Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان چای کشور گفت: کاشت چای در گلخانه به دلیل اینکه باید در وسعت بالایی کشت شود، صرفه اقتصادی ندارد و از طرفی چایی که در گلخانه رشد کرده نمی‌تواند با چای کشت شده در فضای باز رقابت کند.

خبرگزاری میزان - چای یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی‌های مورد استفاده از سوی ایرانیان است از این روز تولید چای در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اینکه حجم بالایی از نیاز کشور به چای از طریق واردات تامین می‌شود از این رو افزایش بهره وری در تولید و اقدامات موثر در افزایش تولید چای می‌تواند هزینه ارزی واردات چای به کشور را کاهش دهد و در امر اشتغال زایی به اقتصاد کشور کمک کند.

در همین راستا حبیب جهانساز رئیس سازمان چای کشور در گفت‌وگوی مشورح با خبرگزاری میزان آخرین وضعیت تولید چای در کشور را تشریح کرد در ادامه می‌خوانید.

میزان: متوسط واردات چند سال اخیر چای به کشور و میزان مصرف به طور میانگین چقدر بوده است؟
جهان‌ساز: حدود ۶۰ هزار تن به طور میانگین سالانه وارد کشور شده است و میانگین رقم تولید حدود ۲۵ هزار تن بوده است و سالانه حدود ۵ هزار تن نیز صادرات صورت گرفته که در کل می‌توان گفت نیاز کشور به چای سالانه حدود ۸۰ هزار تن است.

میزان: آیا امکان کاشت چای در استان‌های دیگر کشور همچون استان گلستان وجود دارد؟
جهان‌ساز: نیاز گیاه چای به گونه‌ای است که امکان توسعه و کشت این گیاه به غیر از استان‌های گیلان و مازندران وجود ندارد چرا که خاک نسبت اسیدی برای کشت این گیاه لازم است و رطوبت نسبی هوا باید بالای ۷۵ درصد باشد تا این گیاه رشد کند.

میزان: آیا می‌توان چای را در گلخانه‌ها کشت کرد؟
جهانساز: کاشت چای در گلخانه به دلیل اینکه باید در وسعت بالایی کشت شود، صرفه اقتصادی ندارد و از طرفی چایی که در گلخانه رشد کرده نمی‌تواند با چای کشت شده در فضای باز رقابت کند.

میزان: برای افزایش بهره‌وری چای در هکتار چه اقداماتی انجام شده و چه برنامه‌ای در دستور کار قرار دارد؟
جهانساز: بخش زیادی از باغات ما از نوع دِیم است هستند و گسترش آبیاری تحت فشار تا حدی زیادی عملکرد را بالا می‌برد؛ طی ۲ تا ۳ سال اخیر باغات چای با آبیاری تحت فشار از ۵۰۰ هکتار به هزار هکتار افزایش یافته است، در این زمینه دولت نیز تا ۸۵ درصد کمک بلاعوض پرداخت می‌کند و در تلاش هستیم بیشترین تخصیص آب را برای آبیاری باغات در اختیار بگیریم. ۵ تا ۶ هزار هکتار باغات رها شده در کشور وجود دارد که برای افزایش بهره‌وری راه‌اندازی مجدد این باغات بسیاری مؤثر است که در این زمینه باید طرح‌های احیای باغات با تسهیلات ویژه در اختیار چای‌کاران قرار بگیرد تا کار احیای باغات سرعت بگیرد.

توسعه مکانیزاسیون نیز هزینه‌های تولید را تا حد زیادی کاهش می‌دهد و در این زمینه تسهیلات با سود ۴ درصد و بازپرداخت ۴ ساله به چای‌کاران پرداخت می‌شود و طرح‌های پرداخت با در نظر گرفتن تنفس باید برای چای‌کاران در نظر گرفته شود.

در حال حاضر با حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی صرفه اقتصادی با چای داخلی است و با توجه به کیفی‌سازی کارخانه‌ها چای داخلی توان رقابت با چای خارجی را پیدا کرده و تقاضا برای مصرف چای داخلی روند صعودی پیدا کرده است.

میزان: برای مبارزه با آفات باغات چای از چه روش‌هایی استفاده می‌شود؟
جهانساز: چای در مناطقی کشت می‌شود که بیماری‌های غالبی وجود ندارد که نیاز به سمپاشی داشته باشد و یکی از ویژگی‌های چای داخلی عاری بودن از هرگونه سموم شیمیایی است برخلاف چای خارجی که در شرایط مطلوبی کشت نمی‌شود و با سموم شیمیایی آفت‌کشی می‌شود.

میزان: چه تعداد چای‌کار در کشور فعال هستند؟
جهانساز: تقریباً ۵۵ هزار خانوار چای کار در کشور وجود دارد که این خانوار شناسنامه چای‌کاری دارند منتها برخی از سال‌ها کشت از سوی برخی از خانوار انجام نمی‌شود و برخی از باغات رها شدند که با این تفاسیر امسال ۴۳ هزار بهره‌بردار، چای تحویل کارخانه‌ها داده‌اند. سال ۹۹، ۱۳۳ هزار تن برگ سبز چای از چای‌کاران خریداری شده و حدود ۳۰ هزار تن چای خشک تولید شده است که نسبت به سال ۹۸ حدود ۵ درصد رشد داشته است.

میزان: چه میزان تسهیلات در سال ۹۹ به چای‌کاران پرداخت شده است؟
جهانساز: ۴۷ میلیارد تومان جمع کل تسهیلات پرداختی به چای‌کاران بوده که از این میان ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت سرمایه در گردش با بازپرداخت یک ساله و سود ۴ درصد به چای‌کاران و کارخانجات پرداخت شده و ۱۷ میلیارد تومان نیز تسهیلات سرمایه‌ای بابت اصلاح و به زراعی باغات رها شده و توسعه مکانیزاسیون پرداخت شده است که با بازپرداخت ۴ ساله و سود ۴ درصد به کشاورزان پرداخت شده است.

بیشتر بخوانید: ۹۹ درصد مطالبات چایکاران پرداخت شد/ پرداخت ۳۶ میلیارد تومان تسهیلات به چایکاران

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار اقتصادی محصولات کشاورزی چای

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی محصولات کشاورزی چای میلیارد تومان چای کاران پرداخت شده چای داخلی هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۰۹۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد

صندوق بین‌المللی پول از کاهش قابل توجه بدهی خارجی ایران در سال ۲۰۲۳ خبر داد و اعلام کرد ایران و الجزایر کمترین میزان بدهی خارجی را در منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی طی این سال داشته‌اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، صندوق بین‌المللی پول در گزارش جدید خود موسوم به چشم‌انداز اقتصاد منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی به بررسی میزان بدهی خارجی 28 کشور منطقه از جمله ایران پرداخته است.

بر اساس محاسبات این نهاد بین‌المللی ایران به همراه الجزایر کمترین نسبت بدهی خارجی به تولید ناخالص داخلی در سال 2023 را در مقایسه با سایر کشورهای منطقه داشته‌اند.

در این گزارش نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی در سال 2023 تنها 1.7 درصد اعلام شده است که کمتر از همه کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی به‌جز الجزایر است.

بدهی خارجی ایران در سال 2023 کاهش قابل توجهی نسبت به سال قبل داشته است. در سال 2022 نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی 2.2 درصد اعلام شده بود که بر این اساس این رقم در سال 2023 کاهش 22 درصدی داشته است.

میزان بدهی خارجی الجزایر به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال گذشته میلادی 1.3 درصد گزارش شده است. بحرین با بدهی 201.4 درصدی بدهکارترین کشور خاورمیانه شناخته شده است.

متوسط بدهی کشورهای منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای مرکزی به کل تولید ناخالص داخلی آن‌ها در سال 2023 برابر با 47.8 درصد برآورد شده است.

نسبت بدهی کشورهای صادرکننده نفت منطقه به تولید ناخالص داخلی‌شان در این سال نیز 42.9 درصد اعلام شده است. بر این اساس متوسط بدهی خارجی منطقه 28 برابر ایران بوده است .

صندوق بین‌المللی پول نسبت بدهی خارجی عربستان به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال 2023 را 26.6 درصد محاسبه کرده است که 15 برابر بدهی خارجی ایران است. بدهی خارجی امارات متحده عربی نیز معادل 94.7 درصد تولید ناخالص داخلی آن در سال جاری برآورد شده که 55 برابر ایران است.

نسبت بدهی خارجی برخی کشورهای دیگر به تولید ناخالص داخلی‌شان در این سال عبارت است از: آذربایجان 9.8 درصد، عراق 22.8 درصد، کویت 35.8 درصد، عمان 60.3 درصد، مصر 50.1 درصد، گرجستان 71.8 درصد، اردن 84.1 درصد، مراکش 48.8 درصد، پاکستان 40.1 درصد، تاجیکستان 64.7 درصد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان + فیلم
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • تسهیل گری برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی از وظایف مناطق آزاد است
  • شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور
  • ریه‌های محلات نفس تازه می‌کنند؟