Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی تولیت آستان قدس رضوی وظیفه مهم منتظران در دوران غیبت را پیراستن خویش از زشتی‌ها، کجی‌ها و آراستن خود به حسنات و نیکی‌ها دانست.

حجت‌الاسلام‌ احمد مروی در مراسم اهدای احکام خدام حرم مطهر رضوی که در تالار ولایت حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار شد، ضمن تبریک فرارسیدن سالروز ولادت بقیه الله الاعظم حضرت مهدی(عج) به آیه شریفه «هُوَ الَّذی أَرسَلَ رَسولَهُ بِالهُدی وَدینِ الحَقِّ لِیظهِرَهُ عَلَی الدّینِ کُلِّهِ وَلَو کَرِهَ المُشرِکونَ» اشاره و اظهار کرد: این آیه شریفه در سوره‌های توبه، صف و با اندکی تغییرات در سوره مبارکه فتح آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این آیه خداوند متعال وعده‌ بهره‌مندی تمام انسان‌ها و حاکمیت کلی اسلام بر سرتاسر عالم را می‌دهد که بر اساس روایات بسیاری این آیه به ظهور حضرت مهدی(عج) اشاره دارد.

وی با بیان اینکه ما وظیفه داریم خود را در صف منتظران حقیقی حضرت قرار دهیم، به بیانات مقام معظم رهبری پیرامون انتظار اشاره و عنوان کرد: معظم له در جلسه‌ای فرمود از خود بپرسیم اگر امروز در دوران فرج حضرت مهدی(عج) بودیم چه می‌کردیم. دین داری، پاکیزگی، تهذیب نفس، روابط انسانی، کسب و کار، اخلاق، آداب و رسوم و تمام شئون زندگی ما منطبق با آئین و دستورات اسلام بود؟ حال فرض کنیم در دوران ظهور هستیم و همان سبک زندگی که در دوران فرج می‌خواهیم داشته باشیم را اجرا و در یک کلمه زندگی مؤمنانه آن دوران را به سهم خود، امروز اجرایی کنیم.

مروی افزود: منتظر حقیقی کسی است که در دوران غیبت اصلاح و تحول مثبت به سوی نیکی‌ها را در خود ایجاد و سبک زندگی مؤمنانه را دنبال کند تا در عصر ظهور نیز در کنار حضرت باشد.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به ثواب و فضیلت «انتظار» در روایات خاطرنشان کرد: تأکیدات وارد شده در روایات در خصوص منتظر ظهور بودن به سبب معنای بلند «انتظار» است. انتظار تنها یک حالت روحی نیست. انتظار حقیقی باید در راه و روش زندگی فردی و اجتماعی منتظر تأثیرگذار باشد.

وی به این تعبیر امام خمینی(ره) که «آستان قدس رضوی مرکز ایران است» اشاره کرد و گفت: منظور این سخن امام راحل این است که این آستان نورانی باید مرکز و کانون اشاعه اخلاق اسلامی، معرفت، تهذیب نفس و تربیت صحیحی دینی در کشور باشد و همه خیرات، برکات و معارف دین از آستان قدس به کل کشور تعمیم یابد.

مروی با اشاره به جایگاه رفیع معنوی حرم مطهر رضوی عنوان کرد: پیامبر گرامی اسلام تنها برای دو تن از حضرات معصومین(ع) لفظ(بضعه) پاره تن خود را به کار بردند که یکی از آن‌ها حضرت فاطمه‌ زهرا(س) و دیگری امام رضا(ع) است.

تحقق زیارت متعالی رسالت مهم آستان قدس رضوی

تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از سخنان خود یکی از اصلی‌ترین وظایف آستان قدس را فراهم آوردن زیارت متعالی برای زائران معرفی و عنوان کرد: باید شرایط زیارت متعالی برای زائران چه از حیث محتوا و چه شکل و ظاهر فراهم شود که سازمان علمی و فرهنگی و معاونت تبلیغات اسلامی عهده دار تحقق بعد محتوایی آن هستند، اما تحقق زیارت متعالی از حیث شکل و ظاهر بر عهده خدام حرم مطهر است.

وی به بیان نکاتی پیرامون تحقق زیارت متعالی پرداخت و با بیان اینکه تکریم زائران یکی از نخستین لازمه‌های تحقق آن است، تصریح کرد: تمام حضرات معصومین از اخلاق نیکو برخوردار بودند، پارسایی و رفتار توأم با تواضع، احترام و محبت این حضرات با دیگران باعث تبدیل دشمنان کینه توز به دوستان و یاران نزدیک می‌شد، خادمان رضوی نیز باید تکریم و رفتار توأم با احترام را سرلوحه خود قرار دهند.

مروی بر رعایت نظم و سهولت تردد در حرم مطهر تأکید و تصریح کرد: در اعمال محدودیت‌های ترددی در حرم مطهر باید ابتدا زائران در نظر گرفته شوند، ما حق نداریم باعث سردرگمی زائران شویم، اگر اجباری برای مسدودسازی مسیری وجود دارد باید راه‌های جایگزین و افرادی برای راهنمایی زائران در نظر گرفته شوند.

وی با تأکید بر اینکه حرم مطهر متعلق به زائران است، گفت: تمام تصمیمات در حرم مطهر باید حول محور خدمت به زائر اتخاذ و هر امری که موجب ایجاد اختلال در تسهیل زیارت می‌شود باید از میان برداشته شود.

تولیت آستان قدس رضوی انضباط را یکی دیگر از لازمه‌های تحقق زیارت متعالی برشمرد و عنوان کرد: حرم مطهر باید نماد منضبط ترین نهاد دینی باشد، بر اساس اسناد شاید آستان قدس رضوی در کشور، اولین دستگاهی بوده که دیوان، نظم، نسق و انضباط داشته و در این زمینه پیشتاز بوده است؛ این پیشتازی همچنان باید حفظ شود.

وی عنوان کرد: برخورد با مردم در حرم مطهر باید متناسب با شأن و منزلت زائر حضرت رضا(ع) باشد و اگر زائری سؤالی دارد باید با سعه صدر و حوصله توسط خدام پاسخ داده شود، البته لازمه پاسخگویی صحیح خدام این است که مسئولان حرم نیز خادمان را در جریان مسائل قرار دهند.

مروی در بخش پایانی سخنان خود ضمن درخواست از خادمان بارگاه حرم مطهر امام رضا(ع) برای مشارکت فعال در امور، اظهار کرد: خادمان به دلیل ارتباط مستقیم با زائران بهترین شناخت را از مشکلات احتمالی در خدمت‌رسانی‌ها دارند، از این رو خادمان نقدها و پیشنهادهای خود را برای بهبود هرچه بیشتر شرایط خدمت رسانی به زائران بارگاه منور رضوی حتماً به مدیران حرم مطهر منتقل کنند.

بر اساس اعلام آستان نیوز، وی با بیان اینکه ارائه طرح و پیشنهادات توسط خدام باید به عنوان یک معیار برای ارتقا رتبه آن‌ها در نظر گرفته شود، گفت: تمام خدام باید نسبت به مشکلات احساس مسئولیت کنند و خود را در رفع آن‌ها سهیم بدانند.

تولیت آستان قدس رضوی از تلاش خادمان و مسئولان حرم مطهر در اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی تقدیر و عنوان کرد: در ایام کرونا دستورالعمل‌های بهداشتی در حرم مطهر با نظم و دقت اجرایی و ماسک و مواد ضدعفونی کننده میان زائران توزیع شد، به طوری که نه تنها هیچ شکایتی در این خصوص وجود نداشت بلکه تمجیدها و تقدیرهای بسیاری از سوی اشخاص مختلف را به دنبال داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حرم مطهر رضوي آستان قدس رضوی امام زمان عج خادمین امام رضا نيمه شعبان تولیت آستان قدس رضوی حرم مطهر حرم مطهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۶۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم قم با ۲ شهید گمنام دوران دفاع مقدس وداع کردند

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم وداع با دو شهید گمنام دفاع مقدس شامگاه پنجشنبه بعد از اقامه نماز جماعت مغرب و عشا در شبستان امام خمینی (ره) حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها برگزار شد.

مردم انقلابی قم در این مراسم یاد و خاطره شهدای گرانقدر دفاع مقدس را گرامی داشتند و با پیکرهای مطهر این دو شهید گمنام وداع کردند.

در این مراسم آیت الله خاتمی امام جمعه موقت تهران، جمعی از خانواده های معظم شهدا و خادمان مسجد مقدس جمکران نیز حضور داشتند.

پیکرهای مطهر این دو شهید گمنام روز جمعه از ساعت ۱۶:۴۰ از میدان آل یاسین در انتهای بلوار پیامبر اعظم به سمت مسجد مقدس جمکران تشییع خواهند شد.

طی مراسم ویژه ای این دو شهید گمنام دوران دفاع مقدس در صحن اصلی مسجد مقدس جمکران خاکسپاری می‌شوند.

گفتنی است یکی از این دو شهید والامقام در عملیات کربلای پنج در سال ۱۳۶۵ در شلمچه به شهادت رسیده و دیگری در عملیات عاشورای ۲ در سال ۱۳۶۴ در چنگوله به درجه رفیع شهادت نائل آمده است.

کد خبر 6095416

دیگر خبرها

  • آغاز به کار چایخانه امام رضا بابلسری‌ها در حرم رضوی
  • حرم امام رضا (ع) در سوگ‌ شهادت امام صادق (ع) سیاهپوش شد
  • وظیفه شیعیان در دوران غیبت زمینه‌سازی و آماده کردن شرایط برای ظهور امام زمان(عج) است
  • موزه آستان قدس رضوی نفائسی مرتبط با امام صادق(ع) در خود دارد /به جامانده از صادق آل محمد(ع)
  • خنثی‌سازی فتنه مدعیان دروغین مهدویت توسط امام صادق (ع)
  • مردم قم با ۲ شهید گمنام دوران دفاع مقدس وداع کردند
  • «مهر» در «فرانچایز ایران»
  • فرماندار: طرح تأمین پارکینگ اطراف حرم مطهر رضوی را تحویل دولت داده‌ایم 
  • کاروان حرم مطهر رضوی به مناطق محروم گیلان می‌رود
  • رونمایی از نسخه برگردان روزنامه «ادب» قدیمی‌ترین روزنامه مشهد