Web Analytics Made Easy - Statcounter

افزایش یکباره مخاطبان دو پلتفرم نماوا و فیلیمو و موفقیت برخی سریال‌های تولیدی توسط این دو پلتفرم باعث شده تا مسئولین آن‌ها طی هفته‌های اخیر دچار اشتباه محاسباتی شده و در اقدامی عجیب دست به افزایش ۸۰ درصدی حق عضویت بزنند.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سال گذشته را می توان بهترین سال کاری برای دو پلتفرم نماوا و فیلیمو دانست؛ چرا که کرونا و خانه نشینی اجباری مردم باعث شد تا سیل کاربران به سمت این دو پلتفرم به راه بیفتد و حالا آنها جزو اصلی ترین VOD های داخلی به شمار روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماوا و فیلیمو که تا حدی از حمایت های دولتی برخوردار بوده و دست بازتری در ساخت آثار نمایش خانگی از حیث ممیزی دارند، توانستند نظر مخاطبان را به خود جلب کنند تا جایی که نه تنها به رقیب اصلی رسانه ملی تبدیل شده اند، بلکه در مواردی از آن پیشی هم گرفته اند. اما به نظر می رسد اقبال مردم در شرایط کرونایی و حرکت آنها به ساخت سریال های اختصاصی آنها را دچار اشتباه محاسباتی کرده است؛ چرا که تصمیم یکباره آنها به گران کردن دو برابری حق اشتراک آن هم در شرایط اقتصادی امروز کشور، با واکنش های مختلفی همراه شده است.

فیلیمو در حالی حق اشتراک خود را 23 هزار تومان افزایش داده و در مقابل هم نماوا برای یک ماه عضویت، حق اشتراک 59 هزار تومانی از مخاطب دریافت می کند که به این مبالغ مالیات ارزش افزوده هم تعلق می گیرد  و در کنار آن، این دو پلتفرم ، درصدی از فروش ترافیک اینترنتی را دریافت می کنند که نشان دهنده درامد جانبی است، با این حال به نظر می رسد این دو پلتفرم قصد دارند تا هزینه ساخت سریال هایشان را که از طریق حق اشتراک تامین کنند؛ سریال هایی که اعمال ممیزی کمتر در آنها و انتخاب سوژه های عاشقانه و ملتهب باعث شده تا توجه مخاطبان به آنها جلب شود.
بعد از اعلام نرخ های جدید عضویت در این پلتفرم، ساترا به عنوان یک سازمان حاکمیتی اعلام کرده که قرار است این مسئله را مورد بررسی قرار دهد؛ هر چند که این سازمان نمی تواند برای بخش خصوصی محدوده قیمتی تعیین کند اما هر اتفاقی که به مانع رشد اکوسیستم VOD ها در کشور شود، در زمره ماموریت های ساترا قرار می گیرد و به همین دلیل افزایش ناگهانی و غیرمنطقی حق اشتراک این دو پلتفرم هم می تواند به نوعی در زمره ماموریت این سازمان قرار می گیرد. از سوی دیگر ساترا مولفه هایی را برای قیمت گذاری دارد و طبیعتا اگر بعد از بررسی ها ثابت شود که  این افزایش قیمت باعث ضرر به رشد VOD های داخلی می شود، شاهد واکنش این سازمان خواهیم بود. از طرف دیگر در همه جای دنیا تعیین قیمت عضویت در پلتفرم ها بر اساس نرخ بلیت سینمای آن کشور تعیین می شود؛ اما به نظر می رسد این دو پلتفرم از عرف جهانی هم تبعیت نمی کنند و روش خاص به خود را برای تعیین نرخ دارند. جالب اینجاست که در بیانیه منتشر شده توسط فیلیمو ورود به بورس و ساخت تولیدات جدید در عرصه سریال دلیل اصلی این جهش ناگهانی قیمت عنوان شده است.

ورود به بورس و ساخت سریال؛ دلایل افزایش افسارگسیخته حق اشتراک پلتفرم ایرانی

در بیانیه منتشر شده از سوی مسئولین پلتفرم  فیلیمو آمده است: «همانطور که شما مخاطبان و همراهان فیلیمو در جریان هستید، فیلیمو به عنوان یک VOD خصوصی سال‌هاست که در حوزه تولید فیلم و سریال فعالیت می‌کند و در مسیر ارائه خدمات خود از هیچ بودجه دولتی و حمایتی برخوردار نیست.از همین روی و پس از استقبال شما عزیزان از تولید محتوای با کیفیت، بر خود واجب دانستیم تا حجم و کیفیت محتوای تولیدی را تا حد ممکن افزایش دهیم و محتوای مناسب تمام ذائقه‌ها را (طنز، کمدی، درام، اجتماعی، سیاسی و …) تامین کنیم.

از آنجا که صداقت با مخاطب و همراهی شما یکی از مهمترین اولویت‌های کاری ما در فیلیمو است باید صادقانه به حضورتان اعلام کنیم که برای تولید بیشتر و با کیفیت‌تر و نظر به افزایش قابل توجه هزینه های تولید، چاره‌ای جز افزایش قیمت اشتراک نداریم. در سال ۱۴۰۰ فیلیمو در ادامه فعالیت‌های خود قصد دارد وارد بورس شود و شما می‌توانید به طور شفاف در جریان درآمدها و هزینه‌های ما باشید. با اینحال ما به شما اطمینان می‌دهیم تمام درآمد حاصله از افزایش قیمت وارد چرخه تولید سریال در شبکه نمایش خانگی می‌شود و گزارش‌ها به صورت شفاف و صریح اعلام خواهد شد.

فیلیمو برای تولید ۳۰ سریال با کیفیت و افزایش عرضه و پخش هفتگی از ۲ قسمت سریال به ۶ قسمت سریال (۴ سریال بیشتر از سال ۹۹)، از یک سو و تلاش برای راضی نگه داشتن شما مخاطبان حرفه‌ای فیلم و سریال از سوی دیگر، نیازمند تامین منابع مالی مقتضی است. از آنجا که به عنوان بخش خصوصی به بودجه عمومی و دولتی چشم ندوخته‌ایم، باید تلاش کنیم که هزینه این تولیدات را با همراهی شما کاربران و مردم عزیز تامین کنیم.

در روزگاری نه چندان دور همه به خاطر داریم که با خرید حضوری از سوپر مارکت برای تماشای چهار قسمت سریال در ماه ۶۰ هزار تومان پرداخت می‏ کردیم، اما امروز با کمک تکنولوژی و به سادگی و باهزینه‌ای بسیار مناسب به بیش از ۲۴ قسمت سریال‌ روز ایرانی در ماه دسترسی خواهید داشت.همانطور که در گزارش عملکرد سال ۹۹ خود به شما وعده تولید محتوای با کیفیت از بهترین کارگردانان کشورمان مانند حسن فتحی، محمدحسین مهدویان، سیروس مقدم، رامبد جوان، محمد کارت، نیما جاویدی، سعید آقاخانی، مهران مدیری، مصطفی کیایی، هومن سیدی، محسن تنابنده و … را دادیم، تلاش خواهیم کرد که با قدرشناسی از همراهی شما، وعده خود را عملی کنیم و بهترین‌ها را برای شما تدارک ببینیم.

ما هم همانند شما متوجه شرایط سخت و پیچیده اقتصادی فعلی هستیم و در مسیر تولید، بیش از هر بخش دیگری از اوضاع نا مناسب اقتصادی متاثر شده و علاوه بر افزایش هزینه های صد در صدی در تولید هر اپیزود سریال‌ ایرانی تعداد عرضه سریال هایمان را در هفته سه برابر کرده ایم تا رضایت کاربرانمان را افزایش دهیم. به همین بهانه به مناسبت نوروز ۱۴۰۰، تمامی اشتراک‌های فیلیمو با تخفیف ۳۰ درصد در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت و امیدواریم با همراهی هم روزهای سخت ناشی از کرونا را پشت سر بگذاریم و با بهار ۱۴۰۰ به زندگی سلامی توام با عشق، محبت و رونق بدهیم.»

پلتفرم و نماوا از سبد فرهنگی مردم حذف می شود؟

نکته قابل تامل درباره این بیانیه آن است که در صورتی که ورود این پلتفرم به بورس برخلاف انتظار مسئولین آن از آب در آید، باز هم قرار است خسارت های به بار آمده از جیب مخاطبان تامین شود؟ علاوه بر آن افزایش افسارگسیخته حق اشتراک به بالا بردن انتظار مخاطبان از کیفیت سریال ها ختم خواهد شد؟ آنچه در عمل می بینیم این است این که این پلتفرم در عرض یک ماه دو بار حق اشتراک خود را افزایش داده بود بدون اینکه تغییری در کیفیت آثار و یا ارائه دسترسی بیشتر به این سایت را به صورت همزمان و از طریق چند دستگاه مختلف ارتقا دهد. از طرف دیگر مشخص نیست در آینده آثار ساخته شده توسط این دو پلتفرم به سرنوشت برخی آثار مطرح شبکه نمایش خانگی دچار نشوند؟ آثاری که با نیمه تمام ماندن ضربه سنگینی به سریال های نمایش خانگی زده بودند. حالا این دو پلتفرم هم در صورت شکست وعده های خود حتما سرنوشت VODهای کشور را تحت تاثیر قرار می دهند؛ علاوه بر آن باید انتظار داشت که بعد از تعطیلات نوروزی میزان مخاطبان آنها با کاهش زیادی همراه خواهد شد؛ کاهشی که هر چند از لحاظ ریالی نمی تواند آسیب زیادی به این دو پلتفرم بزند، چرا که گویی قرار است بعد از این فیلیمو و نماوا صرفا برای برخی بخش محدودی از جامعه در دسترس باشند. این در حالی است که شرایط کرونایی و اقتصادی باعث شده تا سینما عملا از سبد فرهنگی مردم حذف شود و این دو پلتفرم جایگزین این تفریح شده بود، اما به نظر می رسد تصمیم اخیر دست اندرکاران نماوا و فیلیمو قرار است تا دسترسی عموم جامعه به آنها را محدود کند و صرفا بخشی از جامعه بتوانند از فیلم ها و سریال های آنها بهره بگیرند.

منبع: خبرنامه دانشجویان ایران

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نماوا فیلیمو حق اشتراک شبکه نمایش خانگی نماوا و فیلیمو دو پلتفرم نظر می رسد نمایش خانگی قسمت سریال حق اشتراک سریال ها باعث شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۰۲۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام بلند استارتاپ «طرح تو طرح» برای نوآوری دیجیتال در معماری

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، پلتفرم طرح تو طرح، نخستین پلتفرم آنلاین مسابقات معماری در ایران، طی یک کنفرانس خبری در روز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳، خبر از جذب سرمایه‌ی ۱۰ میلیارد تومانی اخیر خود داد و چشم‌اندازش برای تحول دیجیتال در صنعت معماری و ساخت‌وساز ایران را به تصویر کشید. این سرمایه‌گذاری نقطه‌ی عطفی در توسعه‌ی تحولات دیجیتال در صنعت معماری ایران به شمار می‌رود.

در ابتدای این نشست خبری که در خانه‌ی کار و دیدار کارمان برگزار شد، رسول مدرس، هم‌بنیانگذار و رییس هیات‌مدیره‌ی پلتفرم طرح‌توطرح، با ارائه‌ی گزارشی جامع از تاریخچه و انواع مسابقات معماری در جهان، نقش این مسابقات در پیشبرد صنعت ساخت‌وساز و تأثیر آن‌ها بر زندگی مدرن را تشریح کرد. وی در این باره گفت: مسابقات معماری نه تنها زمینه‌ساز خلاقیت و نوآوری هستند، بلکه به عنوان پلی بین تئوری و عمل در معماری هستند و تأثیر بسزایی در بهبود کیفیت ساختمان‌ها و محیط‌های زندگی دارند.

وی افزود: مسابقات معماری به روش‌های مختلفی در دنیا برگزار می‌شوند که برگزاری مسابقات برای پروژه‌های بخش خصوصی که برای پروژه‌های واقعی، و نه صرفاً جوایز برگزار می‌شوند با رشد فناوری دیجیتال گسترده‌تر و برای همه در دسترس‌تر شده‌اند. به این واسطه، معماران به طیف وسیعی از کارفرمایان و پروژه‌های با نیاز معماری، دسترسی دارند و از طرفی سازندگان و کارفرمایان، می‌توانند به تناسب با هر پروژه‌، ایده‌ها و طرح‌های مختلف را بررسی و بر اساس نیاز خود کار را به طرح و معمار برگزیده واگذار کنند.

