Web Analytics Made Easy - Statcounter

خروج از قرنطینه برخی از بیماران کرونایی و عازم جاده شدنشان از جمله عواملی است که مرگ را سوغات مسافرت‌های نوروزی می‌کند و سلامت سایر هموطنان را مورد تهدید قرار می‌دهد.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ سفرهای نوروزی در حالی توسط برخی از هموطنان دنبال می‌شود که به وضوح میتوان گفت که این افراد در پوشش مسافران نوروزی سفیر مرگبار بیماری منحوس کرونا شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سفیران بی‌مهابا و بی‌ملاحظه‌ای که با ندانم کاری، نه برای جان خود ارزش قائل می‌شوند و نه اهمیتی به سلامتی و حفظ جان دیگران می‌دهند.

 

هشدار ۳ رقمی شدن فوتی‌های کرونا!

آمار جان باختگان بیماری کرونا در آستانه ۳ رقمی شدن است و به گفته سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۸۳۰ هزار و ۸۲۳ نفر رسیده است.

مجموع جان باختگان کرونا به بیش از ۶۲ هزار نفر رسیده و همچنان بهترین راهکار توسط عموم مردم همان رعایت پروتوکل‌ها و  بهداشتی است.

وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور و سازمان اورژانس کشور، علت افزایش تعداد مبتلایان و بالا رفتن آمار جانباختگان را سفرهای نوروزی و ترددهای این چنینی مردم برمی‌شمرند و مسئولان هر دوی این مراکز معتقد هستند که سفر عامل این اتفاق است و برگزاری دورهمی‌های خانوادگی و دوستانه را مهمترین علت چرخش ویروس کرونا قلمداد می‌کنند.

اغلب مسافران نوروزی برای دید و بازدید و دیدن دوستان و اقوام خود به مسافرت می‌روند و دورهمی خانوادگی هم در این مسافرت‌ها رقم می‌خورد و در هر صورت سفرهای نوروزی در حال حاضر از عوامل افزایش آمار مبتلایان و همچنین افزایش تعداد جان باختگان محسوب می‌شود.

 

رفتار غیر اخلاقی هزاران مسافر مبتلا به کوید۱۹!

به گفته علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت، بر اساس ردیابی انجام شده در مورد بیماران مبتلا به ویروس کرونا فقط در روز سوم فروردین ۱۴۰۰، تعداد ۶ هزار و ۲۴۴ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا، شرایط قرنطینه در منزل را نقض کرده و از ۲۰ کیلومتر تا ۱۰۰۰ کیلومتر سفر رفته‌اند.

بیماران مبتلا به کوید۱۹ در حالی غیر اخلاقی رفتار کرده‌اند که حتی مسافرت افراد بدون علامت ابتلا به بیماری کرونا هم در شرایط فعلی جایز نیست و هر فرد مسافر می‌تواند ناقل بی‌علامتی باشد که هم با جان خود بازی می‌کند و هم سلامت و بهداشت دیگر هموطنان را با خطر انتقال ویروس کرونا مواجه می‌سازد.

متاسفانه عدم هماهنگی مسئولان با یکدیگر در ایجاد و اجرای محدودیت‌های ترددی ویژه سفر به شهرهای مختلف کشور در طول نوروز و یک بام و دو هوا بودن تصمیمات نهایی آن‌ها شرایط را به سمت وخیم شدن پیش می‌برد.

توان اجرایی و عملیاتی نیروهای کادر درمان و مدافعان سلامت محدود است و امکانات درمانی شهرهای مختلف کشور برای ارائه هم به بومیان شهرها و هم خدمات دهی به مسافران نوروزی هم با محدودیت و کمبود مواجه است و در چنین شرایطی ایجاد ممنوعیت‌های ترددی بین جاده‌ای یکی از راهکارهای مناسب مقابله با گسترش بیماری کرونا به شمار می‌رود.

نقض قرنطینه در اصل زیر پا گذاشتن و نادیده گرفتن حقوق سایر شهروندان است و در حالی از طرف هزاران بیمار مبتلا به کرونا انجام شده است که به گفته مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور کرونای انگلیسی در تمام ۳۱ استان در حال چرخش بوده و آمار شهرهای نارنجی و قرمز روبه افزایش است.

 

مسئولان ندانم کاری که مرگ را هدیه می‌دهند!

وزارت بهداشت هشدار تغییر وضعیت برخی از شهرها از زرد به نارنجی و نارنجی به قرمز را اعلام کرده است و از طرف دیگر مسئولان وزارت گردشگری همچنان به ادامه سفر به شهرهای تغییر وضعیت داده شده اصرار دارند.

توجیه مسئولان وزارت گردشگری این است که با ایجاد محدودیت برای مسافران نوروزی شهرهای تغییر وضعیت پیدا کرده، خاطره خوشی از سفر برای آن‌ها باقی نمی‌گذارد و این در حالی است که ادامه تردد در شهرهای فوق خاطره‌ای تلخ از ابتلا و مرگ مسافران به جا خواهد گذاشت.

متاسفانه در حال حاضر محدودیت‌های ترددی ویژه سفرهای نوروزی به طور کامل اجرایی نمی‌شود و بهای سنگین این عدم هماهنگی میان مسئولان، جان باختن مردمی است که خود نیز موضوع ابتلا و انتقال ویروس کرونا را جدی نگرفته‌اند.

 

جریمه سنگین مراجع قضایی در انتظار ناقضان قرنطینه!

به گفته رئیسی معاون وزیر بهداشت، افراد مبتلا به کوید۱۹ که قرنطینه را ترک کرده و به سفر رفته‌اند منتظر جریمه‌های سنگین که مراجع قضایی برای آن‌ها تعیین می‌کند باشند.

در حال حاضر آمار بستری شده‌های مراکز درمانی اغلب شهرهای کشور روبه افزایش است و سفرهای نوروزی علت عمده این افزایش ابتلا عنوان می‌شود و در صورت استمرار عدم مراعات دستورالعملهای بهداشتی و همچنین نادیده گرفتن پروتوکل‌های تعیین شده، وضعیت حاد شده و تعداد خانواده‌های داغدار هم افزایش پیدا خواهد کرد.

با عملی کردن دستورالعملهای بهداشتی و پرهیز از انجام سفرها و تجمعات و دور همی‌های مختلف به راحتی می‌توان از نشستن داغ از دست دادن عزیزان بر دل سایر هموطنان جلوگیری کرد و نوروز را با خاطرات تلخ این چنینی به پایان نبرد.

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نوروز 1400 کرونا اخبار سلامت سفرهای نوروزی مسافران نوروزی سفرهای نوروزی وزارت بهداشت ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۰۸۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • سهمیه ارز مسافران حج مشخص شد
  • بلیط لحظه آخری، برگه شانس مسافران همیشه آماده ! +توضیحات کامل
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • پیش بینی بارش باران درچهارمحال و بختیاری
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • اقامت در مجموعه آب درمانی محلات ۵۷ درصد افزایش یافت
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • نقل، سوغات معروف شهر ارومیه
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است