Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-05@03:09:55 GMT

تفکر خلاقانه؛ حلال همه مشکلات

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۰۲۱۵۸

تفکر خلاقانه؛ حلال همه مشکلات

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، افرادی که افکار خلاقانه دارند، بر جهان حکومت می‌کنند، چراکه آن‌ها به طور مستمر به دنبال راه‌های سریع‌تر، بهتر و آسان‌تر برای دستیابی به اهداف خود هستند.

متفکران خلاق، مسئول بسیاری از پیشرفت‌های بزرگ، نوآوری‌ها و پیشرفت‌ها در تاریخ بشر هستند و می‌دانند که گاهی اوقات یک ایده خوب تنها چیزی است که برای تغییر روند تجارت یا زندگی فردی لازم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید

معجزه حیرت‌انگیز علم روانشناسی در زندگی افراد

بزرگترین دشمن تفکر خلاقانه

افکار مکانیکی، دشمن تفکر خلاق هستند، چرا که این تفکر باعث می‌شود فرد در عقاید خود انعطاف نداشته باشد و سفت و سخت باقی بماند.

ریشه تفکر مکانیکی، در ترس از شکست یا اشتباه و از دست دادن وقت، پول یا هر دو و همچنین، ناشی از ترس از انتقاد یا عدم تأیید است.

افرادی که خلاقانه فکر نمی‌کنند، اغلب اوقات، طرز تفکر آن‌ها به جای خاکستری، کاملا سیاه یا کاملا سفید است؛ به طوری که تصور می‌کنند تنها یک راه برای حل مشکلشان وجود دارد و در حقیقت، نگاه سیاه و سفیدی به مشکلات خود دارند و در منطقه امن خود گرفتار شده‌اند و از تجربه‌های جدید و متفاوت ترس دارند.

هر کسی یک نابغه بالقوه است

شما از توانایی خلاقیت بالایی برخوردار هستید که می‌توانید در طول زندگی، از آن استفاده کنید و در واقع، هر بار که به چیز جدیدی در زندگی برمی‌خورید، از خلاقیت بیشتری استفاده کنید.

به نظر می‌رسد که خلاقیت، بهترین شاخص موفقیت در زندگی و کار است و در مسیر زندگی، هر چه خلاقیت بیشتری داشته باشید، ایده‌های شما برای بهبود زندگی، کار و هر آن چه که در اطرافتان وجود دارد بهتر خواهد بود؛ به طوری  که یک ایده خوب می‌تواند برای تغییر مسیر کلی زندگی شما کافی باشد.

چگونه خلاقیت را تشخیص دهیم؟

افراد خلاق کنجکاو هستند و سؤالات زیادی می‌پرسند و هرگز از همه چیز راضی نمی‌شوند، به همین منظور در واقع، شما فقط به جای اینکه به پاسخ‌های سطحی اکتفا کنید، می‌توانید در مورد چیز‌هایی که در اطراف شما هستند سؤالات بیشتری بپرسید و خلاقیت بیشتری داشته باشید.

نبوغ در طول سال‌ها

مطالعات زیادی در مورد کیفیت فعالیت نوابغ در تمام عصر‌ها انجام شده است و اولین واقعیتی که این مطالعه‌ها کشف کرده اند این است که هوش، توانایی و خلاقیت افراد هیچ ارتباطی به ضریب هوشی یا مدارک تحصیلی آن‌ها ندارد؛ به طوری که بسیاری از نوابغ، به اصطلاح دارای هوش متوسط و یا کمی بالاتر از حد متوسط بوده‌اند و در عوض، نبوغ و یا تفکر عالی آن‌ها بسیار مهم بوده است، چرا که این موضوع، مربوط به نگرش و رویکرد آن‌ها نسبت به چالش‌های اجتناب ناپذیر زندگی است.

به نظر می‌رسد نوابغ دارای سه ویژگی هستند که این ویژگی‌ها با گذشت زمان رشد می‌کنند.

