Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-03@16:50:39 GMT

جزئیات طرح پنج بندی چین برای صلح در خاورمیانه

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۰۶۶۱۶

جزئیات طرح پنج بندی چین برای صلح در خاورمیانه

یک روزنامه چینی به بررسی جزئیات طرح پنج بندی این کشور برای ثبات و صلح در خاورمیانه پرداخت و تأکید کرد که باید مداخله خارجی را در این منطقه از بین برد.

به گزارش مشرق، «وانگ یی» وزیر خارجه چین چهارشنبه هفته جاری تأکید کرد که خاورمیانه متعلق به ملتهای این منطقه است و باید با مصالحه فراگیر و ایجاد یک چارچوب زمانی با توجه به مطالبات مشروع همه طرفها، مداخله خارجی را در این منطقه از بین برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وانگ یی در مصاحبه با شبکه خبری العربیه عربستان سعودی گفته بود که باید درگیریها و ناآرامی‌های خاورمیانه از بین برود و جامعه بین الملل نیز در راستای ثبات و تقویت صلح در این منطقه تلاش کند.

بیشتر بخوانید تاکید چین برای انجام اقدام عملی از سوی آمریکا درباره برجام فردا سند همکاری جامع ایران و چین امضا می‌شود

روزنامه «خلق چین» با انتشار گزارشی، به بررسی طرح پنج بندی وزیر خارجه این کشور برای حل بحرانهای خاورمیانه پرداخت و نوشت، اصل نخست، دعوت به احترام متقابل است. لذا باید با کشورهای خاورمیانه به عنوانی شرکایی در همکاری، توسعه و صلح برخورد کرد.

به گزارش این روزنامه، باید از تلاش کشورهای خاورمیانه برای طی مسیرهای توسعه با تکیه بر اراده مستقل آنان، حمایت کرد و برای بحرانهای سوریه، لیبی، یمن و سایر بحرانهای این منطقه، راهکارهای سیاسی پیدا کرد.

انصاف و عدالت، دومین بند از طرح وزیر خارجه چین است که این مسئله درباره فلسطین و تحقق راهکار دو دولتی خود را بیشتر نشان می‌دهد؛ لذا چین، از میانجیگری فعالانه جامعه بین الملل برای تحقق این هدف، حمایت می‌کند.

بر اساس این طرح، چین حاضر است در دوران ریاست خود در شورای امنیت که در ماه می آینده خواهد بود، در مسئله فلسطین بازبینی کند و بار دیگر بر راهکار دو دولتی تأکید کند.

بند سوم این طرح، منع اشاعه سلاح‌های هسته‌ای است. بر اساس این بند، همه طرفهای ذیربط باید اقدامات عملی انجام دهند و نقشه راه و جدول زمانی را برای ایران و آمریکا و آغاز مجدد اجرای توافق هسته‌ای بررسی و تدوین کنند.

به گفته وزیر خارجه چین، مأموریت مهم کنونی این است که آمریکا برای کاهش تحریمهای ایران، اقدامات عملی انجام دهد و تهران نیز به اجرای تعهدات خود بازگردد.

«تلاش برای برقراری امنیت گروهی»، چهارمین بند از طرح چین است. بر این اساس، برقراری امنیت و ثبات در خاورمیانه، مستلزم در نظر گرفتن دغدغه همه طرفهاست.

بر اساس این بند، چین پیشنهاد می‌دهد، گفت‌وگوی چندجانبه‌ای درباره امنیت در منطقه خلیج فارس، در این کشور برگزار شود و موضوعاتی مانند امنیت فرآورده‌های نفتی، گذرگاههای دریایی، ایجاد مکانیزم اعتمادسازی در خاورمیانه و تشکیل یک سیستم امنیتی مشترک بررسی شود.

به گزارش روزنامه خلق چین، پنجمین بند طرح چین، «تسریع روند همکاری برای توسعه» نام دارد. تحقق این مسئله نیز، مستلزم توسعه، همکاری و هماهنگی است.

وانگ یی همچنین به طرح «یک کمربند-یک جاده» اشاره کرد که چین با ۱۹ کشور در خاورمیانه امضا کرد؛ به نحوی که همکاری چین با کشورهای منطقه در مبارزه با کرونا، نتایج خوبی داشته است و در مراحل بعد، همکاری با کشورهای منطقه ادامه خواهد یافت.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا چین خاورمیانه مداخله خارجی لیبی خلیج فارس ایران شورای امنیت توافق هسته ای توافق هسته ای خلیج فارس سوریه وزیر خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۰۶۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان به بورل: همکاری آژانس و ایران در مسیر خوب قرار دارد/ از سفر گروسی مدیر کل آژانس اتمی به ایران استقبال می‌کنیم

به گزارش جماران؛ امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جوزپ بوررل، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی، طی تماسی تلفنی درباره مناسبات اتحادیه اروپا و ایران و مسائل منطقه ای گفت و گو کردند. 

امیرعبداللهیان ضمن تاکید بر لزوم پایان دادن هر چه سریع‌تر تر به نسل‌کشی و جنایات رژیم اسراییل در جنگ علیه غزه، تحرک جدی منطقه‌ای و بین المللی با نقش آفرینی واقعی سازمان ملل با در نظر گرفتن خواسته ها و آمال بحق فلسطین را مورد تاکید قرار داد.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به نقش سازنده سپاه پاسداران در کمک به امنیت پایدار در منطقه و مبارزه با تروریسم، خواستار توجه اتحادیه اروپا در احترام به نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در چارچوب حقوق بین الملل شد. 

امیرعبداللهیان اقدام نظامی ایران در پاسخ به حمله رژیم اسراییل به سفارت ایران در دمشق را در چارچوب دفاع مشروع خواند.

رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان از تداوم گفتگو میان اتحادیه اروپا و ایران در راستای پیشبرد همکاری های فیمابین استقبال کرد. 

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به بورل، با یادآوری تلاش های صورت گرفته و گام های مثبت کشورمان در دیپلماسی لغو تحریم‌ها، به زیاده خواهی برخی طرف های مقابل در مذاکرات اشاره کرد و افزود: همکاری آژانس و ایران در مسیر خوب قرار دارد و ما از سفر رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران استقبال می کنیم.

جوزپ بوررل مسئول امور خارجی و سیاست امنیتی اتحادیه اروپا نیز در این گفتگوی تلفنی،‌ با تاکید بر این که اتحادیه اروپا خواهان تنش با جمهوری اسلامی ایران نیست، از اقدامات سازنده و گام های مثبت، همزمان با تداوم رایزنی های دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا استقبال کرد. 

جوزپ بوررل با اشاره به مطالبات گسترده بین المللی برای دستیابی هر چه سریعتر به آتش بس در جنگ غزه و تبادل اسرا، خواستار تمرکز همه طرف ها برای دستیابی به صلح و ثبات پایدار از طریق تشکیل کشور مستقل فلسطینی شد.

مسئول امور خارجی اتحادیه اروپا همچنین از نقش مثبت ایران در کاهش تنش ها و بازگرداندن صلح و ثبات به منطقه استقبال کرد.

دیگر خبرها

  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند
  • واشنگتن پست : طرح صلح خاورمیانه بایدن توهم است تا واقعیت/ طرح نتانیاهو برای غزه شامل جنگ بیشتر است/ اعراب طرف گفت و گویی در تل آویو ندارند
  • تلاش دشمنان برای دین زدایی در جهان اسلام
  • خاورمیانه 2050 چه شکلی است؟/ 3 سناریو با فرض جنگ سرد آمریکا و چین
  • شکست ائتلاف ضدایرانی
  • بورل در تماس تلفنی با امیرعبداللهیان: اتحادیه اروپا خواهان تنش با ایران نیست
  • امیرعبداللهیان به بورل: همکاری آژانس و ایران در مسیر خوب قرار دارد/ از سفر گروسی مدیر کل آژانس اتمی به ایران استقبال می‌کنیم
  • طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی
  • مشارکت احتمالی کره جنوبی در پیمان آکوس؛ محور گفت‌وگوهای دو جانبه سئول و کانبرا
  • آزردگی آمریکا از همکاری تجاری ایران و پاکستان