Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-03@00:27:01 GMT

ویروس کرونا می‌تواند موجب آفت دهان شود

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۱۳۷۰۵

ویروس کرونا می‌تواند موجب آفت دهان شود

به گزارش گروه علم و فناوری باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)، محققان در گذشته متوجه شدند که ویروس کرونا می‌تواند موجب نابویایی در فرد مبتلا شود، اما شواهد اخیر آنها حاکی است که ویروس کرونا با حمله به سلول‌های دهان می‌تواند موجب از دست دادن حس چشایی، خشکی و آفت دهان شود. به گفته محققان، دهان همچنین می‌تواند در انتقال این ویروس به ریه‌ها یا سیستم گوارشی از طریق بزاق نقش داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مطالعه پیش‌بینی‌ سازمان بهداشت جهانی یا WHO مبنی بر انتقال ویروس کووید ۱۹ از طریق ترشحات دهان و بینی را ثابت می‌کند.

محققان می‌گویند: این مطالعه به خوبی نشان می‌دهد که مجاری هوایی فوقانی و ریه‌ها مکان اصلی عفونت ویروس کرونا هستند. در واقع این مطالعه سرنخی است که نشان می‌دهد ویروس از طریق دهان و بینی به سایر قسمت‌های بدن مانند دستگاه گوارش، رگ‌های خونی و کلیه‌ها منتقل شده و آنها را درگیر کند.

از سوی دیگر، محققان قبلا می‌دانستند که بزاق افراد مبتلا به کووید حاوی مقادیر بسیار توجهی ویروس است، اما این تحقیق به خوبی ثابت می‌کند که آزمایش PCR که در آن با کمک سوآپ از ته حلق یا بینی نمونه مخاط برداشته می‌شود، بسیار قابل اعتماد است.

آنچه دانشمندان به طور کامل نمی‌دانند این است که کووید ۱۹ موجود در بزاق از کجا ناشی می‌شود. در افراد مبتلا به کووید که علائم تنفسی مانند سرفه دارند، ویروس موجود در بزاق ممکن است تا حدی ناشی از تخلیه بینی یا خلط از ریه‌ها باشد. اما این امر چگونگی ورود ویروس به بزاق افراد مبتلا به کوویدی را که فاقد علائم تنفسی هستند، توضیح نمی‌دهد. با این حال، این تحقیق نوعی از عفونت موضعی دهان را نشان می‌دهد.

کد خبر: 1091795 برچسب‌ها کووید-19 ویروس کرونا آفت دهان خشکی دهان نابویایی چشایی بزاق دهان pcr

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کووید 19 ویروس کرونا آفت دهان خشکی دهان نابویایی چشایی بزاق دهان ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۱۳۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایستادن

  صورت‌هایشان با من فرق چندانی نمی‌کند. گاهی سیاه‌اند گاهی بلوند و چشم آبی. می‌گویم فرق چندانی نمی‌کند چون وقتی به بالحجه می‌رسند یحتمل چشم‌هاشان پر شده و از اینجا معلوم است شانه‌هاشان بیشتر می‌لرزد. پرت شده‌ام توی دانشگاه کلمبیا. اینها همان دانشجویان معترضی هستند که تا روز آخر پیروزی فلسطین «فیری فیری پالستاین» می‌گفتند.کسی چه می‌دانست این نسل‌کشی یک سقلمه بزرگ باشد به دانشجویان تازه جوان آمریکایی و اشهد گفتن یکی یکی دهان به دهان بچرخد و حالا بوی چمن و بالحجه و باد بهاری توی دانشگاه صورت را خنک کند و من اینجا نگاهشان کنم. اینجا توی ایران، تهران، خیابان ری و با صدای شیخ حسین انصاریان، نگاه کردنشان را حس کنم و به این فکر کنم که شباهت ظاهری چه معنایی دارد وقتی قلب و زبانمان الان یک چیز می‌خواهد و چشم هام توی نور تیرچراغ برق، برق بیفتد از اشک و فکر کنم چه چیزی می‌تواند یک آدم را در هرجای دنیا متمایز کند و برسم به جمله «نظر همه محترم نیست، به آزادی تفکر با آزادی عقیده برابر نیست» و به ایستادن.

دیگر خبرها

  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • سریع‌ترین راه‌های از بین بردن بوی سیر دهان
  • پرتاب آب دهان بر روی پرچم فلسطین توسط پلیس آمریکا + فیلم
  • ایستادن
  • پرتاب آب دهان بر روی پرچم فلسطین توسط پلیس آمریکا
  • وجود کلسترول خوب در بدن برای این افراد مفید نیست
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش تغییرات آب و هوایی در گسترش ویروس ها
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال