Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ عضو هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه "مدیران ناکارآمد از موانع بخش تولید هستند" گفت: دست مافیای واردات باید از اقتصاد کشور قطع شود چراکه مافیای واردات اجازه نفس کشیدن به تولید و تولید کننده را نمی‌دهد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، از اوایل دهه 90 تا به امروز عرصه اقتصاد و تولید دو محور مهم در نامگذاری سال‌ها از سوی رهبر معظم انقلاب بوده به طوری که در چندسال اخیر تاکیدات معظم له در سخنرانی‌های ارزشمندشان و نیز این نامگذاری‌ها بر توجه افکار عمومی و مسئولان بر مسئله مهم تولید متمرکز بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی نوروزی سال 1400 در بحث ضرورت رفع موانع تولید به مواردی همچون واردات بی‌رویه، قاچاق کالا و رفع مقررات زائد اشاره کردند و افزودند: موانع تولید بسیار بیشتر است که باید در صداوسیما تبیین، و با کمک دستگاه‌ها و مردم رفع شود.

با توجه به نامگذاری سال 1400 به نام "تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها" از سوی رهبرمعظم انقلاب اسلامی خبرنگار خبرگزاری تسنیم در دیدار نوروزی و مصاحبه تفصیلی با "حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی" که 4 دوره نمایندگی مردم محلات و دلیجان را در مجلس شورای اسلامی برعهده دارد ابعاد مختلف تحقق شعار سال را به بحث و گفت‌و‌گئ گذاشته است.

سلیمی که در دوره یازدهم عضو هیئت رئیسه و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی است در این گفت‌و‌گو به تبیین ابعاد و ضرورت‌های مانع‌زدایی و بیان موانع موجود برسر راه حوزه تولید کشور پرداخته است که مشروح این مصاحبه در زیر می‌آید:

عضو مجلس خبرگان رهبری: دولت موانع راه‌اندازی بخش تولید و قانون‌های دست و پاگیر را کم کندحمایت از تولید بهترین راهکار در برابر تحریم‌هاست/ آقامحمدی: به تولیدکنندگان بی حرمتی نکنیم

تسنیم: مقام معظم رهبری در چندسال اخیر بر اهمیت اقتصاد و به طور اخص موضوع تولید تاکید فرمودند، به نظرتان این تاکید از سوی معظم له به چه دلیل بوده است؟

سلیمی: "تولید" تنها مسیر توان‌بخشی و خنثی‌سازی تحریم‌ها در دورانی به شمار می‌رود که دشمن با تمام توان وارد جنگ اقتصادی با ما شده و از تمام توان خود با تحریم تلاش دارد کشور ما را تسلیم قلدری و زیاده‌خواهی خود کند.

بنابراین ما برای مایوس کردن دشمن یک راه بیشتر نداریم و آن ایستادن روی پای خود و رسیدن به خودکفایی در بخش تولید است زیرا جنگ امروز ما عمدتا در حوزه اقتصادی است و ما نیازمند این هستیم که در حوزه تولید گام‌های اساسی برداریم.

تسنیم: به نظر شما برای تحقق شعار سال و حل موانع و مشکلات بخش تولید چه ضرورت‌هایی متصور است؟

سلیمی: برای این مهم ما نیازمند پیش نیازهایی هستیم که پیش نیاز نخست پشتیبانی از تولید به معنای واقعی کلمه نه تنها به معنای شعاری است زیرا تحقق شعار سال و عبور از مشکلات نیاز به همت و حرکت است و با شعار و بنر و تبلیغ بی عمل هیچ دستاوردی به دست نمی‌آوریم.

رهبر معظم انقلاب عرصه‌هایی که ما در آن ها نیاز به پشتیبانی داریم را مشخص فرمودند و نوع پشتیبانی‌ها مشخص است و آنچه را که ما امروز به آن نیاز داریم اقدام و عمل است.

برای اقدام عرصه های مورد نیاز را مقام معظم رهبری مشخص کردند که یک مبارزه با فساد و دوم مقابله با قاچاق کالا است و پیش نیاز ها روشن است و بحث مهم، پشتیبانی از تولی کننده است تا تولیدکننده این اطمینان و اعتماد را داشته باشد که کالایی که تولید می کند روی دستش نمی‌ماند.

تسنیم: در اینجا که بحث حمایت از تولیدکننده مطرح شد و اقبال بازار برای خرید از وی، اولویت در این مسیر را چه می‌دانید؟

سلیمی: ضرورت دارد بازار داخلی در اختیار خودمان و تولید کننده داخلی ما قرار بگیرد چراکه تولید و تولیدکننده نیاز دارد تا از قاچاق و واردات بی رویه و بی کیفیت جلوگیری شود.

امروز در پاره‌ای از موارد شاهد واردات بعضی از محصولات که مشابه داخلی آن در داخل کشور تولید می‌شود، هستیم و متاسفانه مافیای واردات اجازه نفس کشیدن به تولید و تولید کننده را نمی‌دهد و نفس تولید را بریده است.

تسنیم: همانطور که اشاره کردید یکی از مشکلات که نفس تولید را گرفته واردات بی‌حساب کتاب است، آیا آماری از وضعیت این واردات دارید؟

سلیمی: ما چندین میلیارد دلار قاچاق کالا در کشور داریم که گفته می شود 15 میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور شده که و روشن است عدد 15 میلیارد دلار عدد بسیار بزرگی به شمار می‌رود و محال است از مبادی غیر رسمی وارد شود و حتما بخشی از آن سازمان یافته و از مبادی رسمی وارد شده که باید این منافذ شناسایی و دستگاه‌های امنیتی و نظارتی به شدت برخورد کنند.

تسنیم: این یعنی برخی افراد خاص دارای منافعی هستند، مشخصا توضیح می‌دهید چه بخش‌های وابسته در این بخش منفعت دارند؟

سلیمی: بحث تعارض منافع را در کشور باید جدی بگیریم و تعارض منافع بدین معناست که بعضی از آقایان که مسئولیت امور را به دست دارند کار اقتصادی می‌کند و چطور می شود برادر معاون اول رئیس جمهور به عنوان یک فعال بزرگ مطرح شود یا داماد رئیس دولت تولیدکننده باشد؟ ما نباید با هم تعارف داشته باشیم و باید اجازه ندهیم رانت (معنوی) برای کسی ایجاد شود.

حتما این گونه موارد به کشور آسیب وارد می‌کند و صحبت این نیست که برادر رئیس جمهور باید گدایی یا تکدی‌گری کند اما آقایان از رانت اطلاعاتی و سایر رانت‌های موجود استفاده می‌کنند و هر کجا می روند درها باز است و کدام تولیدکننده ما با درب باز روبرو می‌شود؟

چطور می شود داماد اقای وزیرکار بدون ضمانت‌های کافی چند ده میلیارد وام بگیرد ولی آن کاسب بیچاره یا تولیدکننده ما برای 5 میلیون تومان باید ده ها وثیقه و زمان ببرد؟  همه این ها رانت است و اگر ما تصمیم داریم تولید را حمایت و پشتیبانی کنیم این‌ها باید ساماندهی شود.

"حجت‌الاسلام سلیمی" عضو هیئت رئیسه مجلس معتقد است: "بحث تعارض منافع را در کشور باید جدی بگیریم و تعارض منافع بدین معناست که بعضی از آقایان که مسئولیت امور را به دست دارند کار اقتصادی می‌کند"... "مدیران بی تدبیر و بی عرضه باید جا به جا شوند زیرا صرفا به جای تدبیر برای امور کشور به دنبال پیدا کردن مقصر هستند و مهم ترین مانع تولید در کشور، مدیران بی عرضه هستند"...

 

 

 

تسنیم: به بحث تسهیلات پرداختید فکر می‌کنید وضعیت بانکی کشور در حمایت از تولید مناسب است؟

سلیمی: در حوزه تولید سود بانکی را حتما باید متناسب سازی کنیم و امروز فرقی نمی کند تولیدکننده باشد یا دلال همه به را به یک چشم نگاه می کنندو روشن این به کشور آسیب می زند و سیستم بانکی در این حوزه حتما باید دچار یک تحول اساسی شود.

