Web Analytics Made Easy - Statcounter

۱. پیشنهاد سند ۲۵ ساله‌ی ایران - چین توسط روحانی رییس جمهور ایران به «شی» رییس جمهور چین مطرح شد.

۲. پیگیری و تدوین توسط وزارت خارجه و دارایی انجام شد

۳. پس از تعیین علی لاريجانی، او ناظر عالی بود، اما همه مذاکرات و باقی امور را به عهده‌ی شخص محمدجواد ظریف و وزارت خارجه بود.

۴. چرا جزییات سند ۲۵ ساله ایران و چین منتشر نشده؟

پاسخ: چین با انتشار کل سند موافق نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران مشغول رایزنی‌ست تا موافقت چین را کسب کند.

۵. می‌پرسید: مگر ایران گوش به فرمان چین است؟!

پاسخ: روابط بین‌الملل عرصه توافق و تفاهم است و نه تحمیل و یک جانبه گرایی. لذا اگر یک‌سوی توافق، مخالف امری (مثلا انتشار توافق) باشد یا باید با او به تفاهم رسید و یا از اساس، توافق را رها کرد.

طبق بررسی‌هایم، فعلا به دلیل اصرار ظریف، سر میز مذاکره با صدور «فکت شیت» موافقت شده و گفته‌اند لازم است انتشار متن سند همکاری را بیشتر بحث کنیم؛ درحالیکه حتی «فکت شیت» را هم هیئت چینی قبول نداشته است.

آن‌ها نگران افکار عمومی خود نیست و لذا حتی به انتشار فکت شیت هم نیاز ندارند. اگرچه به نظر، عدم انتشار و محرمانه نگه داشتن توافق و تفاهم از نظر بین‌المللی به نفع هر دو کشور است، چراکه رقبا و طرف های مقابل، آن را بسیار غیرواقعی تر از آنچه که هست برآورد می کنند و لذا آمادگی امتیازدهی بیشتری دارند.

دقت کنید به واکنش آمریکا، از هم‌اینک، نگرانی‌اش مشهود است، بایدن در همین رابطه اظهار نگرانی جدی کرده و گفته مدت هاست به این ماجرا فکر می کند.

سوگمندانه، به حدی تبلیغات ۷ سال گذشته ، مردم را نسبت به سیاست خارجی بدبین کرده که بهره ایران از این «محرمانگی» حداقل ممکن است و وزارت خارجه مجبور است برای آرام کردن منتقدان ، مشتش را کامل باز کند و مرتب تاکید کند (با کمال صداقت) که این نقشه راه است و کلیات است و ...

و وزارت خارجه، هرچه بیشتر ناگزیر شود این حرف ها را بر زبان براند، خیال رقبا راحت تر شده و ضرورت امتیاز دادن به ایران کمتر می شود.

منبع: خرداد

کلیدواژه: وزارت خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۳۲۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق ایران و عربستان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری

دیدار‌ها و رایزنی‌های دیپلماتیک امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در گامبیا در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در بانجول پایتخت این کشور، با دیدار و تبادل نظر با امیر فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان سعودی ادامه یافت.

طرفین با تاکید بر این که مناسبات دو کشور در مسیر درستی قرار دارد، همکاری‌های مشترک اقتصادی و تجاری را مهم ارزیابی کردند. 

امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم فیمابین تبادل نظر و توافق کردند.

وزیر امور خارجه کشورمان با تشریح مواضع اصولی ایران در تنبیه رژیم متجاوز صهیونیستی بعد از اقدام تروریستی این رژیم در هدف قرار دادن سفارت ایران در دمشق و پاسخ مقتدرانه نیرو‌های مسلح ایران علیه پایگاه‌های نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی که در حمله موشکی به سفارت ایران در دمشق مورد استفاده قرار گرفت، بر حمایت کشورمان از هرگونه توافقی که ضامن حقوق مردم فلسطین باشد تاکید کرد.

 امیرعبداللهیان اظهار داشت: ما معتقدیم فلسطینیان خود باید در مورد سرنوشت فلسطین تصمیم بگیرند.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به تحرک اخیر آمریکا در منطقه گفت: سوابق تاریخی و تجربه ما نشانگر تکرار بدعهدی آمریکا است و آنها به هیچ پیمان و وعده‌ای وفادار نیستند. 

دکتر امیرعبداللهیان با اشاره به ضرورت تلاش‌های مشترک برای توقف جنگ در غزه در راستای منافع مردم فلسطین و کشور‌های منطقه افزود: معتقدیم بازگشت ثبات و امنیت به منطقه و توقف جنگ به نفع همه کشور‌های منطقه هست.

امیر فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی نیز با ابراز خرسندی از این دیدار و مشورت و تعامل مستمر بین وزرای خارجه دو کشور در عرصه دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی خاطر نشان کرد: مهم این است که اراده لازم نزد رهبران دو کشور برای توسعه و تعمیق مناسبات دو کشور وجود دارد.

وزیر امور خارجه عربستان تاکید کرد: فعال سازی روابط اقتصادی و فرهنگی و مردمی از جمله مسائل اساسی است که موجب تقویت بیش از پیش روابط در راستای منافع دو کشور می‌شود. وی ازسرگیری حج عمره و آثار مثبت آن در میان مردم دو‌ کشور را از آن جمله توصیف کرد.

فیصل بن فرحان دیدگاه‌های کشورش را در مورد تحولات منطقه تشریح کرد و بر اهتمام ویژه این کشور به احقاق حقوق مردم فلسطین و تشکیل دولت مستقل فلسطین، تاکید کرد.

 وزیر خارجه عربستان ابراز امیدواری کرد که توقف جنگ در این مرحله در غزه محقق شود و افزود: توقف جنگ را به نفع مردم فلسطین و شروع ارسال کمک‌های انسانی به غزه می‌دانیم. 

فیصل بن فرحان استمرار تعامل بین دو کشور ایران و عربستان را برای مقابله با طرح‌های جنگ طلبانه نتانیاهو در منطقه ضروری دانست.

وزیر خارجه عربستان همچنین به موضع کشورش در محکومیت حمله اسرائیل به سفارت ایران در دمشق بعنوان مکانی دیپلماتیک اشاره و خاطر نشان کرد؛ چنین حمله‌ای به هیچ وجه قابل قبول و توجیه نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • گروسی خواستار تدابیر «ملموس» ایران برای رفع نگرانی‌ها شد!
  • اعلام آمادگی دفتر موسیقی برای همکاری با فضای دانشگاهی کشور
  • استقبال تهران از پاسخ حماس به طرح سیاسی پایان جنگ علیه غزه
  • برنامه همکاری طالبان و ترکیه
  • بررسی آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • برگزاری سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در وزارت امور خارجه
  • امیرعبداللهیان: توقف جنگ در دستورکار سازمان همکاری قرار دارد
  • توافق ایران و عربستان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری
  • گرگ و میش توافق
  • نگاه ویژه ایران به توسعه همکاری با آفریقا