مدرس، در ادامه با ذکر اینکه از ۱۵۰ هزار جواز ساختمانی صادر شده در سال گذشته در ایران، طبق برآوردها، کمتر از ۵ درصد از پروژه‌ها از حضور یک معمار با شاخصه‌های معماری واقعی بهره برده‌اند خاطرنشان کرد: باعث تاسف است که ۹۵ درصد از ساختمان‌های ساخته شده در کشور، هیچ‌گونه ایده‌ی معماری خاصی در خود ندارند و این شهرها و زندگی ما را بی‌روح و حتی ناامیدکننده کرده است. در این بین، برگزاری مسابقات معماری توسط پلتفرم‌های آنلاین همچون طرح تو طرح، فرصتی برای دموکراتیزه کردن دسترسی همه‌ی سازندگان به معماران و توسعه‌ی هنر معماری است که می‌تواند زندگی ما را تحت تاثیر مثبت خود قرار دهد.

دستاوردها و روند رشد طرح تو طرح

در ادامه پریسا حسن‌ولی، هم‌بنیانگذار و مدیرعامل طرح‌توطرح تاریخچه‌ای از فعالیت‌های این پلتفرم ارائه کرد و گفت: از سال ۱۳۹۶ با هدف ایجاد یک پلتفرم نوآورانه و تخصصی برای مسابقات معماری آغاز به کار کردیم و اولین مسابقه، صرفاً یک مسابقه برای آشپزخانه‌ی خانه‌ی مادری و با جایزه‌ی ۸۰۰ هزار تومان بود که در یک گروه مجازی انجام شد. با شروع فعالیت‌های رسمی در سال ۱۳۹۷ و راه‌اندازی زیرساخت‌های اولیه، این پلتفرم توانست با ارائه‌ی فراخوان‌های آنلاین، معماران جوان و با استعداد را به چالش‌های واقعی در عرصه‌ی معماری دعوت کند. تا کنون، بیش از ۱۲۰ مسابقه و فراخوان برگزار شده و نزدیک به ۱۱ هزار معمار در سراسر ایران در این پلتفرم فعالیت می‌کنند.

وی در ادامه با ذکر آماری از فعالیت‌های طرح تو طرح گفت: ارزش مالی پروژه‌های به مسابقه گذاشته شده در طرح تو طرح نزدیک به ۴۰ هزار میلیارد تومان و ارزش مالی پروژه‌هایی که در مسابقات طرح‌توطرح برنده و اجرا شده‌اند بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان بوده است که این نشان از اعتماد کارفرمایان به ما و مسابقات و اثرگذاری این پلتفرم در صنعت ساختمان دارد و نتیجه‌ی مستقیم آن، افزایش کیفیت، کارایی و زیبایی پروژه‌های مهم ساختمانی کشور است. همچنین برگزاری بیش از ۱۲۰ مسابقه و فراخوان معماری از پروژه‌های مهم ساختمانی با بیش از ۲۰۵ برنده، جذب نزدیک به ۴۰۰ دفتر معماری در پلتفرم، جذب بیش از ۵۵۰ سازنده و گروه ساختمانی، پرداخت نزدیک به ۱۳ میلیارد تومان جوایز به معماران منتخب (معادل ۲۵ میلیارد تومان به قیمت روز) و مهم‌تر از همه، میانگین جوایز ۵۱۰۰ دلاری در سال ۱۴۰۱ که بیش از میانگین جهانی است، دستاوردهای مهم این پلتفرم به شمار می‌روند و باعث شده‌اند که بتوان طرح تو طرح را یک پلتفرم موفق حتی در مقایسه با پلتفرم‌های مشابه جهانی دانست.

سرمایه‌گذاری در تحول دیجیتال و نوآوری‌های صنعت معماری

پریسا حسن‌ولی، در ادامه از جذب سرمایه‌ی ۱۰ میلیارد تومانی این پلتفرم از گروه ساختمانی تنیاکو، خبر داد و گفت: این سرمایه‌گذاری نقطه عطفی در مسیر توسعه‌ی طرح تو طرح است. ما قصد داریم با استفاده از این منابع، پلتفرم طرح تو طرح را توسعه‌ی فنی و تجاری داده تا به طور چشمگیری تعداد، کیفیت و سرعت برگزاری مسابقات معماری را افزایش دهیم. این توسعه به کارفرمایان و معماران امکان خواهد داد تا ابزارهای کامل‌تر و بهینه‌تری را برای توسعه‌ی کسب‌وکارشان در اختیار داشته باشند و در نهایت، معماری، سهم بیشتری از پروژه‌های ساخت‌وساز کسب کند.

