Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@15:37:31 GMT

چشم انداز صنعت دارویی در سال ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۲۷۰۴۲

چشم انداز صنعت دارویی در سال ۱۴۰۰

مهدي تودوئی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با سهام صنعت دارویی در یک سال گذشته، اظهار کرد: ارزش صنعت دارو در سال ۹۸ در کشور ۳۱ هزار میلیارد تومان بوده که  این عدد در پایان سال ۹۹ به ۳۵ هزار میلیارد تومان رسید، صنعت دارو حدود ۹٪ GDP کشور را تشکیل می‌دهد؛ که این نسبت در جهان ۱۰٪ GDP است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: به طور کلی ۱۲۰ شرکت دارویی و ۷۰ شرکت پخش دارو و ۲۰۰ شرکت وارد کننده دارو در کشور به فعالیت مشغول هستند که از این تعداد ۴۶ عدد در بورس و فرابورس حضور دارند.

 این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: شاخص این صنعت در سال ۹۹ حدود ۵۰٪ افزایش پیدا کرده است ناگفته نماد که این مقدار رشد نسبت به سال گذشته روندی کاهشی بوده است.

تودوئی گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد روند سود آوری شرکت‌ها در سال ۹۹ افزایش پیدا کرده به گونه‌ای که سودآوری این صنعت در ۶ ماهه ۹۹ نسبت به مدت مشابه حدود ۶۰٪بوده است  که  علت افزایش آن را می توان  نرخ محصولات شرکت‌ها به سبب افزایش بهای تمام شده ناشی از افزایش نرخ ارز دانست.

او تصریح کرد:  درسال ۹۹ به دلیل افزایش نرخ ارز و متناسب با آن بهای تمام شده محصولات شرکت‌ها برای حفظ حاشیه سود، شرکت ها افزایش نرخ گرفتند که این امر باعث افزایش روند سودآوری آن‌ها شد.

این کارشناس بازار سرمایه  گفت: با توجه به اینکه در سال ۱۴۰۰ قرار است ارز ۴۲۰۰  به تدریج قرار است برای داروها حذف شود این عامل می‌تواند باعث افزایش سود شرکت‌ها شود همچنین این افزایش سود برای شرکت‌های که تولیدات آن‌ها انحصاری است بیشتر و این یک مزیت رقابتی برای این شرکت‌ها  به حساب می آید.

تودوئی در پایان گفت: سرمایه گذاری در این صنعت نیز همانند سایر صنایع با ریسک‌های مواجه است که از جمله  مواردی که می توان به آن اشاره کرد،  ریسک بازیافت مطالبات ریسک نرخ بهره  ریسک قیمت گذاری دستوری و همچنین تحریم‌های اقتصادی  است که سبب مشکل در جهت نقل و انتقال‌ ارز شده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس ایران صنعت دارو صنعت دارو شرکت ها سال ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۷۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل طولانی شدن ترخیص مواد اولیه دارو برطرف می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، علی صالحی دادستان عمومی و انقلاب تهران به همراه مدیران و معاونین سازمان صمت استان، تعزیرات حکومتی تهران و سازمان غذا و دارو با حضور در شرکت‌های داروسازی «توفیق دارو» و «خوارزمی» از خطوط تولید و آزمایشگاه‌های مختلف این دو مجموعه بازدید کرد.

وی در حاشیه این بازدید ضمن تبریک و تهنیت روز کارگر و معلم اظهار کرد: در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری که سال جاری را با نام «جهش تولید با مشارکت مردم» نام گذاری کردند همچنین حسب دستور رئیس قوه قضائیه به منظور حمایت از تولید، امروز از دو شرکت داروسازی توفیق دارو و خوارزمی که از جهات مختلف برای نظام جمهوری اسلامی ایران ارزشمند هستند بازدید به عمل آوردیم.

وی افزود: در قوه قضائیه دبیرخانه اقتصاد مقاومتی در دادگستری‌های تمام استان‌های کشور فعال است تا از واحدهای تولیدی و صنعت گران حمایت شود.

وی ادامه داد: در جلسه امروز با مسئولان و مدیران این شرکت‌های دارویی اعلام کردیم که مطالبات، مسائل و مشکلات موجود را به صورت مکتوب به دبیرخانه واحد اقتصاد مقاومتی دادسرای تهران ارائه دهند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن در جهت پیگیری و رفع آن‌ها اقدام کنیم.

دادستان تهران درباره مشکل اعلامی طولانی شدن ترخیص مواد اولیه گفت: فرایند اداری ترخیص مواد اولیه را با قید فوریت بررسی و مرتفع می‌کنیم همچنین در جهت حل مشکل فرسودگی ماشین آلات شرکت‌ها از طریق برگزاری جلسه با بانک‌های عامل موضوع اعطای تسهیلات مصوب را پیگیری خواهیم کرد.

صالحی بیان کرد: بیشتر مشکلاتی که دو شرکت داروسازی بیان کردند مربوط به عدم تأمین نقدینگی، پرداخت نشدن مطالبات، فرسوده شدن ماشین آلات، کیفیت قیمت گذاری در صنعت دارو، عدم تخصیص به موقع ارز و مشکلات تأمین مواد اولیه بود که مقرر شد شرکت‌های داروسازی مسائل مربوط به هر دستگاه را به صورت مجزا اعلام کنند تا پیگیری و جلسات لازم از طریق واحد اقتصاد مقاومتی دادسرای تهران صورت پذیرد.

وی ادامه داد: مصوبات حمایتی که در جلسه امروز تصویب شد قطعاً در دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی دادسرای تهران پیگیری خواهد شد همچنین متعاقباً جلساتی به منظور پیگیری اجرای مصوبات با مسئولین امر که می‌توانند مشکلات این واحدهای تولیدی را رفع کنند در دادسرای تهران برگزار خواهیم کرد و با استفاده از ظرفیت‌های قانونی، موانع پیش روی این واحدهای تولیدی را در خصوص چالش‌هایی که مطرح کردند؛ به حداقل می‌رسانیم.

کد خبر 6094880

دیگر خبرها

  • پیروزی تیم فوتسال در مسابقات شرکت‌های تابعه منطقه پنج صنعت نفت
  • یزد؛ میزبان غول‌های صنعت نساجی
  • رشد ۳ برابری تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صنعتی در همدان
  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • کهگیلویه و بویراحمد بهشت سرمایه‌گذاری در عرصه گیاهان دارویی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • کهگیلویه و بویراحمد، بهشت گیاهان داروئی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • بازدید دادستان تهران از دو شرکت‌ داروسازی
  • مشکل طولانی شدن ترخیص مواد اولیه دارو برطرف می‌شود