تسنیم: باتوجه به اینکه در سال 1400 مطابق فرمایش رهبرمعظم انقلاب باید موانع تولید برداشته شود، بارها در جلسات تولیدکنندگان از مشکلات مالیاتی گلایه دارند، تحلیل شما از این موضوع چیست؟

سلیمی: امروز مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر محصولات است و سه لایه مالیات بر ارزش افزوده از مردم گرفته می شود و باعث شده کالا در کشور گران تر شود و هدف این نبوده و مقصود این بوده است که کسی که مصرف بیشتری دارد مالیات بیشتری بپردازد ولی امروز همه مالیات می دهند هم تولیدکننده هم مصرف کننده خرد و عمده و سیستم مالیاتی باید تغییر پیدا کند.

از سوی دیگر متاسفانه امروز فرار مالیاتی در کشور بیداد می‌کند و اخذ مالیات های نا به جا نشان می‌دهد این حوزه باید دچار یک تحول اساسی شود و برای حمایت از تولید نیاز به یک برنامه و اصلاح اساسی در حوزه مالیاتی هستیم.

تسنیم: همانطور که می‌دانید اخذ مجوز برای تولید یا پیگیری امور تولید مطابق قانون نیازمند سیر مراحل اداری است حال آنکه بسیاری از تولیدکنندگان از گیر افتادن در چرخه بروکراسی گلایه دارند، آیا وضعیت سیستم بروکراسی اداری برای صدور مجوزهای تولید و حل مشکلات تولیدکنندگان در کشور را موثر و روان می‌دانید؟

سلیمی: بروکراسی اداری در کشور کشنده است و حقیقتا کسی مجوزی بخواهد باید بارها و بارها دور این وزارتخانه ها طواف کند و آقا یک روز جلسه است یک روز چه و چه و مردم را این بروکراسی اداری بیچاره کرده است.

تسنیم: اما در این بین یک موضوع مهم برای تولید داخلی متصور است و آن هم خریدار و مشتری داخلی است، فکر می‌کنید امروز وضعیت مردم در خرید تولیدات چه داخلی و حتی خارجی را چگونه می‌دانید؟ آیا این پایین آمدن قدرت خرید مردم تقاضا را کاهش و درنتیجه عرضه تولیدکننده را کاهش نمی‌دهد؟

سلیمی: افزایش قدرت خرید مردم یک اصل مهم است که لازمه آن افزایش ارزش پول ملی در مقابل ارزهای مشابه است و اگر قدرت پول ملی را افزایش ندهیم حتما با مشکل مواجه می شویم و دولت امروز مسیری که انتخاب کرده حتما باعث کاهش ارزش پول ملی می شود که نتیجه آن تورم، گرانی بی اندازه و کاهش توان خرید مردم است.

در دولت آقای روحانی ضریب جینی وضعیت اسفناکی را نشان می دهد که در 60 سال گذشته اینگونه نبوده است و همان طور که تولید نقدینگی و میانگین تورم در 50 سال گذشته بی نظیر بوده و این ها نتیجه افسار گریخته رشد نقدینگی است که دولت یا نخواسته یا نتوانسته است آن را کنترل و مهار کند و یک بار مشکل را دولت قبلی یک بار مردم یک بار ترامپ می‌داند و حال که می گویند بعدا مشکلات را می گویم و هر بار به دنبال مقصر هستند درحالیکه تمام راه حل مشکلات کشور داشتن نگاهی به درون و تکیه بر ظرفیت داخلی است.

تسنیم: در پایان، نقش مدیران و کارگزاران و متولیان بخش تولید را بر ثمر دادن و میوه دهی بخش تولید چگونه ارزابی می‌کنید؟

سلیمی: باید به جهش تولید، رونق تولید و رفع موانع توجه شود، مدیران بی تدبیر و بی عرضه باید جا به جا شوند زیرا صرفا به جای تدبیر برای امور کشور به دنبال پیدا کردن مقصر هستند و مهم ترین مانع مدیران بی عرضه هستند که چه در حوزه استان ها و برخی از استاندارها و چه در بخش‌های کلان، از ضعیف‌ترین افراد انتخاب شده که باید جا به جا شوند.

مدیری که تنها بلد بوده شعار داده یا تلفنچی بوده شده معاون وزیر یا فلان مسئولیت را گرفته و قطعا اگر می‌خواهیم تولید جان بگیرد این مدیران را باید جا به جا کنیم و این همت ملی می‌خواهد و ان‌شاالله سال 1400 هم ویروس کرونا نجات پیدا کنیم هم از ویروس مدیران ضعیف و ناکارآمد که بدتر از کرونا هستند.

گفت‌و‌گو از مبین جلیلی

انتهای پیام/711/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: عضو هیئت رئیسه حمایت از تولید مافیای واردات تولید و تولید باید جا به جا معظم انقلاب تعارض منافع بخش تولید مدیران بی بی عرضه سال 1400

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۱۸۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیحات اصولی درباره انتخاب سرمربیان، VAR و جانشین مطهری

عضو هیئت رئیسه و سخنگوی فدراسیون فوتبال توضیحاتی درباره آخرین وضعیت انتخاب سرمربی تیم فوتبال امید ارائه کرد. - اخبار ورزشی -

احسان اصولی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، درباره زمان تشکیل جلسه هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال برای انتخاب سرمربی تیم‌های مختلف رده‌های ملی اظهار داشت: ابتدا اجازه دهید مکانیزم انتخاب سرمربی را توضیح دهم. مجید جلالی در حوزه فنی و کارشناسی گزینه‌ها را بررسی می‌کند و پیشنهادات را از طریق دبیرکل فدراسیون فوتبال به هیئت رئیسه ارائه می‌دهد و در نهایت هیئت رئیسه بر اساس داده‌ها به تصمیم نهایی می‌رسد. بنابراین، تا زمانی که مصوبه هیئت رئیسه نباشد، هیچ انتخابی در کار نخواهد بود. ممکن است گزینه‌هایی از سوی شخص رئیس فدراسیون فوتبال پیشنهاد شود و به تصویب برسد و در دستور کار قرار بگیرد، اما ساز و کار انتخاب سرمربی به همین شکلی بود که توضیح دادم.

اصولی: درخواست حواله خودرو برای فوتسالی‌ها را پیگیری می‌کنیم

وی افزود: نزدیک به دو ماه است که وقتم را برای فوتسال گذاشته بودم و خدا را شکر منجر به قهرمانی تیم ملی در جام ملت‌های آسیا شد. کوچک‌ترین مسائل را هم کنار گذاشته بودم و درگیر فوتسال بودم و از جزئیات انتخاب سرمربیان تیم‌های ملی خبر ندارم. جا دارد از جلالی و تیم‌شان تشکر کنم شکل علمی و سیستماتیک به دستورات داده‌اند و چرایی و دلایل‌ها را در پیوستی در متغیرها بیان می‌کنند که خیلی ارزشمند است. در اولین جلسه هیئت رئیسه، احتمالاً موضوع انتخاب سرمربیان تیم‌های رده‌های مختلف ملی دستور کار قرار می‌گیرد. ضمن اینکه مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال همراه ما با تیم ملی فوتسال بود و ان‌شاء‌الله در اولین فرصت خروجی و تصمیمات هیئت رئیسه را اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

«فکر می‌کنم یک هفته تا 10 روز دیگر جلسه هیئت رئیسه برگزار شود.» عضو هیئت رئیسه و سخنگوی فدراسیون فوتبال با بیان این جمله تصریح کرد: برای ما مهم است که تکلیف سرمربیان تیم‌های نوجوانان و امید مشخص شود. جلالی و تیم‌شان قطعاً برنامه‌های راهبردی‌ و چشم اندازی که ترسیم کرده‌اند را در هیئت رئیسه مطرح خواهند کرد.

اصولی در خصوص اینکه برنامه تیم ملی فوتسال تا پیش از شروع جام جهانی برگزاری چند دیدار تدارکاتی خواهد بود، گفت: فیفادی زیادی نداریم. یکی از فیفادی‌ها قبل از شروع مسابقات و دیگری تیرماه خواهد بود. با نظر وحید شمسایی تأکید بر این بود که لیگ 5،6 هفته برگزار و سپس تعطیل شود. حدود 40 روز قبل از اعزام تیم ملی به جام جهانی اردوها تشکیل می‌شود. برای این فاصله، دنبال مذاکره هستیم تا با تیم‌های بزرگ بازی کنیم. گفت‌وگوهای اولیه انجام شده است. باید ببینیم در قرعه‌کشی در کدام گروه قرار می‌گیریم. طبیعی است با تیم‌هایی که همگروه خواهیم شد نمی‌توانیم بازی کنیم.

ایران در سید اول جام جهانی فوتسال 2024

رئیس کمیته فوتسال در مورد اینکه ایران در سید یک قرار دارد و آیا امکان برگزاری دیدار تدارکاتی با برزیل وجود دارد یا نه، خاطرنشان کرد: مذاکره با برزیل در شهریور ماه سال گذشته انجام شده بود و این مذاکرات را ادامه می‌دهیم تا به نتیجه نهایی برسیم.

وی درباره اینکه تکلیف استفاده از سیستم کمک داور ویدویی VAR در لیگ برتر به کجا رسید، به تسنیم گفت: دستگاه‌هایی که وارد ایران شده است، مستقر بوده و داوران در هتل آکادمی در حال گذراندن دوره‌های آموزشی هستند. یک مقدار باید روی بحث هماهنگی بین باشگاه‌ها، ورزشگاه‌ها و ... پیگیری شود و به نتیجه برسد.

عضو هیئت رئیسه و سخنگوی فدراسیون فوتبال در رابطه با حساسیت 6 هفته پایانی لیگ برتر خاطرنشان کرد: چارچوب و آیین‌نامه‌هایی در بحث اجرای مسابقات و همینطور منشور اخلاقی آن وجود دارد و هر کسی تخطی کند طبق ساز و کار تعریف شده رکن قضایی که مستقل هستند، برخورد می‌شود. در کنار این، سازمان و فدراسیون فوتبال هشدارها و راهنمایی‌ها را خواهد کرد. اگر مربیان، بازیکنان و هواداران با علم بر چارچوب تعریف شده حرکت کنند، شاهد تخطی نخواهیم بود اما اگر خطایی صورت بگیرد، ساز و کار رکن قضایی فدراسیون فعال می‌شود، همانطور که در چند هفته اخیر شاهد ورود ارکان قضایی به چند پرونده بوده‌ایم. 

اصولی در خصوص جدایی حمید مطهری از کادرفنی تیم ملی و بحث حضور افشین قطبی گفت: در رابطه با دستیاران سرمربی تیم ملی، شخص امیر قلعه‌نویی معرفی می‌کند و ما نظر نمی‌دهیم و فقط در مورد خود سرمربی ورود می‌کنیم. تا این لحظه کسی معرفی نشده است.

وی در واکنش به بحث تغییر نام باشگاه استقلال به «استقلال خلیج فارس» عنوان کرد: خیلی به این مسائل ورود نمی‌کنیم اما می‌دانیم تغییر نام هر باشگاهی ضوابطی دارد. باشگاه استقلال در تهران ثبت شده و برای تغییر نام باید از کمیسیون ماده پنج اداره کل ورزش استان مصوبه بگیرند.

عضو هیئت رئیسه و سخنگوی فدراسیون فوتبال در پایان گفت: با توجه به قهرمانی تیم ملی فوتسال جا دارد تقدیر و تشکر ویژه‌ای از دولت، وزیر ورزش و دیگر ارکان داشته باشم. رئیس جمهور با صدور پیام‌شان ما را دلگرم کردند، همینطور آقای قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی که پیام دلگرم کننده‌ای دادند. از نمایندگان مجلس، وزرای محترم، دستگاه‌های قضایی و نیروی مسلح نیز تشکر می‌کنم. این قهرمانی ماحصل زحمات دستگاه‌های مختلف بود و ارکان مختلف کمک کردند تا این قهرمانی مایه دلخوشی مردم شود. ان‌شاء‌الله با همین حمایت جلو می‌رویم تا بتوانیم در جام جهانی نیز مردم را خوشحال کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح مشکلات بانکی خراسان شمالی در هیئت دولت
  • مافیای واردات مرغ در کمین نشسته‌ان
  • مافیای واردات مرغ در کمین نشسته‌اند
  • حل نشدن مشکل نرخ تامین مالی برای فعال‌سازی بنگاه‌ها مانع از تحقق جهش تولید است
  • واکنش فدراسیون فوتبال به تغییر نام استقلال!
  • توضیحات اصولی درباره انتخاب سرمربیان، VAR و جانشین مطهری
  • چرا مافیای خودرو جلوی واردات خودوی برقی را گرفته است؟+فیلم
  • قدردانی فرمانده کل انتظامی کشور از نمایندگان مجلس
  • قدردانی و تشکر سردار رادان از نمایندگان مجلس
  • قدردانی سردار رادان از مجلس