Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@20:45:40 GMT

وعده‌‌ها برای واردات واکسن کرونا از کووکس محقق نشد!

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۱۲۱۱۳

وعده‌‌ها برای واردات واکسن کرونا از کووکس محقق نشد!

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به افزایش تعداد شهرهای قرمز و نارنجی در کشورگفت: وعده‌ها برای واردات واکسن کرونا از سبد کووکس محقق نشد همچنین ما ۳۷۵ هزار دوز واکسن بهارات هند را هنوز دریافت نکرده‌ایم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ علیرضا رئیسی امروز در حاشیه جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان این‌که افزایش سفرها میزان ابتلا به کرونا را افزایش داده است، اظهار کرد: میزان رعایت پروتکل‌ها 56 درصد رسیده که زنگ خطر بسیار بزرگی است؛ تعداد شهرهای قرمز از 9 به 23 شهر و تعداد شهرهای نارنجی از 31 به 44 شهر رسیده است و 287 شهر در وضعیت زرد و 94 شهر در وضعیت آبی کرونا قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: افزایش تعداد شهرهای نارنجی و قرمز نشان‌دهنده گردش ویروس کرونا در استان‌هاست و در برخی استان‌ها که ماه‌ها افزایش روند بیماری را نداشتند الان تعداد بیماران در حال افزایش است که از مردم خواهش می‌کنیم اگر سفر نرفته‌اند برای سفر رفتن برنامه‌ریزی نکنند و اگر فر رفته‌اند نیز به سرعت به شهرهای خود بازگردند.

وی ادامه داد: افرادی که در هتل‌ها و مراکز اقامتی اسکان دارند بدانند که یکی از اماکن مهم برای شیوع بیماری کرونا، سالن‌ها و رستوران‌ها است و بهتر است در اتاق‌ها غذا صرف شود.

وی با بیان این‌که اگر دست به دست دهیم، با رعایت پروتکل‌های بهداشتی چیزی به پایان بیماری کرونا باقی نمانده است خاطرنشان کرد: ممکن است ظرف 6 ماهه آینده با افزایش واکسیناسیون به نتایج خوبی برسیم و در صورتی که کوتاهی کنیم بسیاری از عزیزان را از دست می‌دهیم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به این‌که کارنامه ایران در مقابله با کرونا قابل قبول بوده است، گفت: از کسبه عزیزی که با وجود مشکلات اقتصادی بسیار همکاری کردند، تشکر داریم همچنین قدردانی می‌کنیم از بسیاری از مردم که با لغو سفرها و دورهمی‌ها و مراسم شادی و عزا برای مقابله با این بیماری و به دلیل احترام به حقوق دیگران همکاری کردند. از طرفی همدلی و هماهنگی و اعتقاد و اعتماد به ستاد ملی مقابله با کرونا در یک نوع از مدیریت بحران در کشور موفق بود و در ستاد مقابله با کرونا از سران قوا حضور دارند و در ذیل یک فرماندهی واحد برای سلامت مردم تصمیم گرفته شد؛ طی یک سال گذشته تجربیات خوبی داشتیم و نتیجه آن به حداقل رساندن تعداد مرگ‌ومیرها بود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان این‌که همه کشورها دو راه برای تامین واکسن دارند، یادآور شد: راه اول خرید واکسن از کشورهای سازنده واکسن است که براساس قراردادهایی که منعقد می‌شود، واکسن موردنیازشان را تامین کنند و تحویل کشور داده شود. راه دوم تولید داخلی واکسن است که این فناوری را همه کشورها ندارند و دست چند کشور است. یکی از کشورهایی که در این زمینه جز لیست اصلی قرار گرفته، جمهوری اسلامی ایران است که بحث تامین واکسن از راه تولید داخلی یکی از راه‌ها و استراتژی مهمی است که دنبال می‌شود.

رئیسی با بیان اینکه ما سه راه را برای تامین واکسن پیش گرفته‌ایم، خاطرنشان کرد: راه اول مشارکت جهانی برای تامین واکسن از طریق سبد کوواکس است.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره واردات واکسن از طریق کوواکس تصریح کرد: ما 16 میلیون و 800 هزار دوز واکسن از کووکس خریداری کرده‌ایم که قرار بود 4.2 میلیون دوز واکسن آسترازنکا به ما بدهند که بعدها این 4.2 میلیون دوز را به 3 میلیون و 200 هزار دوز واکسن رساندند و در برنامه جدید گفتند که یک میلیون و 200 هزار دوز را نیز قبل از سال به شما تحویل می‌دهیم که ما نیز روی این وعده آنها حساب کرده بودیم اما محقق نشد. آخرین خبری که داریم گفتند که احتمالاً 14 فروردین واکسن کرونا به دست شما خواهد رسید.

رئیسی با بیان این‌که واکسن کرونا به راحتی قابل دسترسی نیست، گفت: 70 درصد واکسن‌های کرونا در دنیا به دست 10 کشور جهان می‌رسد که یک نوع بی‌عدالتی در زمینه توزیع واکسن است که خود سازمان جهانی بهداشت نیز به این قضیه معترض است بنابراین اگر ما تکیه بر توان تولید داخلی نداشته باشیم نمی‌توانیم نیاز کشورمان را که تحت تحریم‌ است برطرف کنیم.

وی اضافه کرد: از کشور هندوستان 500 هزار دوز واکسن "بهارات" خریداری و پولش را نیز پرداخت کرده بودیم اما 125 هزار دوزش را تحویل گرفتیم و قرار بود هفته گذشته 375 هزار دوز دیگر به ما تحویل داده شود که دادستانی هند به دلیل شیوع بیماری در این کشور اجازه خروج واکسن کرونا را نداده است و به همین دلیل ما 375 هزار دوز واکسن بهارات را هنوز دریافت نکرده‌ایم و در حال رایزنی برای واردات آن هستیم.

رئیسی افزود: راه دوم تولید داخل بوده است که شرکت‌های دانش بنیان داخلی در حال تلاش هستند؛ تلاش‌های بی‌وقفه و جهادگونه‌ای برای تولید داخل انجام می‌دهند و راه سوم خرید مستقیم دولتی از سایر کشورهاست و این هم راه سومی بود که تا امروز پیگیری می‌شد و امروز رئیس جمهوری راه چهارمی هم مطرح کردند که از بخش خصوصی برای تامین واکسن کمک گرفته شود و پیشنهاد این است که واکسن با ارز نیمایی از طریق بخش خصوصی وارد شود و البته جزئیات بیشتری نیاز است که موضوع عدالت و دسترسی در واکسن در نظر گرفته شود.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان این‌که گروه هدف از قبل برنامه‌ریزی شده و براساس میزان واکسنی که به دست ما برسد واکسیناسیون انجام می‌شود، تصریح کرد: به مردم قول می‌دهیم که تا پایان سال 1400 و حتی زودتر گروه‌های هدف را به طور کامل پوشش دهیم و تا دی‌ماه با تکیه بر توان تولید داخلی واکسن کرونا، واکسیناسیون را به خوبی انجام خواهیم داد.

واکسیناسیون پاکبانان با واکسن ایرانی ــ کوبایی کذب محض استتزریق واکسن کرونا به 25 درصد نیروهای اورژانس کشور/ انجام 17000 ماموریت مربوط به حوادث ترافیکی در 10 روز گذشته

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت بهداشت واکسن کرونا ویروس کرونا وزارت بهداشت واکسن کرونا ویروس کرونا سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ستاد ملی مقابله با کرونا برای تامین واکسن هزار دوز واکسن تعداد شهرهای تولید داخلی واکسن کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۱۲۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان

 به گزارش  تابناک به نقل از گاردین، اولین واکسن سفارشی مبتنی بر فناوری «ام‌آر‌ان‌ای» برای بیماران مبتلا به ملانوما، کشنده‌ترین سرطان پوست، در بریتانیا آزمایش شد.
 

 دکتر هدر شاو، محقق ملی هماهنگ‌کننده این کارآزمایی، گفت که این تزریق‌ها پتانسیل درمان افراد مبتلا به ملانوم را دارند و در سرطان‌های دیگر از جمله ریه، مثانه و کلیه آزمایش می‌شوند.

این واکسن یک نئوآنتی ژن درمانی فردی است. این برای تحریک سیستم ایمنی طراحی شده است تا بتواند با نوع خاصی از سرطان و تومور بیمار مقابله کند.

شاو گفت: «این یک درمان کاملاً فردی است و از برخی جهات بسیار هوشمندانه‌تر از یک واکسن است». واکسن «سفارشی» به این معنا است که آن را برای بیماری که آن را می‌زند طراحی می‌کنند و ممکن است برای بیمار بعدی مؤثر نباشد. ساختار واکسن با ژنتیک مخصوص تومور آن بیمار هماهنگ است و به سیستم ایمنی او آموزش می‌دهد تا پادتن‌هایی را برای حمله به آنتی‌ژن‌ها یا پادگن‌های سلول‌های سرطانی بسازد. برای طراحی این درمان سفارشی، نمونه تومور بیمار برداشته می‌شود و دی‌ان‌ای آن را توالی‌یابی می‌کنند که هوش مصنوعی نیز در این فرآیند نقش دارد.

داده‌های فاز ۲ نشان داد که احتمال مرگ یا بازگشت سرطان بعد از سه سال در افراد مبتلا به ملانوم‌های پرخطر که همراه با ایمونوتراپی کیترودا تزریق شده بودند در مقایسه با افرادی که فقط کیترودا دریافت کردند، تقریباً نصف (۴۹%) بود.

نحوه استفاده این واکسن برای بیماران به این صورت است که ۱ میلی گرم از واکسن MRNA را هر سه هفته برای حداکثر ۹ دوز و ۲۰۰ میلی گرم کیترودا هر سه هفته (حداکثر ۱۸ دوز) برای حدود یک سال دریافت می‌کنند.

تاریخچه تولید واکسن «ام‌آر‌ان‌ای»
تولید «ام‌آر‌ان‌ای» و تزریق آن در بدن بیش از سی سال قدمت دارد. ساخت واکسن معمولا ده تا پانزده سال طول می‌کشد، اما با همه‌گیری کرونا، فرآیند تولید واکسن شتاب گرفت و به لطف پژوهش‌هایی که پیشتر بر روی سرطان انجام شده بود، یک سال بیشتر طول نکشید. همین، پژوهشگران را تشویق کرد تا امیدوارانه به تولید این واکسن‌ها برای درمان و پیشگیری از دیگر بیماری‌ها از جمله سرطان ادامه دهند.

دو نوع واکسن پیشگیری از سرطان وجود دارد که توسط سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا تأیید شده‌اند؛ واکسن «اچ‌پی‌وی» که از فرد در برابر ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) محافظت می‌کند. اگر این ویروس برای مدت طولانی در بدن بماند، می‌تواند باعث ایجاد برخی از انواع سرطان شود.

واکسن دیگر «هپاتیت بی» است که از فرد در برابر این ویروس که می‌تواند باعث سرطان کبد شود محافظت می‌کند.

واکسن‌هایی که سرطان را درمان می‌کنند از روشی درمانی به نام ایمونوتراپی بهره می‌برند که کارشان تقویت و آموزش سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان است. پزشکان به افرادی که سرطان دارند واکسن درمانی می‌دهند تا هر سلول سرطانی را که پس از پایان درمان در بدن باقی مانده است از بین ببرند و یا از رشد یا گسترش تومور جلوگیری کنند.

دیگر خبرها

  • دلشوره دریاچه ارومیه ادامه دارد/ وعده‌ها محقق می‌شود؟
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • وعده های واردات وسایل نقلیه عمومی عملی می شود؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • اقدام ما در مقابله با بی‌حجابی کاملاً قانونی است
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی
  • رادان: اقدام ما در مقابله با بی‌حجابی کاملاً قانونی است