Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسجد کوفه، یکی از مهم ترین مساجد مشهور جهان اسلام است که حضرت علی (ع) در محراب آن به شهادت رسیده و بر اساس روایات، شهر کوفه مرکز حکومت امام زمان(عج) و مسجد کوفه، مرکز ستاد فرماندهی او خواهد بود.

خبرگزاری شبستان، گروه جهان اسلام: مسجد جامع کوفه در 10 کیلومتری شمال شرق نجف اشرف قرار دارد و چهارمین مسجد مهم بعد از مسجدالحرام، مسجدالنبی(ص) و مسجدالاقصی محسوب می شود و یکی از قدیمی ‌ترین و مهم ‌ترین آثار زیارتی شهر کوفه را دارا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مسجد کوفه با 110 متر طول و 101 متر عرض، 11 هزار و 162 متر مربع مساحت دارد و با دیوارهایی به ارتفاع 10 متر محافظت می ‌شود. مساحت فضای باز مسجد پنج هزار و 642 متر مربع، مساحت شبستا‌ن‌های مسجد پنج هزار و 520 متر مربع است. تعداد ستون‌های مسجد ۱۸۷ وتعداد مناره‌ های آن ۴ عدد با ارتفاع ۳۰ متر و پنج در دارد.

 

باب الحُجّه، باب الثعبان، باب الرحمه، باب مسلم بن عقیل و باب هانی بن عروه از درهای این مسجد هستند. در برخی از روایات آمده است که حضرت آدم (ع) این مسجد را بنا کرده است و بعدها حضرت نوح(ع) پس از طوفان آن را تجدید بنا کرده است.

 

 

در سال ۱۷ هجری قمری نیز با حضور اولیه مسلمانان در کوفه در زمان «سعد بن ابی وقاص» و پیشنهاد «سلمان فارسی»، این مسجد دوباره ساخته شده است. در سال ۳۶ هجری با حضور حضرت علی(ع) این مسجد از اهمیت ویژه ای برخوردار شد.بر اساس روایات، حضرت علی(ع) در این مسجد نماز و خطبه می‌ خوانده، برخی از امور کشورداری مانند قضاوت را در آنجا انجام می‌داده است و در محراب این مسجد به شهادت رسیده است.

 

در کنار «مسجد کوفه»، مرقد میثم تمار، خانه امیرالمومنین، دارالعماره کوفه، مرقد مسلم بن عقیل، مرقد هانی بن عروة و مرقد مختار قراردارد. داخل صحن، شبستان و رواق ‌های مسجد کوفه، محراب‌ها و مقام‌های متعددی، منسوب به پیامبران و امامان(ع) وجود دارد که  شاهد حضور پیامبران الهی و امامان معصوم(ع) در این مسجد بوده است و پیشینیه تاریخی آن را نشان می دهد.

 

 

 

پس از بازسازی‌ های اخیر مسجد کوفه، بیشتر مقام‌های موجود در صحن و رواق‌های مسجد نیز به‌ صورت محرابچه‌های کوچکی از سنگ مرمر سفید، بازسازی شدند    .

بیت الطّشت، دکة القضاء، دکة المعراج، محراب امام علی (ع)، مقام آدم و مقام ابراهیم(ع)، مقام امام جعفر صادق(ع)، مقام امام زین‌العابدین(ع)، مقام جبرئیل و مقام خضر، مقام نوح و مقام کشتی نوح از مقام های متعدد در این مسجد هستند که زائران با حضور در مسجد اعمال مخصوص آن را انجام می دهند.

 

طبق روایات متعدد، مرکز حکومت جهانی حضرت مهدی(عج) شهر کوفه است. مفضل بن عمر از امام صادق(ع) درباره محل حکومت حضرت مهدی سوال کرد. آن حضرت فرمود: محل حکومت او شهر کوفه، محل حکومتش مسجد جامع کوفه و محل بیت المال و تقسیم غنایم مسجد سهله است.

 

امام صادق(ع) می ‌فرمایند: هنگامی که قائم ما قیام کند در پشت کوفه مسجدی را بنا خواهد کرد که هزار در دارد و خانه‌های کوفه را به رود فرات در کربلا متصل می‌ کند.

 

 

 

پایان پیام/43

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجدکوفه کوفه مسجد کوفه شهر کوفه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۳۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یورش شهرک‌نشینان به آرامگاه حضرت یوسف (ع)

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، شاهدان عینی گفتند: نیروهای بزرگی از ارتش اشغالگر به منطقه شرقی نابلس هجوم بردند تا از ورود شهرک نشینان به آرامگاه یوسف (ع) محافظت کنند.

آنها تاکید کردند که درگیری بین ده‌ها شهروند و ارتش رخ داد که در آن ارتش از گلوله‌های واقعی و بمب‌های گازی استفاده کرد.

به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین، نیروهای اشغالگر به تعدادی از محله‌های شرقی نابلس نیز یورش بردند و قبل از عقب نشینی، خانه‌ها را تفتیش کردند.

خبرنگار الجزیره نیز گفت: ارتش اشغالگر به اردوگاه بلاطه در شهر نابلس یورش برد و خانه‌ای را محاصره کرد.

منابع محلی از زخمی شدن یک جوان فلسطینی در درگیری‌های مسلحانه پس از هجوم به این شهر خبر دادند.

«آرامگاه حضرت یوسف (ع)» در ضلع شرقی نابلس واقع است که تحت کنترل فلسطینیان است و شهرک نشینان ادعا می‌کنند که از زمان اشغال کرانه باختری توسط اسرائیل در سال ۱۹۶۷، این مکان مقدس برای آنها است.

همچنین از سوی دیگر، نیروهای رژیم صهیونیستی با تشدید اقدامات خود در ورودی مسجد الاقصی و شهر قدیمی قدس اشغالی، ورود نمازگزاران به مسجد الاقصی را در بامداد روز جمعه محدود کردند.

منابع محلی گزارش دادند که نیروهای اشغالگر از ورود ده‌ها جوان بیت المقدس و فلسطینی‌هایی از داخل اراضی اشغال شده در سال ۱۹۴۸ برای اقامه نماز صبح به مسجد الاقصی جلوگیری کردند.

هزاران نمازگزار با وجود محدودیت‌های صهیونیست‌ها توانستند خود را به مسجد الاقصی برسانند و در نمازخانه‌ها و صحن‌های آن نماز صبح را بخوانند و تا نماز جمعه در آنجا بمانند.

ده‌ها مرد و زن تبعیدی مستقر در مسجدالاقصی، علی‌رغم تهدیدها و محدودیت‌های اشغالگران، نماز صبح را در مجاورت مسجد الاقصی و در خیابان‌های شهر قدیمی در نزدیک‌ترین نقطه‌ای که می‌توانستند به جا آوردند.

همزمان با جشن موسوم به «پسح عبری» در چهارمین روز متوالی، نیروهای اشغالگر همچنان شهر اشغالی قدس را به پادگان نظامی تبدیل کرده‌اند.

نیروهای اشغالگر به شدت در شهر قدیمی قدس مستقر شده‌اند و ادعا می‌کنند که جشن‌های شهرک نشینانی را که در روزهای گذشته یورش‌های تحریک آمیز انجام داده‌اند، تامین می‌کنند.

روز پنج شنبه بیش از ۱۶۷۹ شهرک نشین تحت حفاظت شدید امنیتی نیروهای اشغالگر به مسجد الاقصی هجوم بردند و در آنجا مراسم تلمودی برگزار کردند و نیروهای اشغالگر از حضور ساکنان و نمازگزاران در محل جلوگیری کردند.

دیگر خبرها

  • آغاز ساخت ستاد فرماندهی آتش نشانی ۱۲۵ در بندرعباس
  • مرقد هانی بن عروه از یاران خاص امام علی(ع) مسجد کوفه
  • مقبره مسلم ابن عقیل و مختار ثقفی در مسجد کوفه
  • حال و هوای مسجد کوفه- محراب شهادت مولا امیرالمومنین(ع)
  • پشتیبانی ۲۱ میلیارد تومانی از طرح دیمزارها در سال ۱۴۰۳
  • یورش شهرک‌نشینان به آرامگاه حضرت یوسف (ع)
  • برای تقرب به ساحت مقدس امام زمان(عج) چه کنیم؟
  • شناساندن حضرت حجت(عج) به جهانیان؛ اولین گام ظهور
  • اسکن محوطه کمرزرین اصفهان انجام شد/ تلاش برای آغاز فصل دوم کاوش
  • سربازی برای امام زمان (عج)بالاترین توفیق طلاب حوزه‌های علمیه است