Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-29@16:30:53 GMT

آیا عربستان برای میزبانی مسابقات ورزشی امن است؟

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۲۳۶۹۶

آیا عربستان برای میزبانی مسابقات ورزشی امن است؟

این کنفدراسیون که برای انفجار چند ترقه در استادیوم آزادی، ایران را ناامن اعلام و امتیاز میزبانی را از کشورمان گرفت، در یک تصمیم مشکوک و با انگیزه‌های سیاسی، عربستان را میزبان مسابقه‌های ورزشی آسیا معرفی کرد.
عربستان سعودی به دلیل شش سال تجاوز به یمن و قتل‌عام هزاران انسان بی‌گناه، بعد از رژیم صهیونیستی بدنام‌ترین رژیم ضد حقوق بشری جهان است و تصمیم سیاسی AFC در جهت کسب آبرو و حیثیت برای حکام بدنام سعودی اتخاذشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کنفدراسیون فوتبال آسیا می‌گوید از عربستان سعودی ضمانت‌های لازم را برای برگزاری موفق مسابقات گرفته است اما وقتی دولت حجاز نمی‌تواند امنیت مناطق حساس کشور را تأمین کند، چگونه خواهد توانست برای تأمین امنیت ورزشگاه‌های خود ضمانت بدهد؟
شرکت نفتی آرامکو که محور اقتصادی عربستان است و فرودگاه‌های این کشور, هرروز زیر آتش موشک‌ها و پهبادهای مجاهدان یمنی قرار دارند، آیا کنفدراسیون فوتبال آسیا می‌تواند امنیت جانی تیم های شرکت کننده را تضمین کند؟ آیا دست اندرکاران AFC به عواقب فجایع احتمالی اندیشیده‌اند؟

دولت سعودی در سال‌های اخیر به دنبال این است که با برگزاری مسابقات و جشنواره‌های بین‌الملل، بر روی جنایات خود در یمن بخصوص کشتار کودکان بی‌پناه سرپوش بگذارد. این رویکرد عربستان از چشم بسیاری از نهادهای بین‌المللی پنهان نمانده و طرفداران حقوق بشر در سراسر جهان سعی در افشای جنایات ضد انسانی سعودی علیه مردم خود و ملت یمن داشته‌اند.
برای نمونه چندی پیش، سازمان حقوق بشری و ضد جنگ Code Pink از «لویس هامیلتون» یک راننده انگلیسی که قصد شرکت در مسابقات فرمول یک در عربستان داشت، تقاضا کرد تا در مسابقات سپتامبر ۲۰۲۱ در شهر جده عربستان شرکت نکند. این سازمان‌ حقوق بشر دلیل درخواست خود را از این قهرمان اتومبیل‌سواری را حمله نظامی عربستان سعودی به یمن و کارنامه سیاه حقوق بشری حکام سعودی ذکر کرد.

 موارد نقض حقوق بشر ازجمله قتل جمال خاشقچی در اکتبر ۲۰۱۸ و بحث حقوق زنان و همچنین جنگ یمن که از موارد موردتوجه رسانه‌های مستقل و شخصیت‌ها و نهادهای طرفدار حقوق بشر در جهان است، باید موردتوجه AFC نیز قرار گیرد.
مسئولین کنفدراسیون آسیا باید بدانند که هنوز هم دیر نشده و می‌توانند با یک تصمیم عاقلانه و شجاعانه، آبروی این کنفدراسیون را با سرنوشت مبهم خاندان بدنام سعودی گره نزنند.
در این میان امیدواریم مقامات مسئول در جمهوری اسلامی ایران نیز فعالیت‌های خود را برای متقاعد کردن AFC جهت تجدیدنظر در تصمیم خود برای میزبانی عربستان دنبال کرده و یک تصمیم عزتمندانه درباره حضور یا عدم ورود تیم‌های ایرانی اتخاذ نمایند. طبعاً آن عواملی که باعث شدند در این شرایط ناامن، میزبانی به عربستان اهدا گردد، قادر هستند که تیم‌های ایرانی را  بازنده و دست‌خالی از عربستان خارج کنند. در این شرایط باید فقط به اتخاذ تصمیم درست فکر کرد.

* کارشناس ارشد روابط بین الملل

کد خبر 1499526

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: محسن پاک آیین عربستان دیپلماسی حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۳۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی

آفتاب‌‌نیوز :

یک هواپیمای شخصی اسرائیلی که اخیرا تعدادی از مقامات اسرائیلی را به قطر و مصر برده بود، بعدازظهر امروز (شنبه)، در ریاض فرود آمد.

تلویزیون اسرائیل «کان» گزارش داد این هواپیما از فرودگاه بن گوریون در تل‌آویو برخاسته و بعد از توقف کوتاهی در عمان به عربستان سعودی رفته و آنجا فرود آمده است.

کان مدعی شد که احتمالا چند مقام اسرائیلی به منظور گفتگو درباره عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی با این هواپیما به ریاض رفته باشند.

این شبکه اسرائیلی در ادامه با اشاره به سفر قریب‌الوقوع «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا به منطقه، خاطرنشان کرد مقامات موساد و شاباک (سرویس امنیت داخلی رژیم اسرائیل) چند روز پیش از همین هواپیما برای انجام سفر‌هایی در منطقه استفاده کرده‌اند.

در این گزارش اشاره شده است که از این هواپیما برای انتقال مقامات اسرائیلی در چارچوب مذاکرات تبادل اسرا در قطر و مصر استفاده شده است.

دیگر خبرها

  • بن‌فرحان: تنها اسرائیل مخالف توقف جنگ غزه است
  • بازسازی غزه ۳۰ سال زمان می‌خواهد
  • فیلم بارش برف سنگین در عربستان سعودی در اوایل اردیبهشت
  • انتقال میزبان مسابقات مچ اندازی قهرمانی آسیا از کیش به ازبکستان
  • رونالدو مغلوب پرنده سعودی شد!
  • جدیدترین اظهارنظر وزیر خارجه عربستان درباره جنگ غزه
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد