Web Analytics Made Easy - Statcounter

وبینار تخصصی "معرفی نوروز ایرانی" امروز یکشنبه در ادامه برگزاری ویژه برنامه های نوروزی از سوی رایزنی فرهنگی سفارت ایران در ژاپن ، با حضور بیش از ۹۰ نفر از علاقه مندان و فرهنگ دوستان ژاپنی برگزار شده است.

به گزارش برنا، به نقل از رایزنی فرهنگی سفارت ایران در ژاپن، در ابتدای این برنامه  «حسین دیوسالار» رایزن فرهنگی ایران در ژاپن ضمن برشمردن جایگاه این مناسبت بزرگ، باستانی و سنتی گفت: نوروز با بیش از ۳ هزار سال سابقه تاریخی و فرهنگی، دارای جایگاه منحصر به فرد و مهم نه در ایران که در بسیاری از کشورهای دیگر است و در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به عنوان روز فرهنگ صلح و پیوند دیرینه با طبیعت در سال ۲۰۱۰ در تقویم رسمی این سازمان به ثبت رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به تقارن این ایام در بهترین زمان و فصل و همزمانی آن با روز اعتدال بهاری در ژاپن افزود: دو فرهنگ بزرگ ایران و ژاپن در شرق و غرب آسیا دارای اشتراکات فرهنگی قابل توجه با سابقه دیرینه ای از تعاملات و همکاری ها هستند و نوروز در فصل بهار، نو شدن طبیعت و آغاز شکوفه ها همزمان با روز اعتدال بهاری و شکوفا شدن بهار در ژاپن که جزء تعطیلات رسمی در این کشور می باشد نیز بسیار مهم و قابل توجه است.

در ادامه این نشست، خانم شوری سوزوکی استاد دانشگاه و ایران شناس برجسته ژاپنی و متخصص حوزه شعر و ادبیات معاصر و مدرن ایران در سخنانی به تشریح موضوعات مرتبط با فرهنگ و آئین سنتی نوروز پرداخت و گفت: در این نشست علاوه بر معرفی نوروز به برخی اشعار در این زمینه نیز خواهم پرداخت نوروز عید بهار است که بیش از ۳ هزار سال سابقه تاریخی دارد و در ساعت تحویل سال، کره زمین به اعتدال بهاری می رسد و سال جدید تحویل می شود.

وی افزود: نوروز در سال ۲۰۰۹ در یونسکو به عنوان میراث فرهنگی ثبت شد و در سال ۲۰۱۰ در سازمان ملل به عنوان روز بین المللی نوروز تصویب گردید و این عید نه تنها در ایران بلکه در برخی کشورهای دیگر مانند افغانستان، پاکستان، ترکیه، تاجیکستان، ترکمنستان، قزاقستان و ... نیز گرامی داشته می شود  و موضوعات متنوع و مهمی مانند چهارشنبه سوری، سفره هفت سین، سیزده بدر، دورهمی، عیدی دادن  و ... با این عید که برای ایرانیان آغاز امید و شکوفائی است همراه می باشد.

شوری سوزوکی در ادامه به مهمترین بخش های این عید سنتی، تشریح موضوعات مرتبط، آداب و رسوم این آئین سنتی و ... پرداخت و اشعار مختلفی نیز از شاعران ایرانی ارائه و تشریح کرد.

برگزاری سمینار مجازی " معرفی نوروز"، اجرای کنسرت کتاب قلبی بزرگ تر از جهان به زبان ژاپنی اثر عرفان نظر آهاری، برپایی جشنوراه موسیقی سنتی ایرانی در سالن شهرداری میناتوکو به صورت حضوری و مجازی، تهیه نمایشگاه مجازی تصاویر ایران، انتشار ویژه نامه نشریه تخصصی "ایران" به زبان ژاپنی با موضوع "موسیقی ایرانی"، پیام تبریک نوروزی اساتید و فارسی آموزان رایزنی فرهنگی سفارت ایران در ژاپن و دانشگاه مطالعات خارجی توکیو  نیز از دیگر ویژه برنامه های نورورزی ۱۴۰۰ رایزنی فرهنگی است.  

در این برنامه دکتر احسان جوانمردی نیز به تشریح برخی از موضوعات مرتبط و معرفی نشریات رایزنی فرهنگی پرداخت و در بخش های مختلف برنامه هم نماهنگ های متنوعی همچون قطعه موسیقی خاک مهر آئین، پیام تبریک نوروزی فارسی اموزان و ... پخش شد و در پایان نیز به سئوالات شرکت کنندگان پاسخ داده شد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ژاپن باستانی نوروز ایران مجمع عمومی سازمان ملل طبیعت تقویم ایران و ژاپن آسیا تعطیلات استاد دانشگاه شعر ادبیات زمین یونسکو میراث فرهنگی سازمان ملل قزاقستان عیدی آداب و رسوم جهان موسیقی سنتی شهرداری خاک تقویم ژاپن سمینار رایزنی فرهنگی ایران در ژاپن معرفی نوروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۲۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادمانی برای مرحوم غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای ارسباران، بیستمین شب موسیقی ارسباران ساعت ۱۸ روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت‌ در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود.

این برنامه با عنوان «طنین بال قو» به مناسبت زادروز زنده‌یاد غلامحسین بنان به یادمان این خواننده فقید موسیقی دستگاهی ایرانی اختصاص دارد.

در این برنامه که با حضور استادان، پیشکسوتان و هنرمندان موسیقی برگزار می‌شود، چندین اجرای موسیقی پیش‌بینی شده است و سخنرانان مراسم درباره ویژگی‌های آواز بنان نکاتی را بیان خواهند کرد.

غلامحسین بنان (زاده ۱۰ اردیبهشت ۱۲۹۰ و درگذشته ۸ اسفند ۱۳۶۴) خواننده موسیقی دستگاهی ایرانی بود. او از سال ۱۳۰۶ تا سال ۱۳۴۷ در زمینه موسیقی فعالیت داشت و عضو شورای موسیقی رادیو، استاد آواز هنرستان موسیقی تهران و بنیان‌گذار انجمن موسیقی ایران بود. بنان را نخستین خواننده ایرانی آشنا با خط بین‌المللی موسیقی (نُت) دانسته‌اند. جنس صدای وی از نوع باریتون بود. ترانه‌هایی از جمله «بهار دلنشین»، «الهه ناز» و سرود «ای ایران» از آثار شناخته‌شده با صدای بنان هستند.

حضور در این برنامه برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان است و برای شرکت در آن می‌توانید به فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنید.

کد خبر 6093445 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • یادمانی برای مرحوم غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران
  • نشست تخصصی «تصویر ایران پس از وعده صادق» برگزار می‌شود
  • برنامه‌های هفته سازمان بسیج سازندگی استان قم اعلام شد
  • جایزه نوبل ایرانی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟
  • یادمان غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران
  • شصت و دومین جایزه نوبل ایرانی ۶۲ منتخب خواهد داشت/ جایزه البرز(جایزه نوبل ایرانی) قدیمی‌ترین جایزه علمی کشور است
  • میزگرد تخصصی ارزیابی عملکرد رسانه‌ای ایران در عملیات وعده صادق در قم برگزار شد
  • امروز چهلم بهار است؛ جشنی که از یاد رفته!
  • دهه کرامت فرصت معرفی الگوهای برتر جهان اسلام به دختران است
  • معرفی اعضای شورای سیاست‌گذاری و دبیر جشنواره فیلم کوثر