Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-01@06:44:02 GMT

کروناویروس سلول‌های دهان را نیز آلوده می کند

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۰۰۲۶۶

کروناویروس سلول‌های دهان را نیز آلوده می کند

محققان به شواهدی دست پیدا کردند که نشان می‌دهد کروناویروس سلول‌های دهان را نیز آلوده می کند.

به گزارش ایسنا، یک تیم از محققان بین المللی شواهدی پیدا کرده اند که نشان می‌دهد کروناویروس جدید و عامل بیماری کووید-19 سلول‌های دهان را آلوده می کند.

درحالیکه کاملا شناخته شده است که مجرای تنفسی فوقانی و ریه ها مکان اصلی عفونت کروناویروس هستند، سرنخ هایی وجود دارد که نشان می‌دهد این ویروس می تواند سلول های سایر قسمت های بدن مانند سیستم گوارش، رگ های خونی، کلیه ها و بر اساس نتایج مطالعه جدید، دهان را نیز آلوده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویژگی کروناویروس جدید در آلوده ساختن نقاط مختلف بدن توضیح دهنده چرایی علائم گسترده ای از جمله از دست دادن حس چشایی، خشکی دهان و تاول زدن است که در بیماران مبتلا به کووید-19 دیده می‌شود.

محققان آمریکایی اظهارکردند: علاوه بر این، یافته های به دست آمده به احتمال نقش دهان در انتقال کروناویروس به ریه ها یا سیستم گوارش از طریق بزاق مملو از ویروس اشاره دارد. شناخت بهتر از نقش دهان می تواند ما را نسبت به راهکارهایی که در کاهش انتقال ویروس در داخل و خارج بدن موثر هستند، آگاه سازد.

محققان پیش از این به این موضوع پی برده بودند که بزاق افراد مبتلا به بیماری کووید-19 می‌تواند حاوی مقادیر بالایی از کروناویروس باشد و مطالعات نشان می دهد آزمایش بزاق می‌تواند به عنوان روش تشخیصی این بیماری قابل اعتماد باشد. آنچه محققان به طور کامل نمی دانند این است که کروناویروس موجود در بزاق از کجا نشات می‌گیرد.

به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال اکسپرس، دراین بررسی جدید محققان اظهارکردند: اطلاعات آزمایشگاهی حاکی از آن است برخی از ویروس‌های موجود در بزاق می‌توانند از بافتهای آلوده در دهان نشات گرفته باشند.

لینک کوتاه: asriran.com/003G1z

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: نشان می دهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۰۰۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری هزار چهره‌ای که همه را گرفتار می‌کند

یک متخصص باکتری‌شناس از بروسلوز به عنوان بیماری نام برد که همه افراد را در هر سن و هر جنسی تحت تأثیر قرار می‌دهد.

به گزارش ایسنا، سجاد یعقوبی در گفتگو با خبرنگاران افزود: بروسلوز یک نوع بیماری باکتریایی است که توسط گونه‌های مختلف بروسلا ایجاد می‌شود و عمدتاً گاو، خوک، بز، گوسفند و سگ را مبتلا می‌کند.

وی اظهار کرد: انسان‌ها از طریق تماس مستقیم با حیوانات آلوده، خوردن یا نوشیدن محصولات حیوانی آلوده یا استنشاق عوامل موجود در هوا به این بیماری مبتلا می‌شوند.

این متخصص باکتری‌شناس بیان کرد: بیماری بروسلوز معمولاً علائمی شبیه آنفلوآنزا از جمله تب، ضعف و کاهش وزن ایجاد می‌کند، اما ممکن است در اشکال غیر معمول و با علائم خفیف ظاهر شود که منجر به عدم تشخیص این بیماری شود.

وی با بیان اینکه بیشتر موارد ابتلا، ناشی از مصرف شیر یا پنیر غیر پاستوریزه از بز یا گوسفند آلوده است، در خصوص اینکه چه کسانی در معرض خطر هستند؟ گفت: تحقیقات نشان داده این بیماری افراد در هر سن و هر جنسی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

یعقوبی بیان کرد: بیماری بروسلوز یک خطر شغلی برای افرادی که در بخش دامداری کار می‌کنند یا افرادی که با خون، جفت، جنین و ترشحات رحمی حیوانات در تماس هستند، محسوب می‌شود.

وی خطر ابتلا به این بیماری را در این افراد افزایشی دانست و تصریح کرد: در جمعیت عمومی، بیشتر موارد ناشی از مصرف شیر خام یا مشتقات آن مانند پنیر تازه است. بیشتر این موارد از محصولات گوسفند و بز است.

این متخصص باکتری‌شناس با اشاره به اینکه این روش انتقال در درجه اول کشاورزان، قصابان، شکارچیان، دامپزشکان و پرسنل آزمایشگاهی را تحت تأثیر قرار می‌دهد، در خصوص راه‌های پیشگیری و کنترل گفت: پیشگیری از بیماری بروسلوز بر اساس مراقبت و پیشگیری از عوامل خطر است.

وی با بیان اینکه مؤثرترین راهبرد پیشگیری از بین بردن عفونت در حیوانات است، به واکسیناسیون گاو، بز و گوسفند در مناطقی با میزان شیوع بالا توصیه کرد و گفت: در مناطقی که ریشه‌کنی در حیوانات از طریق واکسیناسیون یا حذف حیوانات آلوده امکان‌پذیر نباشد، پیشگیری از عفونت انسان، اساساً مبتنی بر افزایش آگاهی، اقدامات ایمنی غذایی، بهداشت شغلی و ایمنی آزمایشگاهی است.

دیگر خبرها

  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟
  • نقش تغییرات آب و هوایی در گسترش ویروس ها
  • بیماری هزار چهره‌ای که همه را گرفتار می‌کند
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • (ویدئو) لحظه عجیب گرفتار شدن میمون در دهان کروکودیل
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست