Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیوسک بین الملل تابناک: گفتگوی بایدن و جانسون درباره ایران، غرق شدن 2276 نفر در راه رسیدن به اروپا، دعوت آمریکا از رهبران چین و روسیه به اجلاس تغییرات اقلیمی، تشدید خشونت در اعتراضات ضد پلیس در انگلیس و نشست فوق العاده شورای امنیت درباره کره شمالی از مهم ترین خبرها و رویدادهای بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتگوی بایدن و جانسون درباره ایران

«بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس شامگاه جمعه تلفنی با «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا گفت‌وگو کرد.

بر اساس بیانیه دفتر نخست وزیری انگلیس، سران دو کشور درباره مبارزه با ویروس کرونا و همچنین توزیع واکسن این ویروس در دو کشور گفت‌وگو کردند.

یکی از محورهای گفت‌وگو میان جانسون و بایدن، توافق هسته‌ای با ایران بوده است.

طبق بیانیه دفتر نخست وزیری انگلیس، جانسون و بایدن درباره ضرورت بازگشت ایران به تعهدات خود تحت برجام توافق کردند.

مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی ایران طی هفته‌های گذشته و پس از روی کار آمدن دولت بایدن تاکید کرده‌اند که تنها در صورتی ایران کاهش تعهدات خود بر اساس برجام را متوقف خواهد کرد که آمریکا به توافق هسته‌ای بازگشته و پس از آنکه ایران، بازگشت آمریکا به برجام را راستی آزمایی کرد، به تعهدات خود باز خواهد گشت.

اما در حالی که این آمریکا بوده که نخست از توافق هسته‌ای خارج شده و این توافق بین‌المللی را نقض کرده اما از ایران خواسته که نخست کاهش تعهدات را متوقف کند تا پس از آن، به برجام بازگردد.

غرق شدن 2276 نفر در راه رسیدن به اروپا

سازمان بین المللی مهاجرت اعلام کرد: یک سوم قربانیان در مسیر دریایی برای رسیدن به جزایر قناری اسپانیا غرق شدند.

بر اساس این گزارش، ۸۶ هزار و ۴۴۸ مهاجر در سال ۲۰۲۰ به قاره اروپا رسیدند و از ورود ۵۲ هزار و ۳۷ مهاجر نیز در دریا جلوگیری شد.

سازمان بین المللی مهاجرت اضافه کرد: از سال ۲۰۱۴ بیش از ۲۲ هزار نفر در چهار مسیر اصلی دریایی که به اروپا منتهی می شود غرق شده اند، این مسیرها شامل مسیر میانی مدیترانه به ایتالیا و مالت، مسیر شرق مدیترانه از ترکیه به یونان، مسیر غربی مدیترانه به اسپانیا و مسیر اقیانوس اطلس به جزایر قناری است.

دعوت آمریکا از رهبران چین و روسیه به اجلاس تغییرات اقلیمی

آمریکا، روسیه و چین را برای شرکت در اجلاس جهانی تغییرات اقلیمی در ماه آوریل دعوت کرده است.

به گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی،‌ شی جینپینگ و ولادیمیر پوتین، روسای جمهوری چین و روسیه در میان ۴۰ رهبر جهان هستند که برای شرکت در اجلاس جهانی روز زمین دعوت شده‌اند.

جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا به خبرنگاران گفته است که هنوز درباره این اجلاس با رهبران چین و روسیه صحبت نکرده است اما آنها می‌دانند که به اجلاس دعوت شده‌اند.

اجلاس جهانی روز زمین که قرار است حدود یک ماه دیگر برگزار شود بخشی از تلاش جو بایدن برای اولویت دادن به تغییرات اقلیمی است. این اجلاس به دلیل همه‌گیری کرونا به صورت مجازی برگزار خواهد شد.

بایدن وعده داده است تا مقابله با تغییر اقلیمی را در صدر دستور کار خود قرار دهد؛ رویکردی که به معکوس کردن بسیاری از سیاست‌های دولت ترامپ منجر خواهد شد.

انتظار می‌رود پیش از برگزاری این اجلاس، آمریکا برنامه خود را برای نزدیک شدن به هدف کاهش انتشار کربن تا هشت سال دیگر اعلام کند.

بر اساس بیانیه کاخ سفید، بایدن در دعوتنامه خود از سران این کشورها خواسته است که این اجلاس را فرصتی برای طرح اهداف مربوط به تغییرات اقلیمی بدانند.

عربستان، امارات و ترکیه هم به این اجلاس دعوت شده‌اند.

طبق توافق پاریس کشورها متعهد شدند تا ضمن نگهداشتن افزایش دما به کمتر از دو درجه (نسبت به دوران قبل از صنعتی شدن)، تلاش‌هایی را انجام دهند که افزایش دما حتی کمتر از دو درجه و در حدود یک و نیم درجه باشد.

اتحادیه اروپا و جو بایدن قول داده‌اند تریلیون‌ها دلار سرمایه‌گذاری سبز داشته باشند تا هم اقتصادشان تقویت شود و هم روند کربن‌زدایی را آغاز کنند.

کنفرانس سازمان ملل متحد درباره تغییرات اقلیمی که به "سی او پی ۲۶" موسوم است قرار است بعد از یک سال تاخیر در ماه نوامبر سال جاری در گلاسگو برگزار شود. برگزاری این کنفرانس سال گذشته به دلیل همه گیری کرونا یک سال عقب افتاد.

چالش پیش روی نشست گلاسگو این خواهد بود که ملل جهان را به اجرای سیاست‌هایی وادار کند که واقعا همین حالا روند کاهش گازهای گلخانه‌ای را شروع می‌کند.

سازمان ملل متحد می‌گوید که می‌خواهد شاهد حذف کامل استفاده نیروگاهی از زغال‌سنگ، پایان دادن به یارانه سوخت فسیلی و ائتلاف جهانی برای رسیدن به تولید صفر کربن تا سال ۲۰۵۰ باشد. آمریکا و چین در مجموع ۴۰ درصد میزان تصاد گازهای گلخانه‌ای در سطح جهان را به خود اختصاص می‌دهند.

تشدید خشونت در اعتراضات ضد پلیس در انگلیس

پلیس انگلیس در بیانیه‌ای از بازداشت ۱۰ تن در شهر بریستول، واقع در جنوب غرب انگلستان در روز جمعه خبر داد. اعتراضات بر سر یک لایحه نظارتی جدید به خشونت کشیده شد و معترضان بطری‌های شیشه‌ای و آجر به سمت نیروهای امنیتی پرتاب کردند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، هزاران تن از معترضان به‌رغم محدودیت‌های مرتبط با کرونا در مرکز این شهر انگلیس تجمع کردند تا علیه لایحه دولت که اختیارات جدیدی به پلیس برای محدودسازی اعتراضات خیابانی‌ می‌دهد، اعتراض کنند.

در بیانیه‌ پلیس بریستول آمده است: ۱۰ تن با اتهاماتی نظیر بی‌نظمی خشونت‌بار، حمله به نیروهای امدادی و حمل مواد غیرقانونی بازداشت شده‌اند. اشیایی از جمله بطری‌های شیشه‌ای و آجر و همچنین مواد آتش‌زا به سمت افسران پلیس پرتاب و یکی از اسب‌های ما هم به دست معترضان آغشته به رنگ شد.

یکشنبه گذشته پس از آنکه اعتراضاتی مسالمت‌آمیز به خشونت‌ کشیده شد، دو افسر پلیس در بریستول دچار مصدومیت شدید شده و دست‌کم دو خودروی پلیس هم به آتش کشیده شد. براساس بیانیه پلیس بریستول، سه تن همچنین در ارتباط با بی‌نظمی خشونت‌باری که یکشنبه در این شهر رخ داد، بازداشت شده‌اند.

طبق لایحه جدید، اختیارات بیشتری در اختیار پلیس انگلیس قرار داده می‌شود تا محدودیت‌های زمانی و نوع تردد برای اعتراضات خیابانی اعمال کند.

این موضوع خشم فعالان را برانگیخته است، به ویژه از زمان واکنش سرکوبگرانه پلیس به تجمع ۱۳ مارس در لندن که خشم و انتقاد فراوانی را علیه پلیس این کشور در پی داشت. آن تجمع به یاد سارا اورارد که قربانی قتل شده است، برگزار شد.

یک افسر پلیس به آدم‌ربایی و قتل خانم اورارد متهم است. این پرونده توجهات زیادی را بابت خشونت علیه زنان و دختران به خود جلب کرده است. این لایحه پیش از قتل سارا اورارد طرح شده و طیف زیادی از مسائل در حوزه پلیس و همچنین نظارت بر اعتراضات را پوشش می‌دهد.

با این حال، این دو موضوع از دید بسیاری کاملا مرتبط شده‌اند و لایحه مذکور دو روز پس از تجمعات در لندن در پارلمان به بحث گذاشته شد.

نشست فوق العاده شورای امنیت درباره کره شمالی

یک منبع دیپلماتیک در شورای امنیت سازمان ملل روز جمعه به خبرگزاری «تاس» روسیه گفت این شورا روز سه‌شنبه (۳۰ مارس) برای یک مشورت فوق‌العاده پشت درهای بسته درباره پرتاب‌های موشکی اخیر کره شمالی نشست برگزار خواهد کرد.

به گفته منبع مذکور، درخواست برای این نشست از سوی فرانسه به نمایندگی از اعضای اروپایی شورای امنیت (فرانسه، بریتانیا، استونی، ایرلند و نروژ) مطرح شده است.

در نخستین ساعات روز پنجشنبه ژاپن ادعا کرد کره شمالی دو موشکی بالستیک شلیک کرده که در خارج از محدوده «منطقه ویژه اقتصادی ژاپن» سقوط کرده است. توکیو کره شمالی را به نقض قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد متهم و این شلیک‌ها را بشدت محکوم کرد. شورای امنیت ملی کره جنوبی نیز از این اقدام کره شمالی ابراز «نگرانی عمیق» کرد.

سخنگوی فرماندهی «ایندو-پاسیفیک» آمریکا نیز با ابراز نگرانی از آزمایش موشکی اخیر کره شمالی،‌ آن را تهدیدی برای منطقه و جامعه بین‌الملل خواند.

پنج‌شنبه شب (به وقت ایران) جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا هم در نخستین نشست خبری خود از زمان ورود به کاخ سفید، در پاسخ به سئوالی درباره شلیک موشک از سوی کره شمالی گفت: «کره شمالی با شلیک موشک، قطعنامه شورای امنیت را نقض کرده است. در حال رایزنی با متحدانمان هستیم که در صورت اقدام آنها در تشدید تنش‌ها به آن پاسخ دهیم. اما من برای دیپلماسی هم آماده هستم.»

ساعاتی بعد از نخستین کنفرانس مطبوعاتی رئیس‌جمهور آمریکا، پیونگ‌یانگ تصاویری از سکوی موشکی جدید را منتشر کرد.

روزنامه رسمی حزب کارگران کره شمالی «رودونگ سینمون» تصاویر مذکور را به همراه این توضیح «پرتابه هدایت شونده تاکتیکی نوع جدید که اخیراً توسعه یافته» یک روز قبل در پرتابی تحت نظارت «ری پیونگ چول» دبیر کمیته مرکزی حزب حاکم کارگران کره و سایر مقامات آزمایش شد، منتشر کرد.

«ری پیونگ چول» از مقامات کمیته مرکزی حزب کارگر کره شمالی هم روز جمعه به سخنان اخیر جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا درباره آزمایش موشکی اخیر کره شمالی واکنش نشان داد. این مقام کره شمالی در بیانیه‌ای که خبرگزاری رسمی این کشور منتشر کرده تاکید کرد که سخنان بایدن تجاوزی آشکار به حق کره‌ شمالی در دفاع از خود بوده است.

وی اضافه کرد: «این منطق گانگستری است که به آمریکا اجازه می‌دهد تسلیحات راهبردی هسته‌ای را به شبه جزیره کره منتقل کرده و هر زمان بخواهد به شلیک موشک‌های بالستیک بپردازد اما کره‌شمالی اجازه ندارد که به آزمایش سلاح تاکتیکی خود مبادرت ورزد.»

آمریکا و اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد از زمان اولین آزمایش اتمی کره شمالی در سال ۲۰۰۶ میلادی، چندین دور تحریم علیه کره شمالی وضع کرده‌اند. کره شمالی علی‌رغم این تحریم‌ها بر تقویت توانایی نظامی خود برای مقابله با تهدید حضور نیروهای آمریکایی در منطقه تأکید کرده است.

پیونگ‌یانگ می‌گوید تا زمانی که آمریکا به سیاست خصمانه خود برای براندازی نظام حاکم در پیونگ‌یانگ پایان ندهد از برنامه موشکی و هسته‌ای خود عقب‌نشینی نخواهد کرد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: اعمال ماه شعبان مناجات شعبانیه نوروز 1400 سد کمال خان تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها سند همکاری 25 ساله ایران و چین آمریکا و روسیه چین و آمریکا اروپا خاورمیانه آسیا بایدن ایران و آمریکا برجام اعمال ماه شعبان مناجات شعبانیه نوروز 1400 سد کمال خان تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها سند همکاری 25 ساله ایران و چین رهبران چین و روسیه رئیس جمهور آمریکا سازمان ملل متحد تغییرات اقلیمی شورای امنیت بین المللی فوق العاده کره شمالی جو بایدن شده اند غرق شدن هسته ای بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۱۳۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید تدابیر امنیتی در اطراف سازمان‌های صهیونیستی در جهان

رسانه‌های صهیونیستی فاش کردند که اسرائیل کاتس، وزیر امور خارجه این رژیم دستورالعمل‌هایی را برای تقویت امنیت در اطراف سازمان‌های صهیونیستی در جهان صادر کرد.

بنابر گزارش وبگاه خبری، گزارش‌ها روز یکشنبه نشان داد که کاتس دستوراتی را به تمام سفارتخانه‌های صهونیستی در سرتاسر جهان صادر کرد تا برای یک موج خصمانه آماده شوند.

اعتراضات دانشجویی در آمریکا، به دنبال دستگیری ها و اخراج دانشجویان در دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک در سراسر آمریکا گسترش یافته است.

دانشجویان بسیاری از دانشگاه های آمریکا از جمله دانشگاه ییل، دانشگاه نیویورک، دانشگاه هاروارد، دانشگاه تگزاس در آستین، دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و غیره به این اعتراضات پیوسته اند.

بسیاری از معترضان طرفدار فلسطین از دانشگاه‌های خود می‌خواهند که سرمایه‌های مالی و سیاسی خود به نفع عملیات نظامی رژیم صهیونیستی را واگذار کنند.

استفاده از خشونت و ابزارهای پلیسی برای مقابله و سرکوب تجمعات و اعتراضات آرام و روز افزون دانشجویان و جوانان آمریکایی و ورود پلیس به محیط دانشگاهی، مخالف ادعاهای آن کشور در باره اصل آزادی بیان و آزادی تجمعات بوده و محیط و مراکز علمی را امنیتی می‌سازد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند
  • تشدید اختلاف میان انگلیس و امارات بر سر سودان
  • کشته شدن ۴ مامور پلیس در کارولینای شمالی
  • تیراندازی هنگام اجرای حکم جلب/ ۴ پلیس کشته شدند
  • کنگره آمريکا دیوان بین‌المللی کیفری را تهدید کرد
  • تشدید انتقادها از خشونت پلیس آلمان علیه حامیان فلسطینیان
  • تشدید تدابیر امنیتی در اطراف سازمان‌های صهیونیستی در جهان
  • تجمع دانشجویان بام ایران در حمایت از خیزش جهانی دانشجویی+ تصاویر
  • کنعانی: صدای خُرد شدن استخوان‌های صهیونیسم جهانی بیش از هر زمان دیگری به گوش می‌رسد
  • مبارزه با تغییرات اقلیمی با استفاده از پوشش گیاهی