Web Analytics Made Easy - Statcounter

منصوره نیکوگفتار روانشناس اجتماعی در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: فضای رسمی جامعه را به سنگر گرفتن پشت نقاب‌هایی سوق می‌دهد که اغلب با مشی و مرام خصوصی شان فاصله زیادی دارد.

وی افزود: فضای رسمی آدم‌ها را به نوعی از ابراز وجود و موضعگیری وا می دارد که گاه ربط چندانی با مواضع قلبی و واقعی شان ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روانشناس اجتماعی تصریح کرد: فضای رسمی، ریاکاری و تظاهر را می‌پسندد و پرورش می‌دهد. آدم‌ها در فضای رسمی بروز و ظهور متفاوتی از فضای خصوصی و حریم امن خود دارند. فضای رسمی و فضای مجازی با معاونت و مشارکت یکدیگر، بخشی از جامعه را به سمت پاپاراتزی گری سوق داده اند.

نیکوگفتار گفت: پاپاراتزی به عکاسانی گفته میشود که کارشان تهیه عکس‌های جنجالی از سلبریتی‌ها و چهره‌های سرشناس به ویژه هنرمندان و ورزشکاران و نیز خانواده و نزدیکان آنان و فروش این تصاویر به مجلات و سایتهاست.

وی افزود: معمولا پاپاراتزی‌ها عکس‌های موردنظر خود را در مکان‌های عمومی تهیه میکنند. برای این منظور، پاپاراتزی‌ها مانند جاسوسان حرفه‌ای با به دست آوردن سرنخ‌هایی از برنامه‌های عمومی یا خصوصی یک چهره سرشناس، ساعت ها، روز‌ها و گاهی ماه‌ها سوژه خود را تعقیب می‌کنند و سربزنگاه و مخفیانه عکس‌های عامه پسندی از این شخصیت‌های محبوب برای پاسخ دادن به عطش کنجکاوی طرفداران و کاربران فضای مجازی تهیه میکنند و از بابت آن پول زیادی به جیب می‌زنند.

این روانشناس اجتماعی تصریح کرد: از یک سو، فضای رسمی با تبلیغ و ترویج و تایید سبکی از زندگی که با ذایقه بسیاری از افراد جامعه همخوانی ندارد ولی برای ادامه حیات اجتماعی و حفظ جایگاه شغلی ناگزیر از پذیرش آن شده اند در حالی که در خلوت و فضای خصوصی خود، سبک زندگی دلخواه و مطبوع خود را از پوشش گرفته تا مراودات و تعامالت و نظایر آن پیاده می‌کنند .

نیکوگفتار گفت: از سوی دیگر، فضای مجازی با ایجاد فرصت اختفای هویت و دسترسی نامحدود برای انتشار اطلاعات، امکان تخلیه و برون ریزی هیجانات سرکوب شده و خشم فروخورده آدم‌ها را فراهم ساخته است. حاصل ضرب آن سیاست رسمی و این امکانات نامحدود غیر رسمی افزون بر همه گیر شدن گوشی‌های هوشمندی که اغلب مجهز به دوربین‌های قدرتمندی هستند می‌شود ورودی نامحسوس به ورطه پاپاراتزی گری.

وی افزود: امروزه گستره پاپاراتزی از یک صنعت و حرفه تخصصی، به یک اتفاق معمولی در تمام جامعه تسری یافته است و خبر بد اینکه همه ما در معرض ابتلا به سندرم پاپاراتزی هستیم وقتی اطلاعاتی را نشر می‌دهیم که از صحت و سقم آن بی خبریم، وقتی در بازنشر اطلاعات خصوصی افراد مشارکت می‌کنیم، وقتی پست‌هایی از این قبیل را لایک می‌کنیم!

این روانشناس اجتماعی تصریح کرد: اگر شما خواننده این سطور به هر دلیلی در جامعه شناخته شده‌تر باشید یا بنا به دلایلی مورد خصومت و حقد و حسد فردی یا گروهی قرار گرفته اید این امکان همیشه قابل تصور است که حتی در لحظاتی بسیار شخصی و خصوصی که فکر می‌کنید فرد دیگری غیر از خودتان از آن‌ها اطلاعی ندارد در معرض دوربینی قرار گرفته باشید و در کسری از ثانیه عکس و فیلم شما در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شود و در معرض انبوهی از قضاوت‌ها و کامتن‌های ریز و درشت قرار بگیرید.

بیشتر بخوانید

رمز و رازهای بازیگری از نگاه رابرت دنیرو

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عکاسی روانشناس اجتماعی فضای رسمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۹۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح پنج شنبه‌های طلایی و دوری دانش آموزان از فضای مجازی

سرپرست آموزش و پرورش کهگیلویه وبویراحمد گفت: طرح پنج شنبه‌های طلایی سبب تقویت بنیه علمی دانش آموزان پایه‌های اول تا ششم و راهکاری مناسب برای دوری از فضای مجازی برای آن‌ها است.

به گزارش مهر، محمد جمالی آرند بعدازظهر سه شنبه در نشست با خبرنگاران افزود: طرح پنج شنبه‌های طلایی سبب توانمندی سازی دانش اموزان و معلمان برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

وی بیان داشت: تلاش می‌شود که با توجه به آسیب‌های فضای مجازی، برنامه‌های محتوایی مناسب در آموزش و پرورش تولید و برای دانش آموزان اجرا شود.

جمالی آرند افزود: اجرای طرح پنجشنبه‌های طلایی با توجه به آسیب‌های اجتماعی موجود در فضای مجازی، نقش مهمی در ایجاد فضای شاد برای دانش اموزان خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • آموزش و پرورش زیربنای پیشرفت کشور/ فرهنگ ثبت رسمی در مدارس ترویج شود
  • زبان طنز نیشدار است
  • باید فضای رسانه را به سمت بهره‌وری سوق داد
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • آغاز رسمی مذاکرات پرسپولیس با 10 بازیکن
  • تمایل بازار غیر رسمی به فروش ارز بیشتر است
  • از جوابیه جواد هاشمی به ماجرای رپ خوانی تا حاشیه ای برای «نون.خ»
  • طرح پنج شنبه‌های طلایی و دوری دانش آموزان از فضای مجازی
  • ظرفیت ۵۰ میلیارد دلاری تجارت ایران و چین
  • برای تحقق هرچه بیشتر عدالت اجتماعی در کشور چه باید کرد؟