Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، صادرات فرش دستباف ایران در سال 1399 از نظر فعالان و دست اندرکاران، یکی از ضعیف‌ترین سال‌ها در صادرات فرش ایران بعد از انقلاب را تجربه کرد، به طوری که در 9 ماه ابتدای سال 1399 ارزش صادرات فرش ایران فقط 52 میلیون دلار بوده است.

کاهش میزان صادرات فرش ایران در سال 1399 در حالی است که به گفته حامد چمن رخ عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف با توجه به افزایش قیمت ارز باید صادرات فرش دستباف در این سال  به 500 میلیون دلار می‌رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی یکی از علل اصلی کاهش صادرات فرش دستباف در سال‌های اخیر را علاوه بر فشارهای خارجی ناشی از تحریم‌ها وضع قوانین دست و پاگیر مخل صادرات از جمله الزام به رفع تعهد ارزی صادرکنندگان فرش دستباف عنوان می‌کند. 

بررسی صادرات فرش دستباف ایران طی سال های 2015 تا 2019 نشان می‌دهد که میزان صادرات فرش دستباف ایران در مدت 5 سال بیش از 200 میلیون دلار کاهش یافته است، به طوری که صادرات فرش دستباف کشورمان از 290 میلیون دلار در سال 2015 به 79 میلیون دلار در سال 2019 کاهش یافته است. 

البته در سال 2107 صادرات فرش کشورمان از وضعیت خوبی برخوردار بوده است و در این سال ارزش صادرات فرش دستباف کشورمان 424.5 میلیون دلار بوده که براین اساس میزان صادرات ما در این سال از کشورهای هند، پاکستان و  مصر پیشی گرفته است. 

در سال 2017 ارزش صادرات فرش دستباف هند 384.4 میلیون دلار، ارزش صادرات فرش دستباف پاکستان به جهان 69.5 میلیون دلار و ارزش صادرات فرش دستباف مصر به جهان نیز 294.3 میلیون دلار بوده است. 


مقایسه صادرات فرش دستباف ایران و کشورهای رقیب طی سال های 2015 تا 2019 (واحد سنجش میلیون دلار)

به گزارش فارس، مجموع صادرات فرش ایران از سال 2015 تا 2019 برابر با 1393.2 میلیون دلار، هند 1750 میلیون دلار، پاکستان 379.6 میلیون دلار و مصر 1455.7 میلیون دلار بوده، بنابراین طی این سال ها  ایران در صادرات فرش در مقام سوم بعد هند و مصر قرار گرفته است.

به گزارش فارس، بیش از یک میلیارد دلار صادرات فرش دستباف در سال 2019 در مبادلات جهانی صورت گرفته است و هر ساله بیش از 95 کشور در تعرفه 5701 (فرش دستباف اعم از پشمی، ابریشمی و گبه) تجارت دارند که از میان آن ها فقط 8 کشور ایران، هند، پاکستان، نپال، ترکیه، چین، افغانستان و مصر  هم تولید و هم صادرات دارند.

در سال 2019 ایران بین 7 کشور عمده صادرکننده فرش دستباف در رتبه سوم بعد از هند و مصر قرار داشته و کشورهای دیگر مانند نپال، پاکستان، ترکیه و چین به ترتیب در رتبه چهارم تا هفتم صادرات این محصول قرار داشته‌اند. 

در سال 2019 هند 31.7 درصد صادرات فرش دستباف را به خود اختصاص داد و مصر 18.2 درصد و ایران در این سال سهم 7.9 درصدی از صادرات فرش دستباف به جهان را از آن خود کرد. 

چین در این سال فقط 3.8 درصد از کل صادرات فرش دستباف جهان را به خود اختصاص داد. 


سهم صادرات فرش دستباف ایران و کشورهای رقیب در سال 2019 از صادرات جهانی (واحد سنجش: درصد)

در 9 ماهه سال 1399 صادرات فرش دستباف ایران به لحاظ وزنی 2764.9 تن و در مدت مشابه سال 1398 صادرات فرش دستباف ایران 2366.2 تن بوده که مقایسه این ارقام نشان می‌دهد، صادرات فرش دستباف در 9 ماهه 1399 نسبت به مدت مشابه در سال 1398 به میزان 16.4 درصد رشد داشته است. 

صادرات فرش ایران در 9 ماهه سال 1399 به لحاظ ارزشی 52.4 میلیون دلار و در مدت مشابه سال 1398 نیز 55.1 میلیون دلار بوده که مقایسه این ارقام نشان می دهد صادرات فرش دستباف در سال 1399 در 9 ماهه نسبت به مدت مشابه در سال 1398 به میزان 4.9 میلیون دلار کاهش داشته است. 

میزان تولید فرش دستباف تا پایان دی ماه 1399 براساس نوع تولید 1869403 مترمربع بوده است که از این میزان 42 درصد را فرش تجاری تشکیل می‌دهد. 

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: فرش ایران فرش دستباف صادرات فرش دستباف ایران بازارهای صادرات فرش ایران صادرات فرش دستباف ایران ارزش صادرات فرش دستباف صادرات فرش دستباف صادرات فرش ایران میلیون دلار بوده مدت مشابه سال 2019 سال 1399 سال ها سال 1398

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۶۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجار قمی در فروردین ماه به ۲۲ کشور صادرات کالا داشتند

اسفندیار دریکوندی ، ضمن اشاره به تنوع بالای کالا‌های صادراتی استان، گفت: در همین رابطه کشور‌های عراق، پاکستان، آذربایجان، افغانستان، روسیه، امارات، گرجستان، هند، چین و ازبکستان عمده کشور‌های هدف صادراتی استان قم بوده‌است.

مدیرکل گمرکات قم افزود: در این مدت بیش‌از ۳۰ نوع کالا از گمرکات استان به کشور‌های مورد نظر صادر شد که مهمترین آنها شامل محصولاتی همچون کفش و صندل، انواع گرانول و کامپاند، سرب، پلی استر، شماری از محصولات شیمیایی، محصولات غذایی همچون تخم مرغ و برخی از لوازم صنعتی است.

او ادامه داد: در سال‌های اخیر بستر‌های لازم برای صادرات انواع کالا‌های مورد توجه تجار در گمرکات استان قم فراهم شده‌است و ما امیدواریم در سال‌جاری با همراهی فعالان اقتصادی شاهد افزایش هرچه بیشتر میزان صادرات کالا‌های ساخت داخل از گمرکات این استان باشیم.

گفتنی است فروردین‌ماه امسال حدود ۱۲ هزار تُن کالا در قالب ۳۳۵ اظهارنامه به ارزش ۱۰ میلیون و ۲۷۳ هزار دلار از گمرکات این استان صادر شد.

با توجه به شرایط خاص فروردین‌ماه همچون وجود تعطیلات نوروزی و روند آغاز کار واحد‌های تولیدی، حجم صادرات استان از ماه‌های آینده با شتاب بیشتری دنبال خواهد شد و گمرکات قم برای تحقق این هدف در آمادگی کامل به سر می‌برد.

در این مدت حدود سه هزار تُن کالا نیز در قالب تعداد ۹۱ اظهارنامه به ارزش ۱۱ میلیون و ۴۲۱ هزار دلار از طریق گمرکات قم وارد کشور شد، همچنین درآمد کل گمرکات استان از فعالیت‌های تجاری به ۴۱۷ میلیارد ریال رسید.

گفتنی‌است سال گذشته نیز ۲۳۲ میلیون و ۸۷۵ هزار و ۷۹۴ دلار صادرات انواع کالا از گمرکات این استان به کشور‌های مختلف جهان صورت پذیرفت. این میزان صادرات در قالب ۶ هزار و ۳۳۲ اظهارنامه به وزن ۲۴۲ هزار و ۴۵۵ تُن بود که نشان دهنده پویایی فعالیت‌های تجاری در استان قم است.

در همین راستا سال گذشته درآمد کل گمرکات استان قم به ۲۰ هزار میلیارد ریال رسید که این رقم نسبت به سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۵۰ درصد افزایش داشت.

لیست کالا‌های صادراتی استان قم به بازار‌های جهانی بسیار متنوع است که عمده‌ترین آنها در قالب ۳۲ نوع کالا مورد شناسایی قرار گرفته و انواع محصولات صنعتی، شیمیایی، معدنی، خوراکی و سایر کالا‌ها را دربر می‌گیرد.

همچنین در این مدت ۴۷۸ میلیون و ۸۹۹ هزار و ۹۵۸ دلار کالا در قالب سه هزار و ۲۸۲ اظهارنامه به وزن ۸۹ هزار و ۴۹۰ تُن از طریق گمرکات قم وارد کشور شد.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • ۵٫۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • تجار قمی در فروردین ماه به ۲۲ کشور صادرات کالا داشتند
  • ریل گذاری ایران و امارات برای افزایش صادرات
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • سالانه ۱۸۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کل کشور است
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/ خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما
  • پرچم تجارت بالا می‌رود؟
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایرانی