Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-05@22:02:55 GMT

اقتصاد دانایی‌محور رسالت جدید آموزش عالی است

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۲۹۶۵۳

اقتصاد دانایی‌محور رسالت جدید آموزش عالی است

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها در گرو کارآمدی نظام آموزش عالی آن‌هاست. تربیت نیروی انسانی ماهر و تولید و بکارگیری دانش از جمله ویژگی‌های آموزش عالی کارآمد است، برای مثال یک نظام آموزش عالی کارآمد دانش‌آموختگان موفقی در بازار کار داشته، فعالیت‌های پژوهشی‌ باکیفیتی به خصوص در حوزه بین‌المللی دارد و از این پژوهش‌ها در راستای حل مسائل و مشکلات جامعه بهره می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آموزش عالی کارآمد دارای جنبه‌های مختلفی بوده و بررسی نظام‌های آموزشی از یک جنبه ارزیابی دقیقی نیست، برای مثال آموزش عالی ایران بر اساس موفقیت دانش‌آموختگان و ارتباط آن‌ها با بازار کار ناکارآمد خواهد بود اما در زمینه انتشارات بین‌المللی جزو 10 کشور برتر دنیا بوده و  از این جهت کارآمد است.

محسن نظرزاده در گفت‌وگو با ایسکانیوز، کارآمدی آموزش عالی را دارای جنبه‌های مختلفی دانست و گفت: اصطلاح کارایی یا بهره‌وری (Efficiency) به حوزه اقتصاد آموزش عالی مربوط می‌شود و بررسی آن به صورت جزئی وابسته به تحلیل فرمول‌های اقتصادی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه ملایر با بیان این که آموزش عالی به دنبال ایجاد و گسترش فناوری‌های جدید و تربیت نیروی انسانی متخصص است، افزود: آموزش عالی کارآمد با تربیت نیروی انسانی ماهر و مولد به توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور کمک می‌کند. این نیروی انسانی در راستای کارآمدی آموزش عالی، سبب رقابت‌پذیری کشورها در عرصه اقتصادی می‌شود.

آموزش عالی به دنبال ایجاد و گسترش فناوری‌های جدید و تربیت نیروی انسانی متخصص است

وی با اشاره به این که آشنایی با وظایف و ماموریت‌های نظام آموزش عالی به بررسی کارآمدی آموزش عالی کمک خواهد کرد، ادامه داد: وظیفه آموزش عالی یا دانشگاه به معنای خاص این است که به تولید دانش و اشتغال نیروی انسانی متخصص که نقشی کلیدی در عرصه رقابتی دارد کمک کند.

تحقق اقتصاد دانایی‌محور در گرو آموزش عالی کارآمد است

نظرزاده تحقق اقتصاد دانایی محور را به عنوان رسالت جدید آموزش عالی مطرح کرد و گفت: آموزش عالی با تربیت نیروی انسانی متخصص و پژوهش و تحقیق می‌تواند به تحقق اقتصاد دانایی محور کمک کند. به همین دلیل بسیاری از صاحب‌نظران بین‌المللی معتقدند که دانشگاه در کنار ماموریت آموزشی و پژوهشی، وظیفه مشارکت مستقیم در توسعه جامعه را هم دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه ملایر با بیان اینکه آشنایی با وظایف آموزش عالی مقدمه ورود به موضوع کارآمدی آموزش عالی است، اظهار کرد: آموزش عالی در وضعیت فعلی باید به رشد و توسعه اقتصاد دانایی‌محور کمک کند.

وی با تاکید بر این که کارآمدی یا Efficiency اصطلاحی اقتصادی است که در تعریف اقتصادی‌اش به معنای تولیدات یا محصولات بیشتر نسبت به ورودی‌های کم است، ادامه داد: محصولات یک نظام کارآمد بیشتر از ورودی‌ها یا درونداد آن است.

برای مثال تعداد اعضای هیئت علمی، تعداد کادر اداری، هزینه اداره کردن یک دانشگاه، هزینه تسهیلات فناوری و کتابخانه‌ها، تعداد دانشجویانی که در مقاطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی در یک دانشگاه ثبت نام کرده‌اند، ورودی محسوب می‌شوند. خروجی هم کمیت و کیفیت فارغ‌التحصیلان در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و همچنین تعداد انتشارات و پژوهش‌هایی است که توسط دانشگاهیان انجام می‌شود.

نظرزاده با تصریح بر این که بررسی کارایی وابسته به بررسی کمیت و کیفیت فارغ‌التحصیلان نسبت به تعداد اعضای هیئت علمی است، افزود: کارایی یا کارآمدی نظام آموزش عالی را نمی‌توان مختص به سرمایه انسانی دانشگاه یعنی استادان یا نیروی انسانی دانست بلکه بستر سازمانی، ساختاری و بودجه هم در کارآمد بودن یک نظام آموزش عالی موثر است.

عضو هیئت علمی دانشگاه ملایر در ادامه (توجه به کیفیت) را یکی از ویژگی‌های اصلی آموزش عالی کارآمد دانست و گفت: کیفیت آموزش، پژوهش و محتوا در یک دانشگاه به ارائه تولیدات یا محصولات با کیفیت‌تر در آن نظام آموزشی می‌انجامد.

به عبارت دیگر، اگر دانشگاه‌ها آموزش با کیفیتی داشته باشند، دانش‌آموختگان با کیفیتی هم تربیت خواهند شد. همچنین اگر پژوهش‌ها کیفیت بالاتری داشته باشند، بهتر می‌توان به مسائل و مشکلاتی که جامعه با آن مواجه است، پاسخ داد.

افزایش توانمندی‌های سرمایه انسانی سازمان سبب افزایش بهره‌وری آن می‌شود

وی با بیان این که توجه به شایستگی‌ها و صلاحیت‌های حرفه‌ای سرمایه انسانی یکی دیگر از ویژگی‌های کارآمدی در دانشگاه یا نظام آموزش عالی است، تاکید کرد: اگر سازمانی بخواهد کارایی بهتری داشته باشد، باید شایستگی‌ و صلاحیت حرفه‌ای سرمایه انسانی خود را افزایش دهد چرا که آن افراد می‌توانند در نهایت به کارایی و بهره‌وری آن سازمان کمک کنند.

توجه به شایستگی و صلاحیت حرفه‌ای سرمایه انسانی در دانشگاه به معنای توجه به توانمندی‌های اعضای هیئت علمی به عنوان یکی از سرمایه‌های انسانی مهم دانشگاه است که در فرایند آموزش و پژوهش دانشگاه موثرند.

آموزش عالی کارآمد در مرزهای دانش حرکت می‌کند

نظرزاده با اشاره به این که مشارکت دانشگاه‌ها در کنفرانس‌ها و سمینارهای بین‌المللی ویژگی دیگری است که نشان دهنده کارآمدی یک نظام آموزش عالی است، افزود: نظام آموزش عالی برای حرکت در مرز دانش باید در سمینارهای بین‌المللی حضور داشته باشد چرا که دانشگاه یک سیستم باز است و متاثر از تغییر و تحولات بیرونی خودش است.

عضو هیئت علمی دانشگاه ملایر تعامل پیوسته و ارتباط پویا نظام آموزش عالی با دانشجویان و دانش‌آموختگان خود را دیگر ویژگی یک نظام آموزش عالی کارآمد دانست و ادامه داد: موفقیت دانش‌آموختگان و داشتن بروندادهای پژوهشی به خصوص در حوزه بین‌المللی هم از جمله ویژگی‌های  آموزش عالی کارآمد است.

آموزش عالی ایران کارآمد است؟

وی با تاکید بر این که یک نظام آموزش عالی با کیفیت و کارآمد باید از تمامی جنبه‌های گفته شده مورد بررسی قرار گیرد، اظهار کرد: استنباط شخصی من این است که کارآمدی آموزش عالی در ایران تنها با موفقیت دانش‌آموختگان و ارتباط آن‌ها با بازار کار ارزیابی می‌شود.

اگر آموزش عالی ایران بر اساس موفقیت دانش‌آموختگان و ارتباط آن‌ها با بازار کار بررسی شود، به دلیل فارغ التحصیلان بیکار و نیاز به استخدام نیروی متخصص از دیگر کشورها، ناکارآمد خواهد بود درحالی‌که ایران در زمینه انتشارات بین‌المللی جزو 10 کشور برتر دنیا در تولیدات پژوهشی و علمی است و آموزش عالی از این جهت کارآمد است.

نظرزاده بکارگیری دانش را یکی از مولفه‌های آموزش عالی کارآمد در اقتصاد دانایی دانست و گفت: در کنار تولید دانش، استفاده از تولیدات علمی و بکارگیری دانش هم باید سرلوحه کار نظام آموزش عالی قرار گیرد.

استفاده از تولیدات علمی و بکارگیری دانش هم باید سرلوحه کار نظام آموزش عالی قرار گیرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه ملایر در پایان با بیان این که تضمین کیفیت و اعتبارسنجی یکی از عوامل ارتقای کارایی در نظام آموزش عالی است، اظهار کرد: نظام آموزش عالی ایران باید سالانه کیفیت دانشگاه‌ها را رصد کرده تا بتوانند به کارآمدی آموزش عالی کمک کنند.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1089335 برچسب‌ها آموزش عالی ارتباط دانشگاه و صنعت هیئت علمی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: آموزش عالی ارتباط دانشگاه و صنعت هیئت علمی موفقیت دانش آموختگان اقتصاد دانایی محور کارآمدی آموزش عالی تربیت نیروی انسانی نیروی انسانی متخصص یک نظام آموزش عالی آموزش عالی کارآمد آموزش عالی ایران آموزش عالی بکارگیری دانش سرمایه انسانی بین المللی بازار کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۹۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسالت آموزش و پرورش، تربیت نسلی با آرمان های انقلابی است

مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان گفت: رسالت آموزش و پرورش، پیشبرد اهداف متعالی انقلاب اسلامی و تربیت نسلی است که بتواند بر آرمان‌های متعالی انقلاب اسلامی مصرانه بایستد و تمام تلاش خود را به عمل بیاورد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، رسول شیدایی امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه معلمی شغل انبیاست، اظهار کرد: معلمی به عشق و علاقه برای تعلیم و تربیت نیازمند است و بر این اساس اگر معلم عاشق دانش‌آموز نباشد نمی‌تواند در این مسیر دشوار گام بر دارد، زیرا معلم باید برای دانش‌آموز خود ایثار و از خود گذشتگی کند.

وی در ادامه با اشاره به حضور مؤثر سازمان بسیج فرهنگیان و بسیج دانش‌آموزی در بدنه آموزش و پرورش و وجود همکاری بسیار مؤثر و تنگاتنگ بین سپاه و آموزش و پرورش افزود: در سازمان بسیج دانش‌آموزی این همکاری در برنامه‌های مؤثر و عالی تربیتی به وضوح مشهود و محسوس است، از جمله اردوی راهیان نور که به‌عنوان یک فعالیت تربیتی و عملیاتی مؤثر است که به لحاظ تربیتی تحولات عمیقی را در تعداد زیادی از دانش‌آموزان ایجاد کرده است و از فرمانده سپاه انصارالحسین (ع) انتظار داریم ظرفیت این اردو را تا حد ممکن افزایش دهد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان ضمن قدردانی از حضور و نقش مهم پاسدار معلمان در مدارس استان ادامه داد: باتوجه به اهمیت جهاد تبیین، معلمان در سنگر این جهاد حساس و مهم قرار دارند زیرا دشمن در دقیقه یک شبهه را مطرح می‌کند که نیازمند پاسخگویی از سوی افراد مطلع و آگاه است و بر همین اساس معلم باید همواره آمادگی لازم برای پاسخگویی به دانش آموزان را داشته باشد.

شیدایی اضافه کرد: دشمن همواره سعی دارد تا با توطئه و بمباران تبلیغاتی، ذهن نسل آینده ساز کشور را تحت تأثیر قرار دهد تا آن‌ها را از آینده کشور ناامید و مأیوس کند، اما معلمان ما در سنگر تبیین و آگاهی بخشی حضور دارند و شبهات را پاسخ می‌دهند.

کد خبر 750921

دیگر خبرها

  • معلمین نقش و رسالت سترگ تربیتی را عهده‌دار هستند
  • رسالت آموزش و پرورش، تربیت نسلی با آرمان های انقلابی است
  • همایش تجلیل از سفیران معروف
  • معلم انسانی‌ترین و گرمترین عنصر نظام آموزشی است
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • دانایی و دارایی و تخصص اساس کار آموزش و پرورش باشد
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم
  • اکنون مهم‌ترین زمان برای اجرای وعده صادق در حوزه اقتصاد کشور است
  • استادان، دانشجویان را برای تبدیل دانایی به توانایی ترغیب کنند
  • مهم‌ترین رسالت استادان جهاد تبیین است