Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@06:03:19 GMT

لزوم عملکرد هماهنگ قوای سه‌گانه برای تحقق شعار سال

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۳۲۲۶۷

لزوم عملکرد هماهنگ قوای سه‌گانه برای تحقق شعار سال

«مهدی کرباسیان» امروز (سه‌شنبه) در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۰ به «تولید؛ پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» توسط رهبر معظم انقلاب افزود: شعار امسال نشان‌دهنده استمرار توجه و تاکید رهبری به تولید و سرمایه‌گذاری است و این نکته مهمی است که توسعه کشور بر مبنای سرمایه‌گذاری و تولید قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان‌داشت: در عین حال باید پذیرفت که پیش از پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها برای تولید، ضروری است تا به فکر سرمایه‌گذاری باشیم، زیرا درچند سال گذشته نرخ رشد سرمایه‌گذاری در کشور کاهش یافته و اقتصاد کشور به‌ویژه در سال‌های ۹۸ و ۹۹ کوچکتر شده است.

کرباسیان ادامه‌داد: در صورتی که سرمایه‌گذاری به میزان کافی انجام نشود و نرخ رشد تولید ناخالص داخلی و سرمایه‌گذاری‌ها منفی باشد، در بلندمدت به اقتصاد صدمه وارد خواهد کرد؛ به این ترتیب توجه به سرمایه‌گذاری در شعار سال مستتر است.

وی یادآور شد: مبنای اولیه تولید، سرمایه‌گذاری است و برای تولید با کیفیت‌تر و بیشتر موضوع ماشین‌آلات بسیار مهم است، زیرا ماشین‌آلات و خطوط تولیدی صنعتی و معدنی در کشور در بسیاری موارد فرسوده و قدیمی شده است.

رییس اسبق هیات عامل ایمیدرو اضافه‌کرد: باید به فکر جانشینی ماشین‌آلات فرسوده یا استفاده از فناوری‌های نوین باشیم که از ضروریات است، زیرا دنیای امروز جهان رقابت است و عقب‌ماندگی در این زمینه، به عقب‌ماندگی در کمیت و کیفیت تولید خواهد انجامید.

وی بیان‌داشت: در عین حال، تامین مواد اولیه و واسطه‌ای تولید و لوازم یدکی ماشین‌آلات نیز بسیار مهم است که بخشی از آن به موضوع واردات گره خورده است، اما در برخی دیگر از موارد شاهد وضع مقرراتی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت یا بانک مرکزی هستیم که در سال‌های گذشته لطماتی را به تولید وارد کرده است.

کرباسیان تصریح‌کرد: در موضوع خطیر تولید، تسهیل مقررات یا مقررات‌زدایی بسیار مهم است، در این زمینه در سال‌های گذشته دولت کمیسیونی را به همین منظور تأسیس کرده تا آیین‌نامه‌ها و مقررات اضافه و مازاد را اصلاح یا حذف کند.

وی تاکید کرد: به نظر می‌رسد تشکیل تیم ویژه‌ای از سوی دولت به منظور اصلاح و مانع‌زدایی و اصلاح مقررات دست و پاگیر طی چند ماه و همچنین اطمینان بیشتر به بخش خصوصی مهم است.

رییس اسبق هیات عامل ایمیدرو ادامه‌داد: مجلس شورای اسلامی نیز باید حتی‌الامکان از وضع قوانین و مقررات جدید خودداری کرده و قوانین موجود را مورد بازنگری قرار دهد، زیرا قانون به اندازه کافی و در برخی موارد بیش از اندازه در کشور وجود دارد و بعضی از آنها باید حذف یا اصلاح شود، همچنین قوانین جدید باید با هماهنگی دولت و در راستای تقویت تولید تدوین و وضع شود.

وی با بیان اینکه تولید و صادرات باید توام و در کنار هم دیده شود، یادآوری‌کرد: یکی از سیاست‌هایی که از بدو انقلاب اسلامی در دستور کار قرار گرفته، جایگزینی واردات بوده است، این موضوع هرچند در برخی اقلام استراتژیک خوب بوده، اما باید تولید بر مبنای امکان صادرات برنامه‌ریزی شود تا ضمن کاهش قیمت تمام شده، به افزایش کیفی محصولات بیانجامد و در صورت احتمال بروز هرگونه تنش اقتصادی با افت تولید مواجه نشویم.

کرباسیان گفت: پشتیبانی و حمایت، همچنین به این معناست که دولت و مجلس در برخی موارد به دخالت در اقتصاد نپردازند، زیرا بسیاری بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های دولتی، همچنین مقررات مجلس مانع تولید است.

وی افزود: کارآفرینان و تولیدکنندگان در بخش‌های مختلف باید امنیت اقتصادی داشته و نگران تغییرات یک‌شبه نباشند، زیرا این مساله سبب می‌شود نتوانند به خوبی قابلیت‌های خود را به نمایش بگذارند.

رییس اسبق هیات عامل ایمیدرو در خاتمه تاکید کرد: قوه قضاییه نیز در این میان باید به اطمینان‌بخشی به تولیدکنندگان و حمایت از کارآفرینان بپردازد و در کنار آن نظارت کافی به منظور پیشگیری از بروز فساد داشته باشد.

برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی ایمیدرو انقلاب اسلامی ایران وزارت صنعت معدن و تجارت رونق تولید توسعه ایران جهش تولید دولت قوه قضاییه بانک مرکزی رهبر معظم انقلاب نوروز 1400 پروندهٔ خبری ۱۴۰۰؛ سال تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی ایمیدرو انقلاب اسلامی ایران مجلس شورای اسلامی ایمیدرو انقلاب اسلامی ایران وزارت صنعت معدن و تجارت رونق تولید توسعه ایران جهش تولید دولت قوه قضاییه بانک مرکزی رهبر معظم انقلاب نوروز 1400 اخبار کنکور سرمایه گذاری مانع زدایی ماشین آلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۳۲۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق شعار سال نیاز به مدیران انقلابی و جهادی دارد

به گزارش خبرنگار مهر، موسی فکور عصر یکشنبه در جلسه‌ای که با حضور تعدادی از مدیران کل استان در فرمانداری شهرستان آستارا برگزار شد، اظهار کرد: شهرستان آستارا با توجه به اینکه این شهرستان مهم‌ترین پل راهبردی ایران با کشور جمهوری آذربایجان، دروازه ورود به قفقاز و اروپا، یکی از مرزهای مهم و استراتژیک ما و بزرگترین گمرک زمینی شمال کشور است سبب می‌شود که شهرستان آستارا برای استان گیلان یکی از شهرستان‌های ویژه و استراتژیک قلمداد شود.

فکور با اشاره به پروژه‌های در حال اجرای این شهرستان گفت: بارانداز ریلی، پروژه پایانه مرزی، بزرگراه آستارا-آستارا، پروژه ترمینال غلات، چهار بانده کردن مسیر آستارا به اردبیل جزو پروژه‌هایی که خاص شهرستان و استان و حتی ملی است که اتمام این طرح دغدغه همه مسؤولان است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان افزود: اثربخشی این پروژه‌ها برای کل کشور است لذا نگاه ما نیز در خصوص این پروژه‌ها باید نگاه ملی باشد و مسؤولان باید دغدغه این پروژه‌ها را داشته باشند.

فکور با اشاره به نامگذاری شعار سال اضافه کرد: جهش تولید فقط در حوزه تولید کارگاه‌های اقتصادی نیست و اصولاً زیر ساخت این جهش تولید را باید در حوزه عمرانی دنبال کرد.

وی ادامه داد: اگر پایانه مرزی درست شود و بتواند به درستی خدمات دهد ما در حوزه اقتصادی و در بخش ترانزیت کالا بهتر می‌توانیم کار کنیم اگر ما مسیرهای دسترسی زیرساخت‌ها را بخواهیم به درستی انجام دهیم آن وقت است که مسیر تولید مهیا می‌شود و جهش صورت می‌گیرد؛ ما هم باید در حوزه خودمان این جهش را ایجاد کنیم باید با زمانبندی پیگیر پروژه‌ها باشیم و زمینه جهش تولید را فراهم کنیم.

اتمام پروژه‌های نیمه تمام در اولویت قرار دارد

فکور با بیان اینکه تحقق شعار سال نیاز به مدیران انقلابی و جهادی دارد افزود: ما باید کار را از حالت طبیعی خارج کنیم جهش تولید با کار طبیعی انجام دادن و روزمرگی محقق نمی‌شود؛ ما با تغییر نگاه و روش کارمان باید نگاه انقلابی و کار جهادی داشته و پیگیر کارها باشیم، باید موانع را شناسایی کرده و برای رفع موانع از همه ابزارها استفاده بکنیم.