سجاد متین‌رزم، مدیر ارتباطات بازاریابی گروه ساختمانی تنیاکو نیز در مورد سرمایه‌گذاری این شرکت در طرح‌توطرح توضیح داد: تنیاکو یک گروه ساختمانی معتبر با سابقه‌ی بیش از نیم‌قرن فعالیت (۵۳ سال) است که در زمینه‌ی سرمایه‌گذاری و توسعه‌ی پروژه‌های ساختمانی فعالیت می‌کند. این شرکت با درک نیازهای جدید در معماری و صنعت ساختمان، ارزش‌های خود را بر اساس نوآوری، تمایز و خلاقیت قرار داده است و می‌دانیم همانگونه که فناوری و اینترنت دنیای کسب‌وکار، صنعت و خدمات را در همه‌ی حوزه‌ها متحول کرده است، به زودی در صنعت ساختمان و معماری نیز نقش مهمی ایفا خواهد کرد. از دید ما دیگر نمی‌توان در برابر تحولات روز بی‌تفاوت ماند یا مقاومت کرد.

متین‌رزم در مورد شراکت جدید خود در طرح تو طرح افزود: مجموعه‌ی تنیاکو، تجربه‌ی خوبی از مسابقات معماری در طرح تو طرح برای پروژه‌های مختلف داشت و از نتایج این همکاری و آشنایی با معماران جدید از طریق این پلتفرم، پروژه‌های موفقی خلق شد. همین مساله باعث شد، همکاری خود را به شکل عمیق‌تری با طرح تو طرح شکل دهیم و ایده‌ی سرمایه‌گذاری شکل گرفت. در کنار مزایای مستقیم این سرمایه‌گذاری، گروه ساختمانی تنیاکو به دنبال نقش بزرگ‌تری در توسعه‌ی دیجیتال و نوآورانه در معماری و ساخت‌وساز و توسعه‌ی اکوسیستم معماری است.

برگزاری رویداد «طرحی نو»، پیش از کنفرانس خبری

پیش از این کنفرانس خبری، رویداد «طرحی نو»، با حضور اهالی صنعت ساختمان، کارآفرینان، سرمایه‌گذاران و معماران برجسته‌ی کشور برگزار شد و گزارشی از وضعیت مسابقات معماری جهان ایران و دستاوردهای پلتفرم طرح تو طرح توسط مدیران آن ارائه شد. سپس در پنلی چالشی و با اجرای سیاوش صفاریان‌پور، دکتر کوروش فتحی، مهندس علی کرمانیان، مهندس رضا غیابی و دکتر حسین محمودی، چالش‌ها، فرصت‌ها و تهدیدهای مسابقات معماری و پلتفرم‌های این حوزه را به بحث و نظر گذاشتند که با استقبال خوب حضار روبه‌رو شد.

گفتنی است در حاشیه‌ی این رویداد، یک نمایشگاه از ده اثر برگزیده در مسابقات معماری طرح تو طرح و با حضور آرشتیکت‌های صاحب آثار نیز برگزار شد.

این رویداد که با استقبال کم‌نظیر و فراتر از انتظار جامعه‌ی معماری و کارفرمایان ایران در خانه‌ی کارمان برگزار شد، گام بزرگی برای ارتقاء جایگاه مسابقات معماری و ارتباط و تعامل بیشتر افراد این اکوسیستم به شمار می‌رود.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 6090045

دیگر خبرها

  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌های ایرانی
  • چرا پخش سریال حشاشین پس از انتشار ممنوع شد؟/ ممیزی سریال‌های خارجی پسینی است
  • چرا سریال «حشاشین» در ایران مجوز ندارد؟
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • انتشار سریال «حشاشین» در پلتفرم‌ها ممنوع است
  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌ها ایرانی
  • گام بلند استارتاپ «طرح تو طرح» برای نوآوری دیجیتال در معماری
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • زور سرمایه به هنر نمی‌رسد
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت