Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@22:10:20 GMT

کودکان با کتاب خواندن ضعف‌های خود را رفع کنند

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۲۵۳۹۴

کودکان با کتاب خواندن ضعف‌های خود را رفع کنند

ایسنا/زنجان نویسنده کتاب «وقتی همه بیدار بودند»، گفت: برای ورود به عرصه کودک و نوجوان باید خود را به جای آن‌ها قرار داد و دنیا را از نگاه آن‌ها دید.

فاطمه قشمی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با نویسندگی در حوزه کودک و نوجوان با بیان اینکه همان‌طور که دنیای بزرگسالان با دنیای کودکان و نوجوانان متفاوت است، در حوزه ادبیات نیز این تفاوت وجود دارد، اظهار کرد: وجود تفاوت میان بزرگسالان با کودکان و نوجوانان، باعث می‌شود ما شاخه‌ای به نام ادبیات کودک و نوجوان داشته‌ باشیم که به نسبت قدمت ادبیات، عمر زیادی نداشته‌ باشد ولی به جاهای خوبی برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به وجود تفاوت‌ها در بین گروه‌های سنی کودک و نوجوان، افزود: در حوزه کودک و نوجوان بازه زمانی کوچکی داریم و ادبیاتی که برای گروه سنی ۷ تا ۱۲ سال داریم، با ۱۲ تا ۱۴ سال متفاوت است.

این نویسنده زنجانی تصریح کرد: گروه‌بندی‌های سنی کودکان و نوجوانان و با توجه به اینکه این گروه در حال رشد هستند و تغییراتی در آن‌ها رخ می‌دهد، باعث می‌شود متخصصان این حوزه به این تغییرات نیز توجه کنند و داستانی که برای حوزه کودک نوشته‌ می‌شود با گروه نوجوان متفاوت است.

قشمی ادامه داد: برای نوشتن در حوزه کودک و نوجوان صرفاً رفتن به این سمت کافی نیست و برای ورود به عرصه کودک و نوجوان باید کودک بود، باید نوجوان بود و خود را به جای آن‌ها قرار داد و دنیا را از نگاه آن‌ها دید.

نویسنده کتاب «وقتی همه بیدار بودند» با بیان اینکه اگر بخواهیم بر حسب روز بیان کنیم، بچه‌ها داستان‌های ترسناک و نوجوانان داستان‌های ماجراجویانه را دوست دارند، عنوان کرد: بچه‌ها دوست دارند خود را به جای قهرمانان داستان گذاشته و به سمت موفقیت حرکت کنند و این عمل خیلی به آن‌ها کمک می‌کند و می‌توانند بسیاری از کمبودها و ضعف‌های شخصیتی خود را به کمک داستان‌ها پوشش داده و رفع کنند.

وی با اشاره به اینکه ما وقتی یک رمان یا داستانی می‌خوانیم، با آن زندگی می‌کنیم که این امر برای کودکان و نوجوانان جدی‌تر است و این باعث می‌شود با خواندن کتاب‌های خوب، شخصیت آن‌ها دچار تحول شده و برخی از ضعف‌های آن‌ها مانند ترس، خودکم‌بینی و ... کمرنگ شود، بیان کرد: کودکانی که به سمت کتاب می‌روند علاوه بر اینکه در بزرگسالی افراد موفقی می‌شوند، در کودکی نیز دقیق‌تر بوده و سعی می‌کنند تصمیمات درست‌تری بگیرند.

قشمی با بیان اینکه در کشور ما در حوزه ادبیات کودک و نوجوان کارهای خوبی انجام شده ولی هنوز جای کار دارد، اظهار کرد: بازار ادبیات کودک و نوجوان ما بیشتر در دست ادبیات ترجمه است و با توجه به اینکه بیشتر این کتاب‌ها با فرهنگ ما تضاد دارد، در درازمدت اثرات سوء را خواهد گذاشت و آسیب‌زا است.

وی خاطرنشان کرد: نگاه ما به ادبیات کودک و نوجوان باید یک نگاه سازنده و آینده‌نگرانه باشد که انگار قرار است ما با این کتاب‌ها این نسل را تربیت کنیم و اگر نگاه ما این باشد، ادبیات کودک و نوجوان ما از بی‌هدفی خارج شده و یک ادبیات پرورش‌دهنده نسل قوی، پرنشاط و با امید و انگیزه خواهدبود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری ادبيات كودك و نوجوان زنجان ادبیات کودک و نوجوان کودکان و نوجوانان کودک و نوجوان حوزه کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۵۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیری تولید برنامه های خلاق و پویا ویژه کودک ونوجوان

 به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان مدیر عامل کانون‌پرورش فکری کودکان و نوجوانان و معاون وزیر اموزش و پرورش در دیدار نماینده ولی فقیه در استان  کرمان گفت : رهبرمعظم  انقلاب به حوزه کودک و نوجوان وکانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دقت ویژه ای دارند در طول سالهای گذشته دست اندکاران کانون در دیدار با رهبر معظم انقلاب توصیه های پیرامون کودک و نوجوان و اهمیت کانون دریافت کردند از جمله اینکه برنامه های خلاق و پویا ویژه انها طراحی شود و در دل انها بذر ایمان کاشته شود به همین منظور استفاده ار ابزار هنر میتواند در کانون بسیار موثر باسب محور فعالیتها در کانون کتابست.
علامتی با تاکید بر پیگیری سه سیاست  از جمله  رصد وبررسی سیاست مرکز محوری  در سفر های استانی،حوزه دفاع مقدس  بطور ویژه در این استان با حضور شهدای اخیر حمله تروریستی که ثلث انها کودک و نوجوان بودند و وجود مزار مطهر سردار سلیمانی مورد توجه است و برخی فعالیتهای فرهنگی در این خصوص شروع شده و پراکندگی و پهناور بودن استان ایجاب میکند متناسب با زیست بوم استان منطقه به منطقه برنامه ریزی کنیم  که در تمام‌موارد ظرفیت روحانیت و امام‌جمعه ها بسیار اهمیت دارد.

 بگفته وی یکی از محصولات ما فیلم بچه زرنگ‌است که ایدئولوژی حب وطن حس مسئولیت دارد و سیاست دیگر ما  نوجوان‌محوریست و رمانها و فیلمهای نوجوان در دستور کار ماست.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین علیدادی سلیمانی نماینده ولی فقیه در استان افزود نظام تعلیم و تربیت در انسانها به گونه ایست که مربی همه کاره نیست و نمیتواند تمام بحث تربیت را یدک بکشد بنابراین حتما باید سهمی برای متربی قائل شد یعنی  خودش پذیرش و اختیار داشته باشد ..
 وی تاکید کرد:لازم است برای تربیت گروه سنی کودک و نوجوان همه ی ظرفیتها و امکانات تعلیم و تربیت بکار گرفته شود .  

 

            

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • کمک ۱۵ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان
  • کلاس آموزش بازیگری کودک بارانا
  • رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • کمرنگ‌شدن نشریات تخصصی نوجوانان از عوامل افت شعر نوجوانان است
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • چرا شعر نوجوان مورد توجه نیست؟
  • پیگیری تولید برنامه های خلاق و پویا ویژه کودک ونوجوان
  • زیر تیغ
  • تحریر زندگی شهدای کودک و نوجوان حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان