Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@20:22:40 GMT

مشکلات ورود واکسن کرونا به کشور/وضعیت رنگ بندی شهرها

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۱۰۴۰۶

مشکلات ورود واکسن کرونا به کشور/وضعیت رنگ بندی شهرها

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا رئیسی، روز شنبه هفتم فروردین ۱۴۰۰ در حاشیه شصت و دومین جلسه این ستاد اظهار کرد: اگر ما موفق بودیم تعداد فوتی‌های کرونا را به عدد دو رقمی برسانیم به دلیل همکاری مردم، رعایت پروتکل‌ها، همراهی خوب کسبه و بازاریان بوده که علیرغم مشکلات اقتصادی با دستورات ستاد ملی مقابله با کرونا همکاری کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در پایان سال گذشته وضعیت کشور در رابطه با بیماری کرونا وضعیت نسبتاً قابل قبولی بود و همدلی و هماهنگی با ستاد ملی مقابله با کرونا خوب و مناسب بود.

سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا با اشاره به مشکلات خرید واکسن گفت: همه کشورها برای تأمین واکسن دو راه دارند، راه اول خرید واکسن از کشورهای سازنده است و راه دوم تولید داخلی واکسن است که البته این تکنولوژی و فناوری را همه کشورها ندارند.

رئیسی ادامه داد: راهی که ما برای تأمین واکسن پیش گرفته ایم شامل سه راه بوده است، راه اول مشارکت جهانی برای تأمین واکسن از طریق سبد کوواکس بود که ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز بر اساس توافقی که انجام شد خریداری کردیم و راه دوم تولید داخلی بود.

به گفته وی، راه سوم برای تأمین واکسن خرید مستقیم دولتی از طریق سایر کشورهای تولیدکننده واکسن بود.

سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا تصریح کرد: امروز بنابر دستور رئیس جمهور راه چهارمی برای تهیه واکسن کرونا مطرح شد، آن هم استفاده از بخش خصوصی برای تأمین واکسن با ارز نیمایی بود.

رئیسی به مشکلات پیش آمده در خرید واکسن و وارد کردن آن به کشور اشاره کرد و گفت: ما برای تهیه واکسن کرونا از کشوری مثل هندوستان اقدام کرده ایم و واکسن بهارات را به تعداد ۵۰۰ هزار دوز خریداری کردیم که ۱۲۵ هزار دوز تحویل داده شد و قرار بود ۳۷۵ هزار دوز دیگر هم تأمین شود اما قوه قضائیه هندوستان اجازه خروج واکسن را نداد و فعلاً دست مان از این واکسن کوتاه شد.

سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا اظهار داشت: همچنین قرار بود ۸ میلیون و ۱۶ هزار دوز واکسن آسترازنکا خریداری کردیم که قرار بود سه میلیون دوز به ما بدهند و بعد این وعده محقق نشد و مجدد گفتند یک میلیون دوز تا ۱۰ فروردین برای شما ارسال می‌کنیم که گفته اند متأسفانه این تاریخ به ۱۴ فروردین تغییر می‌کند.

وی گفت: خرید واکسن و ورود آن به کشور به این راحتی نیست و متأسفانه ۷۰ درصد واکسن‌های دنیا را ۱۰ کشور استفاده کرده اند که این نوعی بی عدالتی درتوزیع واکسن است.

رئیسی ادامه داد: اگر ما بر توان تو لید داخل تکیه نداشته باشیم خیلی نمی‌توانیم امیدوار به ورود واکسن به کشورمان باشیم.

سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: علیرغم اینکه وزارت بهداشت و درمان روزانه برای تأمین واکسن پیگیر هستند اما هنوز واکسن‌ها کامل به ایران داده نشده است.

وی گفت: البته فکر می‌کنیم در هفته‌های آینده واکسن‌هایی که خریداری کردیم به دست ما برسد و تا آخر آذر و دی ماه با تکیه بر تولید داخل واکسیناسیون را کامل انجام دهیم.

رئیسی افزود: همانطور که پیش بینی کرده بودیم با انجام سفرهای نوروزی شیوع بیماری در اکثر استان‌ها افزایش پیدا کرده و روند صعودی داشته است. متأسفانه میزان رعایت پروتکل‌ها به کمتر از ۶۰ درصد رسیده است.

سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: شهرهای قرمز در مقایسه با ۲۵ اسفند از ۹ شهر به ۲۵ شهر افزایش یافته و همچنین شهرهای نارنجی از ۳۱ شهر به ۴۴ شهر رسیده است.

سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا ادامه داد: متأسفانه شهرهای زرد از ۲۹۵ شهر به ۲۸۷ شهر کاهش پیدا کرده و شهرهای آبی هم از ۱۱۳ شهر به ۹۴ شهر کاهش پیدا کرده است و این نشان دهنده آن است که ویروس کرونا در برخی استان‌ها مجدد در حال شیوع است.

رئیسی گفت: این آمارها زنگ خطری است که مردم از ادامه سفرهای نوروزی پرهیز کنند، افرادی که در هتل‌ها اسکان دارند از رفتن به سالن‌های غذاخوری برای صرف غذا خودداری کنند و غذا را داخل اتاق‌هایشان میل کنند.

وی در پایان گفت: اگر پروتکل‌ها را رعایت کنیم چیزی به پایان عمر کرونا نمانده است و می‌توانیم ظرف ۵ تا ۶ ماه آینده با افزایش واکسیناسیون به پایان عمر کرونا نزدیک شویم اما اگر پروتکل‌ها رعایت نشود به تعداد مبتلایان و فوتی‌های کرونا اضافه می‌شود و ما داغدار عزیزان مان می‌شویم.

کد خبر 5176463 مهسا شمس

منبع: مهر

کلیدواژه: علیرضا رییسی ستاد ملی مقابله با کرونا علیرضا رئیسی هندوستان ویروس کرونا آمار کرونا دانشگاه علوم پزشکی تهران ستاد ملی مقابله با کرونا واکسن کرونا سیما سادات لاری شیوع کرونا آزمایشگاه دارو علیرضا رئیسی کیانوش جهانپور قربانیان کرونا تغذیه سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا برای تأمین واکسن خریداری کردیم خرید واکسن پروتکل ها هزار دوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۱۰۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد

شهنام عرشی؛ رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: واکسن پنوموکوک و روتاویرس پس از گذشت ۱۰ سال از تصویب به زودی در سبد واکسیناسیون ملی کشور قرار خواهند گرفت.  

وی بیان کرد: تزریق واکسن  پنوموکوک در۷ استان و واکسیناسیون روتاویروس در دو استان به صورت آزمایشی تحت قالب سبد واکسیناسیون ملی به کودکان تزریق خواهند شد.  

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که تزریق واکسن پنوموکوک از مرگ سالانه ۱۵۰۰ کودک پیشگیری خواهد کرد.

عرشی ادامه داد: تزریق واکسن روتاویروس مانع از بستری شدن سالیانه ۱۰ هزار کودک در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در کشور خواهد شد.

وی افزود: پس از ۱۰ سال از تصویب ورود این واکسن‌ها به برنامه واکسیناسیون ملی، خوشبختانه از اواخر سال گذشته با تامین واکسن، اجرای آزمایشی واکسیناسیون پنوموکوک در بندر خمیر استان هرمزگان آغاز شد و امیدواریم طی ماه‌ها و سال‌های آتی تولید داخلی دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس را شاهد باشیم.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت بیان کرد: هم‌اکنون چند شرکت داخلی واکسن روتاویروس را تولید می‌کنند؛ اما هنوز واکسن پنوموکوک در ایران تولید نمی‌شود و این واکسن وارداتی است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • فعالسازی ظرفیت‌های دولت در پشتیبانی از یادمان‌های دفاع مقدس
  • آغاز به کار واحد کشتارگاه صنعتی در شهرستان فسا
  • واحد کشتارگاه صنعتی در فسا بار دیگر آغاز به کار کرد/ اشتغال ۱۰۰ کارگر
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • کشتارگاه طیور فسا با ۱۰۰ کارگر به چرخه تولید بازگشت
  • ستاد مرکزی راهیان نور از ظرفیت‌های دستگاه‌ها بهره‌مند می‌شود
  • ظرفیت‌های دولت در پشتیبانی از یادمان‌های دفاع مقدس فعال می‌شوند
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده/ آماده باش ستاد‌های بحران در ۲ روز آینده
  • مشکلات معلمان خرید خدمت آموزشی مناطق محروم