Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@22:02:15 GMT

گسست نسلی جامعه را به عقب می‌راند

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۰۹۲۶۲

گسست نسلی جامعه را به عقب می‌راند

ایسنا/لرستان عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه نادیده گرفته شدن جوانان منجر به گسست و گسیختگی نسلی می‌شود، گفت: از هم پاشیدگی رابطه بین نسلی بنیادها و زیرساخت‌ها و زمینه‌های حرکت جامعه را ضعیف و منجر به انباشت نیازهای برآورده نشده می‌شود.

آیت‌الله احمد مبلغی به مناسبت روز جوان پیامی صادر کرد که به این شرح است:

«روز جوان که به مناسبت ولادت حضرت علی‌اکبر(ع) شکل گرفته است فرصت بسیار خوبی است تا به بازاندیشی اساسی و عمیق نسبت به نسل جوان از جهات مختلف روی آوریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جوانان را می‌توان دست کم در سه دسته ارزیابی کرد و سنجید: یکم: مقوله فکری؛ از این نظر جوانان عمدتٱ محل شکل‌گیری گفتمان‌های نو و نیز نوشوندگی گفتمان‌ها هستند، اگر در حوزه اندیشه دینی بپذیریم که این گفتمان‌ها هستند که می‌توانند تسلط یابند، سایه بیافکنند و تحولات فکری را در جهت حضوربخشی به دین در جامعه از یک طرف و جامعه‌سازی همراه با پیشرفت از طرف دیگر به حرکت در آورند، باید بپذیریم که جوانان بهترین، پویاترین و اجتماعی‌ترین ظرف شکل‌گیری گفتمان‌های دینی و اجتماعی هستند.

این از چندین عامل ناشی می‌شود، از یک طرف تجدید ادبیات و مفاهیم در بین جوانان سریع‌تر رخ می‌دهد و از طرف دیگر، این جوانان هستند که واقعیت‌های اجتماعی را به صورت ملموس، فعال می‌بینند، سپس از این منبع به سمت تبدیل واقعیت‌ها به مسائل اجتماعی روی می‌آورند و به همین دلیل باید گفت زمینه‌ها و پیش شرط‌های شکل‌گیری گفتمان در آنها اتفاق می‌افتد.

همچنین، از نظر فکری، جوانان محل و زمینه‌های توسعه و پیشرفت‌های دانشی هستند، و ایده‌ها، دیدگاه‌ها و فعالیت‌های دانشی - که تعیین کننده تحولات انسانی و اجتماعی هستند - عمدتٱ در میان جوانان رخ می‌دهد ، و آنها در نقطه شروع و پیشتاز این حرکت علمی هستند.

دوم. از نظر سلوکی و رفتاری: اصولاً اساسی‌ترین نیازهای بشر که به شکل نوشونده خلق می‌شوند، ابتدائاً در جوانان بروز و ظهور پیدا می‌کنند، این جوانان هستند که نیازهایی را که به دلیل تحولات زمانه برای انسان رخ می‌دهد، ابتدا میزبانی و سپس بیان می‌کنند، جوانان بروزدهنده نیازهایی هستند که در اثر تحولات زمان برای انسان‌ها به وقوع می‌پیوندند نیازهایی که بسیاری از آنها ریشه اساسی در فطرت انسان دارد ولی ظهور آن ها منوط به پیدایش شرایط و مناسبات ویژه اجتماعی است و این مهمترین اتفاقی است که جوانان حامل و حاوی آن هستند و فرصت آنان را از این حیث نباید به هیچ وجه نادیده گرفت و یا کم‌اهمیت تلقی کرد اگر اجتهاد آمده است نیازهای نو شونده را شناسایی کند و پاسخ بگوید، این جوانان هستند که ساحت و صحنه سخاوتمندانه‌ای برای امکان این کشف هستند و آن را در اختیار اجتهاد قرار می‌دهند.

همچنین، از نظر شناخت، درک و حرکت به سمت الگوها، جوانان در وسط میدان علاقه‌مندی و اهتمام به الگوها قرار دارند و روند شکل‌گیری آنها در زندگی و نحوه شکل‌گیری زندگی بر اساس آنها را لمس می‌کنند. اگر دین برای الگوها اهمیت بسیار زیادی قائل است و اگر الگوها در شرایط گذر زمان تحولاتی را باید پیدا بکنند به اقتضای زندگی و بزرگ شدن زندگی و نوشوندگی نیازها، بنابراین باید برای جوانان از این حیث یک نقش اساسی قائل شد و آنها را امکان بسیار مهم در این زمینه دید.

سوم: از حیث توانایی: جوانان توانایی انجام کار را از نظر جسمی و روحی و همچنین از نظر توانایی‌های ذهنی و اجتماعی در سطح بالایی دارا هستند و واقعیت مهم این است که اگر جوانان، با همه ویژگی‌ها و ظرفیت‌هایشان نادیده گرفته شوند، وقفه در حرکت بینانسلی ایجاد می‌شود و گسست و گسیختگی نسلی پدید می‌آید و روشن است که گسست نسلی جامعه را به عقب می‌راند و پیشرفت جامعه را کند می‌کند و رابطه جامعه با دین را کاهش داده و خطرات دیگری را نیز در پی می‌آورد. در عین حال، باید بدانیم که اگر نسل بزرگ‌تر و مسن نیز نادیده گرفته شود، باز گسست نسلی رخ خواهد داد، زیرا تمرکز بر ارتباط به هم پیوسته نسل‌ها و به تعبیری حرکت بینانسلی کمتر از توجه به شرایط نو شده و نو شونده نسل‌ها نیست، البته به شرط آن که نسل قبلی اقتضائات و نیازهای نسل جدید را درک کند و به دنبال آن نباشد شیوه‌ها و روش‌های مناسب و متناسب برای زمان خود را به نسل جدید تحمیل کند. بنابراین هم نسل جوان و هم نسل مسن برای حرکت نسلی ضروری هستند و البته آنچه غالباً نادیده گرفته می‌شود الزامات نسل‌های جوان است که بزرگ‌ترین خطر است. همه باید بدانیم که از هم پاشیدگی رابطه بین نسلی بنیادها و زیرساخت‌ها و زمینه‌های حرکت جامعه را ضعیف می‌کند و منجر به انباشت نیازهای برآورده نشده می‌شود.

روز جوان را به همه جوانان میهن عزیز اسلامی تبریک و تهنیت عرض می‌کنم. در زمینه درک جوانان و نقش و جایگاه آنان، بیانیه «گام دوم انقلاب» رهبر معظم انقلاب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که باید همواره به آن مراجعه داشت و از آن الهام و درس گرفت و بر شرح و بسط علمی و عملی آن در زوایای مختلف همت گمارد».

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی ولادت حضرت علی اکبر انقلاب آیت الله احمد مبلغی گفتمان ها زمینه ها شکل گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۰۹۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی مطهری: حاندان مطهری همه به یک گونه فکر می‌کنند

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، علی مطهری در گفتگویی که به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله مطهری انجام شده بود درباره شکاف بین نسلی در خانواده آیت الله گفته بود: بین خانواده استاد مطهری اختلاف نظرهای سیاسی جزئی وجود دارد اما...

بخش هایی از این گفتگو را بخوانید؛

*آقای مطهری! شکاف بین نسلی چقدر در خانواده آیت الله مطهری مشهود است؟

در خانواده استاد مطهری با احتساب نوه‌ها و نتیجه‌ها و نبیره‌ها ما با چنین پدیده‌ای مواجه نیستیم. همه از مرد و زن و دختر و پسر یک گونه فکر می‌کنند و بین آنها حسن تفاهم برقرار است. البته ممکن است بین آنها اختلاف نظرهای سیاسی جزئی و تفاوت در قضاوتها درباره برخی مسائل روز وجود داشته باشد.

به هرحال در بین نوه‌ها و نتیجه‌ها و نبیره‌ها افرادی پیدا نمی‌کنید که دچار بن‌بست فکری یا پوچی در زندگی و از این قبیل مسائل شده باشند و نیاز به کمک فکری و توجیه ما داشته باشند. شاید علت اصلی آن انس با آثار پدر بزرگشان باشد.

*آن تجربیاتی که شخص شما در ارتباط با پدرتان داشته اید چقدر قابل تعمیم به نوع مناسبات و روابط شما با فرزندانتان است؟

به نظر من فرقی حاصل نشده، همان تجربیات و رفتارها قابل تعمیم به رفتار ما با فرزندان و نوه‌هاست. فقط وسایل و ابزارها تغییر کرده و الاّ ماهیت و محتوای حوادث تغییر نکرده است. همان اصول اخلاقی که آن روز باید رعایت می‌شد امروز هم باید رعایت شود.

دیگر خبرها

  • آیین تکریم از مقام معلم در شهرستان دشتی برگزار شد
  • گزارش وزیر ورزش از اقدامات و افتخارآفرینی ورزش کشور به رئیس جمهور
  • تسهیل ازدواج جوانان با مهریه کم
  • کسب ۳ مدال طلا توسط بانوی وزنه‌بردار کردستانی
  • موسی عصمتی؛ شاعر روشندل: رسانه ملی با «سرزمین شعر» حرکت نویی را آغاز کرد
  • راند دوم
  • علی مطهری: حاندان مطهری همه به یک گونه فکر می‌کنند
  • ضرورت آماده سازی زیرساخت‌های فرزندآوری در کشور
  • معلمان برای خدمت به علم، در امتداد نهضت امام صادق (ع) حرکت می‌کنند
  • مد خوب، مد بد!