Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-07@22:06:42 GMT

تخریب محیط زیست حرام شرعی است

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۰۹۱۸۹

تخریب محیط زیست حرام شرعی است

امام جمعه شهر خورزوق، با تاکید بر قاعده لاضرر در فقه و اصول گفت: هیچ کسی حق ندارد به خود یا دیگران ضرر و زیانی برساند؛ بنابراین تخریب محیط زیست و رساندن زیان به خود و دیگران از این جهت حرام شرعی به شمار می‌آید


حجت‌الاسلام  رسول حق شناس، امام جمعه شهر خورزوق  در استان اصفهان   در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به اهمیت محیط زیست گفت: در قرآن کریم داریم «وَإِلَىٰ ثَمُودَ أَخَاهُمْ صَالِحًا ۚ قَالَ يَا قَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ مَا لَكُمْ مِنْ إِلَٰهٍ غَيْرُهُ ۖ هُوَ أَنْشَأَكُمْ مِنَ الْأَرْضِ وَاسْتَعْمَرَكُمْ فِيهَا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..؛ ما به سوی قوم ثمود برادرشان صالح را به رسالت فرستادیم، صالح به قوم خود گفت: ای قوم، خدای یگانه را که شما را جز او خدایی نیست پرستش کنید، او خدایی است که شما را از زمین بیافرید و برای عمارت و آباد ساختن آن برگماشت...» بنابراین یکی از تکالیف بشریت عمران و آبادانی زمین و تخریب نکردن محیط زیست است.


وی قاعده لاضرر در فقه و اصول را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: هیچ کسی حق ندارد به خود یا دیگران ضرر و زیانی برساند؛ بنابراین تخریب محیط زیست و رساندن زیان به خود و دیگران از این جهت حرام شرعی به شمار می‌آید.
امام جمعه شهر خورزوق با بیان نمونه‌هایی از آموزه‌های دینی و فرمایشات اهل بیت (ع) درباره کاشت درخت و حفظ آن گفت: کاشت درخت و حفاظت آن باقیات صالحات است؛ یعنی تا زمانی که این درخت ثمر، یا هر فایده دیگری داشته باشد، برای کسی که آن را کاشته است ثواب و حسنه خواهد داشت؛ از سوی دیگر از بین بردن درخت هم حرام شرعی است و حتی شکستن شاخه‌ای از آن هم در حکم آسیب زدن به ملائکة الله دانسته شده است.


حجت‌الاسلام حق شناس با تأکید بر اینکه خداوند متعال محیط زیست را برای کل بشریت قرار داده است، ادامه داد: نعمت‌های خداوند هم برای دیگر انسان‌های حاضر و هم برای نسل‌های آینده است بنابراین انسان‌ها موظف هستند در حفظ و حراست از آن کوشا باشند.


وی با توجه به تأکیدات قرآن کریم، یکی از ویژگی‌های بدترین بنده‌ها و دشمنان خداوند را آسیب زنندگان به محیط زیست برشمرد و اظهار کرد: اصل پنجاهم قانون اساسی و بندهای دیگری از آن، موضوع محیط زیست را مورد تأکید قرار می‌دهد و رفتار و بیانات رهبر معظم انقلاب نیز مؤید اهمیت آن در دیدگاه این مرجع تقلید جهان تشیع است.


امام جمعه شهر خورزوق تاکید کرد: طبیعت و محیط زیست، موهبتی خداوندی است که از مجموعه موجودات، منابع و عوامل و شرایط هماهنگی که در اطراف هر موجود زنده وجود دارد و ادامه حیات به آن وابسته است به وجود می آید.


وی یادآور شد: آلودگی محیط زیست بر کیفیت و چرخه طبیعی اثر می‌گذارد و پی آمدهای زیان باری برای زندگی انسان، حیوان، گیاه و بناها دارد. در جهان امروز، مسئله آلودگی، یکی از مهم ترین و حادترین مشکل تمدن انسانی است و نقش انسان در آلودگی محیط زیست بسیار چشم گیر است. طبیعت، برای بقای نسل بشر آفریده شده است و پیوندی ناگسستی میان انسان و طبیعت وجود دارد.


حجت‌الاسلام حق‌شناس با بیان اینکه فرهنگ اسلامی، طبیعت را گهواره و زمینه ساز پرورش و کمال انسان می داند، تصریح کرد: ازاین رو، با هرکس که به این عامل، آسیب و زیان رساند و آن را برای رشد بشر نا امن سازد، مقابله می‌کند. 


وی گفت: نظام طبیعت، بر اساس حکمت آفریده شده و همه عناصر آن از ابر و باد و مه و خورشید و فلک درکارند تا آدمی در پرتو آنها از مادیت به معنویت برسد و دنیا و آخرت را به شایستگی در خود به کمال برساند.

 

پایان پیام/55

منبع: شبستان

کلیدواژه: سازمان محیط زیست محیط زیست محیط زیست حرام شرعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۰۹۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحویل یک قطعه بوتیمار به محیط زیست


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی،دادی، رئیس نمایندگی حفاظت محیط زیست خوسف گفت: یک قطعه بوتیمار که در اثر شکستگی بال از نظر جسمانی ضعیف شده بود از سوی یکی از دوستداران طبیعت و نیروهای اداره گاز شهرستان خوسف تحویل نمایندگی حفاظت محیط زیست خوسف شد.

بوتیمار یا غم‌خورک گونه‌ای از راسته پلیکان‌ سانان و خانوادهٔ حواصیلان است، ویژگی اصل این پرنده که آن را از دیگر اعضای تیره حواصیلان متمایز می‌کند، گردن کوتاه‌تر آن است.

بوتیمار رابطه‌ای کاملا نامانوس و غریبانه با انسان‌ها دارد؛ غالبا از آنها دوری می‌کند و بیشتر اوقات در مخفی گاه خود به سر می‌برد.

دیگر خبرها

  • توسعه پایدار در گرو حفظ محیط زیست است
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • دستگیری متخلف شکار و صید در شهرستان میناب
  • تحویل یک قطعه بوتیمار به محیط زیست
  • قدردانی از معلمان حامی محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری
  • تجلیل از معلمان حامی محیط‌زیست در چهارمحال و بختیاری
  • ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد
  • حرکت جالب گاو‌ها هنگام بارش باران در روستای توآباد + فیلم