یک نابغه ذهن خود را باز نگه می‌دارد

نابغه‌ها با یک ذهن باز و نگرش تقریباً کودکانه در مورد اکتشاف، به هر مشکل یا موقعیتی نزدیک می‌شوند، زیرا هر چه ذهن فرد نسبت به رویکرد‌های جدید و متفاوت در موقعیت‌های زندگی بازتر باشد، احتمال اینکه قصد داشته باشد بینش و ایده‌هایی به دست آورد که او را از منطقه امنش خارج کند نیز بیشتر است.

ایده‌هایی که شما را قادر می‌سازد خارج از چارچوب فکر کنید و خلاق باشید.

نابغه‌ها همه جنبه‌های یک مشکل را در نظر می‌گیرند

افراد نابغه، با دقت تمامی جنبه‌های یک مشکل به وجود آمده را بررسی می‌کنند، از نتیجه‌گیری امتناع می‌ورزند و به جای آن، اطلاعات بیشتر و بیشتری درباره مسئله جمع می‌کنند.

آن‌ها نتایج خود را در هر مرحله آزمایش و تأیید می‌کنند و در قضاوت، عجله نمی‌کنند، چون همیشه در معرض این احتمال هستند که ممکن است اشتباه کنند یا ایده آن‌ها خوب نباشد.

یک نابغه رویکردی سیستماتیک دارد

هر نابغه‌ای یک رویکرد سیستماتیک در حل مشکلات و تصمیم‌گیری‌های خود دارد.

ریاضیدانان، فیزیکدانان، پزشکان، مکانیک‌ها و سایر افرادی که شغل حرفه‌ای دارند، خودشان را بی پروا و بی دلیل درگیر یک مشکل نمی‌کنند و ترجیح می‌دهند از یک چک‌لیست دقیق طراحی شده پیروی کنند و گام به گام به نتیجه دلخواه خود برسند.

آتول گوانده در کتاب خود، «مانیفست چک‌لیست» داستان دو متخصص سرمایه گذاری را روایت می‌کند که یکی از دیگری موفق‌تر است.

در این داستان، مشخص شد که هر دو آن‌ها در ارزیابی و سرمایه‌گذاری قابل توجه برای خود و مشتریانشان تجربه چندین ساله داشته‌اند، اما مشاور موفق، قبل از تصمیم گیری، لیستی از سؤالات اساسی که باید می‌پرسید و آزمایشاتی که برای درخواست پیشنهاد سرمایه‌گذاری انجام می‌داد را تهیه کرده بود.

مشاور دیگر نیز از بسیاری از همین فنون و تاکتیک‌ها برای ارزیابی یک سرمایه‌گذاری استفاده کرد، اما او بیشتر، از روی شهود و تجربه کار می‌کرد و در نتیجه، اغلب، پول را از دست می‌داد، در حالی که نباید این کار را می‌کرد.

نکته جالب این جاست که اگرچه مشاور اوّل به طور مداوم در مقایسه با مشاور دوم موفق‌تر بود، امّا در موارد مختلفی نیز مرتکب اشتباهاتی هم می‌شد و ضرر می‌کرد و دلیل آن هم مشخص بود، چرا که از پیگیری چک لیست خود غافل شده بود و در حقیقت، یکی از دو نکته مهم در لیست موارد خود را از دست داده بود، به همین دلیل هنگامی که به دنبال بررسی دقیق چک لیست خود رفت، سرمایه گذاری وی به طور قابل توجهی بهبود پیدا کرد.

برگرفته از مقاله برایان تریسی

بیشتر بخوانید

برخی از عادت‌های خوب برای سال جدید

ترجمه از فاطمه میرزایی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نوروز 1400 تفکر خلاقانه روانشناسی سرمایه گذاری چک لیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۰۲۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تقویت خلاقیت و اندیشه ورزی دانشجویان 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، آیت‌الله محمدرضا ناصری در دیدار با رئیس و معاونان دانشگاه پیام نور استان یزد با بیان اینکه دانشجویان امروز، مدیران فردای کشور هستند، اظهار داشت: با توجه به مسئولیتی که در آینده متوجه این دانشجویان است، به تربیت دانشجویانی خلاق، متفکر، متدین و مسئولیت پذیر نیاز داریم.

وی با تاکید بر اینکه خداشناسی و شناخت حق اصلی‌ترین نیاز برای تربیت انسانهاست، عنوان کرد: باید در مدارس و دانشگاه‌ها به خداشناسی و تربیت انسان‌ها توجه جدی‌تری صورت گیرد.

ناصری ادامه داد: باید دانشجویان را از سطحی نگری دور کنیم و با نحوه تدریس، آنها را افرادی عمیق و متفکر بار بیاوریم، این مسئولیتی است که بر عهده دانشگاه هاست و باید خلاقیت را در دانشجویان بارور کنند.

وی افزود: استاد باید دانشجو را وادار به تفکر و اندیشه کند همچنانکه در کتاب خدا نیز بر اندیشه و تفکر تاکید شده و بزرگان دین ما نیز تاکید کرده اند که یک ساعت تفکر از ۷۰ سال عبادت ارزشمندتر است.

امام جمعه یزد تصریح کرد: اگر دانشجو خلاق نباشد، در آینده به مدیر بخشنامه‌ای تبدیل می‌شود همچنانکه امروز نیز می‌بینیم برخی مدیران قدرت حل مسئله ندارند و هر چه به آنها دیکته شود، همان را انجام می‌دهند.

ناصری گفت: اینکه برخی مدیران، نمایندگان مجلس و کارشناسان متوجه برخی فرمایشات رهبری نمی‌شوند، حاصل همین تحصیل و تربیت معیوب است. رهبری سالهاست بر اقتصاد مقاومتی تاکید دارند، اما برخی مدیران ما نتوانسته اند هیچ برنامه‌ای در این زمینه ارائه دهند.

وی همچنین بر لزوم تقویت قدرت تشخیص در دانشجویان تاکید کرد و افزود: متاسفانه امروز بسیاری از دانشجویان ما قدرت تشخیص حق از باطل را ندارند.

ناصری با تاکید بر اینکه جوانان و فرزندان این مرز و بوم خلاقیت، استعداد و توانایی بیشتر از جوانان سایر کشور‌ها دارند، اظهار داشت: لازم است شرایط شکوفایی و تبلور این ویژگی‌ها در جوانان ما فراهم شود تا به تولید علم به عنوان دغدغه رهبری بپردازند.

رئیس دانشگاه پیام نور استان یزد نیز در این دیدار با بیان اینکه دانشگاه پیام نور در استان یزد دارای ۱۰ مرکز و واحد است، افزود: واحد‌های این دانشگاه در شهر‌های یزد، زارچ، رضوانشهر، میبد، اردکان، تفت، ابرکوه، مهریز، مروست و بافق در سطح استان فعالیت دارند.

حمیدزاده عنوان کرد: در این واحد‌ها در حال حاضر ۸ هزار و ۵۰۰ دانشجو به صورت حضوری و مجازی در حال تحصیل هستند.

دیگر خبرها

  • فرآیند ساخت یک دانخوری خلاقانه برای مرغ‌ها با بطری پلاستیکی (فیلم)
  • خلاقیت در شیوه‌های آموزشی در کلاس درس یک معلم قمی
  • حمله شدید پرسپولیس به سپاهان: تفکر داعشی
  • معلمان روش تفکر و مبانی عقیدتی را به دانش‌آموزان بیاموزند
  • راه‌های مقابله با کمبود آرامش در زندگی چیست؟
  • بیداری جهانی علیه تفکر صهیونیستی
  • آغاز جشنواره ملی خلاقیت‌های علمی - پژوهشی لکوکاپ ایران
  • توصیه مهم یک مرجع تقلید به مسئولان؛ به نام دین حرفی نزنید!
  • اصفهان برخوردار از تفکر پایداری است/ کلنگ دفتر شورای استان را به زمین خواهیم زد
  • لزوم تقویت خلاقیت و اندیشه ورزی دانشجویان