Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-07@09:36:53 GMT

اگر دلار ۲۰ هزار تومان شود بورس چه خواهد شد؟

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۲۳۹۹۶

اگر دلار ۲۰ هزار تومان شود بورس چه خواهد شد؟

وضعیت بورس تا پیش از انتخابات ۱۴۰۰ چطور خواهد بود و شرایط به چه عواملی بستگی دارد؟ کارشناس بورس در این خصوص توضیحاتی می‌دهد. به گزارش پول نیوز، سعید کرداری، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه، بورس را در سال ۹۹ بررسی می‌کند: درمورد بورس در سال ۹۹ می‌توان با یادآوری سال‌های قبل تشریح کرد. در سال ۹۷ استارت افزایش نرخ دلار خورده شد که یک محرک اصلی برای بازار سرمایه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ازطرفی شرایط سیاسی و انتظارات تورمی که پیش آمد نیز در سال ۹۷ به ۹۸ و درنهایت ۹۹ به اوج خود رسید.

وی افزود: مسلما مردم یکسری سیگنال‌هایی را قبل از آغاز سال ۹۹ درمورد بورس گرفته بودند و با توجه به اینکه سال ۹۹ بازار بورس همه گیر شد ورئیس جمهور نیز با بیان اینکه همه چیز خود را به بورس بسپارید سیگنالی قوی بین مردم مخابره کرد، مردم برای ورود به این بازار سر و دست شکاندند تا سود‌های چند صدردرصدی نصیبشان شود.

کرداری ادامه داد: می‌توان چند نکته را درمورد جهش قیمت‌ها بیان کرد. یکی که در تمام بازار‌های مالی نیز شاهد آن بوده ایم؛ بحث نقدینگی است که در تحریم‌ها سری دوم از طرف ترامپ شاهد کمبود فروش نفت و افزایش پایه پولی بودیم که منجر به رشد نقدینگی شد و این مسئله در سه سال اخیر شدت گرفت. همین اتفاق باعث آزادشدن فنر نرخ دلار شد و به تبع تمام بازار‌ها از این موضوع متاثر شدند.

قیمت‌هایی که در رنج جذابیت بودند، باتوجه به نرخ دلار و توافقاتی که در حوزه سیاسی به زودی انجام نخواهد شد، فروش شرکت‌هایی که فروش خوبی دارند در محدوده p به e‌های ۸ تا ۱۰ بسیار جذاب خواهند بود.


این کارشناس معتقد است که با این اوصاف مهم عامل را می‌توان نقدینگی دانست که در سال‌های اخیر رشد قابل توجهی داشته است و این نقدینگی باعث فشرشدن نرخ دلار شد. بازار بورس نیز همواره در سال‌های اخیر از رشد نقدینگی سود‌های عجیب و غریب و بازدهی‌های خوبی داد و در نیمه نخست سال ۹۹ نیز به اوج خود رسید.

او تاکید کرد: بنابراین زمانی که نرخ بهره بین بانکی از ۲۰ درصد به ۱۵ درصد در اوایل سال ۹۹ کاهش یافت پول‌ها از سپرده‌های بانکی خارج شد و به سمت بازاری که از سال ۹۷ و ۹۸ بیشترین بازدهی را داشته حرکت کند.

کرداری گفت: همین مسئله منجر به رشد شدید شاخص بورس شد. طبق آمار موجود باتوجه به سهامداران سهام عدالت حدود ۵۰ میلیون نفر به بورس وارد شدند و در بازار سرمایه حجم زیادی از سهامداران حقیقی را دیدیم.

تحلیلگر بورس ابرازکرد: بنابراین مردمی که در خردادماه و تیرماه به امید اخذ سود‌های بالا به بورس وارد شدند، اما زمانی که مردادماه یک سینگالی تحت عنوان نرخ بهره از سوی بانک مرکزی صادر شد و زمزمه افزایش نرخ بهره شنیده شد و گفتند که قیمت‌ها درتمام بازار‌ها باید کاهش پیدا کند، اولین بازاری که واکنش نشان داد به واسطه ورود حجم زیادی از نقدینگی، بورس بود.

در سال جدید بعید می‌دانیم تا زمان برگزاری انتخابات اتفاق خاصی رخ دهد، اما بعد از خرداد ۱۴۰۰ تمام عوامل به روابط سیاسی مربوط است. اگر نرخ دلار به زیر ۲۰ هزارتومان برسد که بعید است، شاخص به محدوده ۱ میلیون و ۱۰۰ هزارواحد ریزش خواهد داشت، اما اگر این اتفاق نیفتد شاخص ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار را به راحتی فتح کنیم.

وی می‌گوید که همین امر باعث شد تا روز‌های پایانی سال ۹۹ نیز شاهد کاهش قیمت‌ها و خروج پول افرادی که به امید سود‌های بالایی به بورس وارد شدند، باشیم. البته که این افراد حق داشتند، زیرا حقوقی‌های بازار نقش نوسانگیر را بازی می‌کردند و در نرخ بالا فروشنده بودند و درنرخ پاییم خریدار. این رویه باعث روند نزولی بازار در ۸ ماه اخیر شد و پول‌های زیادی از بورس خارج شد.

کارشناس بازار سهام افزود:، اما این اواخر بازار کمی حالت معقول به خود گرفت و نوسانات مثبت بر بورس چیره شد. زیرا بسیاری از پول‌ها خارج شده بود و دیگر توانی برای فروش باقی نمانده بود و تقاضا بیشتر از عرضه بود و همین مسئله باعث شده بود که بازار مثبت شود.

کرداری تشریح کرد: قیمت‌هایی که در رنج جذابیت بودند، باتوجه به نرخ دلار و توافقاتی که در حوزه سیاسی به زودی انجام نخواهد شد، فروش شرکت‌هایی که فروش خوبی دارند در محدوده p به e‌های ۸ تا ۱۰ بسیار جذاب خواهند بود. همانطور که دیدیم شرکت‌هایی که p به e کمتر از این رقم داشتند همگی صف خرید شدند تا اینکه قیمت هایشان به همین محدوده رسیده است.

او ضمن پیش بینی سال آتی روند بازار سهام عنوان کرد: در سال جدید بعید می‌دانم تا زمان برگزاری انتخابات اتفاق خاصی رخ دهد، اما بعد از خرداد ۱۴۰۰ تمام عوامل به روابط سیاسی مربوط است. اگر نرخ دلار به زیر ۲۰ هزارتومان برسد که بعید است، شاخص به محدوده ۱ میلیون و ۱۰۰ هزارواحد ریزش خواهد داشت، اما اگر این اتفاق نیفتد شاخص ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار را به راحتی فتح کنیم.

این تحلیلگر بازار سرمایه اظهارمی کند که درمجموع فروش شرکت‌ها باتوجه به اینکه سال ۹۹ برایشان خوب بود، سال ۱۴۰۰ را از سود نقدی مجامع و سود پیش بینی شده مجامع، سود خوبی به دست می‌آورند.

کرداری درانت‌ها یادآورشد: حس می‌کنم که فضای بهتری در بازار دیده شود از منفی بودن‌های ممتد رهایی پیدا کنیم و من روند متعادل و رو به بالا را برای بورس سال ۱۴۰۰ فارغ از هراتفاقی پیش بینی می‌کنم و به نظرم فرصت‌های بسیار خوبی را به ویژه صنایع بنیادی‌تر مانند فولاد، پتروشیمی متصور هستم. البته اگر روابط سیاسی روند مثبتی را طی کند گروه بانکی‌ها نیز با اقبال خوبی روبرو خواهند شد.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس اوراق بهادار شاخص بورس عرضه سهام سهام عدالت بازار سرمایه ۱ میلیون نرخ دلار قیمت ها شرکت ها سال ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۳۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بورس درجا می‌زند؟!

حمید میرمعینی در خصوص عوامل رشد بورس در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: با درایت مسئولین شرایط بحرانی منطقه مدیریت و از تنش‌های سیاسی کاسته شد؛ در شرایطی که وجود داشت فراز و فرود‌های اقتصادی طبیعی بود، اما با شرایط فعلی می‌توان به رشد بازار سرمایه امیدوار بود.

کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بازار سرمایه ایران پتانسیل این را دارد که در همین شرایط کمک حال اقتصاد ایران باشد؛ بر اساس شعار سال که از سوی رهبر معظم انقلاب، جهش تولد با مشارکت مردم تعیین شده است، بورس می‌تواند محلی مناسب برای مشارکت سرمایه‌ای عمومی در تولید باشد.

میرمعینی تصریح کرد: در صورت تعیین سیاست‌های درست و کارسازی مناسب دولت، بازار سرمایه محل مناسبی برای تعالی اقتصاد کشور است و قطعا سرمایه‌گذاران منتفع خواهند شد. نکته حائز اهمیت توجه به تامین عوامل محرک بازار سرمایه است. در اولین نگاه واجب است که نسبت به مدیریت شرایط تحریم‌ها چاره اندیشی دقیق انجام گیرد.

وی ادامه داد: در بحث سیاست گذاری‌های اقتصادی نیز توجه به بحث کسری بودجه حائز اهمیت است چرا که تاکنون نیز این موضوع باعث آسیب زیادی به اتصاد کشور شده است. نحوه جبران کسری بودجه بسیار مهم است و اگر درست انجام نشود، شاهد تورم افسار گسیخته‌ای خواهیم بود که اثر زیادی بر بازده شرکت‌های بورسی خواهد داشت.

نرخ بهره بالای بانکی و تامین سرمایه

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در بحث سیاست‌های پولی از جمله افزایش نرخ بهره بانکی، سیاست‌های دولت موجب شده است که بخشی از نقدینگی جامعه به سوی سپرده گذاری حرکت کند؛ این موضوع موجب می‌شود که نرخ تامین مالی برای پروژه‌های اقتصادی به شدت افزایش یابد.

وی تاکید کرد: در حال حاضر نرخ بهره‌ای که سرمایه با آن به دست تولید کننده و یا هر متقاضی می‌رسد کمتر از ۴۰ درصد نیست؛ بنابراین سرعت گردش مالی کاهش می‌یابد و معوقات بانکی نیز افزایش خواهند یافت. این چرخه معیوب به راحتی می‌تواند بانک‌ها را در انجام تامین مالی فلج و اقتصاد کشور را دچار آسیب کنند.

نقش بازار سرمایه در اقتصاد چیست

میرمعینی تصریح کرد: در صورتی که در دولت تصمیم به رونق بازار سرمایه داشت باشد، بورس این قدرت را دارد که فصل جدیدی در گردش نقدینگی کشور بگشاید؛ همچنین اگر بازار سرمایه بتواند این جریان نقدینگی را به درستی به سمت تولید هدایت کند، می‌توان تولید کشور را متحول کرد.

وی ادامه داد: دولت باید با انجام مانور‌های اقتصادی مناسب در جهت تقویت بازار سرمایه بکوشد چرا که تنها عاملی که می‌تواند به سرعت تولید ناخالص ملی ما و دیگر فاکتور‌های اقتصادی را متحول کند بازار سرمایه است. در خصوص سیاست‌های دولت که منجر به تامین بازار سرمایه می‌شود می‌توان به کاهش نرخ بهره بانکی اشاره نمود که می‌تواند جریان نقدینگی را به سوی بازار جذب کند.

دلار نیمایی و رانتی عظیم

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: کاهش نرخ بهره تامین سرمایه در فصول ارزش گذاری دارایی‌های مالی هم موجب می‌شود نرخ بازه مورد انتظار در تناسب با آن کاهش یابد. دومین موضوع افزایش نرخ دلار نیمایی و نزدیک کردن آن به بازار آزاد است. شایان ذکر است که از رانت عظیم دلار نیمایی فقط عده‌ای خاص منتفع می‌شوند و در نهایت کالایی که با نرخ ارز نیمایی وارد می‌شوئد با قیمت بازاری به دست مصرف کنندگان می‌رسد.

وی ادامه داد: در شرایطی که کار به دلار نیمایی متصل است صادر کننده‌ای که با هزار زحمت و خاک خوردن محصولی صادراتی را تولید کرده و در خارج از کشور به فروش رسانده است، زمان تسویه حساب ارزی خود از سود زحمت خود بر خلاف واردکننده‌ای که صرفا دلالی کرده است بی نصیب می‌مانند.

میرمعینی تاکید کرد: اگر قیمت دلار نیمایی به بازار آزاد نزدیک شود به راحتی شاهد رشد در شرکت‌های بورسی صادرات محور خواهیم بود. همچنین لغو قیمت گذاری دستوری نیز از دیگر عوامل موثر بر بورس است؛ به دلیل اینکه در شرایط قیمت گذاری دستوری کسی بجز دلال منتفع نمی‌شود. با قیمت گذاری دستوری تولید کننده با ضرر تولید می‌کند و نهایتا مصرف کننده نیز کالا را با قیمت بالا می‌خرد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: به عنوان چهارمین مورد موثر بر بازارسرمایه می‌توان به واگذاری شرکت‌های کم بازده دولتی به بخش خصوصی مانند خودروسازان اشاره کرد. پنجمین عامل که به عنوان یک عامل متحرک بسیار حائز اهمیت است تجدید ارزیابی دارایی‌های شرکت‌های بورسی است که در بروز رسانی ترازنامه‌های آنها و حدود فعالیتشان تاثیر می‌گذارد.

وی در پایان تاکید کرد: تمام این موارد به اراده دولت باز می‌گردد. اهالی بازار سرمایه هم اکنون سه سال است که از جاماندگی این بازار گله می‌کنند و این موضوع به نظر من هیچ دلیلی بجز ضعف در تصمیم‌گیری و بی میلی دولت به رشد بورس ندارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • بورس امروز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • شاخص کل بورس به روند صعودی باز خواهد گشت؟ + فیلم
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • رمزخوانی از یکشنبه قرمز بورس
  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار