Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز- شیراز که شهره به شهر شعر، ادب، گل‌وبلبل است همه‌ساله با خیل عظیم گردشگران از سراسر کشور روبروست اما از سال گذشته تاکنون سایه کرونا بر روی صنعت گردشگری این شهر سنگینی می‌کند.

قدس آنلاین-گروه استان‌ها: در سال‌های اخیر، بسیاری از مردم شیراز، لحظه  تحویل سال را در حریم امن و آرام‌بخش حرم نورانی  احمدبن موسی الکاظم شاه‌چراغ (ع) می‌گذرانند و اینجا است که زمزمه نوای «یا مقلب‌القلوب و الابصار، یا مدبر اللیل و النهار یا محول الحول و الاحوال، حول حالا الی احسن الحال» سوار بر بال ملائک به آسمان می‌رسد و سال نو در شیراز و استان فارس با هزاران رنگ و با آمدن بهار آغاز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال اگرچه ستاد مقابله با کرونا مجوز سفر را به این استان صادر کرده است اما بااین‌وجود بسیاری از خانواده‌های ایرانی بااحتیاط بیشتری اقدام به سفر کردند.

در شیراز آن‌قدر جاذبه‌های طبیعی و گردشگری زیاد است که خستگی و گاهی بی‌پولی را فراموش می‌کنی و ناخودآگاه «خوشا شیراز و وصف بی‌مثالش، خداوندا نگه‌دار از زوالش» بر لبت جاری می‌شود.

 و اینجا است که ترجیح می‌دهی در این ایام کرونایی و شرایط خاص نوروز را در شیراز باشی ‌و پس از تحویل سال در محضر احمد بن موسی(ع)، دیگر لحظاتت را در مقابل امارت عفیف‌آباد یا ارم، یا نارنجستان قوام یا خانه زینت الملوک و یا در کنار حوض کاشی  و آب رکن‌آباد سعدی و... بگذرانی و فال حافظ را در گوشه‌ای از حافظیه، زیر یکی از سرونازها، با امیدواری تمام بازکنی.

افزایش خودروها

رئیس پلیس‌راه شمالی فارس در همین رابطه بابیان اینکه تردد خودرو ورودی به استان نشان از رشد ۲۴ درصدی ترددهای در نوروز ۱۴۰۰ دارد می‌گوید: پرترددترین محورهای استان فارس در نوروز امسال مسیرهای شمالی فارس و جاده مرودشت به سمت شیراز بوده است.

بنا بر اظهارات سرهنگ عبدالهاشم دهقانی: طرح ترافیکی پلیس ویژه ایام نوروز از ۲۶ اسفندماه ٩٩ آغازشده و تا ١٥ فروردین‌ماه ۱۴۰۰ ادامه دارد و پلاک‌های غیربومی به شهرهای نارنجی و قرمز فارس شامل جریمه می‌شود.

ارسنجان و زرین‌دشت روی خط قرمز

هم‌اکنون دو شهرستان زرین‌دشت و ارسنجان در استان فارس در ردیف شهرهای نارنجی و پرخطر کرونا قرار دارند و ممنوعیت سفر دارند ولی شیراز , سایر شهرهای این استان نیز اولویت سفر ندارند و هیچ زیرساخت و امکانی برای بازدید و پذیرایی مسافران در نظر گرفته نشده است. 

 در همین راستا رئیس دانشگاه علوم پزشکی  شیراز بر ممنوعیت سفر به شیراز در ایام نوروز پافشاری می‌کند و می‌گوید: مردم استان فارس و شهر شیراز همواره به مهمان‌نوازی شناخته‌شده بوده‌اند و هرساله در این ایام، پذیرای مهمانانی از سراسر کشور و حتی توریست‌های بین‌المللی بوده‌ایم؛ اما در شرایط کنونی و تغییراتی که در سراسر دنیا با مواجه هستیم، هرگونه سفر تهدیدی جدی برای سلامت خود و دیگران است.

مهرزاد لطفی حفظ سلامت تک‌تک مردم کشور و مسافران را برای مردم و مسئولان استان فارس دارای اهمیت می‌خواند و می‌افزاید: از تمامی هم‌وطنان می‌خواهم در ایام نوروز ۱۴۰۰ از سفر به شیراز خودداری کنند تا ضمن حفظ سلامت عمومی جامعه در شرایط کنونی، از گسترش چرخه‌های انتقال بیماری کووید۱۹ جلوگیری شود و ضمن ریشه‌کنی این ویروس منحوس باهمت و مشارکت همگانی، در آینده نزدیک بتوان بازهم میزبان مسافران و گردشگران باشیم.

وی بروز نشانه‌های موج چهارم بیماری در استان با توجه به افزایش موارد ابتلا و بستری، همچنین شناسایی مواردی از ابتلا به گونه جهش‌یافته انگلیسی در استان را زنگ خطری دانست که باید جدی گرفته شود و یادآور می‌شود: این هشدارها در آستانه نوروز جدی‌تر بوده و بی‌توجهی و سهل‌انگاری، با اقداماتی نظیر سفرهای غیرضروری، این نگرانی‌ها را بیشتر می‌کند.

ریزش آمار بازدیدکنندگان آثار تاریخی

باوجوداینکه همه‌ساله در آثار باستانی این استان و هم‌چنین مراکز اقامتی ازجمله هتل‌ها جای سوزن انداختن نبود اما امسال به دلیل سایه سنگین کرونا ظرفیت اشغال تخت‌های هتل‌ها از ۳۵ درصد تجاوز نکرده است و آثار باستانی و تاریخی نیز مشتری کمتری دارند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس در همین راستا بابیان اینکه ضریب اشغال هتل‌ها به ۳۵ درصد رسیده است اظهار کرد: امسال اسکان در کمپ‌ها، اسکان‌های چادری  و مهمان‌پذیرهای دولتی ممنوع است و مسافران تنها امکان استفاده از مراکز اسکان میراث فرهنگی دارند

مصیب امیری هم‌چنین بابیان اینکه امسال به نسبت سال گذشته شاهد کاهش ۸۰ درصدی بازدید از اماکن تاریخی و گردشگری این استان هستیم می‌افزاید: بر اساس آمار ثبت‌شده در خصوص بازدیدکنندگان آثار تاریخی و گردشگری تحت نظارت میراث فرهنگی فارس، شاهد کاهش ۸۰ درصدی تعداد بازدیدهای انجام‌شده طی روزهای ۲۵ اسفند سال ۹۹ تا روز اول فروردین ۱۴۰۰ بوده‌ایم.

مدیرکل میراث فرهنگی فارس خاطرنشان می‌کند: از ٢٥ اسفند ٩٩ تا اول فروردین امسال حدود ٢٥ هزار نفر از اماکن تاریخی، فرهنگی و گردشگری استان فارس بازدید کرده‌اند.

وی اذعان می‌کند: در سال ٩٨ و در همین بازه زمانی بیش از ١٨٠ هزار نفر از اماکن تاریخی، فرهنگی و گردشگری فارس بازدید کرده بودند.

امیری عنوان می‌کند: بازدید اماکن تاریخی، فرهنگی و گردشگری فارس سانس بندی شده است و گردشگران و مسافران می‌توانند از طریق نسبت به تهیه بلیت اقدام کنند؛ البته برای عدم ایجاد مشکل دراین‌باره، گیشه‌های ارائه خدمات هم برای فروش بلیت فعال هستند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: گردشگری شیراز استان فارس هتل اماکن تاریخی میراث فرهنگی استان فارس هتل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۹۷۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آثار عیلامی در خطر تعرض است؟

پس از انتشار گسترده‌ٔ این ویدئو، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان واکنش نشان داد و طی بیانیه‌ای اعلام کرد این ویدئو مربوط به کاوش‌های فصل پنجم در سال ۱۳۹۸ است و این بازنشر شیطنتی از سوی برخی افراد نامشخص بود.

آستانه‌ٔ حساسیت

آنچه دربارهٔ این خبر و واکنش‌های مربوط به آن نگاه‌ها را به خود جلب می‌کند، حساسیت و واکنش تند مردم نسبت به آثار تاریخی و هویتی بود که نشان می‌دهد میزان حساسیت مردم نسبت به این آثار در خوزستان بالاست. اما چرا منطقهٔ «جوبجی» در رامهرمز از توابع استان خوزستان مهم است؟

«جوبجی» منطقه‌ای است که از نیمه‌ٔ دوم سال ۱۳۹۷ فعالیت کاوش و نجات‌بخشی در آن توسط پژوهشگاه میراث‌فرهنگی شروع شد و بعداً با کشف چند تابوت در این منطقهٔ تاریخی در صدر اخبار قرار گرفت و هر روز دربارهٔ این منطقه‌ٔ تاریخی و تابوت‌هایی که کشف شد، اخبار جدیدتری به گوش می‌رسید.

البته که شهرت جوبجی فقط به‌خاطر کشف این چند تابوت نبود، بلکه «جوبجی» همان محوطه‌ای است که گنجینهٔ معروفی از دل آن توسط باستان شناسان بیرون آمد.

گنجینهٔ طلایی و مفرغی حاکم عیلامی رامهرمز در روستایی به‌نام «جوبجی» است که در عملیات لوله‌کشی سازمان آب و برق خوزستان در تاریخ ۹ اردیبهشت ۱۳۸۶ کشف شد، متعلق به ۶۰۰ تا ۷۰۰ پیش از میلاد در تپهٔ باستانی «جوبجی» است.

بازار شایعات

هرچند در این میان برخی از خبرها حکایت از وجود مومیایی در این تابوت‌ها داشت، اما «میثم حسین‌زاده»، سرپرست هیئت کاوش نجات‌بخشی وقت محوطهٔ تاریخی «جوبجی»، وجود مومیایی را از اساس تکذیب کرد.

اما اخبار منطقه‌ٔ «جوبجی» چگونه برجسته شد؟ ماجرا از این قرار بود که بیل مکانیکی کارگران لوله‌گذاری به دو تابوت عیلامی خورد و تاریخ ناشناخته با ۵۰۰ شیء طلایی و مفرغی پیش چشم همه گشوده شد.

البته این محوطه بارها مورد تهدید و تعرض قرار می‌گرفت؛ مدتی از سوی لوله‌ٔ انتقال آب و بعدها از طریق جاده‌سازی مورد تهدید قرار گرفته بود. پس از مدتی سکوت خبری درباره‌ٔ منطقه‌ٔ «جوبجی» رامهرمز، این‌بار بازنشر ویدئویی قدیمی دوباره «جوبجی» را به بورس اخبار کشاند.


شیطنت درکار است

معاون میراث‌فرهنگی خوزستان دراین‌باره با اشاره به ویدئویی که چندروز اخیر در چند کانال خبری منتشر شده است، به «پیام ما» گفت: «این ویدئو مربوط به مراحل کاوش‌های فصل پنجم در سال ۱۳۹۸ است.»

«سیدمحسن حسینی» اظهار کرد: «با صدور مجوز فصل پنجم کاوش از سوی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی کشور، هیئت باستان‌شناسی به‌منظور کاوش علمی و نجات‌بخشی در محل محوطهٔ تاریخی جوبجی حضور یافت که به‌دنبال آن، کاوش کاملاً علمی با حضور کارشناسان متخصص باستان‌شناس و مرمتگر انجام شد که حاصل این کاوش‌ها کشف تعدادی تابوت بود که در بعضی از آنها بقایای اسکلت انسانی وجود داشت.»

معاون میراث‌فرهنگی خوزستان ادامه داد: «ازهمین‌رو، با حضور کارشناس مرمتگر در هیئت، اقدامات علمی و مرمتی اولیه روی تابوت‌ها و اسکلت‌ها انجام شد و سپس با ساماندهی اصولی، همهٔ تابوت‌ها به‌منظور اقدامات بعدی از جمله مستندنگاری و مرمت، به کارگاه و آزمایشگاه پایگاه میراث‌جهانی منتقل شدند که در محیط آزمایشگاهی و کاملاً علمی مطالعات و اقدامات حفاظتی انجام شد و در حال حاضر نیز این تابوت‌ها در انبار قرار دارند و به‌محض راه‌اندازی موزه باستان‌شناسی رامهرمز، همهٔ اشیا و تابوت‌ها به موزهٔ رامهرمز انتقال خواهند یافت.»

او افزود: «از آغاز کار دولت سیزدهم، حفظ و حراست از اموال و اشیای ملی در اولویت کار میراث‌فرهنگی قرار گرفته است و در سال جدید هم به‌منظور ساماندهی این تابوت‌ها و نیز اشیا و اموال فرهنگی پنج شهرستان دیگر، تأمین اعتبار انجام داده‌ایم.»


حسینی با اشاره به ویدئوی منتشرشده دربارهٔ نابودی اسکلت‌های کشف‌شده در جوبجی گفت: «بعد از گذشت پنج سال دوباره این فیلم که در زمان خود پاسخ داده شده بود، بازپخش شده است.»

او افزود: «در هر هیئت کاوش باستان‌شناسی حداقل یک نفر مرمتگر و یک نفر استخوان‌شناس وجود دارد که اقدامات و موارد حفاظتی اولیه را روی اشیای مکشوف انجام می‌دهند.»

معاون میراث‌فرهنگی خوزستان بیان کرد: «اشیا و اموال حاصل از کاوش‌های جوبجی در محل استاندارد و مخزن امن قرار دارند. بخشی از کشفیات هم در مجهزترین آزمایشگاه‌های میراث‌فرهنگی کشور توسط کارشناسان مرتبط و مجرب در دست بررسی هستند.»

«جوبجی» اردیبهشت سال گذشته هم در صدر اخبار قرار گرفته بود؛ هجوم کامیون‌ها و تریلرهای معدن‌کاوان به جادۀ ممنوعۀ جوبجی، مشهور به جادۀ رودخانه که البته همان زمان «فاطمه داوری»، مدیر اداره‌کل حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی کشور، به «پیام ما» گفته بود رفت‌وآمد کامیون‌ها در محوطۀ تاریخی جوبجی ممنوع شده است. حالا هم گرچه ویدئوی منتشرشده مربوط به سال‌ها قبل بود، اما همچنان بسیاری از محوطه‌های باستانی در خوزستان مورد تعرض سوداگران قرار می‌گیرند و این مسئله بسیاری از دوستداران میراث فرهنگی را آزرده‌خاطر کرده است. فعالان میراث‌فرهنگی از اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری می‌خواهند نسبت به حفظ و امنیت محوطه‌ و آثار تاریخی اقدامات شایسته و درخوری اتخاذ کند تا شهروندان و خصوصاً علاقه‌مندان، کمتر شاهد تعرض و تخریب محوطه‌های تاریخی باشند.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902374

دیگر خبرها

  • افتتاح نمایشگاه نقشه‌‌های تاریخی خلیج‌فارس و عروسک‌های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • زیباترین اما خطرناک‌ترین شهر ساحلی جهان
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • تقویت زیرساخت‌های گردشگری شیراز
  • تعطیلی اماکن تاریخی در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)