Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان چای کشور گفت: کاشت چای در گلخانه به دلیل اینکه باید در وسعت بالایی کشت شود، صرفه اقتصادی ندارد و از طرفی چایی که در گلخانه رشد کرده نمی‌تواند با چای کشت شده در فضای باز رقابت کند.

خبرگزاری میزان - چای یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی‌های مورد استفاده از سوی ایرانیان است از این روز تولید چای در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اینکه حجم بالایی از نیاز کشور به چای از طریق واردات تامین می‌شود از این رو افزایش بهره وری در تولید و اقدامات موثر در افزایش تولید چای می‌تواند هزینه ارزی واردات چای به کشور را کاهش دهد و در امر اشتغال زایی به اقتصاد کشور کمک کند.

در همین راستا حبیب جهانساز رئیس سازمان چای کشور در گفت‌وگوی مشورح با خبرگزاری میزان آخرین وضعیت تولید چای در کشور را تشریح کرد در ادامه می‌خوانید.

میزان: متوسط واردات چند سال اخیر چای به کشور و میزان مصرف به طور میانگین چقدر بوده است؟
جهان‌ساز: حدود ۶۰ هزار تن به طور میانگین سالانه وارد کشور شده است و میانگین رقم تولید حدود ۲۵ هزار تن بوده است و سالانه حدود ۵ هزار تن نیز صادرات صورت گرفته که در کل می‌توان گفت نیاز کشور به چای سالانه حدود ۸۰ هزار تن است.

میزان: آیا امکان کاشت چای در استان‌های دیگر کشور همچون استان گلستان وجود دارد؟
جهان‌ساز: نیاز گیاه چای به گونه‌ای است که امکان توسعه و کشت این گیاه به غیر از استان‌های گیلان و مازندران وجود ندارد چرا که خاک نسبت اسیدی برای کشت این گیاه لازم است و رطوبت نسبی هوا باید بالای ۷۵ درصد باشد تا این گیاه رشد کند.

میزان: آیا می‌توان چای را در گلخانه‌ها کشت کرد؟
جهانساز: کاشت چای در گلخانه به دلیل اینکه باید در وسعت بالایی کشت شود، صرفه اقتصادی ندارد و از طرفی چایی که در گلخانه رشد کرده نمی‌تواند با چای کشت شده در فضای باز رقابت کند.

میزان: برای افزایش بهره‌وری چای در هکتار چه اقداماتی انجام شده و چه برنامه‌ای در دستور کار قرار دارد؟
جهانساز: بخش زیادی از باغات ما از نوع دِیم است هستند و گسترش آبیاری تحت فشار تا حدی زیادی عملکرد را بالا می‌برد؛ طی ۲ تا ۳ سال اخیر باغات چای با آبیاری تحت فشار از ۵۰۰ هکتار به هزار هکتار افزایش یافته است، در این زمینه دولت نیز تا ۸۵ درصد کمک بلاعوض پرداخت می‌کند و در تلاش هستیم بیشترین تخصیص آب را برای آبیاری باغات در اختیار بگیریم. ۵ تا ۶ هزار هکتار باغات رها شده در کشور وجود دارد که برای افزایش بهره‌وری راه‌اندازی مجدد این باغات بسیاری مؤثر است که در این زمینه باید طرح‌های احیای باغات با تسهیلات ویژه در اختیار چای‌کاران قرار بگیرد تا کار احیای باغات سرعت بگیرد.

توسعه مکانیزاسیون نیز هزینه‌های تولید را تا حد زیادی کاهش می‌دهد و در این زمینه تسهیلات با سود ۴ درصد و بازپرداخت ۴ ساله به چای‌کاران پرداخت می‌شود و طرح‌های پرداخت با در نظر گرفتن تنفس باید برای چای‌کاران در نظر گرفته شود.

در حال حاضر با حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی صرفه اقتصادی با چای داخلی است و با توجه به کیفی‌سازی کارخانه‌ها چای داخلی توان رقابت با چای خارجی را پیدا کرده و تقاضا برای مصرف چای داخلی روند صعودی پیدا کرده است.

میزان: برای مبارزه با آفات باغات چای از چه روش‌هایی استفاده می‌شود؟
جهانساز: چای در مناطقی کشت می‌شود که بیماری‌های غالبی وجود ندارد که نیاز به سمپاشی داشته باشد و یکی از ویژگی‌های چای داخلی عاری بودن از هرگونه سموم شیمیایی است برخلاف چای خارجی که در شرایط مطلوبی کشت نمی‌شود و با سموم شیمیایی آفت‌کشی می‌شود.

میزان: چه تعداد چای‌کار در کشور فعال هستند؟
جهانساز: تقریباً ۵۵ هزار خانوار چای کار در کشور وجود دارد که این خانوار شناسنامه چای‌کاری دارند منتها برخی از سال‌ها کشت از سوی برخی از خانوار انجام نمی‌شود و برخی از باغات رها شدند که با این تفاسیر امسال ۴۳ هزار بهره‌بردار، چای تحویل کارخانه‌ها داده‌اند. سال ۹۹، ۱۳۳ هزار تن برگ سبز چای از چای‌کاران خریداری شده و حدود ۳۰ هزار تن چای خشک تولید شده است که نسبت به سال ۹۸ حدود ۵ درصد رشد داشته است.

میزان: چه میزان تسهیلات در سال ۹۹ به چای‌کاران پرداخت شده است؟
جهانساز: ۴۷ میلیارد تومان جمع کل تسهیلات پرداختی به چای‌کاران بوده که از این میان ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت سرمایه در گردش با بازپرداخت یک ساله و سود ۴ درصد به چای‌کاران و کارخانجات پرداخت شده و ۱۷ میلیارد تومان نیز تسهیلات سرمایه‌ای بابت اصلاح و به زراعی باغات رها شده و توسعه مکانیزاسیون پرداخت شده است که با بازپرداخت ۴ ساله و سود ۴ درصد به کشاورزان پرداخت شده است.

بیشتر بخوانید: ۹۹ درصد مطالبات چایکاران پرداخت شد/ پرداخت ۳۶ میلیارد تومان تسهیلات به چایکاران

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار اقتصادی محصولات کشاورزی چای

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی محصولات کشاورزی چای میلیارد تومان چای کاران پرداخت شده چای داخلی هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۰۹۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دعوت معاون استاندار فارس از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی

ایسنا/فارس معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با بیان اینکه شعار امسال ما «بهشت سرمایه‌گذاری با رویکرد زنجیره ارزش» است، از همه سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی دعوت کرد تا در استان فارس سرمایه‌گذاری کنند.

حسن شیخ‌نیا امروز، ۸ اردیبهشت‌ماه در حاشیه برپایی ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران با حضور در غرفه استانداری فارس با یادآوری اینکه ششمین نمایشگاه دستاوردها و توانمندی‌های صادراتی با شعار توجه به زنجیره‌های ارزش آغاز به کار کرده است، گفت: استان فارس با ظرفیت‌های کم نظیر خود در این رویداد ملی حاضر شده و شعار توسعه زنجیره ارزش در فناوری‌های نوین را در دستور کار خود قرار داده است.

وی با بیان اینکه استان فارس با ۱۲۲ هزار کیلومتر مربع وسعت و ۳۷ شهرستان به عنوان چهارمین استان پهناور کشور شناخته می شود، افزود: این استان در زمینه تولیدات باغی رتبه نخست و در زمینه تولیدات زراعی رتبه دوم کشور را در اختیار دارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با تصریح اینکه فارس در تولید محصولات پروتئینی نیز رتبه سوم کشور را در اختیار دارد، گفت: در حوزه معدن نیز این استان جایگاه اول به لحاظ سنگ‌های تزیینی، سیمان و خاک نسوز کشور را به خود اختصاص داده است؛ این در حالی است که در حوزه صنعت و صنایع مادر و اساسی نیز از جمله استان‌هایی هستیم که در زمینه سازه‌های فولادی در رده‌های برتر کشور قرار داریم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت‌های بخش گردشگری و میراث فرهنگی استان نیز اشاره کرد و افزود: در این زمینه توریسم سلامت، گردشگری تاریخی، طبیعی، مذهبی و... می‌تواند مورد توجه قرار گیرد.

شیخ‌نیا مجموعه این ظرفیت‌ها را زمینه‌ساز کسب عنوان «بهشت سرمایه‌گذاری برای استان فارس» عنوان کرد و گفت: شعار امسال «بهشت سرمایه‌گذاری با رویکرد زنجیره ارزش» است و از همین‌جا از همه سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی دعوت می‌کنیم تا ضمن بازدید از ظرفیت‌های استان فارس، در این بهشت، سرمایه‌گذاری کنند.

وی جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی را در توسعه بیش از پیش استان موثر دانست و گفت: این کار در تقوبت تولید تجاری نیز موثر خواهد بود.

به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، تولیدات استان فارس در کشورهای حوزه خلیج فارس و تعدادی از کشورهای اروپایی بازار مصرف مناسبی دارد.

وی، وضعیت بسیار خوب استان فارس در حوزه تولید گیاهان دارویی و لبنیات را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: تأمین زیر ساخت‌های صنعتی، معدنی، تجاری و مباحث گمرکی از عمده نیازهایی است که فعالان اقتصادی باید در این زمینه‌ها مورد حمایت قرار گیرند.

شیخ‌نیا در بخش دیگری از سخنان خود از آمادگی استان فارس برای جذب مشارکت‌ها و توسعه بیش از پیش زیرساخت‌ها بر مبنای شعار سال خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۲ در بحث صادرات وضعیت بسیار خوبی داشتیم، در زمینه سرمایه‌گذاری خارجی نیز تمام بسترهای لازم و زیرساخت‌ها فراهم شده است، کمااینکه مرکز خدمات سرمایه‌گذاری برای نخستین بار در کشور در استان فارس راه‌اندازی شد تا بتواند نیازهای فعالان اقتصادی در خارج از کشور را پاسخگو باشد.

وی با تاکید براینکه آمادگی لازم برای تامین نیازهای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در بخش‌های اقتصادی، صنعتی، معدنی، کشاورزی و گردشگری وجود دارد، تصریح کرد: در نمایشگاه اکسپو امسال از ۲۰ محصول جدید در حوزه فرایندها و تولیدات رونمایی می‌شود که بخشی از این محصولات نیاز فعالان اقتصادی در داخل کشور را پوشش می‌دهد و بخشی نیز در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی کاربرد دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی استانداری فارس، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در پایان سخنان خود مجموعه اقدامات انجام شده را در راستای کمک به فعالان اقتصادی در زمینه اصلاح فرایندها و معرفی ظرفیت‌ها عنوان کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان + فیلم
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • دعوت معاون استاندار فارس از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی
  • تسهیل گری برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی از وظایف مناطق آزاد است
  • شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور