Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویکرد هند در سال‌های اخیر دچار تغییر شده است و این کشور همزمان با حمایت از دولت افغانستان تمایل دارد تا با طالبان نیز رابطه برقرار کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، پس از روی کار آمدن دولت جدید آمریکا، جو بایدن پیشنهاد حکومت مشارکتی دولت کابل و طالبان در افغانستان ار مطرح کرد که در نامه «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا به اشرف غنی نیز به آن اشاره شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای موفقیت صلح افغانستان در چارچوب پیشنهاد آمریکا، حضور کشورهای منطقه در این روند از جمله هند نیز مهم ارزیابی شده است.

این در حالی است که استفاده از قدرت نرم هند در افغانستان توانسته تا به نزدیکی دهلی‌نو و واشنگتن نیز کمک کند.

به گزارش فارین پالیسی، پاکستان تلاش می‌کند تا در مسئله افغانستان رویکردهای تلافی جویانه را علیه هند در پیش بگیرد و این موضوع نیز باوجود رابطه گرم با اشرف غنی اما سبب نگرانی مقامات هندی شده است.

هند بازی بزرگی را در روند مذاکرات صلح افغانستان در پیش گرفته و همواره اعلام کرده است که به حضور در این روند تمایل دارد.

این کشور در در نوامبر 2018 در نشست مسکو که نمایندگی از طالبان حضور داشتند نیز دو نماینده غیر رسمی اعزام کرد همچنین در سپتامبر 2020 «جی شنکر» وزیر امور خارجه هند در نشست آغاز گفت‌وگوهای صلح دولت افغانستان و طالبان در دوحه حضور یافت.

به‌صورت سنتی کابل و دهلی رابطه‌ای دوجانبه‌ قوی دارند و سرمایه گذاری در پرو‌ژ‌ه‌های توسعه‌ای افغانستان نیز زمینه همکاری‌های راهبردی را برای هند فراهم کرده است.

در فوریه سال جاری میلادی نیز هند 5 هزار دوز واکسن کرونا به افغانستان کمک کرد، همچنین اشرف غنی و «نارندرا مودی» روسای جمهوری دو کشور بر باسازی سد «شاه توت» توافق کردند.

بر اساس گزارش فارین پالیسی، راهبرد قوی هند استفاده از قدرت نرم در افغانستان است که توانسته است به نزدیکی هند و واشنگتن نیز کمک کند.

تاکید هند و افغانستان بر توسعه بندر چابهارمخالفت پاکستان با ایفای نقش هند در روند صلح افغانستاناستقبال مشروط طالبان از نقش هند در افغانستاناختلاف نظر پاکستان و آمریکا درباره نقش هند در افغانستان

از نگاه هند، پیوستن به روند صلح افغانستان ضروری است و تغییر رویکرد این کشور در روند صلح دولت کابل و طالبان نیز مشهود است. دهلی‌نو در حالی که از دولت افغانستان حمایت می‌کند اما تمایل دارد که با طالبان نیز رابطه برقرار کند.

پیش از این نیز «شیرمحمد عباس استانکزی» رئیس تیم مذاکره‌کننده طالبان گفته بود که اگر دولت هند می‌خواهد پس از پایان اشغال افغانستان در صلح و بازسازی این کشور گامهای مثبتی بردارد طالبان از آن استقبال خواهد کرد.

اگر هند با طرح پیشنهادی آمریکا برای صلح افغانستان موافقت کند، این رویکرد می‌تواند به دولت اشرف غنی نیز فشارهای وارد کند تا در نظام آینده طالبان نیز شریک در قدرت شوند.

به هر حال هند از نفوذ پاکستان در نظام آینده افغانستان نگران است و باوجود فشارهای واشنگتن به اسلام‌آباد اما معتقد است که نقشه راه کنونی صلح افغانستان راه به جایی نمی‌برد.

هند به دنبال منافع گسترده در افغانستان است و به همین دلیل سهم خود را در مذاکرات صلح دولت کابل و طالبان بازی خواهد کرد.

انتهای پیام/.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار هند اخبار آمریکا طالبان اخبار افغانستان اخبار هند اخبار آمریکا طالبان اخبار افغانستان دولت افغانستان صلح افغانستان طالبان نیز اشرف غنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۱۰۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر به افغانستان

وزیر امور مهاجرین حکومت طالبان اعلام کرد طی سال گذشته بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر به افغانستان بازگشته‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «خلیل‌الرحمان حقانی» وزیر امور مهاجرین حکومت طالبان با اشاره به اقدامات اخیر پاکستان اظهار داشت بیش از 600 هزار پناهجو در ماههای اخیر به افغانستان اخراج شده‌اند.

وی افزود از ایران و برخی کشورها نیز هزاران مهاجر افغان به کشورشان بازگشته‌اند.

حقانی گفت برای بازگشت کنندگان به کشور، مراکز موقت فراهم شده است تا از آنجا به ولایت‌های مورد نظر انتقال یابند.

این در حالی است که شماری از پناهجویان تازه بازگشته به افغانستان از حکومت طالبان خواستار کمک و سرپناه دائمی و همچنین فرصت‌های کار شده‌اند.

آمادگی پاکستان برای اخراج پناهجویان «با مدرک» افغاناتریش خواستار اخراج پناهجویان پذیرش نشده افغان از اروپا شدپارلمان انگلیس طرح اخراج پناهجویان به رواندا را تصویب کرد

وزیر امور مهاجرین حکومت طالبان پیش از این در دیدار با «شوکو شیموزاوا» رئیس پشتیبانی و امنیت کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در بهمن‌ماه سال گذشته گفته بود بیش از یک میلیون مهاجر به افغانستان بازگشته‌اند.

این بازگشت‌ها در حالی صورت می‌گیرد که بر اساس آمار سازمان ملل، بیش از 29 میلیون افغان (بیشتر از نیمی از جمعیت این کشور) به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • وقوع انفجار در کابل
  • شرکت هیئت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • تعیین کمیته ویژه برای بررسی رویداد اخیر در بدخشان
  • رایزنی طالبان با ترکیه در کابل
  • توزیع ۲۱ هزار پاسپورت در بغلان
  • شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی
  • عزاداری مهاجرین افغانستانی همزمان با شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • بازگشت بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر به افغانستان
  • مشارکت‌های مردمی همزمان با تزریق زمین در نهضت ملی مسکن