Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران تحت سخت ترین تحریم ها قرار داشت تا نه کالایی به کشور وارد و نه صادر شود، گفت: با این وجود  صادرات و واردات با کشتیرانی و از طریق بنادر ایران تا جایی پیش رفت که مقام معظم رهبری در سخنان اخيرشان اعلام کردند که ایران جزء ١٨ اقتصاد برتر دنیا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او حجم صادرات و واردات کشور را ۱۳۰ میلیون تن از طریق کشتی و بنادر داخلی در سال ۱۳۹۹ عنوان کرد و افزود: باید در سال ۱۴۰۰ از تولید حمایت شود و سیاست‌های پشتیبانی کننده تولید در همه محورها و توسط همه اجرایی و موانع پیش‌روی تولید برداشته شود.

این مقام مسئول ادامه داد: سیاست کشور باید پشتیبان کننده تولید باشد و سیاست حمایت از تولید سیاست‌های متعدد حمایتی از جمله سیاست‌های خارجی، فرهنگی و اجتماعی است که این حمایت ها برای کشور اقتدار می آورد. 

معاون اول رئیس جمهور عنوان کرد: برای رفع موانع پیش روی تولید باید آنچه مقررات زائد است از سوی دولت، مجلس و قوه قضائیه لغو شود که هم اکنون باید سه قوه اعلام کنند در این زمینه چند مقررات زائد را لغو کرده‌اند.

جهانگیری گفت‌: راه افتادن تولید برای ایران اقتدار می‌آورد و یک سیاست راهبردی است و اگر دنبال اقتدار ملی کشور هستیم، باید روی این سیاست‌ها تاکید کنیم. جامعه توانمند و دولت توانمند ایران قوی را تشکیل می‌دهد.

او با بیان اینکه در سال اخیر صادرات بنزین به تأمین نیاز ارزی کمک کرده است، تصریح کرد: در حوزه بنزین نه تنها تأمین کامل نیاز داخلی رقم خورده، بلکه صادر کننده هم شده‌ایم.

این مقام مسئول افزود: تاکید فرماندهی اقتصاد مقاومتی بر این است که کشور در مقابل تکان‌های مهم خارجی مصون بماند و از خود مقاومت نشان دهد. سیاست‌های اقتصاد مقاومتی می توانند کشور را از تنگناها عبور دهند. 

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره اینکه تحریم‌ها از خارج تدوین شده‌اند تا اقتصاد کشور را از پای دربیاورد تاکید کرد: سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در مقابل تحریم‌ها و فشارهای خارجی کشور را مقاوم کرده تا روی پای خود بایستد. در ابتدای کرونا، ورود ماسک برای ما مهم بود و یاد دارم که خبر از ورود ماسک می‌دادند و اروپایی‌ها نگذاشتند به کشور ماسک وارد شود و از جایی دیگر وارد شد. تولید ماسک ما ۲۰۰ هزار عدد بود، اما اخیراً وزیر صمت از تولید ۲۷ میلیون عدد ماسک در کشور خبر داد. 

جهانگیری تصریح کرد: وقتی اراده شکل می‌گیرد، ساخت کالاها و تأمین نیاز از داخل شکل گرفته و عملیاتی می‌شود و نباید اراده خودمان را تحقیر کنیم. باید براساس محورهای اقتصاد مقاومتی گام برداریم. 

معاون اول رئیس جمهور عنوان کرد: در سالی که سخت‌ترین سال بودجه بود، بیشترین افزایش حقوق کارمندان اجرایی و همسان سازی بازنشستگان تحقق یافت. 

او با بیان اینکه سال ۹۹ سخت ترین سال‌های اقتصاد کشور بود و از سال‌های دوران جنگ تحمیلی هم سخت تر بود، تصریح کرد: نزدیک به ۵۷۰ هزار میلیارد تومان بودجه در سال ۹۹ هزینه شده است اما هیچکس نپرسیده که منابع این میزان هزینه را از کجا آورده‌اید، درآمد نفت در بودجه سال گذشته حدود ۹ هزار میلیارد تومان بود در حالی که باید ۲۰۰ هزار میلیارد تومان معادل ۳۰ درصد بودجه، نفت می‌بود.

