Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا قپانچی پور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ورود فاضلاب زیباشهر، برخی از مراکز نظامی، پساب شهری چم گلک و فاضلاب چند نقطه دیگر از شهر به رودخانه دز از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین چالش‌های زیست محیطی در دزفول به شمار می‌آید.

وی افزود: فاضلاب‌های این مناطق به دلیل متصل نبودن به شبکه فاضلاب شهری، خام هستند و بار آلودگی و میکروبی بسیار بالایی را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول با اشاره به سرریز خروجی تصفیه‌خانه فاضلاب به رودخانه، عنوان کرد: البته خروجی تصفیه‌خانه فاضلاب به صورت مستقیم وارد رودخانه نمی‌شود بلکه ابتدا به منظور آبیاری زمین‌های کشاورزی وارد کانال‌ها می‌شود و سپس از طریق زهکش‌های موجود در مسیر وارد رودخانه می‌شود.

وی با بیان اینکه بنا بر اعلام آبفا، در برخی مناطق فاضلاب یا پساب از طریق جوی‌ها و کانال‌های جمع آوری آب‌های سطحی وارد رودخانه می‌شود، یادآور شد: بنا بر اعلام آبفا، شبکه فاضلاب یک شبکه بسته است که هیچ جسم و مواد اضافه‌ای نباید وارد آن شود اما اتصال برخی از جوی‌های جمع آوری آب‌های سطحی به شبکه جمع آوری فاضلاب توسط شهرداری باعث جمع شدن زباله و در نتیجه موجب گرفتگی و انسداد خروجی فاضلاب می‌شود که همین موضوع در سال گذشته باعث بروز معضل فاضلاب در مهرشهر و چند منطقه دیگر شد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول با بیان اینکه ورود فاضلاب و پساب بدون تصفیه به درون آب‌های جاری ممنوع است، گفت: بر اساس قانون توزیع عادلانه آب، جمع آوری فاضلاب‌های شهری و دفن آنها بر عهده آبفا است اما جمع آوری آب‌های سطحی ناشی از بارندگی و دیگر عوامل بر عهده شهرداری است که لازم است که جمع آوری آب‌های سطحی بر اساس مطالعات استاندارد انجام شود.

قپانچی پور با اشاره به فرسوده بودن سیستم تصفیه‌خانه فاضلاب دزفول، بر لزوم به‌روزرسانی این سیستم تأکید کرد و افزود: در سال‌های گذشته برخی پمپ‌های هوادهی تصفیه‌خانه به سرقت رفتند که این امر باعث ایجاد نقص در عمل هوادهی و تأثیر منفی در خروجی شد.

رئیس اداره محیط زیست دزفول، پیگیری برای رفع معضل ورود فاضلاب به رودخانه دز را از مهم‌ترین اولویت‌های این اداره برشمرد و گفت: در دو ماه اخیر مکاتبات و پیگیری‌های زیادی برای رفع آلودگی رودخانه دز انجام شده است؛ همچنین بازدیدی به همراه معاون فرماندار از نقاط حساس رودخانه صورت گرفت و جلسه‌ای نیز در فرمانداری برگزار شد و در نهایت مقرر شده است که در سال جاری تصفیه‌خانه فاضلاب به‌روزرسانی شود، پمپ‌ها نیز تعویض و به گونه‌ای تعبیه شوند که امکان سرقت نباشد و ضمن اینکه ریاست آبفای شهرستان نیز به صورت جدی پیگیر این موضوع است.

قپانچی پور با تأکید بر اینکه اداره محیط زیست در زمینه بهداشت و سلامت مردم با هیچکس تعارف ندارد، افزود: اگر شهرداری و آبفا وظایف خود را در قبال رفع این معضل به درستی انجام ندهند، اداره محیط زیست نیز این موضوع را از طریق دستگاه قضا پیگیری خواهد کرد چرا که این امر با سلامت و بهداشت عمومی جامعه تأثیر مستقیمی دارد.

وی عنوان کرد: ذکر این نکته ضروری است که رفع معضل ورود فاضلاب به رودخانه دز نیازمند اعتبار بسیار زیادی است و به همین دلیل نباید انتظار داشت که این مشکل خیلی سریع و یکجا برطرف شود اما ضرورت دارد که متولیان در مسیر تغییر رویه و رفع این دغدغه عمومی قرار بگیرند و با تدوین یک برنامه‌ریزی صحیح، بخش قابل‌توجهی از این معضل در سال جاری برطرف شود و در ادامه در سال آینده نیز اقدامات و پیگیری‌های لازم برای رفع کامل این مشکل صورت بگیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، ورود فاضلاب‌های متعدد به رودخانه دز به عنوان شاه رگ حیاتی شمال خوزستان، یک بحران زیست محیطی محسوب می‌شود که با گذشت سال‌ها و با وجود اعتراض‌های پی‌درپی فعالان محیط زیستی و رسانه‌ها اما تاکنون اقدام مطلوبی برای رفع این معضل از سوی متولیان صورت نگرفته است.

کد خبر 5177257

منبع: مهر

کلیدواژه: شهرستان دزفول رودخانه دز پساب صنعتی فاضلاب محیط زیست خوزستان ویروس کرونا شیوع کرونا کرمانشاه آمار کرونا تردد وسایل نقلیه خطبه های نماز جمعه گرگان نیمه شعبان اردبیل بوشهر مسافران نوروزی وزش باد تولید پشتیبانی ها و مانع زدایی ها سانحه تصادف جمع آوری آب های سطحی تصفیه خانه فاضلاب فاضلاب به رودخانه رودخانه دز ورود فاضلاب محیط زیست برای رفع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۲۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تردد حدود ۳۰۰ سواری پیکان فرسوده در همدان 

سیده مریم محمدی گفت: نصب دوربین‌های پلاک خوان به سامانه سیمفا با تدبیر شهرداری انجام شد که این اقدام زمینه جریمه خودرو‌های فاقد معاینه فنی و آلاینده و کاهش آلودگی هوا را فراهم می‌کند.

او گفت: انتخاب همدان در مجمع شهرداران آسیا به عنوان پایتخت گردشگری آسیا کار شهرداران را دشوار کرد چرا که با توجه به تبدیل شدن همدان به مقصد گردشگری، مسافران و گردشگران انتظار دارند پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین، آراسته و پیراسته باشد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: در ثبت جهانی هگمتانه محیط زیست اعلام کرد که چنانچه قدمت و مدنیت شهر همدان سه هزار و ۵۰۰ سال است، اما قدمت طبیعت همدان بیش از هفت هزار سال و زیبنده محافظت است.

محمدی گفت: شعار امسال هفته زمین پاک «سیاره زمین در مقابل پلاستیک، مشارکت مردم ایران در برابر معضل پلاستیک، نجات زمین» نامگذاری شده است چرا که زنگ خطر معضل پلاستیک به عنوان معضل جهانی، در سازمان ملل به صدا درآمده است.

او گفت: ارزانی پلاستیک موجب افزایش استفاده مردم از آن شده است و امروزه رد پای «میکروپلاستیک ها» در اجزای بدن انسان از جمله بندناف جنین، شیر مادر و موم زنبور عسل مشاهده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: پلاستیک‌هایی که در حاشیه جاده ها، سواحل، جنگل، منابع ملی و اراضی طبیعی رها شده به سرعت به سفره سپس به بدن ما برمی گردد و سرعت بازگشت به بدن روز به روز بیشتر شده چرا که میزان مصرف آن روزانه در حال افزایش است.

محمدی گفت: کاهش مصرف پلاستیک یک زنجیره است و بر اساس لایحه محدودیت و ممنوعیت استفاده از کیسه‌های پلاستکی مصوبه هیات وزیران در سال ۱۴۰۱ ابتدای این زنجیره وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

او از خانواده‌ها و مادران، بانوان درخواست کرد ابتدا برای سلامت اعضای خانواده سپس برای حفظ محیط زیست از پلاستیک کمتر استفاده کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: شهرداری برای حمل و نقل زباله باید از داخل شهر تا سایت پسماند بر روی خودرو‌ها تور بکشد تا به علت سرعت خودرو و وزش باد شاهد پراکنش بخشی از این زباله‌ها و پلاستیک‌ها در طبیعت نباشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • شرنگ شیرابه در کام خزر/ میلیون‌ها مسافر به شوق شنا از راه می‌رسند
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • حل معضل پسماند در استان نیازمند هم افزایی مردم و مسئولان مرتبط است
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • ورود سامانه‌بارش‌زا به جنوب، شرق و شمال استان
  • ایمن سازی زیست محیطی حاشیه رودخانه کرج
  • تردد حدود ۳۰۰ سواری پیکان فرسوده در همدان
  • تردد حدود ۳۰۰ سواری پیکان فرسوده در همدان 
  • حل معضل پیری جمعیت و افزایش نسل نیازمند تلاش همگانی است