وی با اشاره به اینکه خدمات رسانی به مردم نباید متوقف شود بلکه باید سرعت و شتاب بیشتری بگیرد، افزود: کارها باید انجام بگیرد، مسؤولین باید پیگیر باشند، اگر در استان قابل حل نبود از ظرفیت ملی استفاده کنند.

فکور با اشاره به تورم به عنوان مهم‌ترین مشکل کشور گفت: برای حل مشکلاتی همچون تورم، بحث معیشت، تولید ثروت، افزایش اعتبار و قدرت پول ملی باید به سمتی برویم که حضرت آقا اشاره می‌کند و آن جهش تولید با مشارکت مردم است و این میسر نخواهد شد مگر اینکه ما در بحث تولید بتوانیم به نقطه ایده آل و مطلوب برسیم و برای رسیدن به نقطه مطلوب باید حرکت و تلاشمان را بیشتر کنیم.

وی بر اتمام پروژه‌های نیمه تمام به عنوان یکی از اولویت‌های اساسی استانداری گیلان تاکید کرد و گفت: یکی از نیازهای اساسی در بحث پروژه‌ها در بحث عمرانی مسأله مصالح است که دستگاه‌های متولی برای حل این دغدغه باید کمک کنند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان با تاکید بر پیگیری پروژه‌ها توسط مدیران دستگاه‌ها تصریح کرد: فقط صرف نامه زدن نباشد، پیگیر کار باشید فکر کنید کار شخصی خودتان را انجام می‌دهید.

کمبود زمین برای ساخت مسکن در استان گیلان

وی با اشاره به کمبود زمین برای ساخت مسکن در استان گفت: در بحث مسکن در استان با توجه به اینکه محدودیت زمین را داریم نسبت به دیگر استان‌ها متفاوت هستیم و این یک واقعیت است که در این راستا با هماهنگی‌های صورت گرفته جاهایی که ما مشکل تأمین زمین از منابع ملی و دولتی داریم بحث خرید زمین از اشخاص هم پیشنهاد شده و مجوز آن صادر شده است.

معاون استانداری گیلان به به پروژه نیمه کاره مسکن مهر و مسکن ملی در آستارا اشاره کرد و گفت: مسکن یکی از نیازهای اساسی مردم و یکی از شعارهای محوری دولت است، چرا مسکن مهر آستارا که مردم سال‌ها است معطل آماده سازی آن هستند به خاطر مشکلات کوچک مثل رنگ آمیزی نیمه تمام بماند، باید هرچه سریع‌تر تکلیف ۳۰۰ واحد نیمه تمام مشخص و مورد بهره برداری قرار بگیرد.

وی با اشاره به وضعیت مسکن روستایی استان گفت: الحمدلله در بحث تولید مسکن روستایی ۲۲۴۷۰۸ واحد جزو ابلاغیه سه ساله ما بود که الان ۲۱۸۵۲ واحد ساخته شده یعنی ۹۷ درصد انجام شده و پیشرفت خوبی را داشته اما در بحث مسکن مربوط به مددجویان پیشرفت ۵ یا ۱۰ درصدی شایسته نیست و این را دستگاه‌های متولی باید کمک کنند آورده‌هایشان را تکمیل کنند تا پروژه با سرعت به کار خود ادامه دهد.

کد خبر 6091226

دیگر خبرها

  • ابهامات مستثنی شدن قوه قضاییه، وزرا و هیات رئیسه مجلس از «شفافیت» قوای سه گانه
  • ابهامات بر سر مستثنی شدن قوه قضاییه، وزرا و هیات رئیسه مجلس از «شفافیت» قوای سه گانه
  • راهبردهای صنعت پتروشیمی در تحقق شعار سال ۱۴۰۳ تشریح شد
  • گام عملی برای جهش تولید
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای شعار سال تدوین شد
  • تحقق شعار سال نیاز به مدیران انقلابی و جهادی دارد
  • رفع موانع در مسیر تحقق شعار سال در دستور کار دادگستری اصفهان
  • لزوم ایجاد فضای مناسب برای مشارکت مردم در تحقق شعار سال
  • پیش‌نیازهای تحقق شعار سال در مناطق آزاد
  • ‌مهم‌ترین ‌در تحقق شعارهای سال، توجه به حمایت از تولید ملی است