او در پایان تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه روحیه خود باوری را بالا ببریم و جلوه‌های اصلی را شناسایی کنیم، حداقل طی ۵ سال گذشته جهت‌گیری‌های مقام معظم رهبری در انتخاب شعار سال‌ها این بود که دیدگاه‌ها، سیاست گذاری ها و برنامه ریزی‌ها روی مسئله تولید متمرکز شود.

گفتنی است، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به عنوان ناوگان ملی وظیفه اصلی حمل و نقل کالاهای صادراتی و وارداتی کشور را از جمله کالاهای اساسی و نهاده‌های تولید را بر عهده دارد و همواره به عنوان نخستین محلی است که از سوی دشمن مورد تحریم قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حمل ونقل کشتیرانی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۱۰۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولیدات صنعتی با کمک بخش نخبگانی از طریق تقویت حضور دانش‌بنیان‌ها در صنایع بزرگ

جعفر قادری، عضو هیات رئیسه کمیسیون جهش و رونق تولید در مورد اینکه اقتصاد دانش بنیان مهمترین مسیر تداوم مشارکت مردم در جهش تولید است، گفت: مزیت شرکت های دانش بنیان این است که متکی بر سرمایه فیزیکی نیستند و متکی به سرمایه انسانی هستند و نیروهای صاحب سرمایه و نیروهای  تحصیل کرده و قشرهای متخصص ما هستند و برای اینکه از اینها استفاده کنیم باید آنها را در فعالیت های اقتصادی مشارکت دهیم و از ظرفیت شان بخوبی استفاده کنیم. هرچه وسیع تر باشد مشارکت در رونق و جهش تولید نیز بیشتر می شود.

وی اظهار کرد: اهمیت دادن به شرکت های دانش بنیان چند مزیت دارد یکی اینکه نیاز ما به کشورهای پیشرفته را کم می کند و زوده بازده هستند و نیاز به سرمایه کمتر دارند.

قادری بیان کرد: توجه به شرکت های دانش بنیان و مشارکت آنها در تولید با عدالت اجتماعی سازگار تر است.  قشرهایی که صاحب دانش فنی هستند در گروه های مختلف جامعه حضور دارند و خود همین رقابتی برای مزیت رقابتی ایجاد می کند و مزیت نسبی دارد.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد:  این دانش بنیان ها برای ما مزیت رقابتی را زیاد می کنند، زنجیره ارزش را تکمیل می کنند و از جنبه های مختلفی توجه به دانش بنیان ها می تواند گره گشا باشد.

وی در پایان گفت: توسعه اقتصاد دانش بنیان و حضور موثر آن ها در صنعت برای ما مزیت مهم تکنولوژیک و همچنین افزایش رقابت پذیری صنعتی فراهم خواهد کرد. بهترین مسیر برای توسعه زنجیره ارزش صنایع ورود بخش مردمی اقتصاد دانش بنیان و شرکت های توانمند این حوزه در جهت تحقیق و در نهایت توسعه فناوری و تجهیزات در جهت تکمیل زنجیره ارزش است تا شاهد جهش تولید از محل حضور دانش بنیان ها در صنعت باشیم

دیگر خبرها

  • استاندارد پایین خودروهای داخلی عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • خطر تحریم در واردات اتوبوس های جدید
  • وزیر صمت: تراکتورهای وارداتی توان رقابت با تولیدات داخلی را ندارند
  • فرانسه جایگاه خود را بین ۱۰ اقتصاد برتر از دست می‌دهد
  • خطر تحریم در واردات اتوبوس‌های جدید/ تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند
  • تبدیل مناطق آزاد ویژه اقتصادی مازندران از واردات صرف به دانش فنی و صادرات
  • ظرفیت داخلی تولید لوکوموتیو برای پاسخ به نیاز کشور کافی است
  • جهش تولیدات صنعتی با کمک بخش نخبگانی از طریق تقویت حضور دانش‌بنیان‌ها در صنایع بزرگ
  • صدور بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان
  • کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود