کنیم.

وزیر خارجه ترکیه از سوی دیگر درباره دیدار خود با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در بروکسل تأکید کرد: با همتای آمریکایی خود در زمینه انجام یک جلسه گسترده‌تر در ترکیه یا ایالات متحده توافق کردیم.

وی همچنین درباره خرید سامانه اس -۴۰۰ ساخت روسیه از سوی ترکیه نیز گفت: بار دیگر تاکید کردم که فرایند خرید این سامانه به پایان رسیده است.

این در حالیست که وزارت خارجه آمریکا ساعاتی پیش با صدور بیانیه ای اعلام کرد که «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه این کشور از ترکیه می خواهد تا استفاده از سامانه دفاع موشکی اس- ۴۰۰ ساخت روسیه را کنار بگذارد و با سیستم دفاع هوایی این کشور همکاری نکند.

درخواست وزیر خارجه آمریکا پس از نشست امروز وی با «مولود چاووش اوغلو» همتای ترکیه ای اش در بروکسل مطرح شده است.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، مولود چاووش‌اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه و آنتونی بلینکن همتای آمریکایی وی امروز چهارشنبه طی دیداری در بروکسل پایتخت بلژیک بر اهمیت هم‌پیمانی دو کشور تاکید کردند.

طرفین در این دیدار در خصوص روابط دوجانبه آنکارا و واشنگتن، مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله سوریه، لیبی، مدیترانه شرقی و سامانه دفاعی اس -۴۰۰ بحث و رایزنی کردند.

گفتنی است که این دیدار در حاشیه نشست وزرای امور خارجه سازمان پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو» صورت گرفته و نخستین دیدار وزرای خارجه دو کشور پس از روی کار آمدن دولت جدید آمریکا به شمار می‌رود.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا مولود چاووش اوغلو ترکیه افغانستان طالبان دوحه قطر ناتو آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ترکیه مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۹۴۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وانگ یی: روابط پکن-واشنگتن رو به ثبات است/ بلینکن: آمریکا از استقلال تایوان حمایت نمی‌کند

وزیر امور خارجه چین در دیدار با وزیر امور خارجه آمریکا در پکن، با او به بحث و رایزنی درباره چالش‌های روابط دوجانبه پکن-واشنگتن، راه‌های بهبود آن و برخی مسائل منطقه‌ای پرداخت.

به گزارش ایسنا، "وانگ یی" وزیر امور خارجه چین در دیدار با "آنتونی بلینکن" همتای آمریکایی خود که به پکن سفر کرده است، گفت که گزینه‌های روابط چین و آمریکا بین ثبات و "چرخه‌ای نزولی" است.

شبکه سی‌ان‌ان در این باره گزارش داد که سفر بلینکن به چین که دومین سفر او به این کشور در بازه زمانی یک ساله است، در شرایطی انجام شده که این دو قدرت جهانی به دنبال گسترش ارتباطشان، ایجاد ثبات در روابط پرتنش خود و رسیدگی به مسائلی از جمله حمایت پکن از روسیه در جنگ اوکراین و اقدامات آن در دریای چین جنوبی و در قبال تایوان هستند.

وانگ یی با اشاره به این که روابط آمریکا-چین "رو به ثبات می‌رود"، به بلینکن گفت: آیا چین و آمریکا باید به مسیر درست به سمت ثبات ادامه بدهند یا به چرخه‌ای نزولی بازگردند؟ این مسئله مهمی پیش روی کشورهای ما است و صداقت و توان ما را محک می‌زند.

وزیر امور خارجه چین همچنین به همتای آمریکایی خود گفت: آیا کشورهای ما باید یک همکاری بین‌المللی در قبال مسائل جهانی را رهبری کنند و به نتیجه دو سر برد برای همه برسند؟ یا به دشمنی و تقابل بپردازند و حتی وارد یک درگیری شوند که نتیجه آن دو سر باخت برای همه است؟

او همچنین بیان کرد: ما امیدواریم که آمریکا عرضه موشک‌های میان برد زمین‌ به زمین به منطقه آسیا-اقیانوسیه، آسیب زدن با منافع چین در زمینه امنیت راهبردی و تضعیف صلح و ثبات منطقه را که به سختی حاصل شده است را متوقف کند.

اظهارات وانگ در پی برآشفتگی مقامات چینی از اقدامات واشنگتن تحت عنوان امنیت ملی مطرح می‌شود که پکن آن را ابزاری برای ممانعت از پیشرفت خود می‌داند. از جمله این اقدامات،  کنترل صادرات محصولات هایتک چین است که کاربرد نظامی نیز دارند. همچنین شامل ممنوعیت سرمایه‌گذاری آمریکا در برخی از بخش‌های  هایتک چین است.

بلینکن نیز در این دیدار به "مسئولیت مشترک" دو کشور در "اطمینان یافتن از شفاف بودن در زمینه تمامی حوزه‌های مورد اختلاف و پرهیز از سوء تفاهم‌ها و اشتباهات محاسباتی" اشاره کرد.

خبرگزاری روسی اسپوتنیک نیز در این باره گزارش داد که بلینکن همچنین به وانگ یی گفت: آمریکا سیاست چین واحد را دنبال می‌کند و استقلال تایوان مورد حمایت آن نیست.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سفر فرستاده ویژه پوتین به سودان
  • تحولات «غزه»، محور سفر وزیر خارجه ترکیه به ریاض
  • سفر اردوغان به آمریکا به تعویق افتاد
  • ترکیه به تلاش برای توقف جنگ وحشیانه علیه غزه ادامه می دهد
  • چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد
  • بلینکن: چین می‌تواند نقش میانجی‌گر را در خاورمیانه ایفا کند
  • دیدار و گفت وگوی علی باقری با نماینده ویژه پوتین
  • وانگ یی: روابط پکن-واشنگتن رو به ثبات است/ بلینکن: آمریکا از استقلال تایوان حمایت نمی‌کند
  • رایزنی باقری با نمایندگان ویژه پوتین و شی‌جین‌پینگ
  • معاون وزیر امور خارجه: بریکس در چندجانبه‌گرایی دارای ابتکار عمل است