Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@20:09:51 GMT

مغز زنان پس از زایمان دچار تغییراتی می شود

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۰۱۸۹۷

مغز زنان پس از زایمان دچار تغییراتی می شود

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، تغییرات جالب زیادی وجود دارد که پس از زایمان در بدن زنان رخ می‌دهد. رنگ و بافت مو‌های آن‌ها ممکن است عوض شود، غذا‌هایی که قبلا دوست داشتند ممکن است ناگهان از چشم‌شان بیفتد و برخی موارد دیگر، اما نکته قابل توجه تغییر مغز زنان پس از زایمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱. مغز مملو از هورمون‌های حس خوب می‌شود

زنان پس از زایمان وقت خود را با نوزادشان می‌گذرانند و محققان نحوه واکنش مغز آن‌ها را در برابر این تعامل، به ویژه در برابر گریه و خنده نوزادان، مورد تجزیه و تحلیل قرار داده‌اند. وقتی یک مادر جدید، لبخند کودک خود را می‌بیند، مغز او تعداد زیادی مواد شیمیایی دریافت می‌کند که باعث می‌شود احساس خوبی داشته باشد.

به عنوان مثال، اوایل دوران بارداری، او دریافت اکسی‌توسین، "هورمون عشق" و دوپامین، هورمون پاداش را شروع می‌کند. محققان می‌گویند این تغییر باعث می‌شود مادر جدید نیاز‌های کودک خود را درک کند و بهتر به آن‌ها پاسخ دهد. هنگام شیردهی، زنان همچنین اکسی‌توسین زیادی دارند که به آن‌ها کمک می‌کند تا با کودک ارتباط برقرار کنند.

به گفته محققان، دیگر تغییر مغز زنان پس از زایمان این است که منطقه پاداش آن بزرگ‌تر می‌شود. این تغییر نیز به مادران جدید کمک می‌کند که پیوند خود را با نوزاد قوی‌تر کنند و از آن‌ها مراقبت کنند.

۲. ماده خاکستری مغز کوچک می‌شود

ماده خاکستری مسئول دیدن، شنیدن، پردازش خاطرات و احساسات، تصمیم گیری و توانایی تعامل با دیگران است. به عنوان مثال، این بخش به شما کمک می‌کند احساسات دیگران را درک کنید، نشانه‌های غیرکلامی را بگیرید و ارتباطات را ایجاد کنید. مطالعات نشان داده‌اند که ماده خاکستری در بعضی از مناطق مغز مادر جدید کوچک‌تر می‌شود و این تغییر تا ۲ سال پس از زایمان باقی می‌ماند.

از دست دادن ماده خاکستری به عنوان تغییر مغز زنان پس از زایمان ممکن است بد به نظر برسد، اما محققان در واقع متوجه شده‌اند که درست به همین دلیل، مادران می‌توانند احساس وابستگی بیشتری نسبت به نوزادشان و در عین حال احساسات منفی کمتری نسبت به او داشته باشند؛ بنابراین این تغییر در ماده خاکستری در واقع توجه مادر را نسبت به افراد دیگر کم و جلب کودکش می‌کند و به او کمک می‌کند تا او را بهتر درک کند.

محققان می‌گویند این اتفاق به این دلیل رخ می‌دهد که مغز از برخی ارتباطات بین سلول‌های مغزی خلاص می‌شود تا اتصالات جدیدی که از اهمیت بیشتری برای مراقبت از کودک برخوردار هستند، تشکیل شود. مغز، سازمان‌یافته‌تر می‌شود و می‌تواند اطلاعات مهم را به طور موثرتری پردازش کند.

۳. حافظه به قوت گذشته باقی می‌ماند

برخی از زنان ادعا می‌کنند که بعد از زایمان حافظه آن‌ها ضعیف شده و اغلب چیز‌هایی را فراموش می‌کنند. با این حال، طبق تحقیقات، هیچ جای نگرانی نیست. توانایی‌های شناختی زنان پس از تولد کاهش نمی‌یابد. فراموشی را می‌توان با این واقعیت توضیح داد که مغز مادر جدید بیشتر روی نیاز‌های کودک و وظایف مرتبط با او متمرکز شده است؛ و از آنجا که یک نوزاد تازه متولد شده به زمان و توجه زیادی احتیاج دارد، قابل درک است که سایر موارد کم اهمیت‌تر، فراموش شوند.

بیشتر بخوانید 

عجیب‌ترین حقایق دوران بارداری؛ از تمرین احساسات جنین پیش از تولد تا احتمال دوقلوزایی بیشتر در مادران قدبلند

انتهای پیام / 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بارداری زایمان جنین و بارداری ماده خاکستری مادر جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۰۱۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض پرخوری قبل خواب و بیماری های آن

خواه آخرین وعده غذایی خود را آخر شب بخورید و یا تا لحظه خواب در حال رفت و آمد به سمت یخچال باشید، این پرخوری های آخر شب ممکن است به چیزی بیش از سنگینی معده در طول زمان منجر شود. تحقیقات نشان می دهد که غذاخوردن قبل از خواب می تواند عوارض جانبی بی شماری بر همه چیز از جمله وزن و عملکرد شما در محل کار داشته باشد.

چربی کمتری می سوزانید

به گزارش نمناک، اگر می خواهید وزن خود را کاهش دهید، ممکن است بخواهید قبل از خواب میان وعده های سبک بخورید اما مطالعات در یک گروه 6 نفره بالای 50 سال نشان می دهد؛ کسانی که یک وعده غذایی قبل از خواب می خورند چربی کمتری در مقایسه با کسانی که وعده غذایی خود را چند ساعت زودتر می خوردند، می سوزانند، علارقم اینکه میزان مصرف کالری و فعالیت بدنی هر دو گروه برابر است.

دچار وزن اضافه میشوید

اگر نمی توانید وزن خود را کاهش دهید، شام خود را زودتر بخورید. افرادی که شام خود را به جای ساعت 6، ساعت 10 می خورند، به احتمال زیاد به مشکلات عدم تحمل گلوکز و کاهش اکسیداسیون چربی دچار می شوند. پرخوری قبل از خواب خطر چاقی و سندرم متابولیک را افزایش می دهد.

احتمال ابتلا به سندرم متابولیک در شما بالا میرود

سندرم متابولیک باعث افزایش چربی دور شکم، فشار خون، قند خون، کلسترول، احتمال ابتلا به دیابت نوع 2، بیماری قلبی و سکته مغزی می شود.

مطالعه ای بر روی گروهی از بزرگسالان بین 40 تا 54 سال نشان داد زنانی که قبل از خواب شام می خورند، بیشتر دچار سندرم متابولیک می شوند. همچنین این آزمایش نشان داد که زنان و مردانی که قبل از خواب پرخوری می کنند سطح تری گلیسیرید و کلسترول آن ها بالاتر از حد طبیعی است.

دچار اختلال خواب خواهید شد

وعده های غذایی آخر شب و خستگی صبحگاهی بیش از آن چه که شما فکر کنید به یکدیگر پیوند خورده اند. مطالعه ای بر روی 52 نفر نشان داد افرادی که قبل از خواب پرخوری می کنند در مقایسه با کسانی که چند ساعت قبل از خواب شام خود را می خورند، بیشتر از اختلال خواب رنج می برند و کم تر می خوابند.

عملکرد شما ضعیف می شود

پر خوری قبل از خواب فقط روی وزن شما تاثیر نمی گذارد. افرادی که شب قبل از خواب غذای ناسالم می خورند، بیشتر دچار مشکلات جسمی از جمله سر درد و اسهال در روز بعد می شوند و در نتیجه عملکرد پایین تری در محل کار خود دارند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ناپولی برای استخدام کونته دچار تردید شد
  • عوارض پرخوری قبل خواب و بیماری های آن
  • ۴۰ درصد تاغزار‌های استان سمنان دچار آفت است
  • نجات جان مادر باردار قمی از مرگ حتمی
  • پیکر بسکتبالیست نوجوان قزوینی تشییع شد
  • آبرسانی سیار به ۲۵۷ روستای استان گلستان
  • عرضه ۳ اثر از سوره مهر یزد در نمایشگاه کتاب
  • سقوط یک جوان با پاراموتور + فیلم
  • زایمان سزارین در گیلان همچنان پیشتاز است
  • «در پا به ماه» نسخه نپیچیدیم بچه‌دار شوید/ تولد ۲۰ نوزاد را دیدیم