Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@16:27:16 GMT

ساعت زمین؛ توجه به جهان طبیعی

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۱۱۰۹۱

ساعت زمین؛ توجه به جهان طبیعی

ایسنا/خراسان رضوی ساعت زمین، بزرگترین جنبش مردمی جهان در رابطه با محیط‌زیست است و این موضوع در سراسر جهان میلیون‌ها نفر را درگیر کرده است تا برای تاثیر مثبت در محیط‌زیست اقدامی انجام دهند. این‌کار با روش نمادین خاموش‌کردن چراغ‌ها انجام می‌شود، اما ساعت زمین موضوعی فراتر از این و فرصتی برای شروع تغییر بهتر در کره زمین و محافظت و بازیابی طبیعت و ایجاد تغییرات پایدار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سال ۲۰۰۷ این روز در سراسر جهان در آخرین شنبه ماه مارس با میلیون‌ها شرکت‌کننده برگزار می‌شود و هدف از آن، توجه به بحران تغییرات آب‌وهوایی است که در حال تجربه آن هستیم. ۲۷ مارس ۲۰۲۱ (هفتم فروردین) به‌عنوان روز ساعت زمین در نظرگرفته شده، به مدت یک‌ساعت چراغ‌ها در زمین خاموش می‌شود و به تغییرات اقلیمی توجه خواهد شد و اینک با گذشت بیش از یک دهه، بحران آب‌وهوایی همچنان تهدیدی برای تنوع زیستی و طبیعت است.

محققان اخیرا تلاش کرده‌اند تا در روز ساعت زمین موضوع از دست‌دادن طبیعت را مهم جلوه دهند. مارکو لامبرتینی، مدیر صندوق جهانی طبیعت (WWF)، عنوان کرد: «محافظت از طبیعت مسئولیت اخلاقی ماست، اما از دست‌دادن آن، آسیب پذیری ما در برابر بیماری‌های همه‌گیر را افزایش می‌دهد و تغییرات آب‌وهوایی را تسریع و امنیت غذایی ما را تهدید می‌کند.»

محققان اظهار کردند: اگر امروز اقدامی نکنیم، در آینده نه‌چندان دور با اثرات شدیدتر بحران آب‌وهوایی مواجه خواهیم شد. پس بیایید با خاموشی در ساعت زمین، ساعتی به صدای این سیاره گوش فرا دهیم و ندای تغییر را بشنویم. در برخی از کشورها مانند امارات، ساعت زمین فقط یک ساعت نیست بلکه تعهد به یک سبک زندگی پایدار و سبز است و کوچکترین اقدامات مانند خاموش‌کردن چراغ‌ها می‌تواند تاثیر بسزایی داشته باشد.

WWF عنوان کرد: افزایش تجارت جهانی، مصرف و رشد جمعیت انسانی و همچنین ادامه شهرنشینی در این موضوع نقش مهمی دارد. ما طبیعت را سریع‌تر از آنکه بتواند خود را بازیابی کند از دست می‌دهیم و بدون اقدام فوری، آسیب‌های قابل توجه مانند غذا و آب ناکافی برای جمعیت در حال رشد در جهان، آسیب به اقتصاد و انقراض گسترده یک میلیون گونه به مردم و کره زمین اجتناب ناپذیر است.

حوادث شدید آب‌وهوایی، آتش‌سوزهای ویرانگر و شیوع بیماری کووید- ۱۹ نشان می‌دهد که حفاظت از طبیعت برای آینده بسیار مهم است.

برگزاری این رویداد در سال جاری مانند سال گذشته به دلیل همه‌گیری بیماری کووید- ۱۹ مجازی خواهد بود و افراد حمایت خود از این روز را در شبکه‌های اجتماعی نشان خواهند داد.

کارشناسان بر این باورند که می‌توانید از هر مکانی بر این رویداد تاثیرگذار باشید و با توجه به خانه‌نشینی کرونایی هنوز راه‌هایی به صورت مجازی و آنلاین وجود دارد که می‌توانیم این مراسم را از هرکجای دنیا درباره طبیعت و توجه جهانی به این موضوعات برگزار کنیم و درباره سیاره خود گفت وگو داشته باشیم.

