Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر عامل انجمن حافظان میراث لنجان گفت: جوانان و علاقه مندان به حفاظت از میراث کهن شهرستان لنجان به دنبال آن هستند تا آداب، رسوم و آئین‌های کهن این شهرستان را در قالب تاریخ شفاهی جمع آوری کرده و با تکیه بر آن در مسیر ثبت این آئین‌ها در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور گام بردارند.

میلاد موذنی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه آداب، رسوم و آئین‌های کهن عنصر سازنده فرهنگی جامعه به شمار می آیند، اظهار کرد: شهرستان لنجان به واسطه کثرت آئین‌ها و آداب و رسوم از غنای فرهنگی بسیار بالایی برخوردار است و برخی آئین‌ها در عید نوروز برگزار می‌شود که بسیار اسرار آمیز بوده و علاوه بر درونمایه سراسر نشاط و سرزندگی، دربردارنده پیام‌ها و کارکردهای بسیار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی نوروز را چکیده‌ای از خرده فرهنگ‌ها دانست و افزود: یکی از آیین‌هایی کهن که از دیرباز در زرین شهر خطه طلایی ایران "ریز قدیم" رواج داشته، رسم شنبه گردش است، که در نخستین شنبه سال مردم بار سفری یک روزه به دامان طبیعت را بسته و نهار خود را در دشت و بیشه‌زارهای این شهر ساحلی سپری می‌کنند.
مدیر عامل انجمن حافظان میراث لنجان تصریح کرد: این آئین کهن به‌نوعی آشتی مجدد با طبیعت بوده و مردمان این دیار معتقد هستند با این کار سال خوبی در انتظار آنان خواهد بود.

وی ادامه داد: براساس نقل قول بزرگان و کهن سال زرین شهر، زنان این دیار پونه و شبدر که تازه جوانه زده اند را چیده، و از آنها در دم کردن چای آتشی و خوراکی‌هایی که به همراه خود آورده‌اند استفاده کرده و آن را در دامن طبیعت در کنار خانواده میل می‌کنند.
موذنی اضافه کرد: نقل است که انداختن سنگ و کلوخ در آب رودخانه زاینده در "شنبه گردش" رسم بوده و در گذشته معتقد بودند برای کاهش غم و غصه باید حداقل یک سنگ یا کلوخ در آب انداخت و هنگام انداختن سنگ و کلوخ در آب این شعر را می‌خوانند: غم برو شادی بیا / محنت برو روزی بیا.

وی با بیان اینکه نوروز و آئین‌های کهن آن همواره عاملی برای تقویت همبستگی اجتماعی شناخته شده است، عنوان کرد: طبق این رسم بهتر است در اولین شنبه سال جدید از دید و بازدید و رفتن به منازل اقوام و آشنایان پرهیز کرد چرا که عقیده دارند ممکن است بد یُمن باشد، از این رو مردم رفتن به خانه یکدیگر را به شب موکول می‌کنند.

مدیر عامل انجمن حافظان میراث لنجان با بیان اینکه آداب و رسوم ایرانیان آینه‌ای شفاف برای درک هویت فرهنگی آنان است، خاطرنشان کرد: جوانان و علاقه مندان به حفاظت از میراث کهن شهرستان لنجان به دنبال آن هستند تا آداب، رسوم و آئین‌های کهن این شهرستان را در قالب تاریخ شفاهی جمع آوری کرده و با تکیه بر آن در مسیر ثبت این آئین‌ها در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور گام بردارند.

وی با بیان اینکه شهرستان لنجان یکی از شهرستان‌هایی است که دارای فرهنگ غنی، سنت‌های ارزشمند و پیشینه تاریخی چندین هزارساله در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است، یادآور شد: پیشنهاد ثبت آئین کهن "شنبه گردش" به اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان لنجان از سوی انجمن حافظان میراث داده شده است و امیدواریم اقدامات لازم برای ثبت در فهرست آثار ملی ایران انجام گیرد.

موذنی متذکر شد: طی یکسال گذشته مراحل تشکیل پرونده شامل جمع‌آوری اطلاعات، مستندسازی و تکمیل پرونده آئین " شاق شاقو" که از جمله آئین‌های مذهبی مردمان زرین شهر در روز عاشوراست نیز به پایان رسیده و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد ثبت این آئین‌ها در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور باشیم.

کد خبر 483185

منبع: ایمنا

کلیدواژه: لنجان زرین شهر میراث ناملموس ثبت ملی میراث ناملموس نوروز شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شهرستان لنجان آئین های کهن میراث فرهنگی آئین ها شنبه گردش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۰۷۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان

سپهر زارعی معاون میراث فرهنگی هرمزگان گفت: یک دستدار میراث فرهنگی ۹ شئ تاریخی به دست آمده در شهرستان حاجی آباد را به اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تحویل داد.

وی افزود: این اشیاء شامل سکه، انگشتر و مهر متعلق به دوره ساسانی، صفویه و قاجاریه است.

معاون میراث فرهنگی هرمزگان گفت: اشیاء پس از بررسی نهایی به موزه مردم شناسی خلیج فارس بندرعباس تحویل داده می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد
  • دستگیری ۵ حفارغیر مجاز در شهرستان سوادکوه
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • دریافت تسهیلات درجاسازی واحد‌های فرسوده روستایی واقع در حریم ممنوعه میراث فرهنگی
  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • ۵ حفار غیر مجاز در شهرستان نیشابور دستگیر شدند
  • اختتامیه دومین جشنواره شهید آوینی در دانشگاه شیراز برگزار می‌شود