Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - اکرم شعبانی؛ معاملات آتی طلا و نقره روز گذشته در حالی ادامه یافت که سرمایه‌گذاران همچنان با ارزیابی چشم‌انداز اقتصادی به بازارهای مختلف وارد می‌شوند. بر این اساس روز گذشته، طلای آتی آوریل با ۵.۷۰ دلار افزایش به قیمت ۱۷۳۰.۸۰ دلار در هر اونس و نقره آتی می در بازار کومکس نیویورک با ۰.۱۰۳ دلار افزایش به قیمت ۲۵.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳۳ دلار در هر اونس معامله شد.

یکی از ویژگی‌های بازار در اواسط هفته معاملاتی بسته شدن کانال سوئز در روز سه‌شنبه توسط یکی از کشتی‌های بزرگ کانتنری است که حمل و نقل جهانی را احتمالا برای چند روز از این منطقه مسدود کرده است. بر اساس شواهد موجود حدود ۱۰ درصد از تجارت جهانی از جمله نفت خام از طریق کانال سوئز انجام می‌گیرد. قیمت نفت خام که طی روزهای گذشته به کمترین قیمت شش هفته گذشته رسیده بود با مسدود شدن کانال سوئز جهش قیمتی دوباره‌ای تجربه کرد. با این وجود، خسارت جدی فنی طی معاملات روز گذشته به بازار نفت خام وارد شد که حاکی از فشار اعمال محدودیت‌های جدید در برخی کشورها ناشی از شدت شیوع کرونا و چشم انداز اقتصادی جهانی بوده است. از دیدگاه تحلیل‌گران کاهش قیمت نفت خام پیام مهمی برای بازارهای دیگر کالاهای خام نیز در بردارد که کاهش محتمل قیمت‌ها در این بازارهاست چرا که نفت خام رهبر بخش کالاهای خام است و زمانی که این بازار روند نزولی در پیش بگیرد، معامله‌گران از ورود به دیگر بازارهای کالای خام اجتناب می‌کنند.

بازارهای جهانی سهام روز گذشته عمدتا روند ترکیبی داشتند. هر سه شاخص اصلی در ایالات متحده اما با سقوط سهام شرکت‌های فناوری روند نزولی به ثبت رساندند. افزایش موارد ابتلا به کووید - ۱۹ در اروپا و تعطیلی‌های تجاری ناشی از اعمال برخی محدودیت‌ها در جلوگیری از شیوع موج سوم کرونا باعث شده بازارها با رکود روبرو شود.

جنت یلن وزیر خزانه‌داری ایالات متحده و جروم پاول رییس فدرال رزرو مسائل مورد نظر خود را در رابطه با تسهیل سیاست‌های پولی دولت بیان کردند. اظهارات این دو مقام ایالات متحده تاثیری قابل توجه در بازارهای روز سه شنبه و روز گذشته بر جای نگذاشته است.

در بازارهای کلیدی خارجی روز گذشته شاخص دلار آمریکا اندکی افزایش یافت و به بالاترین سطح چهار ماه گذشته رسید. ادامه روند صعودی شاخص دلار آمریکا برای بازارهای کالایی محرکی منفی محسوب می‌شود چرا که بسیاری از کالاها در بازارهای جهانی با دلار آمریکا قیمت‌گذاری می‌شوند و افزایش قیمت دلار خرید این کالاها را برای هر ارزی غیر از دلار آمریکا گران‌تر می‌کند. بازده اوراق قرضه ده ساله خزانه‌داری آمریکا نیز روز گذشته در محدوده ۱.۶۲۳ درصدی معامله شد.

(نمودار روند حرکت ۲۴ ساعته قیمت طلا)

از دیدگاه فنی، روند نزولی طلای آتی آوریل همچنان از مزیت فنی کلی کوتاه مدت برخوردار است. هدف بعدی صعودی قیمت طلا دستیابی به سطح مقاومت ثابت ۱۷۷۵ دلار در هر اونس و هدف بعدی نزولی قیمت‌ها رسیدن به زیر پایین‌ترین سطح معاملات ماه مارس یعنی ۱۶۷۳.۳۰ دلار در هر اونس است. سطح مقاومت نخست طلا در بالاترین قیمت معاملات روز گذشته یعنی ۱۷۳۴.۷۰ دلار در هر اونس و سطح مقاومت دوم در بالاترین سطح قیمت معاملات هفته یعنی ۱۷۴۷ دلار در هر اونس عنوان شده است در حالی که سطح پشتیبانی نخست طلا در کمترین قیمت معاملات روز گذشته یعنی ۱۷۲۲.۳۰ دلار و سطح پشتیبانی دوم بر روی پایین‌ترین سطح معاملات هفته گذشته یعنی ۱۷۱۶.۶۰ دلار در هر اونس قرار گرفته است.

(نمودار روند حرکت ۲۴ ساعته قیمت نقره)

روند نزولی معاملات آتی نقره می همچنان از مزیت فنی کلی کوتاه مدت برخوردار است. هدف بعدی صعودی قیمت نقره دستیابی به سطح مقاومت فنی ۲۷.۵۰ دلار در هر اونس و هدف بعدی نزولی قیمت‌ها رسیدن به زیر سطح حمایت کامل و کمترین قیمت معاملات ماه مارس یعنی ۲۴.۸۴۵ دلار در هر اونس است. سطح مقاومت نخست نقره ۲۵.۵۰ دلار در هر اونس و سطح مقاومت دوم ۲۶ دلار در هر اونس در حالی که سطح پشتیبانی نخست بر روی ۲۵ دلار در هر اونس و سطح پشتیبانی دوم بر روی ۲۴.۸۴۵ دلار در هر اونس مشاهده شده است.

پربیننده ترین عقب نشینی فلزات گرانبها با صعود بازارهای سهام/ افت قیمت طلا با وجود کاهش بازده اوراق قرضه قیمت دلار ۴ فروردین ماه۱۴۰۰ کلاهبرداری جدید به‌نام بیت کوین رایگان قیمت دلار ۵ فروردین ماه۱۴۰۰ عقب نشینی فلزات گرانبها در مقابل بازارهای ریسک‌پذیر/ کاهش قیمت فلز زرد در واکنش به چشم‌انداز اقتصادی

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: طلا برجام دلار در هر اونس سطح پشتیبانی قیمت معاملات دلار آمریکا سطح مقاومت روند نزولی روز گذشته هدف بعدی نفت خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۹۹۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد

به گزارش قدس آنلاین، برنج بعد از گندم جز محصولات استراتژیک و اساسی کشور است که سالانه بخشی از آن از محل واردات تامین می شود که طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول؛ ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طبق آمارهای موجود میزان برنج مصرفی کشور بین ۳.۴ تا ۳.۶ میلیون تن برآورد می‌شود. بنابراین اگر سالانه بین ۲.۳ تا ۲.۵ میلیون تن برنج در کشور تولید شود کسری این محصول بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن در سال است که از محل واردات تامین می شود.

از آنجایی که ایران خود یکی از تولیدکنندگان برنج در دنیا است بخشی از این محصول سالانه از محل تولید داخل و بخشی از محل واردات تامین می‌شود تا بازار داخلی با کسری روبه‌رو نشود.

طی سال‌ های اخیر دولت برای حمایت از برنج داخلی و تولیدکنندگان ایرانی اقدام به ایجاد ممنوعیت واردات در محدوده فصل برداشت (مرداد تا آذرماه هر سال) می‌کرد اما سال گذشته با توجه به وفور برنج ایرانی در بازار، ممنوعیت مقطعی واردات نیز مشکلی در بازار این محصول ایجاد نکرد و بازار در آرامش سپری شد زیرا حجم تولید و واردات به حدی بود که علاوه بر وفور برنج در بازار، کاهش قیمت برنج ایرانی نسبت به سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را در پی داشت.

براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، سال گذشته یک‌ میلیون و ۱۱۷هزار تن برنج به ارزش یک‌ میلیارد و ۳۰۵ میلیون و ۹۸۵ هزار دلار وارد کشور شد، این درحالی است که در همین بازه زمانی در سال ۱۴۰۱ چیزی حدود یک‌ میلیون و ۷۸۰هزار تن از این کالای اساسی به ارزشی بالغ بر دو میلیارد و ۱۳۷میلیون دلار وارد کشور شده بود. بنابراین واردات برنج طی یک‌سال اخیر با کاهش ۳۷ درصدی به لحاظ وزنی و کاهش۴۰ درصدی به لحاظ ارزشی روبرو بوده است.

بنابراین با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طی این مدت به ترتیب ۶۷۳هزار و ۹۴۲ تن برنج به ارزش ۷۷۰میلیون و ۹۳۲هزار دلار از مبدا هند، ۳۳۶هزار و ۵۷۵ تن برنج به ارزش ۴۱۰میلیون و ۸۴۱هزار دلار از مبدا پاکستان، ۷۱هزار و ۶۷۸ تن برنج به ارزش ۸۰میلیون و ۲۰۹هزار دلار از مبدا امارات، ۳۳هزار و ۴۳۴ تن برنج به ارزش ۴۲میلیون و ۴۴۰هزار دلار از مبدا مناطق آزاد و ویژه و درمجموع یک هزارو ۴۸۸ تن برنج به ارزش یک‌ میلیون و ۵۶۳ هزار دلار برنج از مبدا سه کشور تایلند، تایوان و عراق به کشورمان وارد شده است.

با توجه به وضعیت اقتصادی کشور حمایت های دولت سیزدهم و اقدامات وزارت جهاد کشاورزی از تولید و تولید کنندگان داخلی باعث شده که با افزایش تولید برنج و مدیریت بازار داخلی ارز کمتری از کشور خارج شود.

وضعیت فعلی تولید داخلی و واردات برنج نیز بیانگرآن است که با مدیریت بازار همچون سال گذشته مشکلی در بازار برنج نداشته باشیم و این محصول با قیمت های مناسب به دست مصرف کنندگان برسد.

طبق گزارش مرکز آمار، متوسط قیمت برنج ایرانی در فروردین ماه امسال ۹ درصد پایین‌تر از قیمت سال گذشته بوده است. بنابراین با وجود کاهش چشمگیر واردات برنج، با مدیریت مناسبی که در بازار انجام شده، قیمت‌ها نزولی هم شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار
  • بازار رمزارز‌ها / سقوط بیت‌کوین و اتریوم پیش از رویداد هنگ‌کنگ
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • سیگنال پشت خطی به قیمت دلار/ خبر خوش ارزی چیست؟
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۰ ارديبهشت
  • سکه ۴۰ میلیون تومان شد ؛ کاهش قیمت طلا ادامه دارد ؟
  • تشدید روند کاهشی نرخ‌ها در بازار/ دلار بدون خریدار؛ سکه به ۴۰ میلیون تومان رسید
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • خبر احتمال مذاکرات هسته ای،قیمت دلار را در بازار تهران ریخت