در آینده، سیستم‌های طبیعی برای همه افراد حیاتی است  و با این حال، طی ۵۰ سال گذشته در تاریخ بشر میزان از دست دادن جهانی طبیعت، بی‌سابقه بوده است. طبیعت نه تنها غذا، آب، هوای پاک و سایر خدمات با ارزش بیش از ۱۲۵ تریلیون دلار در سال را به ما ارائه می‌دهد، بلکه یکی از مهمترین موارد در برابر تغییرات آب‌وهوایی است و یکی از سریع‌ترین، قدرتمندترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین راه‌حل های بحران آب و هوایی، حفاظت از طبیعت خواهد بود.

برگزاری مراسم ساعت زمین با هدف افزایش آگاهی و ایجاد گفت وگوهای جهانی در مورد حفاظت از طبیعت نه تنها برای مقابله با بحران آب‌وهوا، بلکه برای اطمینان از سلامتی، خوشبختی، رفاه و حتی بقاء است. هدف از برگزاری سالانه ساعت زمین در سال جاری تشدید اقدامات جهانی درباره بهبود سریع طبیعت در حال انحطاط  است.

منابع

dailysabah.com

ecowatch.com

globenewswire.com

pna.gov.ph

earthhour.org scout.org

wwf.ca

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی روز جهانی ساعت زمین زمین محیط زیست بحران آب ساعت زمین آب وهوایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۱۱۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش شهرداری به ادعای «قطع درختان و ساخت و ساز در سرخه حصار»

به گزارش ایسنا، شهرداری منطقه ۱۳ در این‌باره اعلام کرد:‌ « با توجه به انتشار مطالبی با عنوان ساخت و ساز و قطع درختان در سرخه حصار به اطلاع می رساند که با توجه به حمله آفت سوسک پوست‌خوار کاج از سال‌ها پیش به درختان بوستان‌های جنگلی شهر تهران بر اساس هماهنگی‌های انجام شده با سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مجوز حذف درختان خشک و آفت زده برای جلوگیری از گسترش آفت به درختان سالم صادر شده و این اقدام با توجه به مجوز سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، به شماره ۱۴۰۲/۶۷/۴۸۷۲ انجام و بر اساس تبصره ۲ ماده ۴ قانون حفاظت، حکم حذف درختان آفت‌زده سوزنی برگ بوستان سرخه حصار صادر شده که موارد مذکور با درختان پهن برگ جایگزین می‌شوند.»

در ادامه توضیحات شهرداری آمده است: « ضمنا، هماهنگی اقدامات انتخاب پیمانکار و حذف درختان آفت زده توسط سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری انجام و اقدامات لازم در این فرآیندها با نظارت های لازم اجرایی شده است.»

شهرداری در پایان نیز آورده است:‌« علامت گذاری های انجام شده بر روی درختان نیز بر اساس بررسی ها فنی درختان درگیر این آفت انجام و اطلاع رسانی های لازم قبل و حین اقدام به حذف درختان خشک از طریق رسانه ملی و سایر رسانه ها انجام و منتشر شده است. ضمنا پس از پاکسازی محل، عملیات  اجرای شبکه آبیاری تحت فشار و کاشت گونه های مناسب با شرایط محیطی در نقاط مورد نیاز بوستان سرخه حصار نیز اجرایی شده و مراحل تکمیلی آن ادامه دارد.»

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • واکنش شهرداری به ادعای «قطع درختان و ساخت و ساز در سرخه حصار»
  • وقتی هوش طبیعی حشرات به کمک ربات‌ها می‌آید
  • «پل طبیعت» امشب قرمز رنگ می‌شود
  • لزوم ورود حوزه علمیه به عرصه درختکاری و حفظ منابع طبیعی
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • هفت خان مشکلات پیش روی اراضی هفت آسیاب سنندج
  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری
  • رفع تصرف اراضی ملی ۱۳۰ میلیارد ریالی در تالش
  • سقوط مرگبار یک طبیعت‌گرد از ارتفاعات جنگل ابر